AKP Teşkilat Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Antalya İl Başkanlığı'na Ali Çetin, Aydın İl Başkanlığı'na Gökhan Ökten, Burdur İl Başkanlığı'na Mustafa Özboyacı ve Düzce İl Başkanlığı'na Hasan Şengüloğlu'nun atandığını duyurdu. Bu atamalar, söz konusu illerdeki eski il başkanlarının milletvekili adayı olabilmek için istifa etmelerinin ardından gerçekleşti. Parti, eski il başkanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, yeni atanan başkanlara başarılar diledi.
25 Ocak 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TV100'deki bir programda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığını eleştirdi. Baş, İnce'nin adaylığını 'küçük hesap' olarak değerlendirerek, ülkede yaşanan sorunlar karşısında böyle bir tutumun yanlış olduğunu ifade etti. Ayrıca, siyasetin memlekete karşı sorumluluk gerektirdiğini ve kendisinin memleketin çıkarlarından başka bir çıkar gözetmediğini belirtti.
2 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP grup toplantısında 14 Mayıs'ı seçim tarihi olarak işaret etmesinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu tarihe ilişkin bir sorun görmediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, TÜRKONFED ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın da seçimlerin yapılmasını istediğini ve 'Yeter, söz milletin' dediklerini ifade etti.
21 Ocak 2023

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, altılı masanın iktidara gelmesi durumunda genel başkanların stratejik kararlarda imza yetkisine sahip olacağını ifade etti. Cumhurbaşkanının güçlü olacağını ancak tek başına karar veremeyeceğini, genel başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını ve her partinin milletvekili sayısına göre bakanlık alacağını söyledi. Ayrıca, seçilen cumhurbaşkanının Meclis desteğini kaybetmesi durumunda ülkenin yeniden seçime gideceğini belirtti. Davutoğlu, altılı masanın adaylık konusunda feragat ederek bir araya geldiğini ve başörtüsü meselesinin Meclis'te çözülmesi gerektiğini vurguladı.
11 Ocak 2023

AKP, 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanmak için Kürt seçmen üzerinde yoğunlaşacak. Parti, Kürt seçmeni ikiye ayırarak, önceliği 'HDP'ye mesafeli' olanlara veriyor ve bu bağlamda İstanbul'daki Kürt kanaat önderleri, iş insanları ve büyük ailelerin temsilcileriyle buluşmaların sayısını artırmayı planlıyor. HDP seçmeni içinse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile imzalanan protokolün öne çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun aday olması durumunda 'İstanbul yerine partisiyle uğraşıyor' söyleminin benimseneceği belirtiliyor.
10 Ağustos 2023

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Türkiye'ye üçüncü bir yol sunma çabasının başarısız olduğunu belirterek cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu. İnce, bu kararını Türkiye'nin yararına olduğunu ve seçim sonrası olası suçlamaların önüne geçmek için aldığını ifade etti. Adaylıktan çekilme kararı sonrasında bazı partililer, basın mensuplarına yönelik hakaretlerde bulundu. Ayrıca, İnce'ye yönelik sosyal medyada paylaşılan ve montaj olduğu iddia edilen özel görüntülerle ilgili gelişmeler de makalede yer aldı.
11 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta karar alacağını belirtti. TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ve genel başkan Erkan Baş, Erdoğan'ın hukuken aday olamayacağını, çünkü seçim yenilenmesi kararının Meclis çoğunluğuyla alınması gerektiğini ifade ettiler. Ayrıca, 6 Nisan 2022'de kabul edilen yeni seçim yasasının uygulanabilmesi için seçimlerin 6 Nisan'dan sonra düzenlenmesi gerektiği, bu durumun 14 Mayıs tarihindeki seçimler için geçerli olmadığı belirtildi.
24 Ocak 2023

İYİ Parti Gençlik Politikaları Koordinatörü Orhun Ertürkmen, bir programda yaptığı açıklamada, İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kazanma ihtimali yüksek adaylarla gitmeyi doğru bulduğunu belirtti. Ertürkmen, bu adayların Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu ifade etti. Altılı masa olarak adlandırılan muhalefet ittifakının henüz resmi bir aday belirlemediği, ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin öne çıktığı biliniyor. Ertürkmen, risk almadan güçlü adaylarla seçime gidilmesi gerektiğini vurguladı.
12 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları sonrasında, 14 Mayıs'ın Türkiye'de seçimler için muhtemel tarih olarak öne çıktığı belirtiliyor. Hürriyet gazetesi, seçim takvimine ilişkin detayları paylaştı. Takvimde, cumhurbaşkanı adayları için son başvuru tarihi, kamu görevlileri ve belediye başkanlarının istifa etme süreleri gibi önemli tarihler yer alıyor. Seçim kararının Meclis'te alınması gerektiği, ancak AKP ve MHP'nin gerekli çoğunluğa sahip olmadığı için Erdoğan'ın kararnameyle Meclis'i feshederek seçime gitmesinin beklendiği ifade ediliyor.
19 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, mevcut cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 200 bin kişiye soruşturma açtırdığını ve 2021 yılında 305 çocuğu dava ettiğini belirterek, bu uygulamaları eleştirdi. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde kendisini eleştirenlerin başına bir iş gelmeyeceğine dair söz verdi ve 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağını ifade etti. Ayrıca, bazı televizyon kanallarının kampanya filmini yayınlamayı reddettiğini duyurdu.
12 Nisan 2023

