Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020 başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla 24 Ağustos'ta Atlanta'da mahkemeye çıkacağını duyurdu. Kendisini 'radikal solcu' olarak nitelendirdiği başsavcı Fani Willis tarafından tutuklanacağını iddia etti. Trump'ın kefalet bedeli 200 bin dolar olarak belirlendi ve duruşmaya kadar serbest kalabileceği belirtildi. Trump'ın yanı sıra eski avukatları Rudy Giuliani ve John Eastman ile eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'un da bulunduğu 18 kişiye daha suçlama yöneltilmişti.
22 Ağustos 2023

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, seçim kampanyası sırasında yaptığı bir konuşmada, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçmişteki sözlerini abartarak aktardı ve 14 Mayıs seçimlerinin bir darbe girişimi olduğunu iddia etti. Soylu, Biden'ın 'Türkiye'yi Gezi, 17-25 Aralık, 6-8 Ekim ve 15 Temmuz'da yenemedik, şimdi 14 Mayıs'ta yeneceğiz' dediğini öne sürdü. Biden'ın aslında 2020 ABD başkanlık seçimleri sırasında Türkiye'deki muhalif liderleri desteklemenin öneminden bahsettiği ve Erdoğan'a farklı bir yaklaşım uygulanması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.
29 Nisan 2023

Eski ABD başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, 2006 yılında ilişki yaşadığı iddia edilen porno yıldızı Stormy Daniels'a 2016'daki başkanlık kampanyası sırasında 130 bin dolar tutarında 'sus payı' ödediği gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulundu. Trump, ticari kayıtlarla oynamak başta olmak üzere toplam 34 suçlamayla karşı karşıyaydı ve jüri tarafından bu suçlamaların tamamından suçlu bulundu. Bu durum, Trump'ı ülke tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan olarak kayıtlara geçirdi.
31 Mayıs 2024

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde partisinden gelen çekilme çağrılarıyla karşı karşıya. Dün gece 12 Demokrat Partili daha Biden'ın seçimleri kaybedeceğine dair endişelerini dile getirdi. Biden'ın kampanyasına finansman sağlayan bağışçılar da bu çağrılara katılıyor. Son anketlere göre Trump, Biden'ın üç puan önünde yer alıyor.
20 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Elon Musk ve zengin dostlarının seçimleri satın almaya çalışmasından bıktığını belirtti. Biden, Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından X hesabından yaptığı açıklamada, kendisiyle aynı görüşü taşıyanları kampanyasına bağış yapmaya çağırdı. Wall Street Journal, Elon Musk’ın Trump’ın başkanlık kampanyasını destekleyen America PAC adlı yeni siyasi eylem komitesine her ay yaklaşık 45 milyon dolar vermeyi planladığını yazmıştı.
18 Temmuz 2024

New York başsavcısı Letitia James, eski ABD başkanı Donald Trump'a emlak sektöründe dolandırıcılık yapmak suçundan 354,9 milyon dolar para cezası verildiğini açıkladı. Trump, cezayı ödemezse New York'taki varlıklarına el konulacağı uyarısında bulunuldu. Trump, suçlamaları reddederek kararı temyize götüreceğini belirtti. Başsavcı James, davanın güçlü kanıtlara dayandığını ifade etti.
21 Şubat 2024

ABD Başkanı Joe Biden, kötü geçen münazara performansının ardından düzenlediği basın toplantısında yaptığı gaflarla dikkat çekti. Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'ye 'Putin' ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e 'Trump' demesi, Demokrat Parti'deki çekilme çağrılarını artırdı. Toplantı sonrası üç Demokrat temsilci daha Biden'ın kampanyasını sonlandırmasını istedi. Demokrat Parti'de Biden'ın yetersizliği konusunda kaygılar artarken, Biden çekilmemekte kararlı olduğunu belirtti.
12 Temmuz 2024

