İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya ile yaptığı görüşmede, seçimlerin 18 Haziran'da yapılması gerektiğini vurguladı ve seçimlerin ertelenmesi fikrine karşı çıktı. Akşener, Anayasa gereği seçimin savaş dışında ileri bir tarihe alınamayacağını belirtti. 6 Şubat'ta meydana gelen ve 13,5 milyon kişiyi etkileyen depremler sonrası, bir hükümet yetkilisi 14 Mayıs'ta seçim yapmanın güçlüklerini dile getirmişti. Akşener ise daha önce 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerin deprem nedeniyle 18 Haziran'a kalabileceğini ifade etmişti.
12 Şubat 2023

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor, kendi sahasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak. 17 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan maç öncesinde, Trabzon İl Güvenlik Kurulu tarafından yapılan açıklamada, risk gerekçesiyle Fenerbahçeli taraftarların maça alınmayacağı belirtildi. Bu karar, önceki yıllarda benzeri durumlar göz önünde bulundurularak alındı.
7 Mart 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) içinde yeni bir onaylı randevu döneminin başladığını açıkladı. Bu yeni sistemle, hastalar randevularını bir gün öncesine kadar onaylamaları veya iptal etmeleri gerekecek. Geçen yıl 23 milyon kişinin randevularından en az birine gitmediği ve bu durumun randevu kapasitesinin yüzde 30'unun boşa harcanmasına neden olduğu belirtildi. 65 yaş üstü ve kanser hastaları bu onay zorunluluğundan muaf tutulacak.
9 Mayıs 2024

Massachusetts'te yaşayan 22 yaşındaki Virginia Nault, erkek arkadaşı Steve Johnson ile fiziksel yakınlık kurduğunda vücudunda döküntü ve kızarıklık oluştuğunu fark etmiş. Daha önce egzama ve cilt rahatsızlıklarıyla mücadele eden Nault, semptomların mevsimsel alerji olduğunu düşünmüş, ancak semptomların yalnızca Johnson'ın yanındayken ortaya çıktığını ve ayrıldıktan sonra geçtiğini gözlemlemiş. Johnson çeşitli kişisel bakım ürünlerini değiştirmesine rağmen Nault'un reaksiyonları devam etmiş. Doktorlar net bir yanıt veremezken, sosyal medya kullanıcıları alerjinin Johnson'ın aldatmasından kaynaklandığını öne sürmüşler, ancak Nault bu iddiaları önemsemiyor.
6 Temmuz 2023

Joe Biden'ın sağlık ve bellek durumu, özellikle 82 yaşında olması ve bazen konuşurken yerini unutması nedeniyle medya ve seçmenlerin gündeminde önemli bir yer tutuyor. Bir danışman raporunun Biden'ı 'bulanık' ve 'zayıf' belleğe sahip olarak tanımlaması, 'Biden çekilmeli mi?' sorusunu 'Biden şimdi ölürse ne olur?' sorusuna dönüştürdü. ABD yasalarının bu konuda muğlak olması, olası senaryoların zamanlamaya bağlı olarak değişkenlik göstermesine neden oluyor. Ayrıca, ABD'deki emekçilerin Biden ve diğer adaylar hakkında sordukları sorular, sadece adayların yaşları veya sağlık durumlarıyla değil, ülkedeki çözülmemiş sorunlarla da ilgilidir.
14 Nisan 2024

A Milli Futbol Takımı'nın Almanya ve Galler ile oynayacağı maçlar öncesinde Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu aday kadrodan çıkarıldı. Cengiz Ünder, yeni teknik heyetin çalışmalarını deneyimlemek için dört günlük bir kampa katıldıktan sonra planlama gereği kadrodan ayrıldı. Hakan Çalhanoğlu ise üst solunum yolu enfeksiyonu ve yakın zamanda doğum yapacak eşi nedeniyle kadrodan çıkarıldı.
16 Kasım 2023