Millet İttifakı, Saadet Partisi genel merkezinde toplanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Kılıçdaroğlu, CHP genel merkezinde düzenlediği mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcıları olarak tanıttı. Kılıçdaroğlu, adaylığını sadece bir seçim kazanmaktan öte, Türkiye'de bir değişim ve dönüşüm temsil ettiğini belirtti ve farklı kesimlerden insanların hikayelerine atıfta bulunarak, bu değişim için herkesin aday olduğunu ifade etti.
6 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağını duyurdu. İnce, destekçilerinden çarşamba günü 100 bin imza toplamak için seferber olmalarını istedi. Ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim başarısına atıfta bulunarak Türkiye'de de bir devrim yapacaklarını ifade etti. Yayımlanan anketlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalabileceği belirtiliyor, bu durum İnce gibi isimlerin adaylıktan çekilmesi için kamuoyu baskısını artırıyor.
19 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun atanacağı duyuruldu. İmamoğlu, gelecek hafta Hatay'daki koordinasyon merkezinde Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ağırlayacağını ve Türkiye'nin deprem meselesine ilişkin çalışmalarını paylaşacaklarını belirtti. Ayrıca, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi ile belediye başkanlığını aynı anda yürütmesine ilişkin hukuki tartışmalara değinerek, altılı masanın en çalışkan neferi olacağını ifade etti. ORC Araştırma'nın anketine göre Kılıçdaroğlu, cumhur ittifakının adayı Erdoğan'ı 13 puan farkla yeniyor.
9 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu sonrasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecinde yanlış yönlendirildiğini ifade etti. Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin başına geçmesi gerektiğini belirtti ve Kılıçdaroğlu'nu yanıltan kişileri eleştirdi.
28 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Sera Kadıgil, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Mayıs'ta seçim yapılması önerisine yanıt vererek, 14 Mayıs'ta seçim yapılması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü kez aday olamayacağını belirtti. Kadıgil, 6 Nisan 2022'de kabul edilen yeni seçim yasasının uygulanabilmesi için seçimlerin 6 Nisan'dan sonra yapılması gerektiğini ve 'sistem değişti' argümanının hukuki olmadığını savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise AKP grup toplantısında 14 Mayıs tarihine işaret etti.
18 Ocak 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir gün önce Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu lehine çekilebileceğini ima etmişken, şimdi kesinlikle aday olacağını ve yüzbin imza toplayacağını belirtti. İnce, sokakta insanların AKP'den bıktığını ancak altılı masaya da güvenmediklerini ve kendisinin ikinci turda daha şanslı olduğunu düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, partisine bir haftada 30 yaş altı 80 bin kişinin üye olduğunu iddia etti, ancak Yargıtay'ın sitesindeki bilgilere göre üye sayısı 25 bin olarak görünüyor. İnce, seçimin ikinci tura kalacağını ve her durumda kendisinin ikinci tura kalması gerektiğini savundu.
17 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın kendilerine yönelik 'teröristlerle ortaklık' suçlamalarının beklediğinden daha etkili olduğunu söyledi. İstanbul belediye seçimlerinde de benzer suçlamalarla karşılaştıklarını belirten İmamoğlu, bu durumun ilk turda etkili olduğunu ve AK Parti'nin oylarının düştüğünü, CHP'nin oylarının ise arttığını ifade etti. İmamoğlu, kararsız seçmenlere ve AK Parti'ye oy vermiş seçmenlere ulaşamadıklarını, bu yüzden ikinci turda cevap vermeye başladıklarını ve gerçekleri önlerine koymaya çalıştıklarını dile getirdi.
25 Mayıs 2023

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Seçim kaybetme tecrübem yok' ifadesine, partinin her durumda önde olduğunu belirterek yanıt verdi. İmamoğlu, daha önce bir sunum sırasında genel seçim kayıpları hakkında sorulan bir soruya kişisel olarak seçim kaybetme deneyimi olmadığını söyleyerek cevap vermişti. Öztrak, geçmişte İmamoğlu'nun endişelerine Erdoğan'ın bir seçim daha kazanamayacağını belirterek yanıt vermiş, ancak sonrasında İmamoğlu hapis cezası almış ve Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmişti.
22 Haziran 2023

Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, parti tüzüğünün 66. maddesi gereği yapılan oylamada, parti üyeleri genel başkan Muharrem İnce'yi oybirliğiyle cumhurbaşkanı adayı olarak seçti. Oylama, tüm il ve ilçe başkanlıklarında gerçekleşti ve saat 08.00'de başlayıp 17.00'de sona erdi. Muharrem İnce, seçilmesinin ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda umut mesajları vererek destekçilerine seslendi.
12 Mart 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, daha önce altılı masanın genel başkanlarının imza yetkisine sahip olacağı yönündeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti. TELE 1'de katıldığı canlı yayında, cumhurbaşkanlığı makamının vesayet altında olmayacağını, cumhurbaşkanının yüksek profilli olacağını ve liderlerin onun yanında duracağını ifade etti. Ayrıca, Sinan Ateş cinayeti konusunda da Türkiye'de sağlıklı bir seçim atmosferinin oluşması için bu olayın çözülmesi gerektiğini ve ilgili kişilerin sessizliğini eleştirdi.
13 Ocak 2023
İşaretlediklerim