ABD'nin başkenti Washington D.C.'de yerel saatle 15:30 civarında büyük bir patlama sesi duyuldu ve bu durum paniğe neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları patlamanın bir askeri tatbikatla ilgili olabileceğini öne sürdü. İçgüvenlik Bakanlığı ve Annapolis Acil Yönetim Ofisi, patlamanın Savunma Bakanlığına bağlı bir askeri uçuş sonucu ses sınırını aşan bir uçağın neden olduğunu açıkladı. Ayrıca, Tennessee'den Long Island'a gitmekte olan ve uçuşa yasak bölgeye giren bir Cessna tipi uçağın düştüğü ve F-16'ların süpersonik hızda acil müdahalede bulunduğu bildirildi.
5 Haziran 2023

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD hava sahasında tespit edilen ve Çin'e ait olduğu belirtilen casus balonunun uluslararası hukukun ve ABD'nin egemenliğinin ihlali olduğunu ifade etti. ABD Başkanı Joe Biden'ın Amerikan halkının güvenliğini öncelikli tuttuğunu ve Çin'e karşı ulusal güvenliği koruma konusunda kararlı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Biden'ın Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Çin ziyaretini ertelemesi kararını desteklediği belirtildi.
4 Şubat 2023

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın seçim kampanyası sırasında Türkiye'den yasa dışı bağış alıp almadığını soruşturuyor. Soruşturma kapsamında, Adams'ın seçim kampanyası bağış sorumlusu Brianna Suggs'ın evi arandı ve Suggs kamu yolsuzluğu soruşturmasında sorgulandı. Soruşturma, Adams'ın 2021 belediye başkanlığı seçimi kampanyasında, bir inşaat şirketi ve Türkiye hükümetiyle yasa dışı işbirliği yapıp yapmadığını araştırıyor. Ancak, Adams'a yönelik herhangi bir suçlama bulunmuyor.
3 Kasım 2023

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, seçim kampanyasının ilk konuşmasında rakibi Donald Trump'ı eleştirerek, başkanlık seçimlerinin eski bir savcıyla hüküm giymiş bir suçlu arasındaki bir tercih olacağını belirtti. Wisconsin'de konuşan Harris, Trump'ı soruşturduğu sahtekarlara benzetti ve California Başsavcılığı yaptığı günlerden örnekler verdi. Ayrıca silah denetimi, kürtaja erişim, çocuk yoksulluğu, sendika hakları ve sağlık hizmetleri gibi konulara da değindi. Demokrat Parti'nin başkan adayı, Ağustos ayında Chicago'daki parti kongresinde resmi olarak belirlenecek.
24 Temmuz 2024

ABD Savunma Bakanlığı, ABD hava sahasında Çin'e ait bir yüksek irtifalı gözetleme balonu tespit ettiğini ve takip altına aldığını duyurdu. Pentagon Sözcüsü ve üst düzey bir Pentagon yetkilisi, balonun sivil hava trafiği için bir tehdit oluşturmadığını ve istihbarat toplama kapasitesinin zayıf olduğunu belirtti. ABD Başkanı Joe Biden'ın durumdan haberdar edildiği ve askeri seçeneklerin değerlendirildiği, ancak balonun düşürülmesinin yerde hasara yol açabileceği için saldırılmadığı ifade edildi. ABD, konunun ciddiyeti üzerine Çin makamları ile iletişime geçti.
3 Şubat 2023

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın Türkevi'nin açılışı sırasında usülsüzlük yapıp yapmadığını ve Türkiye'den yasa dışı bağış alıp almadığını soruşturuyor. Adams'ın cep telefonlarına ve tablet bilgisayarına el konuldu. Soruşturma, Türkevi'nin yangın ruhsatının baskıyla çözülüp çözülmediğini de kapsıyor. Adams, o dönem Brooklyn ilçe belediye başkanıydı ve Türkevi'nin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirmişti.
13 Kasım 2023

