Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir medya buluşmasında Hamas'ı terör örgütü olarak değerlendirmediğini belirtti. Karamollaoğlu, Hamas'ın 'vadedilmiş topraklar' söylemine karşı 'Biz yüzlerce sene buradayız, bu topraklarda ceddimiz yaşadı. Onun için de topraklarımızı müdafaa edeceğiz' dediğini belirtti ve bu nedenle Hamas'ı terör örgütü olarak görmüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da daha önce Hamas'ı terör örgütü değil, mücahitler grubu olarak nitelendirmişti.
26 Ekim 2023

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırısına tepki olarak İsrail'e silah tedarikini durdurma tehdidinde bulundu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu tehdide karşı çıkarak İsrail'in kendini koruma hakkını vurguladı ve yalnız kalmaları gerektiğini belirtti. İsrail'in BM Büyükelçisi Gilad Erdan, Biden'ın açıklamasının İran, Hamas ve Hizbullah'ı umutlandıracağını ve İsrail'in güvenlik hedeflerine ulaşmasının engelleneceğini ifade etti.
9 Mayıs 2024

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler sonrasında çadır taleplerinin iki haftadır karşılanmadığını belirtti. Bilim insanlarının uyarılarının dikkate alınmadığını ve hasarlı binalara yanlış raporlar verildiğini ifade etti. Erdoğan'ın sarayları ve uçaklarına atıfta bulunarak, hükümetin yurttaşlara yeterli desteği sağlamadığını ve otoriter bir anlayışla hareket ettiğini söyledi. TELE1 gibi televizyon kanallarına yapılan baskıları da eleştirdi.
21 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO liderler zirvesinde Gazze'deki Filistin halkına yönelik katliamları gündeme getireceğini belirtmişti. Ancak, açıklanan 38 maddelik sonuç bildirgesinde Filistin, İsrail veya Gazze'ye dair hiçbir ifade yer almadı. Erdoğan, zirve sonrasında yaptığı basın toplantısında İsrail'i Lahey Adalet Divanı'na şikayet ettiklerini söyledi, ancak bu şikayeti tek başına Güney Afrika yapmıştı ve Türkiye davaya sonradan müdahil olmuştu. NATO'nun ABD'nin kontrolünde olduğu ve Türkiye'nin etkisinin sınırlı olduğu vurgulandı.
13 Temmuz 2024

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirirken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı da etiketledi. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik benzer bir paylaşımda bulunan Katz, Erdoğan'ın Hamas'a destek vermesini ve Türkiye'nin Instagram'a erişimi engellemesini eleştirdi. İmamoğlu, Katz'ın önceki eleştirilerine sert bir yanıt vermişti. Katz, yeni paylaşımında Erdoğan'ı 'antisemit diktatör' olarak nitelendirdi ve Türkiye'deki Instagram kısıtlamalarını eleştirdi.
6 Ağustos 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerine Adıyaman'da yanıt verdi. Erdoğan'ın geçmişteki tehditlerini hatırlatan Akşener, bu tehditlere rağmen hiçbir zaman geri adım atmadığını ve Silivri'nin kendisi için soğuk olmadığını belirtti. Akşener, Erdoğan'a sinirlenmemesi ve papatya çayı içmeye devam etmesi tavsiyesinde bulundu. Ayrıca, Erdoğan'ın yanındaki kişilere yönelik eleştirilerde bulunarak, onları tehdit etmesi gerektiğini ifade etti.
30 Mart 2023

