İstanbul Başakşehir'de, 'Eros' adlı kedinin öldürülmesine tepki gösteren site sakinleri, saldırganın tutuklanması talebiyle eylem düzenledi. 1 Ocak'ta Eros'u asansörde ayaklarıyla ezerek öldürdüğü belirlenen İbrahim Keloğlan'ın serbest bırakılmasına karşı çıkan sakinler, 'Eros için adalet' sloganları attı ve kedinin oynadığı alana çiçek bıraktı. Hayvan Hakları Platformu üyesi ve site sakini Büşra Öztürk, tüm sokak hayvanları ve Eros için adalet talep ettiğini belirtti.
16 Şubat 2024

İstanbul'da, Fatih Camisi'nin bahçesinden kedileri kaçıran ve iş yerinde ölü kediler bulunan Mehmet Fatih Öztürk, 'birden fazla ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan dört yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık Öztürk duruşmaya katılmadı. Cumhuriyet savcısı, sanığın iş yerinde dokuz ölü kedi bulunduğunu ve kamera kayıtlarında kedileri çantasına koyduğunun tespit edildiğini belirtti. Mahkeme, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezinin davaya katılma talebini reddetti.
13 Mayıs 2024

Ankara'da görevden uzaklaştırılan üç üst düzey emniyetçinin evinde arama yapıldı. Bu emniyetçilerin organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüştüğü ve İzmir'de yemek yediği iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan görevden uzaklaştırıldı. Savcılık, dosya için kısıtlama kararı verdi.
14 Mayıs 2024

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bir depoda yaklaşık 10 ton etiketsiz ve izlenebilirliği olmayan tavuk ele geçirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 'ALO 174 Gıda' hattına gelen ihbar üzerine depoyu denetledi ve tavuklara el koyarak imha edilmek üzere işlem başlattı. Depo mühürlenirken, işyeri sahibi hakkında yasal işlem başlatıldı.
12 Haziran 2024

Siirt'te jandarma tarafından yapılan bir kontrol uygulamasında, aracında iki atmaca yavrusu bulunan bir kişiye 63 bin 870 lira ceza verildi. Atmacalar, koruma altındaki türler arasında yer almakta ve avlanmaları yasak. Ele geçirilen atmacalar, Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesine gönderildi ve gerekli bakım ve rehabilitasyon sürecinin ardından doğal yaşam alanlarına geri bırakılacaklar.
12 Haziran 2024

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, bir evde yapılan aramada sekiz parça kabuklu deniz canlılarına ait fosil bulundu. Bu fosillerin 10 milyon yıl öncesine, Miyosen dönemine ait olduğu müze yetkililerince belirlendi. Ev sahibi Ç.Y, 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay, tarihi eserlerin korunması ve kaçakçılığa karşı yapılan mücadele çerçevesinde gerçekleşti.
27 Mart 2024

Antalya'da doğada bitkin halde bulunan üç baykuş yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ncı Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından tedaviye alındı. Tedavi sürecinin ardından bu baykuşlar doğaya bırakılacak. Doğal Yaşam Parkı şube müdürü Aygül Arsun, parkın Batı Akdeniz havzasının önemli kurtarma hayvan bahçelerinden biri olduğunu belirtti. Ayrıca, parkta yaralı diğer hayvanların da tedavi edildiği ve doğal ortamlarına kavuşturulmaya çalışıldığı ifade edildi.
23 Mayıs 2024

Bursa Karacabey'de balıkçı Adem Yılmaz'ı her yıl ziyaret eden Yaren Leylek'in hasta yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 2’nci Bölge Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edildi. Yavru leylek, su ve mineral kaybı ile enfeksiyon belirtileri gösterdiği için tedavi altına alındı ve başarılı bir tedavi sürecinin ardından yuvasına geri bırakıldı. Yavru leylek, halkalama yöntemiyle takibe alındı ve göç yolları izlenecek. Adem Yılmaz, Yaren Leylek ve yavrularını beslemeye devam edeceğini belirtti.
11 Haziran 2024

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde, yetkisi olmadan evinde estetik operasyonlar yaptığı belirlenen S.A. isimli kadın gözaltına alındı. Polis, S.A.'nın evine gelen kişilere dolgu ve botoks gibi estetik operasyonlar yaptığı bilgisi üzerine evde arama yaptı. Aramada, içinde sıvı bulunan 22 cam tüp, 22 şırınga, 14 ampul ve 110 enjeksiyon iğne ucu ele geçirildi.
24 Mayıs 2024

Çorum'da, IŞİD üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında kırmızı bültenle aranan iki kişinin de bulunduğu üç şüpheli gözaltına alındı. Çorum Valiliği'nin açıklamasına göre, şüphelilerin daha önce çatışma bölgelerinde IŞİD adına faaliyet gösterdikleri tespit edildi. Operasyon, teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilere ait adreslere yapıldı. Gözaltına alınanlar, işlemleri için polis merkezine götürüldü.
12 Mart 2024

