İmralı Adası açıklarında üç gün önce bulunan cesedin, 15 Şubat'ta kötü hava ve deniz şartları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında batan ‘Batuhan A’ adlı kargo gemisinin sahibi ve kaptanı Murat Altıntaş’a ait olduğu belirlendi. Gemide görevli olan altı kişiden üçünün cesedi bulunurken, üç kişiyi arama çalışmaları devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, cesedi 3 Mart'ta İmralı Adası açıklarında su yüzeyinde bulmuştu.
6 Mart 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde, Çöpler Anagold şirketine ait bir altın madeninde toprak kayması yaşandı. Toprak kayması sonucu bazı kişilerin toprak altında kalabileceği ihtimali üzerine arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Maden, aktif bir fay hattı üzerinde bulunuyor ve daha önce siyanür sızdırma şikayetiyle gündeme gelmişti. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından firmaya ceza kesilmiş ve maden çalışmaları durdurulmuştu, ancak şirket gerekli iyileştirmeleri yaptığını iddia ederek faaliyetlerine yeniden başlamıştı.
13 Şubat 2024

Rusya'da cezaevinde öldüğü açıklanan muhalif lider Aleksey Navalni'nin cesedi, ailesine teslim edilmedi. Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmış, cesedin incelenmek üzere Rusya'nın Salehard kentine gönderildiğini ve ailenin morga giderek cesedi talep ettiğinde cesedin orada olmadığını öğrendiğini belirtti. Navalni'nin avukatlarına, cesedin bulunduğu yer ve incelenme süreci hakkında çelişkili bilgiler verildiği iddia edildi. Navalni, 2020'de zehirlenmiş ve tedavi için Almanya'ya gönderilmişti. AB, Navalni'ye yapılan suikast girişimine kimyasal silah kullanımı nedeniyle tepki göstermişti.
18 Şubat 2024

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde 26 yaşındaki Muhammed Peksoy, Caddebostan Sahil Yolu’ndaki halk plajında denize girdikten sonra boğularak hayatını kaybetti. Peksoy’un suda çırpındığını gören arkadaşı, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine sevk edilen sağlık ve deniz polisine bağlı dalgıç ekipleri tarafından sudan çıkarılan Peksoy, hastaneye kaldırıldı ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
28 Temmuz 2024

Cezayir'in Libya sınırına yakın çöl bölgesinde kaybolan 14 kişinin cansız bedeni bulundu. Arama Kurtarma Derneği'nin açıklamasına göre, ölenlerin 12'si Suriye uyruklu olup, yaşları 10 ila 57 arasında değişmektedir. Cesetler, İlizi vilayetindeki Burc Ömer İdris bölgesindeki morga kaldırıldı. Olay, Afrika'dan Avrupa'ya yasa dışı geçiş güzergahlarından biri olan bu bölgede gerçekleşti.
9 Temmuz 2024

Rusya'nın önde gelen muhaliflerinden Aleksey Navalni'nin cezaevinde ölümünün ardından cesedinin yerinin bilinmediği bildirildi. Navalni'nin annesi ve avukatları, cesede erişim sağlayamadıklarını ve cezaevi yetkililerinin konu hakkında bilgi vermediğini ifade etti. Kremlin Sözcüsü, cezaevi yetkililerinin ölümle ilgili incelemeleri tamamladığını açıklarken, Navalni'nin sözcüsü ölüm nedeninin hala bilinmediğini ve soruşturmanın genişletildiğini belirtti.
19 Şubat 2024

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, ormanlık bir alanda bulunan kemik parçalarının, yaklaşık bir yıldır kayıp olan ekonomist Korhan Berzeg'e ait olduğu doğrulandı. Berzeg, 17 Haziran 2023 tarihinde evinden sabah yürüyüşüne çıktıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Kemikler, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testleri sonucunda Berzeg'e ait olduğu kesinleşti. DNA örnekleri, Berzeg'in eşi ve İngiltere'de yaşayan kızı Nisa Berzeg'den alınan örneklerle eşleşti.
27 Nisan 2024

Van Gölü'nde suyun çekilmesiyle ortaya çıkan Selçuklu dönemine ait mezar taşları, bir yıllık temizlik ve restorasyon işlemlerinin ardından Gevaş'taki Selçuklu Mezarlığı'na taşındı. Taşlar, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nden Doç. Dr. Ercan Çalış ve ekibi tarafından bilimsel olarak incelenecek ve mezarlıkta korunacak. Müze müdürü Erdal Acar, taşların 1940'larda iskele yapımında kullanıldığını ve yaklaşık 80 yıl sonra ait oldukları yere taşındığını belirtti.
9 Ağustos 2024

