İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde yedi katlı bir binanın ilk üç katının çökmesi üzerine Bakırköy başsavcılığı soruşturma başlattı. Sabah saatlerinde kolonlardan gelen sesleri duyan bina sakinleri binayı boşaltmış, bu sayede ölen veya yaralanan olmamıştı. Binaya 1994'te kaçak üç kat eklendiği ortaya çıkmıştı. Çevredeki dört apartman boşaltılırken, bina sakinleri otellere yerleştirildi ve boşaltılan binalardan karot örneği alınarak inceleme yapılacağı duyuruldu.
27 Haziran 2024

Beşiktaş'ta 'Masquerade' adlı gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tadilatın kaçak yapıldığını belirtti. İtfaiye raporunda acil durum aydınlatmalarının, yönlendirme levhalarının olmadığı, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı tespit edildi. Dokuz şüpheli hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
30 Mayıs 2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç'te meydana gelen ve dokuz işçinin toprak altında kalmasına neden olan maden kazasında, işçilerin altısının bir lokasyonda, üçünün ise başka bir lokasyonda tespit edildiğini açıkladı. 13 Şubat'ta yaşanan ve yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı heyelan sonucu dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Bakan Bayraktar, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve olayla ilgili olarak 8 yönetici ve personelin adliyeye sevk edildiğini belirtti.
16 Şubat 2024

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde Altınşehir Mahallesi'ndeki Başakşehir Sinoplular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği lokaline otomatik tabancalarla ateş açıldı. Saldırıda Ahmet G, Yakup A, Muhammet B, Furkan Ö. ve İsmail D. yaralandı; yaralılardan ikisinin durumu ağır. Kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Dün de Üsküdar'da benzer bir silahlı saldırı yaşanmış ve üç kişi hayatını kaybetmişti.
25 Mayıs 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat'ta siyanürlü liç alanında meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz işçi toprağın altında kaldı. İkinci gününde devam eden arama kurtarma çalışmalarında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, AFAD, JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan toplam 827 personel görev yapıyor. AFAD Başkanı Okay Memiş, arama kurtarma ekibi sayısının yeterli olduğunu ve dokuz işçiye ulaşmak için her türlü yöntemin denenmekte olduğunu belirtti.
14 Şubat 2024

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde üç katlı bir binanın çökmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetmiş, sekiz kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında binanın sahibi, giriş kattaki döner dükkanı sahibi ve eşi ile eski iş yeri sahibi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Çöken binanın yanında bulunan dört katlı apartman da güvenlik riski nedeniyle boşaltıldı.
3 Haziran 2024

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan 'Masquerade' adlı gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yangının kaçak tadilat sırasında çıktığını belirtti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında dokuz kişi gözaltına alındı, bunlardan sekizi tutuklanırken bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, Beşiktaş'ta yapılan incelemelerde on işyerinden sekizinin kaçak olduğu tespit edildi.
5 Nisan 2024

İstanbul Sarıyer'de bulunan İstinyePark Alışveriş Merkezi'nin kapalı otoparkında bir araçta yangın çıktı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Alışveriş merkezi görevlilerinin müdahalesi ve itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sonucu yangın söndürüldü. Yangın nedeniyle alışveriş merkezi dumanla dolarken, vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi ve daha sonra tekrar içeri alındı. İstanbul Valiliği, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını ve yangının çıkış sebebinin itfaiyenin incelemesi sonrası belirleneceğini açıkladı.
20 Nisan 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınına ilişkin iddianamede, yangının tadilat sırasında elektrikli kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlardan kaynaklandığı belirtildi. İddianamede, gece kulübü sahipleri ve tadilat işlerini yapanlar dahil dokuz kişi hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Yangının öngörülebilir olduğu ve gerekli iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmadığı vurgulandı. Dönemin belediye yetkilileri hakkında ise ayrı bir soruşturma yürütülüyor.
6 Haziran 2024

Ticaret Bakanlığı, Beşiktaş'ta bulunan Masquerade gece kulübünde çıkan yangında hayatını kaybeden 29 kişinin ailelerine toplamda 14 milyon 500 bin lira maddi yardım yapılacağını duyurdu. Bu yardım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) E-Ticaret Meclisi ile ortaklaşa düzenlenen bir kampanya sonucu toplanan parayla finanse edilecek. Yangın, gece kulübünde yapılan tadilat sırasında çıkmış ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tadilatın kaçak yapıldığını açıklamıştı. İtfaiye raporunda, acil durum aydınlatmaları, yönlendirme levhaları, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı tespit edilmişti.
17 Nisan 2024

