CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayında iktidarı dolaylı olarak suçlayarak, 'hapisten çıkarılan çetelere öldürtüldüğünü' iddia etti. Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında altı kişi tutuklanmış, ancak tetikçi henüz yakalanamamıştı. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ve videoda, ülkeyi mafyalara ve çetelere bırakmayacaklarını, Sinan Ateş'in ailesinin adalete kavuşacağını belirtti ve herkesi uyardı.
4 Ocak 2023

2018 yılında eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar, saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte 2021'de Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet nöbeti başlatmıştı. Eylemin 518'inci gününde sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında dava açılan Şenyaşar, ikinci duruşmada 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla 8 bin TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.
8 Haziran 2023

Sinan Ateş davasının dördüncü celsesinde, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'ı cinayeti azmettirmekle suçladı. Ayşe Ateş, eşinin kendisine bu iki ismin öldürülmesi için talimat verdiğini söylediğini belirtti. Duruşmada ayrıca, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü asayiş şube müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın gözaltına alınmasıyla ilgili sahte polis tutanağına dair suç duyurusunda bulundu. Duruşma yarın devam edecek.
4 Temmuz 2024

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, tehdit edildiğini belirtti. Ayşe Ateş, eşinin ölümüyle ilgili olarak Ülkü Ocakları ve MHP'ye mensup kişiler tarafından sistematik bir itibarsızlaştırma ve tehdit kampanyası yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, bu kişilerin kurumsal kimliklerini kullanarak suç işlediklerini ve Sinan Ateş'in öldürülmesinden sonra kendisine ve arkadaşlarına tehditler savurduklarını söyledi.
12 Mayıs 2024

Mersin'de bir lise öğrencisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim afişine 'Hitler bıyığı çizdiği' ve 'küfürlü ifadeler yazdığı' iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. Çocuğun babası Caner Kaleli, çocuğunun bıyık yerine kaş çizdiğini ve küfürleri kendisinin yazmadığını belirtti. Babası, çocuğunun tutuklanmasının şokunu yaşadıklarını ve çocuğun eğitimine devam edemediğini ifade etti.
7 Haziran 2023

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın ailesi, yazılı bir açıklama yaparak dış güçler ve yerli uzantıları tarafından karalandıklarını iddia etti. Narin'in amcası Salim Güran, kasten öldürme suçlamasıyla tutuklanmıştı. Aile, olayın çözümü için devletin tüm birimlerinin seferber olduğunu ve gerçeklerin ortaya çıkacağına inandıklarını belirtti. Ayrıca, medyada yer alan haberlerin aileyi ve şüpheli olarak tutulan aile fertlerini haksız yere suçladığını ifade ettiler.
12 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i kabul etti. Görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da eşlik etti. Ayşe Ateş, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de bir araya gelmişti. Sinan Ateş, 2022 yılında Ankara’da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti ve cinayet soruşturması MHP’ye uzanmasına rağmen iddianamede bu kısım yer almamıştı.
11 Haziran 2024

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, 50 yaşındaki Zehra Elesli ve 15 yaşındaki kızı Hatun Elesli, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay, Akçalı Mahallesi’nde tek katlı evlerinin damında salça yaparken meydana geldi. Anne Zehra Elesli elektrik akımına kapıldıktan sonra, kızı Hatun Elesli annesini kurtarmaya çalışırken aynı şekilde elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralanan anne ve kızı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve cenazeleri Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.
23 Temmuz 2024

Mardin'in Savur ilçesinde, A.B.Ö. isimli bir anne, sobayı benzinle yakmaya çalışırken meydana gelen yangında hayatını kaybetti. Olayda, annenin iki çocuğu da yaralandı. Komşuların haber vermesi üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralı çocuklar Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, annenin cenazesi hastanenin morguna götürüldü. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü ve evde hasara neden oldu.
4 Aralık 2023

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak, Menzil tarikatına ait bir medresenin yanındaki ahırda asılı olarak ölü bulundu. Mahalle muhtarı, Dakak'ın medreseye gitmek istemediğini ve iki kez kaçmasına rağmen geri getirildiğini belirtti. Şanlıurfa Valiliği, çocuğun intihar ettiğini ve olayın aydınlatılması için idari ve adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.
15 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirilen Abdulkadir Selvi'nin, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmeye dair iddiaları, Baykal'ın oğlu Ataç Baykal tarafından yalanlandı. Ataç Baykal, görüşmenin olumlu geçtiğini ve fotoğraf çekilmesi talebinin kendisinden geldiğini belirtti. Ayrıca, Ahmet Hakan'ın Deniz Baykal'ın kızı için milletvekilliği talep ettiği yönündeki iddiasını da reddetti ve bu tür bir talebin mantık dışı olduğunu ifade etti.
10 Ocak 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezası alan annesi Gülten Sayın ile kavuşması, Meclis'ten geçen ve Resmi Gazete'de yayımlanan yasaya rağmen bürokratik engeller nedeniyle gerçekleşmedi. HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya üzerinden duruma tepki göstererek bürokratların tutumunu eleştirdi. Yeni yasa, çocuğunun hastalığı nedeniyle kadın hükümlünün cezasının infazının ertelenmesine olanak tanıyor.
18 Nisan 2023

