Eski ABD Başkanı Donald Trump, mevcut Başkan Joe Biden'ın 2024 seçimleri için aday olmasını eleştirerek, Biden'ın başkanlığını 'vahim ve başarısız' olarak nitelendirdi. Trump, Biden'ın ekonomi politikalarını, göçmen politikalarını ve ABD'nin dünya sahnesindeki konumunu eleştirdi. Ayrıca, Biden'ın ABD'yi 'üçüncü dünya savaşı' eşiğine getirdiğini iddia etti ve 2024 seçimlerinde Biden'ı yenme sözü verdi.
26 Nisan 2023

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olası yeni saldırılarına karşı hazırlık yaptıklarını ve bu bağlamda uluslararası destek arayışında olduklarını belirtti. Zelenski, Kanada, Britanya, Hollanda ve Norveç başbakanları ile telefon görüşmeleri yaparak durumu ele aldı. Ayrıca, Rusya'nın sivil altyapıya saldırılar düzenlediğini ve Donetsk bölgesindeki bir buz arenasının Rus füze saldırısı sonucu yıkıldığını ifade etti.
4 Ocak 2023

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İtalyan devlet televizyonu RAI'de katıldığı bir programda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna ile olan savaştan bir çıkış yolu aradığını ve bu savaşın bir hata olduğunun farkında olduğunu öne sürdü. Zelenski, Putin'in nükleer silahları bir çıkış yolu olarak görmeyeceğini ve Rusya'da Putin'den sonra daha sert bir liderin gelmesini beklemiyor. Ayrıca, Ukrayna'nın en büyük reformunun AB'ye katılmak olduğunu ve devlet reformlarını sürdürdüklerini belirtti. Zelenski, Putin durdurulmazsa 3. Dünya Savaşı'nın çıkabileceği uyarısında bulundu ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi Kiev'e davet etti.
18 Ocak 2023

ABD Başkanı Joe Biden, sık sık yaptığı gaflara bir yenisini daha ekleyerek, Ulusal Valiler Birliği'nin yıllık toplantısında konuşurken Çin ile Rusya'yı karıştırdı. Biden, eski ABD Başkanı Barack Obama'nın kendisinden Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yakınlaşmasını istediğini belirtirken, Şi'nin Rusya'nın başı olacağını söyledi. Bu olay, Biden'ın kamuoyu önünde yaptığı gaflar listesine yeni bir madde olarak eklendi.
27 Şubat 2024

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna'nın doğusunda Rus ordusunun saldırılarının yoğunlaştığını belirtti. Yaklaşık bir yıl önce başlayan savaşta Ukrayna ordusunun ülkeyi korumaya devam ettiğini ifade eden Zelenski, durumun zorlaştığını ve halkı birlik içinde devletin çıkarlarını korumaya çağırdı. Ayrıca, ABD ve Avrupa'dan aldıkları tank yardımına işaret ederek, artan Rus saldırılarına karşı bu tanklara ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.
2 Şubat 2023

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ele geçirmeye çalışırken, Wagner adlı paralı asker grubunun isyanı nedeniyle Moskova'yı korumak zorunda kaldığını belirtti. Blinken, bu durumun Putin'in otoritesini sorguladığını ve gerçek çatlakları ortaya çıkardığını ifade etti. Ayrıca, ABD'nin temel odağının Ukrayna olduğunu ve Ukrayna'nın Rusya'ya karşı kendini korumak ve işgal edilen toprakları geri almak için ihtiyaçlarını sağlamaya odaklandıklarını belirtti.
25 Haziran 2023

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika'nın nükleer silah politikalarını eleştirerek, bu tutumun ateşle oynamaya benzediğini belirtti. Lavrov, Ukrayna'nın Batı'dan Rus topraklarını vurmak için izin istediği iddialarını şantaj ve kurnazlık olarak nitelendirdi. Ayrıca, Rusya'nın çıkarları doğrultusunda Ukrayna ile müzakere masasına ültimatomsuz oturabileceklerini ifade etti.
27 Ağustos 2024

