Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde Ferhadanlı Mahallesi'nde kaçak kazı yapan dört kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Şüpheliler S.Ö., M.C, O.K. ve Ş.D. gözaltına alındı ve kazıda kullanılan malzemelere el konuldu. Zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor.
23 Eylül 2024

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, IŞİD mensuplarının faaliyetlerini engellemek amacıyla bir operasyon düzenledi. İstihbarat ve lojistik yapılanmada yer aldıkları iddia edilen sekiz şüpheli, silahlı faaliyetlerde bulundukları ve yasa dışı yollarla ülkeye girdikleri gerekçesiyle tespit edildi. Akdeniz ve Mezitli ilçelerindeki belirlenen adreslere şafak vakti gerçekleştirilen operasyonla şüpheliler gözaltına alındı.
31 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Mersin'e gelen afetzedeleri 'kiralık ev' vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 13 şüpheliden 10'u gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden 'kiralık ev' vaadiyle kapora aldıkları depremzedeleri dolandırdığı öne sürülen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Operasyonda 10 zanlı yakalandı, adreslerde bir miktar sentetik ecza, çok sayıda kredi kartı, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
15 Eylül 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 19 ilde düzenlenen operasyonlarda, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve yasadışı bahis suçlarına karıştığı iddia edilen 115 şüpheli yakalandı. Operasyonlar kapsamında 17 kişi tutuklanırken, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Ayrıca, Mersin Başsavcılığı tarafından 36 milyon lira değerinde üç ev ve üç araca satılamaz/devredilemez şerhi konuldu.
4 Ekim 2024

Mersin'in Anamur ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 19 kilo 500 gram jel dinamit, ateşleme fitilleri, 500 metre bakır kablo, 21 gram esrar ve sekiz kök Hint keneviri ele geçirildi. Uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen S.S ve M.S isimli iki şüpheli gözaltına alındı. Mersin polisi, zanlıların ikametgahına düzenlenen operasyonda bu maddeleri ele geçirdi. Operasyon, uyuşturucu ve patlayıcı madde ticaretine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
15 Ağustos 2024

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul, İzmir, Antalya, Trabzon, Mersin, Van, Gaziantep ve Eskişehir'de düzenlenen 'Siberağ-8' operasyonlarında 22 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin sosyal medya üzerinden kiralık bungalov ev, karavan ve ikinci el ürün ilanı vererek haksız kazanç sağladıklarını belirtti. Operasyonda çok sayıda bilgisayar, telefon, bellek, SIM kart ve banka kartına el konuldu.
1 Ekim 2024

İzmir'in Çiğli ilçesinde bir iş yeri sahibini silahla tehdit ederek para, otomobil ve eşyaları gasp eden yedi kişiden altısı tutuklandı. Polis, gasp edilen eşyalar ve otomobille birlikte ruhsatsız silahlar ve silah yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Şüphelilerden biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, Çiğli ve Bayraklı ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarla aydınlatıldı.
23 Ağustos 2024

Batman merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, kamuda iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan yedi kişi tutuklandı. Polis, şüphelilerin mağdurları inandırmak için sahte belgeler düzenlediğini ve Ankara'ya götürdüğünü belirledi. Operasyon sonucunda Batman, Muğla ve Ankara'da gözaltına alınan 11 şüpheliden yedisi tutuklandı. İki şüphelinin başka bir suçtan tutuklu olduğu, birinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
8 Ağustos 2024

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Etimesgut ilçesinde bir grubun esnafa 'ortaklık' adı altında el koymaya çalıştığını ve tehdit, darp, cebir ve silah zoruyla haraç aldığını tespit etti. Bu kapsamda sekiz şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi ve sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak, Bolu ve Tunceli'de 12-17 Ağustos tarihlerinde çıkan orman yangınlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 22 kişi gözaltına alındı ve bunlardan dokuzu tutuklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabından yaptığı paylaşımda, beş kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve bir kişinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığını belirtti. Yedi şüphelinin gözaltı işlemleri devam ederken, soruşturmaların titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.
19 Ağustos 2024

