Kars'ın Akyaka ilçesinde, ayağına ip dolanan ve bu ipin elektrik kablosuna takılması sonucu elektrik direğinde mahsur kalan bir karga, vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine kurtarıldı. Elektrik dağıtım şirketi ARAS ekipleri, elektrik akımını keserek direğe çıkıp kargayı güvenli bir şekilde kurtardılar. Kurtarılan karga, hayati tehlikesi olmadığı anlaşıldıktan sonra su içirilerek doğaya salındı.
8 Temmuz 2023

Adana Yumurtalık'ta aktif fay hattı üzerinde bulunan EMBA Hunutlu ve İsken Sugözü termik santralleri, olası bir depremde büyük bir tehdit oluşturuyor. Çevre aktivistleri, hidrojen tanklarının patlaması durumunda 30 kilometre çapında bir alanın yok olabileceği uyarısında bulunarak yetkililere ve mahkemelere başvurdu, ancak talepleri görmezden gelindi. Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruda hak ihlali tespiti ve yargılamanın yenilenmesi talep ediliyor. Ayrıca, bölgede kanser vakalarının artışı ve santrallerin yasalara aykırı inşa edildiği iddiaları da gündeme getiriliyor.
23 Nisan 2023

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından Adıyaman'daki durumu değerlendirdi. AFAD kurtarma ekiplerinin yetersiz kaldığını, enkaz altında çok sayıda vatandaşın kurtarılmayı beklediğini ve yeterli ekipmanın olmadığını belirtti. Elektrik kesintileri nedeniyle kurtarma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü ve vatandaşların barınma ve gıda sorunu yaşadığını ifade etti. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ekiplerin bölgeye ulaşmaya başladığını ve askerin görevlendirildiğini söyledi.
6 Şubat 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası Hatay Antakya'da yaşanan yardım ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler olduğu belirtiliyor. CHP Meclis üyesi Eren Erdem, bölgede ekskavatör ve vinç gibi önemli arama kurtarma ekipmanlarının olmadığını, çok az enkazda çalışma yapıldığını ve su bile bulunamadığını ifade ediyor. Depremzedelerden Nihat Okuyan, yardım araçlarının Hatay'ın girişinden geri gönderildiğini ve ulaşımın engellendiğini söylüyor. CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki ise yardımların yetersiz olduğunu ve bir sisteme oturmadığını belirtiyor.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta deprem enkazı başında bekleyen bir vatandaş, 30 saat geçmesine rağmen yeterli yardımın gelmediğini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete tepki gösterdi. Vatandaş, 1999 depremini eleştiren Erdoğan'ın şu anki durumda nerede olduğunu sorguladı. Hatay'ın İskenderun ilçesinden bir başka vatandaşın da Erdoğan'a tepki gösterdiği sırada Habertürk'ün canlı yayının sesini kestiği belirtildi.
8 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem meydana geldi. Depremler, çevre illeri de etkiledi ve can kaybı 20 bin 318'e yükseldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da yuhalandı. Türk Tabipleri Birliği, deprem bölgesindeki kötü koşullar nedeniyle sağlık sorunları beklediğini açıkladı. Selahattin Demirtaş, resmi deprem rakamlarını sorguladı. Yağma olayları ve yağmacıların dövüldüğü görüntüler sosyal medyada dolaşıma girdi. Hatay'da barınma sorunu yaşanıyor ve Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun gözaltına alındı. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul depremi için uyarıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesindeki durumu değerlendirdi ve yardımlar hakkında bilgi verdi.
11 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'da suya erişimde ciddi sorunlar yaşanıyor. Vatandaşlar, Twitter üzerinden '#HataydaSuYok' etiketiyle bu duruma dikkat çekmeye çalışıyorlar. Birçok kişi ve kurum, su sıkıntısının çözülmesi için çağrıda bulunuyor ve acil yardım talep ediyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşlar, sorunun çözümü için girişimlerde bulunduklarını belirtiyor.
3 Mart 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak, dolu yağışına dönüştü. Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde kısa süreli dolu yağışı yaşanırken, Çeşme'de dolu etkisini artırarak cadde, sokak ve plajları kapladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan hava olaylarını iklim kriziyle ilişkilendirerek sosyal medyada fotoğraflar paylaştı ve itfaiyenin olumsuzluklara anında müdahale ettiğini belirtti.
6 Nisan 2023

Adalar halkı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Adalar'a getirdiği elektrikli minibüslere itiraz ediyor. Bu araçların Adalar'ın koruma altında olan ve sit alanı ilan edilen özelliklerini tehdit ettiğini belirtiyorlar. Adalıların ulaşım mücadelesi yıllar öncesine dayanıyor ve daha önce de faytonların kaldırılması için eylemler yapılmıştı. Hayvan hakları savunucuları, Adalar'da ekolojik ulaşım alternatiflerinin devreye sokulmasını ve atların korunmasını talep etmişlerdi.
18 Haziran 2024

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve Adıyaman merkezde birçok bina yıkıldı. Adıyaman Valisi 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı, ancak arama kurtarma ekipleri henüz bölgeye ulaşamadı. Vatandaşlar enkaz altındaki yakınlarını kendi çabalarıyla kurtarmaya çalışıyor. Hastaneler dolu olduğu için birçok yaralı dışarıda beklemek zorunda kalıyor ve iletişim hatları kesik durumda.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ertelenen elektrik faturaları, seçimden sonra toplu olarak kesilmeye başlandı. Yüksek miktarlarda gelen faturalar nedeniyle vatandaşlar tepki gösterirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, depremzedelere gönderilen yüksek tutarlı faturaların silinmesi gerektiğini belirtti ve yetkililere insaf ve insanlık çağrısında bulundu.
6 Haziran 2023

