ABD'nin eski dışişleri bakanı Mike Pompeo, yeni kitabında Türkiye ziyareti sırasında yaşanan bir olayı anlatarak Mike Pence'e ulaşmak için kapıyı kırma noktasına geldiğini iddia etti. Pompeo ayrıca, Türkiye ziyaretinde kendisine izletilen 15 Temmuz darbe girişimi belgeselinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Mevlüt Çavuşoğlu, bu iddiaları yalanlayarak Pompeo'nun gerçek dışı bilgiler ve abartılar içerdiğini, çifte standart sergilediğini ve darbe girişimini desteklediğini ima ettiğini belirtti.
26 Ocak 2023

ABD Kongresi'nde düzenlenen bir oturumda, hükümetin 'tanımlanamayan uçan cisim' (UFO) ve 'tanımlanamayan hava fenomeni' (UAP) hakkında yıllarca bilgi sakladığı iddia edildi. İstihbarat yetkilisi David Grusch, hükümetin tanımlanamayan ve insan kaynaklı olmayan araçların olduğunu ve bu konuda halktan bilgi sakladığını belirtti. Ayrıca, ABD Donanması'nda pilot olarak görev yapmış olan Ryan Graves ve eski donanma komutanı David Fravor da tanımlanamayan olgulara dair gözlemlerini anlattılar. Pentagon ve NASA'nın bu konuyu incelemek için özel birimler ve komisyonlar kurduğu biliniyor.
27 Temmuz 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı dışında, cinayeti azmettirdiği iddia edilen Doğukan Çep gözaltına alındı ve ifadesinde öldürme niyeti olmadığını, sadece korkutmak ve gözdağı vermek amacıyla plan yaptıklarını söyledi.
7 Ocak 2023

ABD'li milyarder yatırımcı George Soros, kendisi hakkında çıkan ölüm söylentilerine Twitter üzerinden yanıt vererek sağlıklı olduğunu ve hayatta olduğunu açıkladı. Söylentiler, 22 bin takipçili bir Twitter hesabı tarafından yayıldı ve bu hesap söz konusu paylaşımı silmedi. George Soros'un ölümüne dair söylentiler daha önce de ortaya çıkmış ve Reuters gibi haber ajansları da bu tür yanlış bilgilendirmeler yapmıştı.
15 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Ankara'da eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının tüm yönleriyle aydınlatılmasını istedi. Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırıya uğramış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar üç kişi tutuklandı. Erkan Baş, cinayetin aydınlatılmamasının kabul edilemez olduğunu ve bu zihniyetin Türkiye için bir güvenlik sorunu olduğunu belirtti. Ayrıca, bu olayın ardındaki hesapların ve planların ortaya çıkarılmasının temel bir yurttaşlık hakkı olduğunu ifade etti.
4 Ocak 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, iki buçuk yıl sonra ilk kez Twitter'da bir mesaj paylaştı. Trump'ın Twitter hesabı, 2020 ABD seçimlerinden sonra Kongre binasını basan Trump destekçileri nedeniyle kapatılmıştı. Geçtiğimiz yıl Twitter'ı satın alan Elon Musk, Trump'ın hesabını tekrar açmıştı. Ancak Trump, Twitter'a geri dönmeyeceğini belirtmiş ve paylaşımlarını kendi kurduğu 'Truth Social' adlı sosyal medya hesabında yapmıştı.
25 Ağustos 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahale suçlamasıyla gözaltına alındı ve sabıka fotoğrafı çekildi. Bu, bir ABD başkanının sabıka fotoğrafının çekildiği ilk olay oldu. Trump daha önce üç ayrı dava için yetkili makamlara teslim olmuştu ancak sabıka fotoğrafı çekilmemişti. Trump'ın yanı sıra, eski avukatı Rudy Giuliani ve eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows dahil 18 kişiye daha suçlama yöneltilmiştir.
25 Ağustos 2023

ABC/Washington Post tarafından düzenlenen bir ankete göre, 2024 başkanlık seçimlerinde katılımcıların yüzde 51'i Trump'ı desteklerken, Biden yüzde 42 oranında destek aldı. Katılımcıların yüzde 37'si Biden'ın iş performansını onaylarken, yüzde 56'sı başkana negatif not verdi. Ankete katılan yetişkinlerin yüzde 44'ü, Biden yönetimi boyunca finansal olarak daha da kötüleştiklerini belirtti.
26 Eylül 2023

İstanbul Taksim'de gerçekleşen bombalı saldırı sonucu 6 kişinin ölümü, 81 kişinin yaralanması olayına ilişkin iddianame tamamlandı. İddianamede, bombanın 2,5 saatte bir tekstil atölyesinde hazırlandığı ve saldırının PKK tarafından düzenlendiği iddia edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ABD'yi suçlarken, PKK saldırıyla ilgisinin olmadığını savundu. 36 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, bazı şüphelilerin ağırlaştırılmış müebbet ve binlerce yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaları talep edildi.
14 Şubat 2023

Rusya'nın başkenti Moskova'da 22 Mart'ta gerçekleşen ve 143 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Rus Devlet Soruşturma Komitesi'ne bağlı müfettişler, saldırganların Ukraynalı milliyetçilerle bağlantılı olduğuna dair kanıtlar bulduklarını açıkladı. Saldırganların Ukrayna'dan nakit ve kripto para aldıkları ve bir şüphelinin daha gözaltına alındığı belirtildi. ABD'nin saldırıdan önce Rusya'yı yazılı olarak uyarmış olduğu da iddialar arasında.
29 Mart 2024

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep etti. MHP, olayla ilgili gözaltına alınan İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk'ü listesinden çıkardı. Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Akgül, MHP'den istifa edenleri algı operasyonu yapmakla suçladı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise bir ölüm üzerinden siyaset yapmanın ahlaki olmadığını ifade ederek, emniyet güçlerinin olayı aydınlatacağını söyledi.
2 Ocak 2023