Bursa'da, diş çekimi için genel anestezi uygulanan beş yaşındaki Deniz Sönmez, işlem sonrası fenalaşarak tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Çocuğun ateşi yükseldikten sonra evine gönderildiği ve durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Baba Aydın Sönmez, oğlunun kanaması olmasına rağmen taburcu edildiğini iddia etti. İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.
14 Kasım 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, Emin Ülker isimli şahıs, eşi Özlem Ülker ve müzisyen arkadaşı Yusuf Cavlak'ı silahla vurarak öldürdü ve daha sonra aynı silahla intihar etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Cavlak'ın hayatını kaybettiğini, hastaneye kaldırılan Özlem Ülker'in ise kurtarılamadığını belirledi. Polis, saldırganın cesedini olay yerine yakın bir bahçede buldu. Emin Ülker'in olaydan önce sosyal medyada, ölümünden Yusuf Cavlak ve eşi Özlem Ülker'i sorumlu tutan bir paylaşım yaptığı ortaya çıktı.
13 Kasım 2023

İzmir'in Torbalı ilçesinde, boşandığı eşi tarafından bıçaklanan Aslı A. isimli kadın, çocuklarını görmek için polis refakatinde gittiği eski kocasının evinde saldırıya uğradı ve aldığı bıçak darbeleri sonucu yaşamını yitirdi. Saldırgan eski koca M.A. olay yerinde polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili refakat eden iki polis memuru açığa alındı.
4 Mart 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, gürültü sebebiyle çıkan tartışmada 72 yaşındaki T.Ü isimli şahıs, komşusu olan aynı aileden B.T. (71), H.T. (41), S.T. (40), M.T. (13) ve C.T'yi (11) tüfekle vurarak öldürdü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, dört kişinin olay yerinde, bir kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli T.Ü, olayda kullandığı tüfekle birlikte yakalandı.
23 Kasım 2023

Batman'da yedi yaşındaki bir kız çocuğu halasının kömürlüğünde ölü bulundu. Çocuğun babası Ömer Faruk Arslan, İstanbul'a kaçmaya çalışırken yakalandı. Dört ay önce eşinden boşanma davası açılan Arslan, kızını gezdirdikten sonra kömürlüğe götürüp boğarak öldürdüğünü ve bunu eşine acı çektirmek amacıyla yaptığını belirtti. Arslan'ın yüzündeki çiziklerin, çocuğun direnmesi sonucu oluştuğu tespit edildi ve şüpheli adliyeye sevk edildi.
31 Ocak 2023

TBMM'de başıboş köpek sorununu çözmeyi amaçlayan yasa tasarısının görüşmeleri sırasında, evladını kaybetmiş bir anneye milletvekilleri tarafından sözlü saldırıda bulunuldu. Antalya'da köpek saldırısı sonucu ölen Mahra Melin Pınar'ın annesi ve Ankara'da köpek saldırısı sonucu ağır yaralanan Tunahan Yılmaz'ın babası, milletvekillerinin hedefi oldu. Bu olay, TBMM'nin saygın imajına zarar verdi ve milletvekillerinin asgari nezaketten uzak davranışları eleştirildi.
19 Temmuz 2024

Siirt'te, Botan Çayı'nda piknik yapan bir ailede trajedi yaşandı. Münür Ulıtaş (21), suya girdiği sırada akıntıya kapıldı. Durumu fark eden babası İsmail Ulıtaş (40), oğlunu kurtarmak için suya girdi ancak her ikisi de gözden kayboldu. Münür Ulıtaş, vatandaşlar tarafından sudan çıkarıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak baba Ulıtaş'ın cansız bedeni sudan çıkarıldı.
8 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i kabul etti. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucunda hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması MHP'ye uzansa da iddianamede bu kısım yer almamıştı. Ayşe Ateş, dün CHP lideri Özgür Özel ile görüştükten sonra bugün de Erdoğan ile bir araya geldi.
11 Haziran 2024
İşaretlediklerim