Adıyaman'da yaşayan bir depremzede, şehrin depremden sonraki üç gün boyunca kaderine terk edildiğini iddia ederek yetkililere tepki gösterdi. Sağlık çalışanı olduğunu belirten depremzede, canlı yayında yaptığı açıklamada insanların soğuktan ve açlıktan öldüğünü, yerel ve üst düzey yöneticilerin bölgede bulunmadığını ifade etti. Ayrıca kriz yönetiminin başarısız olduğunu ve tüm sorumluların bu durumdan dolayı suçlu olduğunu dile getirdi.
14 Şubat 2023

Eminönü – Alibeyköy tramvay hattında meydana gelen teknik arıza nedeniyle seferler Balat-Alibeyköy Cep Otogarı istasyonları arasında yapılmaktadır. Balat-Eminönü istasyonları arasında ise ücretsiz İETT otobüsleri ile hizmet verilmektedir. Balat durağında inen yolcular otobüslere yönlendirilirken otobüs durağında yoğunluk yaşanmaktadır.
1 Ağustos 2024

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Göynük Değirmendere Mahallesi'nde 24 Temmuz Pazartesi akşamı başlayan orman yangını, dört gündür kontrol altına alınamadı. Karadan ulaşımın güç olduğu bölgedeki yangına gece görüşlü helikopterlerle müdahale edildi. Günün ilk ışıklarıyla havalanan çok sayıda helikopter ve uçak, söndürme çalışmalarına katıldı. Bölgedeki helikopterler, denizden aldıkları suyu yangın alanlarına taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.
27 Temmuz 2023

Adana Yumurtalık'ta bulunan Sugözü ve EMBA-Hunutlu termik santralleri aktif fay hattı üzerinde yer alıyor ve uzmanlar Adana için deprem riskine dikkat çekiyor. Çevre aktivistleri, olası bir depremde santrallerdeki hidrojen tanklarının patlaması durumunda büyük bir çevre felaketi yaşanabileceği ve 30 kilometre çapında bir alanın yok olabileceği konusunda uyarıda bulunuyorlar. Prof. Dr. Naci Görür, Adana ve çevresindeki fay hatları için deprem uyarısında bulunmuş ve yetkililerin ve halkın dikkatli olması gerektiğini belirtmiş. Çevre aktivistleri, santrallerin çalışmasının durdurulması ve hidrojen tanklarının güvenli yerlere taşınması için resmi başvuruda bulunmuşlar.
5 Mart 2023

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Lübnan'daki çağrı cihazları patlamaları sonrası Türkiye'de benzer saldırıların cep telefonları, tabletler ve diğer akıllı cihazlar üzerinden yapılabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Türkiye'de bu konuda bir risk bulunmadığını iddia etmesine rağmen, EMO bu açıklamaların güven vermediğini belirtti. EMO, Türkiye'nin teknoloji konusunda dışa bağımlı olduğunu ve bu durumun siber güvenlik risklerini artırdığını vurguladı.
19 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı kararı ile, Türkiye'de OHAL ilan edilen bölgelerde bulunan ağır ve orta hasar görmüş konut ve iş yerlerinin elektrik ve doğalgaz borçları affedildi. Bu karar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu gelişme, son depremler sonucu 50 bin 96 kişinin hayatını kaybettiği bir dönemde gerçekleşti.
21 Mart 2023

CHP'nin İstanbul Fatih ilçesi belediye başkan adayı Mahir Polat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fatih ilçesindeki bazı okullarda elektrik kesintisi haberleri aldıklarını duyurdu. Polat, aynı paylaşımda, şu ana kadar açılan sandıkların yüzde 12'si ile Fatih'te yüzde 46'ya yüzde 44 oranında, 2 puan önde olduklarını belirtti. Polat, vatandaşları ve Yüksek Seçim Kurulu'nu bu konuda duyarlı olmaya davet etti.
31 Mart 2024

Üsküdar'daki Altunizade durağında bir metrobüsün arızalanması nedeniyle seferlerde aksamalar yaşandı ve yolcular durakta beklemek zorunda kaldı. Arıza, metrobüs güzergahındaki araç yoğunluğunun Acıbadem durağına kadar uzanmasına sebep oldu. Bakım ekipleri arızalı metrobüsü yoldan çekerek sorunu giderdi ve İETT Genel Müdürlüğü seferlerin normale döndüğünü duyurdu.
25 Mart 2024

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Kılıç, 6 Şubat'taki depremler sonrası bölgede ishalli hastalıkların ve hepatit vakalarının artabileceği konusunda uyarıda bulundu. Aile sağlığı merkezlerinde ciddi hizmet açığı olduğunu ve aile hekimliği sisteminin deprem koşullarına uygun olmadığını belirtti. Kırsal alanlarda temiz su ve kanalizasyon sorunları devam ediyor. Kadın sağlığı hizmetlerinde ciddi eksiklikler var ve afet sonrası istenmeyen gebeliklerin artabileceği ifade ediliyor. Barınma koşulları kötü, çadır ve konteynerler yağmurda su alıyor. Yaşlılar ve sağlık çalışanları ihmal ediliyor, sağlık çalışanlarının konaklama sorunları ve tükenmişlik yaşadıkları belirtiliyor.
5 Nisan 2023
İşaretlediklerim