Bursa'da çöp evde ihmal edilmiş ve sağlıksız koşullarda bulunan bir çocuğun teyzesi, çeşitli suçlamalarla yargılanmak üzere 30 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Çocuk, teyzesini annesi olarak bildiğini ve evde mutlu olduğunu ifade etmiş, ancak son zamanlarda maddi sıkıntılar ve hijyen eksikliği yaşadıklarını belirtmişti. Çocuğun biyolojik annesi ve eski eşi de ifade vermiş, çocuğun teyzesi ve kuzeninin ayrı bir soruşturma altında olduğu belirtilmiştir.
8 Ocak 2023

Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak 22 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede, aralarında eski Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu Amiri M.E.A. ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın da bulunduğu şüpheliler, çeşitli suçlamalarla yargılanacak. M.E.A., Demirbaş ile olan ilişkileri ve cinayet soruşturmasındaki rolü nedeniyle tutuklandı. İddianamenin hazırlanması, genel ve yerel seçimlerin ardından gerçekleşti, bu durum siyasi hassasiyetler nedeniyle gecikmiş olabilir.
2 Mayıs 2024

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde iki yaşındaki Nisanur Ö., Furkan Sevinç tarafından cinsel saldırıya uğrayıp dövüldükten sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, suçunu itiraf eden Sevinç'in yanı sıra annesi M.Ö. dahil dört kişi tutuklandı. İki diğer şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.
22 Mayıs 2023

Tekirdağ'da iki yaşındaki Sıla, cinsel istismara uğradıktan sonra beyin kanaması geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda entübe edilen bebek, durumu ağırlaşarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak anne B.Y., birlikte yaşadığı S.Ö., komşu K.A., 13 yaşındaki oğlu K.A. ve 14 yaşındaki G.K. gözaltına alınıp tutuklandı. Sıla'nın beş yaşındaki kardeşi devlet korumasına alındı.
7 Ekim 2024

Cumartesi Anneleri'nin kayıp yakınlarının akıbetini sorduğu 700'üncü hafta eylemine müdahale eden ve hak savunucularına saldıran polisler hakkında yargılanma süreci başladı. Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı vermesinin ardından İstanbul başsavcılığı, polisler hakkındaki takipsizlik kararını kaldırdı. 2018'de gerçekleşen eylemde çok sayıda kişi gözaltına alınmış ve yaralanmıştı. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eylemi terörle ilişkilendirerek eleştirmesi ve polis müdahalesi sonrası Galatasaray Meydanı'nın kayıp yakınlarına yasaklanması da gelişmeler arasında yer alıyor.
3 Temmuz 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eskişehir'de gerçekleşen bıçaklı saldırıyı oyun bağımlılığına bağladı. 18 yaşındaki Arda K., Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda bıçakla saldırarak ikisi ağır beş kişiyi yaraladı. Bakan Göktaş, olayın dijital ve oyun bağımlılığının gençler üzerindeki olumsuz etkilerini gösterdiğini belirtti. Eskişehir başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, nöbetçi mahkeme yayın yasağı kararı aldı.
13 Ağustos 2024

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, iki yaşındaki N.Ö. isimli çocuğa cinsel saldırıda bulunan 25 yaşındaki F.S., çocuğun annesi ve sekiz yaşındaki kızı marketteyken evde gerçekleştirdiği saldırı sonucu tutuklandı. Çocuk hastaneye kaldırıldı ve cinsel saldırıya uğradığı tespit edildi. Şüpheli F.S., 'çocuğa nitelikli cinsel istismar' ve 'kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından mahkemece tutuklanırken, anne M.Ö. ve olayla bağlantılı olduğu düşünülen M.G.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. Sekiz yaşındaki kız çocuğu devlet korumasına alınırken, iki yaşındaki N.Ö. yoğun bakımda tedavi altında. F.S.'nin çocuğun dayısı olduğu iddiası yalanlanarak akrabalık bağının olmadığı belirlendi.
20 Mayıs 2023

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde Yargıtay Savcısı Necip Cem İşçimen, Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izledikten sonra gişe sırasında saldırıya uğradı. Saldırıyla ilgili olarak yakalanan T.T.İ. adli kontrolle serbest bırakıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Diğer şüpheli E.G. ise hala aranıyor.
2 Eylül 2024

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında 21 kişi tutuklandı, ancak iddianamede azmettiricilerin cinayeti neden azmettirdiklerine dair gerekçeler ve önemli deliller göz ardı edildi. Ayrıca, iddianamede yer alan bilgilerin büyük bir kısmı şüphelilerin beyanlarına dayanıyor ve azmettiriciler hakkında yeterli değerlendirme yapılmadığı eleştiriliyor. Sinan Ateş'in ailesi ve kamuoyu, iddianamedeki bu eksikliklere tepki gösteriyor.
4 Mayıs 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın çocuk istismarı suçlamasıyla soruşturması devam eden işadamı Sadullah Alagöz'ü makamında ağırladığı iddiaları üzerine Bakanlık bir açıklama yaptı. Açıklamada, Alagöz'ün direkt randevu almadan, üçüncü şahıslar aracılığıyla Bakan Yanık'la görüştüğü belirtildi. Bakanlık, kişilerin Genel Bilgi Toplama Sistemi'nden kontrol edilmediğini ve Bakanlığın çocuk istismarına karşı tutumunun net olduğunu ifade etti.
7 Nisan 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir şahsın Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddiasıyla başlayan olaylar sonrası 63 sosyal medya hesabı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan 343 bin paylaşım yapıldığını ve bu hesapların %37'sinin bot, %68'inin ise provokatif amaçlı olduğunu belirtti. Şüpheli tutuklanmış, olaylara karışan 67 kişi gözaltına alınmıştı.
1 Temmuz 2024

