Google, Türkiye'nin ilk kadın gökbilimcilerinden biri olan Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan'ın 113. doğum gününü anmak için özel bir Doodle hazırladı. Doodle'da Gökdoğan'ın çizgi görseli, gezegen ve kitap görselleri yer aldı. Doodle'a tıklandığında kullanıcılar, Gökdoğan hakkında bilgi ve haberlerin yer aldığı bir sayfaya yönlendiriliyor.
14 Ağustos 2023

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sağlık sektöründeki sorunları ve hekimlerin yurt dışına göç etmesini eleştirdi. Ortaylı, Almanya'nın kalifiye elemanlara yönelik ilanlarına dikkat çekerek, Türkiye'deki hekimlerin ve sağlık personelinin yurt dışına göç etme eğiliminde olduğunu belirtti. Ayrıca, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ve düşük ücretlerin bu göçü tetiklediğini ifade etti. Ortaylı, Türkiye'nin tıpta Nobel düzeyine geldiğini ve bu kaynağın kaçırılmaması gerektiğini vurguladı.
22 Temmuz 2023

Türk televizyon dizilerinin tanınmış yönetmeni Yalçın Yelence, 69 yaşında hayatını kaybetti. 'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' gibi popüler dizilere yönetmenlik yapmış olan Yelence, ocak ayı başında yoğun bakıma alınmıştı. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olan Yelence, kariyeri boyunca birçok unutulmaz televizyon yapımına imza attı ve belgesel dalında ödüller kazandı. Yelence'nin cenazesi, İstanbul Kartal'da kaldırılacak.
20 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarına hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2002'den bu yana sağlık altyapısına yaptığı yatırımların Covid-19 salgını döneminde meyvelerini verdiğini belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin zorlu pandemi sürecini başarıyla yönettiğini ve dünyanın en kapsayıcı sosyal güvenlik sistemiyle en etkin sağlık hizmetlerini sunan bir ülke konumuna geldiğini savundu. Ayrıca, Türkiye'nin sağlık altyapısının dünya çapında benzersiz olduğunu ve artık yabancı hastaların tedavi için Türkiye'ye geldiğini ifade etti.
14 Mart 2024

Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen depremin ardından 138 saat sonra enkaz altından yaralı olarak kurtarılan 51 yaşındaki Emine Doğu, sağlık ekiplerine özel hastaneye götürülmemesini istediğini söyledi. Emine Doğu'nun maddi durumu nedeniyle böyle bir talepte bulunduğu anlaşıldı. Acil Tıp Uzmanı Orhan Eroğlu, Doğu'nun bu isteğine duyarlı bir yanıt verdi. Kurtarılan kadının tedavisi sahra hastanesinde devam etmektedir.
13 Şubat 2023

Mardin'de iki aile arasında çıkan muhtarlık kavgasında başından yaralanan 45 yaşındaki Gülşah Çalışkan, 144 gün süren tedavisinin ardından hayatını kaybetti. Olay, 31 Mart yerel seçimlerinden önce 18 Ocak'ta meydana geldi ve taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada toplamda on kişi yaralandı ve dört şüpheli gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çalışkan'ın cenazesi Kuyulu Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.
10 Haziran 2024

İstanbul Avcılar'da bir kadın evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından ulaşılamayan 47 yaşındaki G.Y.'nin durumu yetkililere bildirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede kadının cansız bedeniyle karşılaşıldı. Kadının cesedi, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı çalışma devam ediyor.
6 Ekim 2023

Kurban Bayramı'nın ilk gününde, kurban kesmeye çalışırken yaralanan birçok kişi hastanelere başvurdu. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne başvuran kasap Dursun İşleyiş, ilk kez böyle bir kaza yaşadığını ve yaralanmasının dikkat dağılmasından kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, vatandaşları kasapların işine karışmamaları konusunda uyardı. Hastane yetkilileri, bayramın ilk gününde oldukça yoğun olduklarını ve çok sayıda yaralıya müdahale ettiklerini belirtti.
28 Haziran 2023

Milli voleybolcu Hande Baladın'ı 'yüzüne asit atmak' ve 'aracını taramakla' tehdit eden Mustafa Neşeli'nin ilk duruşmasında tahliye edildi. Neşeli, duruşmada bipolar hastası olduğunu ve pişmanlık yaşadığını ifade etti. Mahkeme, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair rapor alınmasına hükmetti ve dosyanın uzlaştırma bürosuna gönderilmesini kararlaştırdı. İddianamede, Neşeli'nin 'zincirleme şekilde kadına karşı silahla tehdit' suçundan iki yıl altı aydan sekiz yıl dokuz aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
7 Eylül 2023