Donald Trump, 2016 başkanlık kampanyası sırasında porno yıldızı Stormy Daniels'a 'sus payı' ödemesi ve ticari kayıtlarda 34 kez sahtecilik yapmakla suçlanıyor. New York Manhattan'da hakim karşısına çıkan Trump, suçlamaları reddetti ve bir sonraki duruşmaya kadar serbest bırakıldı. Trump, bu durumu 'cadı avı' olarak nitelendirerek kendisine yönelik siyasi bir saldırı olduğunu iddia etti. Medya, Trump'ın konuşmasının haber değeri olmadığını belirterek yayınlamadı.
5 Nisan 2023

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına karşı ülkesinin verdiği yanıtları değerlendirdi. Zelenski, Rusya'nın Herson bölgesindeki köylerine ve Mıkolayiv, Zaporijya, Donbas ve Harkiv bölgelerine saldırılar düzenlediğini belirtti. Ukrayna ordusunun bu saldırılara yanıt verdiğini vurgulayan Zelenski, Kırım Köprüsü'ne yapılan saldırıların Rusya'nın işlediği suçlara yanıt olduğunu ifade etti. Ayrıca, Ukrayna ordusunun Kupyansk yönündeki çatışmalarda başarı elde ettiğini ve tüm yönlerde Ukraynalı askerlerin savaştığını belirtti.
14 Ağustos 2023

Şeref Oğuz, Trump'a yapılan saldırının küresel ekonomiyi ve altın fiyatlarını derinden etkileyeceğini öne sürüyor. Oğuz, altının ons fiyatının yılsonuna kadar 3 bin doları bulabileceğini ve gelecek yıl 4 bin dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor. Ayrıca, Bitcoin'in de bu süreçte değer kazanacağını belirtiyor. Trump'ın 'fight' kelimesiyle başlayan gerginlik, dünya genelinde ekonomik belirsizlikleri artıracak gibi görünüyor.
16 Temmuz 2024

ABD başkan adayı Donald Trump’a destek veren Elon Musk, Trump’ın başkanlık kampanyasına her ay yaklaşık 45 milyon dolar bağışlayacağı iddiasını yalanladı. Wall Street Journal, Musk’ın Trump’ın kampanyasını destekleyen America PAC adlı siyasi eylem komitesine bu miktarda bağış yapmayı planladığını yazmıştı. Musk, Trump’ın kampanyasına bağış yaptığını kabul ederken, miktarın çok daha düşük olduğunu belirtti. ABD Başkanı Joe Biden ise Musk ve zengin dostlarının seçimi satın almaya çalışmasından bıktığını ifade etti.
24 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Elon Musk ve zengin dostlarının seçimleri satın almaya çalışmasından bıktığını belirtti. Biden, Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından X hesabından yaptığı açıklamada, kendisiyle aynı görüşü taşıyanları kampanyasına bağış yapmaya çağırdı. Wall Street Journal, Elon Musk’ın Trump’ın başkanlık kampanyasını destekleyen America PAC adlı yeni siyasi eylem komitesine her ay yaklaşık 45 milyon dolar vermeyi planladığını yazmıştı.
18 Temmuz 2024

Moskova'da meydana gelen terörist saldırı sonrası, ABD'li yetkililerin saldırı sırasında Ukrayna'nın dahil olduğuna dair bir emare olmadığını belirtmeleri dikkat çekti. Rus yetkililer ise saldırının arkasında Ukrayna bağlantısı olduğunu iddia ediyor. Saldırıyı IŞİD'in üstlenmesi, durumu daha karmaşık hale getiriyor. IŞİD, son üç aydır ABD'nin hedef aldığı ülkelerde, özellikle İran, Türkiye, Irak, Suriye ve Rusya'da aktif saldırılar düzenliyor.
25 Mart 2024