ABD Başkanı Joe Biden'ın Delaware eyaletindeki Rehoboth Beach'teki yazlık evinde FBI tarafından yapılan aramada herhangi bir 'gizli' ibareli belge bulunmadı. Biden'ın avukatı Bob Bauer, aramanın tamamlandığını ve sadece Biden'ın başkan yardımcılığı döneminden kalan el yazısıyla yazılmış bazı notların detaylı incelemeye alındığını duyurdu. Daha önce Biden'ın ofisinde ve evinde gizli belgeler bulunmuş ve bu durum hem Trump'ın benzer bir durumuyla karşılaştırılmış hem de Cumhuriyetçiler tarafından eleştirilmişti.
1 Şubat 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, mevcut Başkan Joe Biden'ın 2024 seçimleri için aday olmasını eleştirerek, Biden'ın başkanlığını 'vahim ve başarısız' olarak nitelendirdi. Trump, Biden'ın ekonomi politikalarını, göçmen politikalarını ve ABD'nin dünya sahnesindeki konumunu eleştirdi. Ayrıca, Biden'ın ABD'yi 'üçüncü dünya savaşı' eşiğine getirdiğini iddia etti ve 2024 seçimlerinde Biden'ı yenme sözü verdi.
26 Nisan 2023

Ankara başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları başkanı Alaattin Aldemir hakkında, seçim sürecinde ortaya attığı 'siyasi cinayetler işlenecek', 'Kılıçdaroğlu'na saldırılacak' gibi iddialar nedeniyle 'suç uydurma' suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Aldemir, bu iddiaları bir televizyon programında dile getirmişti. Ancak, iddianamede, Aldemir'in televizyonda dile getirdiği iddialarla, bilgi sahibi sıfatıyla verdiği beyan arasında ciddi çelişki olduğu belirtildi.
21 Temmuz 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1'e verdiği üç gün ekran karartma cezasıyla ilgili olarak, mahkemeye gerekli belgelerin sunulduğunu ve hiçbir belgenin saklanmadığını açıkladı. Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, RTÜK'ün mahkemeye İlhan Taşçı'nın şerhini eklemediğini iddia etmişti. RTÜK bu iddiaları yalanladı ve Taşçı da şerhin RTÜK'ün resmi sayfasında mevcut olduğunu ve mahkemeye sunulup sunulmadığının açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtti.
24 Şubat 2023

ABD'nin eski Ulusal İstihbarat Direktörü John Ratcliffe, Temsilciler Meclisi'nde düzenlenen bir oturumda Covid-19'un kökeninin laboratuvar sızıntısı olduğunu savundu. Ratcliffe, istihbarat bilgilerine dayanarak bu iddiayı güçlü bir şekilde desteklediğini ve Çin Komünist Partisi'nin suçlanabileceğini belirtti. Ancak eski Dışişleri Bakanlığı müsteşar yardımcısı Mark Lowenthal, Covid-19'un kökenine dair kesin bir bilimsel karar vermenin zor olduğunu ve Çin'in işbirliği yapmaması durumunda bu sorunun çözülemeyeceğini ifade etti.
19 Nisan 2023

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Adnan Oktar suç örgütü üyeleri için sahte işkence raporu hazırladığı iddialarına Diken'e konuşarak yanıt verdi. Fincancı, işkenceyi meşrulaştırmak için belgeselin araç olarak kullanıldığını belirtti ve hekimlik yemini gereği kimseye adres sormadan, taraf gözetmeksizin işkenceyi belgelediğini vurguladı. Ayrıca, işkence raporlarının mahkemede etkili olmadığını, yargının işkenceyi örtbas ettiğini ifade etti. Fincancı, işkenceye karşı mücadele edenlerin kriminalize edilip düşmanlaştırılmaya çalışıldığını da ekledi.
12 Şubat 2024

ABD Başkanı Joe Biden'ın başkan yardımcısı olduğu döneme ait yeni 'gizli belgeler', Washington'daki Penn Biden Diplomasi ve Küresel Katılım Merkezi'ndeki ofisinde bulundu. Beyaz Saray ve Adalet Bakanlığı konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. İlk grup belgelerde ABD istihbarat birimlerinin Ukrayna, İran ve İngiltere ile ilgili bilgiler yer alıyordu. Beyaz Saray ikinci grup belge hakkında açıklama yapmadı. Biden daha önce belgelerin bulunmasının kendisi için de sürpriz olduğunu belirtmişti. Bu durum, Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçilere geçmesiyle siyasi bir mesele haline gelebilir.
12 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) IŞİD'in lideri Ebu Hüseyin El-Kureyşi'yi Suriye'de düzenlenen bir operasyonla öldürdüğünü iddia etti. IŞİD'in kurucusu Ebu Bekir el-Bağdadi'nin ölümünden sonra liderliğe getirilen Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi, ABD tarafından 2022'de öldürülmüştü. IŞİD, yeni liderinin de 2022'nin Kasım ayında öldürüldüğünü duyurmuştu.
30 Nisan 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında 21 kişi tutuklandı, ancak iddianamede azmettiricilerin cinayeti neden azmettirdiklerine dair gerekçeler ve önemli deliller göz ardı edildi. Ayrıca, iddianamede yer alan bilgilerin büyük bir kısmı şüphelilerin beyanlarına dayanıyor ve azmettiriciler hakkında yeterli değerlendirme yapılmadığı eleştiriliyor. Sinan Ateş'in ailesi ve kamuoyu, iddianamedeki bu eksikliklere tepki gösteriyor.
4 Mayıs 2024
İşaretlediklerim