Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunup serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle iki yıl dört aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Abdullah'ın dosyası, uzlaştırma bürosuna gönderildi ancak taraflar uzlaşamadı. Davanın 9 Mart 2023'te görülen duruşmasında karar çıktı. Hakim, Abdullah'ın hakaret suçunu işlediğine hükmederek, indirimlerle beraber 65 gün karşılığı 1300 TL adli para cezası verilmesine hükmetti. Yargılama devam ederken Orhan'ın avukatı Mehmet Akkuş tarafından Abdullah'a tazminat davası açıldı.
21 Eylül 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak ölen Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay ile ilgili yürütülen soruşturmada üç kişi daha gözaltına alındı. Savcılık, GDZ Elektrik ve İZSU çalışanları dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Şu ana kadar 14 şüpheli tutuklanmış, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti. Bilirkişi raporuna göre beş şüphelinin daha ihmali tespit edildi ve üçü yakalandı.
19 Temmuz 2024

Kendini doktor olarak tanıtarak kanser ilaçları pazarlayan ve Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u sosyal medya ve ofisine giderek tehdit eden Mustafa Yücel, beş yıl altı ay hapis cezasına mahkum edildi. Yücel, daha önce elektronik kelepçe ile serbest bırakılmış, ancak kelepçesini kırarak tehditlerine devam ettiğini belirtmişti. Mahkeme, 'tehdit' ve 'ısrarlı takip' suçlarından dolayı verilen cezanın ardından Yücel'in Eskişehir'i terk etmeme şartıyla tahliyesine karar verdi.
4 Nisan 2023

6 Şubat 2023'te Adana'da meydana gelen depremde 96 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün'e, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Alpargün, savunmasında binayı kanunlara uygun olarak inşa ettiğini ve zemin etüdü yaptırdığını belirtti. Mahkeme, Alpargün'ün tutukluluğunun devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Bu dava, Türkiye'deki diğer deprem dosyaları için emsal teşkil edebilir.
27 Haziran 2024

Adana Seyhan ilçesinde polis ekipleri, bir ticari taksiyi durdurduğunda araçtan inip kaçan bir şüpheliye 'dur' ihtarında bulundu. Şüpheli, polisin uyarılarına rağmen kaçmaya devam etti ve bir binanın bahçesine el bombası attı. Kovalamaca sonucunda yakalanan 23 yaşındaki Y.K'nin üzerinden ruhsatsız tabanca ve mermiler çıktı. Ayrıca Y.K'nin daha önce 'PKK propagandası' yapmaktan suç kaydı olduğu belirlendi.
17 Mayıs 2023

İzmir'de Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde dört öğrencisini taciz etmekten suçlu bulunan öğretim üyesi Z.E.B.'ye 10 yıl hapis cezası verildi. Rektörlük, basında yer alan haberlerin ardından 1 Ekim 2020'de soruşturma başlatmıştı. İzmir 34’ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, sanığın dört öğrenciye karşı 'sarkıntılık boyutunda cinsel saldırı' suçunu işlediğine karar verdi ve her mağdur için ayrı ayrı iki yıl altı ay hapis cezası verdi.
22 Temmuz 2024

Kocaeli'nin Köseköy Mahallesi'nde babalarına ait iş yerinde Y.G. ile ikiz kardeşi E.G. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında E.G. kalp krizi geçirerek yere yığıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak genç birey, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak Y.G. polis tarafından gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
30 Ağustos 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Emre Elaltunterin isimli bir kişi, GBT sırasında özel harekat polisleri tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde polislerin şiddet uyguladığı görülüyor. Elaltunterin, gözaltına alındıktan sonra tutuklanıp cezaevine gönderildi ve bir gün sonra serbest bırakıldı. Diyarbakır Valiliği, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından iki polis memurunun açığa alındığını ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.
3 Ocak 2023

Haziran 2010'da gözaltına alınan ve çıplak arama, işkence ve tehdit sonucu intihar eden Onur Yaser Can olayıyla ilgili yargılanan polislere, resmi belgede sahtecilik suçundan altı yıl beş ay hapis cezası verildi. Mahkeme, işkence suçlamasını dikkate almadı ve polislerin birden fazla belgede sahtecilik yapmalarına rağmen cezada artırım uygulamadı. İstanbul valisinin polislerin soruşturulmasına izin vermemesi ve mahkemenin işkenceyle ilgili suç duyurusunda bulunmaması eleştirildi. Can ailesinin avukatları ve duruşma savcısı karara itiraz etti.
5 Temmuz 2023

Aydın'ın Efeler ilçesinde jandarma ekipleri, şüpheli M.E'nin evine düzenledikleri operasyonda 3 ton 980 kilogram sahte zeytinyağına el koydu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerde yağların sahte olduğu tespit edildi. Şüphelinin ürünleri Bursa ve İstanbul'da satmayı planladığı öğrenildi ve kendisine 680 bin lira idari para cezası verildi.
10 Eylül 2024