Son yapılan ankete göre, Demokrat Partili Kamala Harris, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile arasındaki oy farkını 1 puana indirdi. Anket, 22-24 Temmuz tarihleri arasında ulusal çapta bin 142 yetişkinle yapıldı ve Trump'a oy verebileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 48, Harris'e oy verebileceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 47 olarak belirlendi. Siyasi gözlemciler, Harris'in kısa sürede Trump ile arasındaki farkı kapatmasını başarı olarak değerlendiriyor.
26 Temmuz 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletinde kendisi hakkında açılan dava sonrasında 7,1 milyon dolar bağış topladı. Trump, 2024 seçim kampanyası için bu bağışları topladı. Ayrıca, iddianamenin açıklanmasının ardından geçen 3 haftada Trump'ın kampanyasına 20 milyon dolar daha bağış yapıldı. Trump, sabıka fotoğrafının çekilmesinin ardından Twitter'a geri döndü ve ilk tweetinde bağış toplama sayfasına yönlendiren bir link paylaştı.
27 Ağustos 2023

Donald Trump, Güney Carolina'da yüzde 60 oy alarak dört eyalette zafer kazandı ve gelecek hafta 16 eyalette daha benzer bir başarı bekleniyor. Partisi tarafından desteklenen Trump, karşılaştığı davalardan güç kazanıyor gibi görünüyor. Öte yandan, mevcut başkan Joe Biden, politikaları, yaşlılığı ve sıkça yaptığı gaflar nedeniyle kendi seçmen kitlesinden bile tam destek göremiyor. Trump'ın Ocak ayında yeniden ABD'nin başkanı olması ve daha güçlü iddialarla geri dönmesi olası görünüyor.
28 Şubat 2024

Eski ABD başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Kuzey Kore ve İran'la ilgili sorunları telefon görüşmeleri ve birebir müzakereyle çözebileceğini iddia etti. Los Angeles'taki bir basın toplantısında konuşan Trump, Kuzey Kore'nin yeni nükleer tesisleri ve İran'ın Rusya'ya füze tedariki iddialarına değindi. Trump, bu sorunları çözmek için birkaç telefon görüşmesi yapmasının yeterli olacağını belirtti. Ayrıca, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Trump'tan korkulduğunu söylediğini aktardı.
14 Eylül 2024

ABD'de en az iki kişi, eski başkan Donald Trump aleyhindeki dördüncü iddianamenin sunulması ihtimaliyle ilgili olarak Georgia eyaletinde mahkemede tanıklık etmeye çağrıldı. Bu durum, Trump'ın 2020 seçim sonuçlarına müdahale etme iddiasıyla ilgili iddianamenin yakında sunulacağı beklentilerini artırdı. Trump, Georgia'da seçimlerde hile yapıldığını ve seçim sonuçlarının kendi lehine tescil edilmesi gerektiğini iddia etmişti.
13 Ağustos 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'nin Suriye'deki faaliyetlerinin ABD'nin ulusal güvenliğini olağanüstü derecede tehdit ettiğini belirtti. 14 Ekim 2019'da çıkarılan başkanlık kararnamesiyle Suriye'deki gelişmelerin ABD ulusal güvenliğine yönelik tehdidi nedeniyle 'acil durum' ilan edilmişti. Biden, bu 'acil durum' süresini bir yıl daha uzattı. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna askeri saldırı düzenlemeye yönelik faaliyetlerinin IŞİD'in yenilgiye uğratma çabalarını baltaladığı, sivillerin canını tehlikeye attığı ve bölgedeki barış, güvenlik ve istikrarı bozduğu belirtildi.
13 Ekim 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD gezisi sırasında deep fake teknolojisi kullanılarak ses ve görüntülerinin değiştirilerek olumsuz propaganda yapılacağı konusunda bilgi aldığını ve bu bilgiyi doğrulattığını belirtti. Kılıçdaroğlu, bu manipülasyon girişimlerinin uluslararası casus şebekelerinin tuzağına düşen kişiler tarafından yapıldığını ve Bitcoin üzerinden ödeme yapıldığını iddia etti. Ayrıca, seçim gecesi galip gelmeleri durumunda herkesin evinde kalması gerektiğini, sokağa çıkılması halinde taşkınlık yapılmasının mümkün olduğunu söyledi.
4 Mayıs 2023
İşaretlediklerim