Sputnik Türkiye, sendikalaşan ve temel haklarını talep eden 24 çalışanını işten çıkardı. İşten çıkarılan çalışanlar ve Türkiye Gazeteciler Sendikası, Süzer Plaza önünde eylem düzenledi. Sendika, Sputnik Türkiye yönetimini ve temsilcilerini eleştirdi ve işten çıkarılan üyelerin işe geri alınması ve toplu iş sözleşmesinin imzalanması talebinde bulundu.
8 Ağustos 2023

Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda 'sansür yasası' olarak bilinen ve 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçuna hapis cezası öngören yasanın 29'uncu maddesinin iptalini görüşmek üzere toplandı. Basın örgütleri, bu yasayı ve gazetecilere yönelik tutuklamaları protesto etmek için AYM önünde 'basın nöbeti' başlattı. 29'uncu maddeden dolayı tutuklanan gazeteci Tolga Şardan da nöbete katıldı ve AYM'nin vereceği kararın meslek ve toplum açısından önemine vurgu yaptı.
8 Kasım 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Etimesgut ilçesinde bir grubun esnafa 'ortaklık' adı altında el koymaya çalıştığını ve tehdit, darp, cebir ve silah zoruyla haraç aldığını tespit etti. Bu kapsamda sekiz şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi ve sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

Kırşehir'de yürütülen bir soruşturma kapsamında, Mezopotamya Ajansı muhabiri Fırat Can Arslan, Ankara'daki evine yapılan baskın sonucu 'örgüt propagandası' iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltı işlemi sonrasında Arslan, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü ve evindeki telefon ile bilgisayarına el konuldu.
7 Haziran 2023

TFF 3. Lig'de Yeni Mersin İdmanyurdu'nun şampiyon olmasının ardından, tribünleri selamlamak isteyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, taraftarlar tarafından protesto edildi. Taraftarlar, 'Meclis'te Hizbullah istemiyoruz' sloganları atarak Nebati'yi yuhaladılar. Bu protesto, Hizbullah'ın ardılı olduğu iddia edilen HÜDA-PAR'ın milletvekili adaylarının seçimlerde başarı kazanmasının ardından gelen tepkilerin bir parçası olarak görülüyor.
20 Mayıs 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü, 'Hükümet istifa' sloganı attıkları için evlerine tebligat gönderilen taraftarlarına hukuki destek sağlayacağını duyurdu. Kulüp, bu amaçla 40 avukat görevlendirdiğini açıkladı. Taraftarlar, Kahramanmaraş depremlerinin ardından iktidara yönelik öfkeyi tribünlere taşımış ve bu sloganı atmışlardı. İktidar milletvekilleri ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kulüpleri hedef göstermiş ve bazı kulüpler de sloganı kınayarak stadyumlarda siyaset yapılmaması gerektiğini savunmuştu.
3 Mart 2023

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen İkizköylüler, jandarmanın müdahalesiyle karşılaştı. 2019'dan bu yana süren direnişte, köylüler ağaçları kesmeye çalışanlara karşı eylem başlatmıştı. 24 Temmuz'da bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri, ağaç kıyımına başladı ve eylem yapan köylülere biber gazlı ve coplu saldırıda bulundu. Ayrıca, Akbelen'e gitmek isteyenlere kimlik kontrolü uygulandığı belirtildi.
26 Temmuz 2023

TFF 2'nci Lig'deki Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcuları ve teknik ekibine saldırı gerçekleşti. Bursaspor tribünlerinde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri açıldı. Bursa Valiliği, olaylarla ilgili yedi kişinin gözaltına alındığını ve üç kamu görevlisinin görevden uzaklaştırılarak haklarında soruşturma başlatıldığını duyurdu.
6 Mart 2023

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen 22 kişi gözaltına alındı. 2019'dan bu yana süren direniş sırasında, jandarma ekipleri tarafından ağaç kesimine karşı çıkan köylülere biber gazlı ve coplu saldırılar düzenlendi. Gözaltına alınanlar arasında İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal ve Yeşiller Partisi yönetim kurulu üyesi Deniz Melsa Ergenç de bulunuyor.
29 Temmuz 2023