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen depremde yıkılan Ayken Apartmanı'nın betonarme projesini hazırlayan Yavuz Cihangiroğlu, 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan yargılandı ve iyi hal indirimiyle altı yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada müteahhit İlhami Yerlikaya'nın ölümü nedeniyle dava düştü, Elazığ İnşaat Mühendisleri Odası eski başkanı Zeynal Deniz ise beraat etti. Cihangiroğlu, ayrıca üç yıl meslekten men cezası aldı ve adli kontrol şartıyla tahliye edildi.
4 Mart 2023

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, amcasının eşi Hediye Güran 'kasten öldürmeye iştirak' suçlamasıyla tutuklandı. Narin Güran, 21 Ağustos'ta kaybolmuş ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunmuştu. Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan iki şüpheli serbest bırakılmıştı. Hediye Güran'ın tutuklanmasıyla soruşturmada tutuklu sayısı 12'ye yükseldi.
17 Eylül 2024

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde dağ keçisi avlayan üç kişiye toplam 694 bin lira para cezası verildi. Jandarma tarafından yakalanan F.Y., Y.S. ve O.K.'nın yanında derisi yüzülmüş ve poşetlere konulmuş yaban keçisi ve av tüfeği bulundu. Kaçak avcılara 650 bin lira tazminat ve 44 bin lira idari para cezası kesildi. Avcılar serbest bırakılırken, tüfek ve yaban keçisi etlerine el konuldu.
5 Ağustos 2024

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada tutuklanan altı kişi, 500 gündür cezaevinde bulunuyor. 2019'da başlayan dava sürecinde, iş insanı Osman Kavala'ya 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, diğer sanıklara ise 18'er yıl hapis cezası verildi. Dava sürecinde, delil olarak gösterilen telefon tapelerinin usulsüz kaydedildiği ortaya çıktı. Davanın Türkiye'deki tüm sanıklarının beraat ettiği kararı, İstanbul Bölge Adliyesi Mahkemesi tarafından bozuldu ve dava yeniden açıldı.
7 Eylül 2023

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde 1 Haziran’da çöken üç katlı binanın sahibi H.M.G., binanın çürük olduğuna dair resmi kurumlara bildirimde bulunmadığı ve binanın sağlamlığı için herhangi bir önlem almadığı gerekçesiyle tutuklandı. Olayda sekiz kişi yaralanmış ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Savcılık, H.M.G.’yi taksirle ölüme neden olma suçundan tutuklanmasını talep etti. Eski iş yeri sahibi Ö.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yapı incelemeleri devam ediyor.
4 Haziran 2024

İstanbul Küçükçekmece'de, bir grup sürücünün araçlarından inerek trafikte halay çektiği ve bu durumun trafiği duraklatması sonucu, sürücülere toplam 18 bin 277 lira para cezası kesildi. Sürücüler E.E, H.K, Ö.N, D.G. ve G.A.K. polis ekiplerince yakalandı ve 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan adli işlem yapıldı.
29 Ağustos 2023

Muğla'da 15 yaşındaki lise öğrencisi Sıla Akgül'e çarparak ölümüne neden olan sürücü T.Y, önce 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı, sonra ceza 24 bin 300 lira para cezasına çevrildi. Ayrıca sürücünün ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Akgül ailesinin avukatı Didem Alaca, karara itiraz edeceklerini belirtti ve verilen cezanın çok az olduğunu ifade etti.
19 Ekim 2023

İstanbul'da bir polisi öldüren Yunus Emre Geçti'nin annesi, oğlunun madde bağımlısı olduğunu ve yetkililere defalarca bildirdiğini ancak hiçbir önlem alınmadığını belirtti. 26 suçtan kaydı bulunan Geçti, Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalandıktan sonra firar etmiş ve yeniden yakalanınca polis memuru Şeyda Yılmaz'ı öldürmüştü. Olayda bir polis memuru ve zanlının annesi de yaralanmıştı. Geçti, hakimlik sorgusunun ardından tutuklandı.
24 Eylül 2024

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüyle ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme, Yıldırım'ın yaralanmalarının hafif nitelikte olduğunu ve işkence suçunun oluşmadığını belirtti. 12 polis hakkında 'bilinçli taksirle ölümüne neden olma' suçundan indirimli üç yıl dokuz ay hapis cezası verildi. Ayrıca, Yıldırım'ın iş arkadaşı ve oğlunu döven polislere 'kasten yaralama' suçundan indirimli 3 ila 6 bin TL adli para cezası verildi. Beş polis ise tüm suçlardan beraat etti.
19 Ekim 2023

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023
İşaretlediklerim