Tiyatro ve sinema oyuncusu Genco Erkal, 86 yaşında kan kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. İstanbul'da doğan ve eğitimini Robert Kolej ve İstanbul Üniversitesi'nde tamamlayan Erkal, 1959'dan itibaren tiyatroda oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. 1969'da Dostlar Tiyatrosu'nu kuran sanatçı, Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu Ödülü gibi birçok ödül kazandı. Erkal, son olarak sosyal medya hesabından veda mesajı yayınlamıştı.
31 Temmuz 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 42. İstanbul Film Festivali'nde 'Kör Noktada' filmi, Altın Lale Ulusal Yarışma Ödülü'nü aldı. Ayşe Polat'ın yazıp yönettiği film, aynı zamanda en iyi film, en iyi senaryo ve en iyi kurgu ödüllerini de kazandı. En iyi yönetmen ödülü 'Ayna Ayna' filmiyle Belmin Söylemez'e verildi. Ödül töreninde farklı kategorilerde birçok sanatçı ve eser ödüllendirildi, bazı ödül sahipleri ödüllerini toplumsal olaylara ve kişilere adadı.
18 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Adıyaman'da devam eden enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, Turgut Reis Mahallesi'nde bir binanın bodrum katında 20'li yaşlarda bir kadının cansız bedeni bulundu. Depremin üzerinden 122 gün geçmiş olmasına rağmen, hala enkaz altında kalan kişilere ulaşılmaya çalışılıyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın raporunda, ölüm bildirim sistemine kaydedilmemiş binlerce kişinin olduğu ifade edilmişti.
6 Haziran 2023

Emekli öğretmen ve iki hekim annesi Necla Eryazğan, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına karşı isyan etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen Eryazğan, tedbir alınması gerektiğini belirtti. Eryazğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda bir şeyler söylemesini beklediğini ifade etti. Son yedi yılda 23 bine yakın sağlık çalışanının şiddete uğradığı belirtildi. Sağlık Bakanı Koca, 'hastanelerde güvenli çalışma ortamları oluşturma konusunda kararlı olduklarını' ifade etmişti.
24 Ağustos 2023

İşadamı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'ın Lipsi adasında zodyak botla seyir halindeyken kayalıklara çarptı. İlk müdahaleleri Leros adasında yapılan çift, daha sonra Türkiye'ye sevk edildi. İç kanama geçiren Ali Sabancı'nın dalağı alındı ve durumunun stabil olduğu belirtildi. Ancak daha sonra aort yırtılması nedeniyle ikinci bir ameliyat geçirdi ve aortuna çelik kafes stent takıldı.
25 Ağustos 2023

Antalya'da işe giderken sırtından bıçaklanan E.A. isimli kadının saldırganı Emre Kırkuşu, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanırken, mahkeme suçu 'silahla kasten yaralama' olarak değerlendirip altı yıl hapis cezası verdi. Sanık, tutuklu kaldığı bir yıl göz önünde bulundurularak tahliye edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre sanığın cezai ehliyeti tam bulundu.
2 Mart 2023

Mehmet Özyürek, 8,8 santimetre uzunluğundaki burnuyla 1997 yılında Türkiye'nin en uzun burunlu kişisi seçildi ve sonrasında Guinness Rekorlar Kitabı'na 'dünyanın en uzun burunlu adamı' olarak kaydedildi. 2011 yılında bu unvanı resmi olarak aldı. Beyin ameliyatı için Rize Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi'ne giden Özyürek, ameliyat öncesinde geçirdiği kalp krizi sonucu 74 yaşında vefat etti.
18 Mayıs 2023

Aksaray'ın Laleli Mahallesi'nde bir sulama kanalında 40 yaşlarında bir kadın cesedi bulundu. Vatandaşların durumu polis ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kadının kimliği henüz belirlenemedi ve Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan cesedin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
25 Haziran 2023

Hatay Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, Covid-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Türk Tabipleri Birliği (TTB), Eris varyantına karşı etkili aşılar için harekete geçilmesi gerektiğini belirtti. TTB ayrıca, halk sağlığı önlemlerinin sürdürülmesinin önemini hatırlattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeni varyantlara karşı koruyan güncel Covid-19 aşılarıyla ilgili açıklaması tepkilere yol açtı.
30 Eylül 2023

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş, eski eşi Niyazi Akay tarafından çocuklarının gözü önünde bıçakla saldırıya uğradı. Polis ekipleri ve Mehmet Akif Ersoy Hastanesi, saldırgan hakkında herhangi bir işlem yapmadı. Güneş'in ifadesi alınırken, Akay serbest bırakıldı ve polisler tarafından Güneş'e şikayetçi olmaması yönünde telkinde bulunuldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Akay'ın tutuklanması ve etkin bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.
3 Nisan 2023

Türk şef Ebru Baybara Demir, dünyanın farklı ülkelerinden 1000 şefin aday gösterildiği ve 700 şefin değerlendirildiği Bask Dünya Aşçılık Ödülü'nü (BCWP) kazanarak bu ödülü Türkiye'ye getiren ilk Türk kadın şef oldu. Mardin'de gerçekleştirdiği projelerle sosyal kalkınma, biyoçeşitlilik ve kültürel entegrasyon alanlarında önemli katkılarda bulundu. Şef Demir, ayrıca yirmi yılı aşkın süredir mülteci entegrasyonu, iklim değişikliği ve toplumsal kalkınma gibi konularda gastronomi odaklı çözümler üretiyor ve sosyal değişim için gastronomik yeteneğini kullanıyor.
8 Haziran 2023
İşaretlediklerim