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı telefon görüşmesinde, Özel'i Filistin'e davet etti. Özel, Abbas'ın TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmaya katılamadığı için üzüntülerini dile getirdi ve bağımsız Filistin Devleti'ni tanımaları için 119 dünya liderine mektup gönderdiğini hatırlattı. Abbas, CHP'nin Filistin davasına verdiği desteği takdir etti ve Özel'i Filistin'e davet etti.
18 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında Türkiye'nin siyasi yumuşama sürecine ihtiyaç duyduğunu belirtti ve bu kapsamda CHP lideri Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunacağını duyurdu. Erdoğan'ın bu açıklaması, Türkiye'de din üzerinden siyaset yapan ve muhalefeti dinsizlikle itham eden kesimlerin tutumlarına bir tepki olarak yorumlanabilir. Akif Beki'nin yazısında, siyasi çıkarlar için dini hassasiyetleri öne sürenlerin sonunda gerçek niyetlerinin ortaya çıkacağı vurgulanıyor.
4 Mayıs 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'den 15 vekil isteme konusundaki pişmanlığını eleştirdi. Özdağ, Akşener'in 'CHP'den 15 milletvekili aldım. Bedel ödemekten bıktım' sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını belirtti. Özdağ, CHP'nin İYİ Parti'den bedel istemediğini, Akşener'in Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü ve 15 milletvekili istediğini, Kılıçdaroğlu'nun da bu talebi kabul etmek zorunda hissettiğini ifade etti. İYİ Parti 27'nci dönem İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da Özdağ'ın paylaşımını teyit etti.
24 Haziran 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, partisinin cumhur ittifakına katılım için sunduğu 30 maddenin AKP tarafından kabul edildiğini açıkladı. Bu gelişme, AKP'nin ittifakı genişletme çabaları ve düşen oy oranları bağlamında değerlendiriliyor. Hüda-Par da daha önce cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayıp Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurmuştu. Yeniden Refah Partisi'nin sunduğu maddeler arasında 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili bir düzenleme de bulunuyor.
13 Mart 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ve 'one minute' çıkışına atıfta bulunan paylaşımına tepki gösterdi. Karamollaoğlu, Erdoğan'a 'Tweet atma, ticareti kes.' şeklinde yanıt verdi. Erdoğan'ın paylaşımında, Türkiye'nin tarih boyunca mazlumlara sahip çıktığı ve Filistinli yiğitlere destek verdiği vurgulandı.
18 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Meclis Genel Kurulu'na katılmayan AKP'li milletvekillerine yönelik eleştirilerde bulundu ve maaşlarının haram olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçimlerin ardından yönetim sisteminde restorasyon yapılacağını ve tecrübeler ışığında sistemi ileriye taşıyacaklarını söyledi. Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliği konusunda Kuran'ın yakılmasına izin verdiği sürece olumlu bakmadıklarını, ancak Finlandiya için bakış açısının olumlu olduğunu belirtti.
1 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile yaptığı basın toplantısında, Türkiye'de 1000'i aşkın Hamas üyesinin tedavi gördüğünü söylemişti. Ancak, Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, Erdoğan'ın 'Hamas üyesi' değil 'Gazzeli' demek istediğini belirtti. Türkiye, İsrail saldırılarının ardından Gazze'den bazı hasta ve yaralıları Türkiye'ye nakletmişti. Erdoğan'ın bu açıklaması, Hamas'ın terör örgütü olarak nitelendirilmesi üzerine yapılmıştı.
14 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de düzenlediği mitingde Millet İttifakı'nı 'LGBT'ci' olmakla itham etti. Erdoğan, LGBTİ+ bireyleri 'sapkın bir yapı' olarak tanımlayarak, muhalefetin bu yapıya oy dilendiğini iddia etti. İktidar cenahı, seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte muhalefeti teröristlikle suçlama ve LGBTİ+ karşıtı söylemlerini artırmış durumda.
3 Mayıs 2023

Türkiye, İsrail'e ihraç edilen 54 ürüne kısıtlama getirdi. Bu karara İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'dan tepki geldi. Katz, Türkiye'nin bu adımını 'tek taraflı bir ihlal' olarak nitelendirerek, İsrail'in de benzer şekilde karşılık vereceğini belirtti. Ayrıca, Katz Türkiye'nin bu kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı destekleme çabası olarak değerlendirdi.
9 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'ndaki oturumlara katılmayan AKP'li milletvekillerine yönelik eleştirilerde bulundu ve 'Aldığınız maaşlar haramdır' diyerek hakkını helal etmediğini söyledi. Bu vekillerin bir daha aday gösterilmeyeceği ifade edildi. AKP'de milletvekili listelerinin büyük ölçüde tamamlandığı ve Erdoğan'ın bayramdan sonra 40 ile ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.
6 Nisan 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'u 'cinsiyetçi, faşist ve feminist' olarak nitelendirdi. Partinin genel başkan yardımcısı Doğan Aydal, Cumhur İttifakı'na katılmak için sundukları 30 maddelik talep listesinin kabul edildiğini belirtti. Bu talepler arasında 6284 sayılı kanunun kaldırılması da yer alıyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kanunun tartışmaya açık olmadığını ve varlığının önemli olduğunu ifade etti. AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ise Yeniden Refah Partisi ile ters düşecek bir durum olmadığını söyledi.
13 Mart 2023

Saadet Partisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın muhalefeti PKK ile işbirliği yapmakla suçlamasına karşılık, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde MİT mensuplarını İmralı'ya ve Oslo'ya gönderdiğini belirten eski açıklamalarını içeren bir video yayınladı. Videoda Erdoğan'ın, gerekli gördüğünde bu tür görüşmeleri yapmaya devam edeceğini ifade ettiği sözleri yer alıyor. Saadet Partisi, videoyu sosyal medya üzerinden 'İmralı'yla dirsek temasında olanları unutma!' notuyla paylaştı.
25 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da düzenlenen bir açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, Millet İttifakı'nı ve özellikle CHP'yi eleştirdi. Bahçeli, CHP ve ittifak ortaklarının geçmişteki tezkere oylamalarında terörle mücadeleye ve Mavi Vatan'daki haklara karşı olduklarını iddia etti. Ayrıca, ittifakın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırma ve Afrin'i geri alma vaatlerine atıfta bulunarak, bu vaatleri 'hainlik' olarak nitelendirdi ve bu kişilerin en fazla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alabileceklerini ya da vücutlarına mermi alabileceklerini söyledi.
6 Mayıs 2023

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'da yaptığı konuşmada, hiç kimseyi ötekileştirmediklerini ve her kesimin hakkını savunduklarını belirtti. Ayrıca, ülkenin altyapı eksikliklerini giderdiklerini ve demokrasi ile kalkınma atılımlarının meyvesini aldıklarını ifade etti. Özdemir İnce ise Erdoğan'ın bu açıklamalarını eleştirerek, yapılan yatırımların halkın vergileriyle yapıldığını ancak Erdoğan'ın bunları kendi başarısıymış gibi sunduğunu ve hak ile özgürlükler konusunda gerçek bir mücadele verilmediğini öne sürdü.
10 Mart 2024
İşaretlediklerim