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, anayasal gereklilik nedeniyle seçimlerin 18 Haziran'da yapılması gerektiğini belirtti. Ancak, Haziran ayında yaşanabilecek engeller nedeniyle seçim tarihinin daha uygun bir zamana çekilmesi gerektiğini söyledi. Bu engeller arasında hac, okulların tatil dönemi ve Kurban Bayramı gibi etkenler bulunuyor. AKP'nin seçim tarihini belirleme konusunda yeni seçim kanunun yürürlüğe gireceği tarihten sonraki dönemleri değerlendirdiği ifade edildi.
13 Ocak 2023

İflas eden kripto para platformu FTX'in reklamında yer aldığı için dava edilen eski basketbolcu Shaquille O’Neal, dava tebligatını 18 Nisan 2023 tarihinde kabul etti. FTX'in iflası sonucu zarar gören yatırımcıların avukatları, O’Neal'a tebligatı uzun süredir ulaştırmaya çalışıyordu. FTX kurucusu Sam Bankman-Fried ve diğer ünlülerle birlikte O’Neal da yatırımcıları aldatmakla suçlanıyor. Avukat Adam Moskowitz, FTX'i 'devasa bir ponzi' olarak tanımlıyor ve ünlülerin kullanılmasının yatırımcıları yanılttığını iddia ediyor.
19 Nisan 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde yaşanan randevu alamama sorununu çözmek için kademeli olarak uygulanacak yeni tedbirlerin detaylarını paylaştı. Bu tedbirler arasında, iptal edilmeyen randevuların diğer vatandaşların kullanımına açılması, randevusunu iptal etmeyen veya gelmeyen vatandaşlara belirli bir süre yeni randevu verilmemesi ve randevu iptal sürelerinin sınırlandırılması gibi önlemler yer alıyor. Bakan Koca, geçen sene randevu alıp gelmeyenlerin sayısının 23 milyon olduğunu belirterek, bu soruna kalıcı çözüm bulunacağını vurguladı.
19 Nisan 2024

Philadelphia 76ers takımının NBA oyuncusu Kelly Oubre Jr., yaya olarak karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Olay sonrasında Jefferson Hastanesi'ne kaldırılan Oubre, tedavi edildikten sonra taburcu edildi. ABD basınına göre, bu kaza nedeniyle Oubre'nin bir süre basketbol sahalarından uzak kalması bekleniyor, ancak tüm sezonu kaçırması öngörülmüyor.
12 Kasım 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Türkiye'nin güneydoğu bölgelerini etkileyen şiddetli depremler nedeniyle, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerin 18 Haziran'a ertelenebileceğini belirtti. Bir hükümet yetkilisinin de seçim yapmanın güçlüklerine işaret ettiği aktarıldı. Akşener, Anayasa'nın 78'inci maddesine göre seçimlerin bir yıl ertelenmesine ihtimal vermediğini ve siyasilerin seçimlerin yapılması için çaba göstermeleri gerektiğini ifade etti.
10 Şubat 2023

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, seçim kampanyası sırasında yaptığı bir konuşmada, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçmişteki sözlerini abartarak aktardı ve 14 Mayıs seçimlerinin bir darbe girişimi olduğunu iddia etti. Soylu, Biden'ın 'Türkiye'yi Gezi, 17-25 Aralık, 6-8 Ekim ve 15 Temmuz'da yenemedik, şimdi 14 Mayıs'ta yeneceğiz' dediğini öne sürdü. Biden'ın aslında 2020 ABD başkanlık seçimleri sırasında Türkiye'deki muhalif liderleri desteklemenin öneminden bahsettiği ve Erdoğan'a farklı bir yaklaşım uygulanması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.
29 Nisan 2023