Elazığ merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda, evde ek iş ilanları vererek dolandırıcılık yapan 11 kişiden 10'u tutuklandı. Şüpheliler, evde sabun paketleme işi yaparak ek gelir elde etme vaadiyle insanları dolandırdı. Operasyonda sekiz cep telefonu ve 15 banka kartına el konuldu. Bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Temmuz 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak hayvan kesimi yapıldığı ihbarı üzerine bir adreste arama yapıldı. Aramada 12 eşeğin kesildiği belirlendi ve hazır bekletilen iki eşek ile altı at, hayvan barınağına götürüldü. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, iki zanlıyı gözaltına aldı. Ele geçirilen etler imha edildi.
3 Eylül 2023

İzmir'de, Mezopotamya Ajansı, JINNEWS ve Gazete Duvar'ın muhabirleri ile DEM Parti'nin basın çalışanı olmak üzere toplam altı kişi gözaltına alındı. Polis, sabah saatlerinde gazetecilerin evlerine baskın düzenledi. Gözaltına alınanlar arasında Mezopotamya Ajansı'ndan Semra Turan, Delal Akyüz, Tolga Güney; JINNEWS'ten Melike Aydın ve Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu ile DEM Parti basın çalışanı Fatma Funda Akbulut bulunuyor. Gözaltı gerekçeleri henüz öğrenilemeyen gazeteciler, Çankaya'daki terörle mücadele şubesinde tutuluyor.
13 Şubat 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili yürütülen soruşturmada 14 şüpheli tutuklandı. Olayda iki Gdz Elektrik çalışanı ve altı İZSU çalışanı dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 14 şüphelinin tutuklandığını, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye de yurt dışı çıkış yasağı verildiğini açıkladı. Bilirkişi ön raporuna göre, iki kurumun da ihmali olduğu belirtildi.
19 Temmuz 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen siyanürlü toprak kayması sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında saha sorumlusunun da bulunduğu dört kişi gözaltına alındı. Bu olay, çevresel ve güvenlik protokollerinin madencilik faaliyetlerinde ne derece önemli olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Gözaltına alınanlar hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.
14 Şubat 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak ölen Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay ile ilgili yürütülen soruşturmada üç kişi daha gözaltına alındı. Savcılık, GDZ Elektrik ve İZSU çalışanları dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Şu ana kadar 14 şüpheli tutuklanmış, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti. Bilirkişi raporuna göre beş şüphelinin daha ihmali tespit edildi ve üçü yakalandı.
19 Temmuz 2024

Ordu merkezli beş ilde düzenlenen 'Kuyu-3' operasyonunda, iki ayrı organize suç örgütüne yönelik olarak 30 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Suç örgütlerinin, haksız para taleplerini kabul etmeyen iş insanlarına ve eğlence mekanlarını zorla ele geçirmek amacıyla işyeri sahiplerine silahlı saldırılar düzenledikleri belirtildi. İzmir'de yakalanan 18 şüpheliden 13'ü tutuklandı, beşi adli kontrolle serbest bırakıldı.
7 Haziran 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 'Esendere-1' adlı operasyon kapsamında, aralarında polis ve gümrük muhafaza memurlarının da olduğu 31 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'rüşvet', 'göçmen kaçakçılığı', 'resmi belgede sahtecilik', 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet' ve 'zimmet' suçlarından yakalandıkları bildirildi. Operasyonda ayrıca suçtan elde edildiği değerlendirilen para ve ziynet eşyası ele geçirildi. Altı şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
15 Haziran 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay ile ilgili olarak 31 kişi gözaltına alındı. Savcılık, Gdz Elektrik ve İZSU çalışanları dahil olmak üzere toplam 35 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Şüphelilerden altısı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, dört şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Bilirkişi ön raporuna göre, iki kurumun da ihmali olduğu belirtildi.
16 Temmuz 2024
İşaretlediklerim