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bir çöp bidonunda bebek cesedi bulundu. Olay, sabah saatlerinde kağıt toplayan bir kadın tarafından fark edildi ve durum polise bildirildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, bebeğin hayatını kaybettiğini belirledi. Bebeğin cesedi, ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp morguna kaldırıldı.
17 Ekim 2023

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman M2 metrosunda yabancı uyruklu bir çocuğu döven 41 yaşındaki D.A. tutuklandı. Olayın görüntüleri sosyal medyada paylaşıldıktan sonra polis tarafından incelendi ve D.A. gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, D.A.'nın 'Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı basit yaralama ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından tutuklandığını açıkladı.
30 Ağustos 2024

Ankara'da geçen yıl temmuz ayında Alevilerin kutsal saydığı Muharrem Orucu'nun ilk gününde beş cemevine düzenlenen saldırılarla ilgili soruşturma ayrıntıları ortaya çıktı. Saldırgan Ahmet Ozan Karaca'nın telefonundan tabanca fotoğrafı çıktı ve üç şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yeni Şafak gazetesinin iddia ettiği 'örgüt' bağlantısına dair bir bilgi yer almadı. Saldırılar sonrası gözaltına alınan diğer iki şüpheli serbest bırakıldı. Karaca'nın akıl sağlığıyla ilgili soruşturma devam ederken, saldırıların mağdurları olan cemevleri iddianamede müşteki olarak yer almadı.
16 Ocak 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Baba Süleyman Sayın, oğlunun tedavisi için işinden ayrıldı. Sanatçı Haluk Levent ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun çabalarıyla anne kısa süreliğine oğluyla görüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yusuf'un annesiyle birleşmesi için destek sözü verdi. TİP'li Kadıgil, annenin cezasının ertelenmesi için kamuoyuna çağrıda bulundu.
14 Ocak 2023

Mehmet Yılmaz, Sinan Ateş cinayeti ve sonrasında yürütülen soruşturma sürecinin, Recep Tayyip Erdoğan'ın yönettiği ülkede bir gizli örgütün rahatça faaliyet gösterebildiğini ortaya koyduğunu iddia ediyor. Yılmaz, bu örgütün organize bir şekilde cinayet işleyebildiğini, devletin polis gücünü kullanarak katilleri koruyabildiğini ve siyasi bağlantıları sayesinde cezasız kaldığını belirtiyor. Ayrıca, cinayetin ardından katillerin kaçırılması ve izlerinin silinmesi için legal bir partiye ait araçların kullanıldığını vurguluyor.
8 Temmuz 2024

Mustafa Yücel, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit etmek suçlamasıyla yargılanırken, adli kontrol şartlarına uymadığı için hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yücel, daha önce elektronik kelepçe tedbirini ihlal etmiş ve tazyik hapsi cezası almıştı. Şenol'un avukatları, Yücel'in tutuklanmasını talep etti. Ankara 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin müdahil olma talepleri kabul edildi. Şenol, sekiz aydır tehdit altında yaşadığını ve daha kesin bir karar beklediğini ifade etti.
28 Şubat 2023

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Ekrem Coşkun Döner zincirine ait bir şubede tüp değiştirilirken meydana gelen patlamada yaralanan 15 yaşındaki Cennet Yeldi, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 30 Aralık'ta gerçekleşen patlamada toplam yedi kişi ölmüş, beş kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alınmış ve dört kişi tutuklanmıştı. Yeldi'nin cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
3 Ocak 2023

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu ve İstanbul Tabip Odası Aile Hekimleri Komisyonu, İstanbul'da kızamık vakalarının görüldüğüne dair uyarıda bulunarak aileleri bebek ve çocukların aşılarını tamamlamaya çağırdı. Kızamık, Dünya Sağlık Örgütü tarafından eliminasyonu hedeflenen hastalıklar arasında yer almakta ve Türkiye, bu hastalığı laboratuvar testleriyle özel olarak takip etmektedir. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, bazı ilçelerde kızamık vakalarının görüldüğüne dair bilgiler aldıklarını ve Sağlık Bakanlığı'ndan şeffaf bir açıklama beklediklerini ifade etti. Aşı reddi oranlarının düşük olmadığı ve aşıların ücretsiz yapıldığı belirtilirken, 2011'den beri Türkiye'de kızamık salgını yaşandığı ve vakaların arttığı kaydedildi.
18 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023
İşaretlediklerim