İstanbul Beşiktaş'ta, 'Masquerade' adlı gece kulübünde kaçak tadilat yapılırken çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. Sayıştay'ın 2022 Beşiktaş raporuna göre, ilçedeki işletmelerin %85,56'sı kaçak faaliyet gösteriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yangınla ilgili net bilgi vermekten kaçınırken, ruhsatlandırma işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor.
4 Nisan 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat'ta meydana gelen bir maden faciasında, yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın saniyede 10 metre hızla kayması sonucu dokuz işçi toprak altında kaldı. Olayın ardından işçilerin aileleri ve mesai arkadaşları, kayıp işçilere ulaşılması umuduyla bölgede bekleyişlerini sürdürüyor. Olay anını deprem zannederek dışarı çıkan bir işçi, yaşadıklarını ve arkadaşlarına ulaşamamanın acısını ifade etti. Facia ile ilgili gözaltı sayısının sekize çıktığı bilgisi de verildi.
15 Şubat 2024

İstanbul Beşiktaş'ta bir gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüne neden olan yangın, Beşiktaş Belediyesi'nin ruhsatsız iş yerleri konusundaki ihmallerini ortaya çıkardı. Sayıştay'ın 2022 denetim raporuna göre, Beşiktaş'taki işletmelerin yüzde 85,56'sı ruhsatsız faaliyet gösteriyor. Belediye, ruhsatlandırma işlemlerinin devam ettiğini belirtse de, yangınla ilgili sorulara net yanıtlar vermekten kaçındı. Yangın sonrası dokuz kişi gözaltına alındı.
4 Nisan 2024

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos Antik Kenti’nin yer aldığı Behram köyünde makilik alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle sahil kesimine doğru ilerleyen yangına Ayvacık Orman İşletme ekipleri ve Ayvacık Belediyesi itfaiye personeli müdahale ediyor. Köylülerin de desteğiyle yangının söndürülmesi için çalışmalar sürerken, bir arazöz alevler arasında kalarak kullanılmaz hale geldi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
26 Haziran 2024

İzmir, Manisa ve Çanakkale’de orman yangınları çıktı ve ekipler söndürme çalışmalarına başladı. Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde Yalova köyü yakınındaki yangına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor. İzmir’in Bornova ilçesinde çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait uçaklar, helikopterler ve arazözlerle müdahale ediliyor. Manisa’nın Kula ilçesinde çıkan yangına ise helikopterler, uçaklar, itfaiye araçları ve orman işçileri sevk edildi.
13 Haziran 2024

İstanbul Küçükçekmece’de sabah saatlerinde üç katlı bir bina çöktü ve bir kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, çöken binanın yanında bulunan dört katlı apartmanın da yüksek risk taşıdığı tespit edildi ve yıkım kararı alındı. Bina sakinlerine eşyalarını alma izni verildi ve bazıları akrabalarının yanına, bazıları ise otellere yerleştirildi.
3 Haziran 2024

İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan bir metrobüs durağında yürüyen merdivenin aniden ters yönde çalışmaya başlaması sonucu üç kişi yaralandı. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından metrobüs girişinde yoğunluk oluştu ve yürüyen merdivenlerin tamir edilmesi için çalışmalar başlatıldı.
4 Mart 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde, 13 Şubat'ta siyanürlü toprağın kayması sonucu meydana gelen büyük bir maden faciası sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, saha sorumlusu dahil olmak üzere sekiz kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayıldı ve bu olay sonucunda dokuz işçi toprak altında kaldı. Gözaltına alınanlar arasında yabancı uyruklu bir kişi de bulunuyor. Olayın ardından çeşitli yetkililer ve şirketin tutumu eleştirilere konu oldu.
15 Şubat 2024

İstanbul Küçükçekmece'de, Menekşe Sahil Parkı'nda yapılan kazı çalışmaları sonucu oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in ölümü üzerine dört İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında bir mühendis, bir kepçe operatörü ve bir tesisat ustası bulunuyor. İBB, olayla ilgili iç soruşturma başlatırken, Küçükçekmece Başsavcılığı da adli soruşturma başlattı ve kusur tespiti için uzman bir bilirkişi heyeti görevlendirildi.
4 Mayıs 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Madencilik'e ait Çöpler Altın Madeni'nde çalışan işçiler, yığın liçi sahasında büyük bir yarık fark etti. Yığın liçi, altından ayrıştırıldıktan sonra kalan siyanürlü atık toprağı ifade eder. İşçilerin ve ustabaşının uyarısı üzerine iş durduruldu ve 100'ün üzerinde işçi sahadan çekildi. Ancak, çöküntü meydana geldiğinde dokuz işçi toprak altında kaldı. İlk bulgular, yığın liçinde kapasite artışı, eğri yüzeyde istifleme ve dinamit patlatmalarının heyelanı tetiklediğini gösteriyor.
15 Şubat 2024
İşaretlediklerim