Ahmet Hakan, Donald Trump'a yönelik algının değiştiğini ve artık kimsenin onu ciddiye almamazlık yapmadığını belirtiyor. Trump'ın suikast girişimi sonrası olgunlaştığını ve devlet adamı gibi davrandığını vurguluyor. Hakan, siyasette nefret dilinin kullanılmaması gerektiğini ve Biden yönetiminin bu konuda düştüğü duruma dikkat çekiyor.
16 Temmuz 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya'nın Türkiye'deki seçim sürecine müdahale ettiğini ve 'deep fake' içeriklerin arkasında Rusların olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, bu iddialarını somut delillere dayandırdığını ve Türkiye'nin iç işlerine karışılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Rusya'nın Ukrayna işgalini eleştirdi ve NATO'nun genişlemesine destek vereceğini ifade etti. YETAM Başkanı Yuriy Mavaşev ise Rus özel kuvvetlerinin Erdoğan'ın kazanması için her şeyi yapmaya hazır olduğunu ve Putin'in Türk muhalefetinden korktuğunu söyledi.
12 Mayıs 2023

Rusya'nın Ukrayna işgali sonucu duran Ukrayna tahıl ihracatının devamını sağlayan tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'in anlaşmanın sürmesini isteyeceğine inandığını ifade etti. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'nın anlaşmadan çekildiğini ve şartlar yerine getirildiğinde geri döneceğini açıkladı. Erdoğan, Putin ile telefon ve yüz yüze görüşmeler yapacağını duyurdu.
17 Temmuz 2023

Rusya'nın başkenti Moskova'da, 22 Mart 2024 akşamı Crocus City Hall konser salonunda düzenlenen silahlı ve patlayıcı madde kullanılan terör saldırısında 143 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyla ilgili olarak teröristleri ve destekçilerini tespit edip cezalandıracaklarını belirtti ve saldırıdan Ukrayna'nın da sorumlu tutulabileceğine dair ifadeler kullandı. Putin, ülke genelinde güvenlik önlemlerinin artırılacağını duyurdu ve 24 Mart günü için ülke genelinde yas ilan etti.
23 Mart 2024

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, seçilmesi halinde Elon Musk'ı bakan veya danışman olarak atamayı düşündüğünü açıkladı. Elon Musk, geçen hafta X platformunda Trump ile yaptığı canlı yayında, ülkenin iyiliği için Trump'ın kazanması gerektiğini söylemişti. Musk ayrıca, hükümetin etkin çalışmasına ilişkin bir başkanlık komisyonu kurulmasını ve başına kendisinin atanmasını önermişti. Trump ise bu öneriye olumlu yanıt vermişti.
20 Ağustos 2024

ABD'de 5 Kasım başkanlık seçimleri öncesi Demokrat Partili başkan yardımcısı Kamala Harris ile Cumhuriyetçi Partili eski başkan Donald Trump, canlı yayında karşı karşıya geldi. Harris, Trump'ı sinirlendirerek ve alaya alarak üstünlük sağladı. Trump, Biden yönetiminin sevilmeyen yönlerinden Harris'i sorumlu tutmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Münazara, ekonomi, kürtaj, göçmenler, Rusya-Ukrayna savaşı ve İsrail-Hamas savaşı gibi konulara odaklandı ancak kişisel saldırılarla geçti.
11 Eylül 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hakkında açılan davalarda suçlu bulunsa bile başkan adaylığından vazgeçmeyeceğini ifade etti. ABD Anayasası'na göre Trump hapse girse bile adaylığını sürdürebilir ve hatta başkan seçilirse ülkeyi hapisten yönetebilir. Trump hakkında devlete ait gizli belgeleri saklamak, seçim sonuçlarını kendi lehine çevirmek için baskı yapmak ve ticari kayıtlarda sahtecilik yapmak gibi ciddi suçlamalar bulunuyor.
30 Temmuz 2023
İşaretlediklerim