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonlar sonucunda, bebekler üzerinden haksız kazanç sağlayan ve aralarında doktorların da bulunduğu bir şebeke ortaya çıkarıldı. Toplam 300 şüpheli belirlenirken, somut delil bulunan 41 kişi gözaltına alındı. Şebekenin, özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerine bebek yönlendirerek yüklü miktarda menfaat sağladığı ve SGK tarafından bu hastanelere yapılan ödemelerin maksimum süre boyunca devam ettirildiği belirlendi. Ayrıca, yoğun bakım ünitelerinde bulunması gereken doktorların kimliklerinin kiralandığı ve hemşirelerin doktor olarak tanıtıldığı tespit edildi.
27 Nisan 2024

Giresun'da, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Giresun Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi edilen dört baykuş yavrusu, sağlıklarına kavuştuktan sonra doğaya bırakıldı. Ekipler, vatandaşlardan teslim alınan beş baykuş yavrusundan üçünün yaralı, ikisinin genel durum bozukluğu içinde olduğunu belirledi. Tedavi sürecinin ardından dört yavru, Bulancak ilçesinde doğal yaşam alanlarına salındı. Bir yavrunun ise rehabilitasyon süreci devam ediyor.
4 Nisan 2024

Ankara'da, Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne ilişkin devam eden dava kapsamında, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üç üst düzey emniyet görevlisi hakkında soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı, bu görevlilerin organize suçlarla mücadelede ihmalleri olduğunu belirterek görevden uzaklaştırıldıklarını duyurdu. Soruşturma sürecinde, yurt dışına kaçan gizli bir tanığın kaçırılmasında ihmali olan diğer kamu görevlileri hakkında da işlemler sürüyor.
11 Mayıs 2024

İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda, 20 kişi araç kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Operasyonda, sahte evraklarla Türkiye plakası çıkarılmış 17 araç ele geçirildi. Bu araçların bazılarının Almanya, İsveç ve Polonya'dan getirildiği ve Interpol çalıntı kayıtlarında yer aldığı tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
24 Nisan 2024

Gaziantep'te polisler, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Küllü Mahallesi yakınlarında bir dinlenme tesisinde durdurdukları yakıt tankerinde Afgan uyruklu 52 sığınmacı buldu. Sığınmacılardan ikisinin öldüğü, yedisinin ise yarı baygın halde olduğu ve hayati tehlikeleri bulunduğu için hastaneye kaldırıldığı belirlendi. Diğer sığınmacılar Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Olayla ilgili aracın sürücüsü gözaltına alındı.
30 Mart 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Başakşehir'de Eros adlı kedinin öldürülmesi olayında katil İbrahim Keloğlan'a verilen iki yıl altı ay hapis cezasını, Hayvanları Koruma Kanunu'na atıfta bulunarak savundu. Bu cezanın kanun kapsamında bugüne kadarki en yüksek ceza olduğunu belirtti. Keloğlan, iyi hal indirimiyle serbest bırakıldı ve yurt dışına çıkış yasağı kondu. Cumhuriyet Başsavcılığı, hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararına itiraz etti.
13 Mart 2024

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, park halindeki bir otomobilin içinde iki gün mahsur kalan sahipsiz bir kedi, yerel halkın polise haber vermesiyle kurtarıldı. Polis, araç sahibine ulaşarak otomobili açtırdı ve kedi dışarı çıkarıldı. Kurtarılan kediye ekipler tarafından su verildikten sonra sokakta serbest bırakıldı. Araç sahibi, kedinin kendisine ait olmadığını ve muhtemelen park ettikten sonra araca girmiş olabileceğini ifade etti.
6 Mart 2024

Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Ulus Meydanı’nda toplanan hayvanseverler, köpeklerin öldürülmesine karşı bir eylem düzenledi. Doğa, İnsan, Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Tülay Danacıoğlu, sahipsiz köpeklerin toplatılmasının ve barınaklarda tutulmasının hayvanların doğal yaşam hakkına aykırı olduğunu belirtti. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu’ndan Haydan Özkan ise kısırlaştırmanın önemine dikkat çekerek, çözümün doğumu engellemek olduğunu vurguladı. Eylemde, belediyelerin gönüllü hayvanseverlerle işbirliği yaparak kısırlaştırma seferberliği başlatması gerektiği ifade edildi.
30 Haziran 2024

Geçtiğimiz pazar günü Yenikapı'da düzenlenen Hayvan Hakları mitingine Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık beş bin kişi katıldı. Emniyet Teşkilatı Sendikası Başkan Yardımcısı Ali Bütün, bir yılda 6 bin 183 hayvana tecavüz edildiğini ve 'Haydi' uygulamasına 20 bin ihbar geldiğini açıkladı. Hayvan hakları savunucuları, 5199 sayılı Kanun'un uygulanmasında eksiklikler olduğunu ve hayvanlara yönelik şiddetin önlenmesi için daha fazla işbirliği ve samimiyet gerektiğini vurguladı.
11 Haziran 2024

Hükümet, sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasını içeren bir kanun teklifi hazırladı. AKP'li kaynaklar, mevcut bakım, kısırlaştırma ve barınak yöntemlerinin yetersiz kaldığını belirtti. Yeni düzenlemeye göre, belediyeler barınaklarındaki köpeklerin fotoğraflarını internet sitelerinde paylaşacak ve 30 gün içinde sahiplenilmeyen köpekler enjeksiyonla uyutulacak. Sahiplendirilen köpekler ise çiple takip edilecek.
21 Mayıs 2024
İşaretlediklerim