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2’nci hafta maçında İngiltere’nin Manchester United takımıyla karşılaşacak. Galatasaray, son 20 resmi maçında mağlup olmadı. Manchester United ise hem UEFA Şampiyonlar Ligi hem de Premier Lig’de sezona kötü bir başlangıç yaptı. Galatasaray'da sakatlığı bulunan Kazımcan Karataş, Manchester United maçında forma giyemeyecek. İngiliz temsilcisinde ise beş futbolcu Galatasaray’a karşı süre alamayacak.
2 Ekim 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulan ve 13 Mayıs'ta yürürlüğe giren onaylı randevu sistemi, MHRS'de şikayetlerin yüzde 165 artmasına neden oldu. Yeni düzenlemeye göre hastaların randevularını bir önceki gün akşam 8'e kadar onaylaması gerekiyor, aksi takdirde randevuları iptal ediliyor. Ancak, bu düzenleme sonrası hastalar randevu alırken daha fazla sorun yaşadıklarını belirtiyor. Şikayetvar platformuna göre, Sağlık Bakanlığı'na yönelik şikayetler de bir önceki haftaya göre yüzde 39 arttı.
28 Mayıs 2024

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, iyileşmesi mümkün olmayan hastalıklara sahip yetişkinlerin son evrelerinde ötanazi talebinde bulunabilmelerine olanak tanıyacak bir yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Tasarının nisanda bakanlar kuruluna, mayısta ise parlamentoya sunulması planlanıyor. Macron, bu yasayı bireyin özerkliği ile ulusun dayanışmasını birleştiren bir kardeşlik yasası olarak tanımladı. Yasa, hastanın reşit olması ve Alzheimer gibi psikiyatrik bir hastalığa sahip olmaması gibi koşullar altında, en az iki hekim ve psikologlardan oluşan bir tıbbi ekibin değerlendirmesiyle uygulanacak.
11 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan maçın VAR hakemi olarak Onur Özütoprak'ın atandığını duyurdu. Maç, 17 Mart 2024 tarihinde saat 20:30'da başlayacak. Onur Özütoprak'ın yardımcıları Serkan Tokat, Deniz Caner Özaral ve Emre Malok olarak açıklandı. Ayrıca, maçın saha hakemi Halil Umut Meler olarak belirlendi.
17 Mart 2024

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Belçika ile İsveç arasındaki maç, Brüksel'de iki İsveç taraftarının silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle askıya alındı. UEFA, kararın iki takımın onayı ve güvenlik güçleriyle yapılan görüşme sonucu alındığını belirtti. Saldırganın henüz yakalanamaması nedeniyle, taraftarlara tribünlerde kalmaları yönünde çağrı yapıldı.
17 Ekim 2023

Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, sakatlığı nedeniyle sahalardan 10 ay uzak kalacak. FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde sakatlanan Neymar, ülkesinin Belo Horizonte kentinde ameliyat edilecek. Sol diz ön çapraz bağı ve menisküsünde yırtık tespit edilen 31 yaşındaki oyuncu, sezon başında Paris Saint-Germain’den Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal’e transfer olmuştu.
1 Kasım 2023

Üç gün önce bir canlı yayında rahatsızlanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, doktorlarının tavsiyesi üzerine Akkuyu programını iptal etmiş ve video konferans yoluyla katılmıştır. Seçim kampanyası kapsamında gerçekleştirilen açılışlara katılımını sürdüren Erdoğan, Adana'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün açılış törenine de online olarak katılacak.
28 Nisan 2023

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, yeni koronavirüs varyantları Eris ve XXB’den korunmak için risk grubundakilere maske takmayı önerdi. Azap, Covid-19'un henüz mevsimsel bir hastalığa dönüşmediğini, ancak önümüzdeki yıllarda bu durumun değişebileceğini belirtti. Ayrıca, risk grubundakilerin test yaptırmalarının önemini vurguladı ve antibiyotik kullanımının gereksiz olduğunu ifade etti. Üçüncü nesil mRNA aşısının Türkiye'ye henüz gelmediğini belirten Azap, risk grubunda olmayanların eski aşıyı olmalarına gerek olmadığını, ancak yüksek riskli gruptakilerin mRNA aşısını yaptırabileceklerini söyledi.
23 Eylül 2023
İşaretlediklerim