Avustralya'da 80 yaşlarında ölen bir adamın cesedi, gelecekte hayata döndürülmek amacıyla donduruldu. İşlem, adamın ölümünden hemen sonra başlatılarak cesedin ısısı kademeli olarak düşürüldü ve özel bir sıvı enjekte edildi. Southern Cryonics adlı şirket, bu işlem için 170 bin dolar aldı. Şirket sahibi Philip Rhoades, işlemi çok stresli olarak nitelendirdi ve 14 yıldır ölülere ikinci bir hayat imkanı vermeyi hayal ettiğini belirtti.
27 Mayıs 2024

ABD'de huzurevinde kalan 74 yaşındaki Constance Glantz'ın öldüğü bildirildi ancak cenaze işlemleri sırasında hala yaşadığı fark edildi. Lancaster Bölge Şerif Ofisi'nden Ben Houchin, cenaze işlerini yürüten şirket çalışanlarının nakil işlemleri sırasında kadının nefes aldığını fark ettiğini ve derhal yetkililerle irtibata geçtiğini belirtti. Glantz hastaneye götürüldü ve olayın oldukça alışılmadık olduğu vurgulandı.
4 Haziran 2024

Libya'nın başkenti Trablus'un güneydoğusunda yer alan Şuveyrif bölgesinde, bir toplu mezarda 65 düzensiz göçmenin cesedi bulundu. Libya İçişleri Bakanlığı'na bağlı Kriminal Araştırmalar Dairesi tarafından yapılan açıklamada, bulunan cesetlerden DNA örnekleri alındığı ve kimlik tespiti çalışmalarının yapıldığı belirtildi. Cesetler, Şuveyrif bölgesinden sorumlu başsavcılığın belirlediği bir mezarlığa defnedildi.
22 Mart 2024

Marvel Stüdyoları tarafından yapılan Wonder Man dizisinin setinde bir kaza meydana geldi. CBS Redford Stüdyolarında gerçekleşen kazada, kirişlerden düşen set çalışanı Juan Carlos Osorio hayatını kaybetti. Marvel Stüdyoları sözcüsü olayı teyit ederek, soruşturmanın koşullarıyla ilgili desteklerini esirgemeyeceklerini belirtti. Kazanın olduğu gün çekimler yapılmıyordu ancak dizi için hazırlıklar devam ediyordu.
7 Şubat 2024

Çin'in Guangdong eyaletindeki bir hayvanat bahçesinde, Nisan-Temmuz 2024 arasında yapılan kazılarda 150'ye yakın tarihi mezar keşfedildi. Bu mezarlar, Han, Kin, Güney Hanedanları, Tang, Ming ve Çing Hanedanları dönemlerine ait olup, 2 bin 100 yılı aşkın bir tarihi kapsıyor. Ayrıca, Çin Cumhuriyeti dönemine ait 48 mezar taşı da bulundu. Keşifler, dönemin inşaat teknolojileri ve sosyal organizasyonu hakkında önemli bilgiler sunuyor.
4 Eylül 2024

Mısır'ın Aswan kentinde, 'Ölüler Şehri' olarak bilinen alanda 300'ü aşkın mumyanın bulunduğu bir mezarlık keşfedildi. Bu mezarlık, M.Ö. 6'ncı yüzyıl ile MS 9'uncu yüzyıl arasında yaklaşık 900 yıl boyunca kullanılmış. Kazılar sonucunda her mezarda 30 ila 40 cesedin kalıntısı bulundu ve bunların yüzde 30 ila 40'ı bebek ve gençlere ait. En iyi korunmuş mumyalar müzelere gönderilecek, diğerleri ise incelendikten sonra yerine konulacak.
1 Temmuz 2024

Çin'in Guangdong eyaletindeki bir hayvanat bahçesinde, farklı tarihi çağlara ait 150'ye yakın mezar keşfedildi. Bu mezarlar, Han, Kin, Güney Hanedanları, Tang, Ming ve Çing Hanedanları dönemlerine ait olup, 2 bin 100 yılı aşkın bir tarihi kapsıyor. Ayrıca, Çin Cumhuriyeti dönemine ait 48 mezar taşı da bulundu. Keşifler, dönemin inşaat teknolojilerinin daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayacak.
4 Eylül 2024

Panama'nın Cocle eyaletinde yer alan El Cano arkeolojik sahasında, 1300 yıldan daha eski olduğu tahmin edilen bir mezar bulundu. Panama Kültür Bakanlığı Kültür Mirası Ulusal Direktörü Linette Montenegro tarafından yapılan açıklamaya göre, mezar İspanyol öncesi döneme ait ve içerisinden iki ceset, çeyiz eşyaları, altın, seramik, göğüs kemeri, boncuklar, bilezikler, küpeler, altın kaplamalı çanta ve çeşitli kolyeler çıkarıldı. Mezarın dönemin hükümdarına ait olduğu öngörülüyor. Bölgede 2008 yılından bu yana arkeolojik kazılar devam ediyor.
5 Mart 2024
İşaretlediklerim