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'nde 14 Ekim 2022'de meydana gelen ve 43 işçinin hayatını kaybettiği patlama sonrası açılan davada, sekiz tutuklu sanıktan birinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, diğer yedi sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kader' olarak nitelendirdiği facianın, araştırma komisyonunun raporuna göre yetersizlik ve denetimsizlikten kaynaklandığı belirtildi. Duruşma, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınması için 3 Mayıs'a ertelendi.
28 Nisan 2023

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Jandarma ekipleri, bölgeye gelerek ağaç kıyımına başladı ve direnişçilere müdahale etti. Bu sırada bölgede bulunan CHP'li Mahmut Tanal, jandarmanın vatandaşların kimlik bilgilerini almasına tepki gösterdi. Tanal'ın tepkisine karşı kaçan jandarmalar, görev yerini terk ettikleri gerekçesiyle açığa alındı.
30 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Feshane'de açtığı 'Ortadan Başlamak' adlı sergi, 'Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu' başkanı Kürşat Mican liderliğindeki bir grup tarafından 'LGBTİ+ propagandası' ve 'milli ve manevi değerlere hakaret' gerekçeleriyle protesto edildi. Grup, serginin kaldırılması için resmi kurumlara başvurduğunu belirtti. Protesto sırasında polis engelini aşmaya çalışan bazı grup üyeleri ile arbede yaşandı, ancak daha sonra grup dağıldı.
10 Temmuz 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 957'nci haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis tarafından ablukaya alındılar ve en az 47 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda toplam dokuz gazeteci gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam Gazetesi muhabirleri bulunmaktadır. Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği'nin açıklamasına göre, gözaltına alınan gazetecilere avukatla görüşme yasağı getirilmiştir. Bu durum, Türkiye'deki basın özgürlüğüne dair endişeleri artırmaktadır.
23 Nisan 2024

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 953. haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis tarafından müdahale edildi ve en az 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.
1 Temmuz 2023

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında beş yeni şüpheli gözaltına alındı. İki polis memurunun da aralarında bulunduğu şüpheliler, ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne getirildi. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çankaya ilçesinde silahlı saldırıya uğramış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma MHP'li isimlere uzanmış ve 21 kişi tutuklanmıştı.
19 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesinde AKP milletvekili adaylarına seçim bölgelerinde çalışmalarını yoğunlaştırmaları ve Ankara'ya gelmemeleri yönünde talimat verdi. 'Çalınmadık kapı kalmasın' ifadesiyle adaylara genel merkezden görevlendirme olmadıkça Ankara'ya gelmeme çağrısı yapıldı. Ayrıca, AKP'nin seçim kampanyası stratejisi olarak açılış ve temel atma törenlerini mitinglere dönüştürme sayısını artırma kararı alındı. CHP ise bayram sonrası kampanya hızını artırmayı ve seçmenle iç içe olmayı hedefliyor.
19 Nisan 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 949. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirmek istedi. Polis eyleme müdahale etti ve en az 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlara eylemlerin neden ve kim tarafından yönlendirildiği soruldu.
3 Haziran 2023

Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı eylemleri sırasında Aydın Aydoğan'a kötü muamelede bulunan polislerden biri olan Kenan Şaban Süzgün'ün 1'inci sınıf emniyet müdürü yapıldığını tespit etti. Aydoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suç duyurusunda bulunduktan sonra polisler tarafından gözaltına alınmış ve kötü muameleye maruz kalmıştı. AYM, polislerin kötü muamele yasağını ihlal ettiğine hükmetmiş ve Aydoğan'a 45 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar vermişti. Dosya, AYM kararı gereği yeniden açıldı ve soruşturmayı 17 Aralık soruşturmasını kapatan savcı Ekrem Aydıner yürütüyor. İfade veren polisler olayı hatırlamadıklarını veya Aydoğan'a müdahale etmediklerini iddia ediyorlar.
8 Ocak 2023

Mersin Tarsus'ta Yeşil Sol Parti'nin seçim aracı, iddiaya göre MHP seçim bürosundan çıkan yaklaşık 20 kişilik bir grup tarafından durduruldu ve saldırıya uğradı. Aracın camları ve lastikleri zarar gördü, içerisinde bulunan yedi parti çalışanından beş tanesi yaralandı. Parti çalışanları, saldırı sırasında etrafta çok sayıda polis bulunmasına rağmen müdahale edilmediğini belirtti.
7 Mayıs 2023
İşaretlediklerim