İstanbul'daki Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradı. Korsanlar, 2007'den bu yana hastane tarafından yapılan tüm tahlil ve tetkik sonuçları, görüntülemeler dahil olmak üzere hasta ve personel bilgilerini ele geçirdi. Hastane, korsanların 200 bin dolar fidye talep ettiği bir durumla karşı karşıya kaldı. Saldırı sonucu, PACS sistemi ağır hasar gördü ve yedekleme sistemi olmadığı için birçok hasta kaydına ulaşılamıyor. Sağlık Bakanlığı'ndan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
16 Nisan 2024

Almanya'nın Mannheim kentinde aşırı sağcı Alman Özgürlük Partisi'nin eski lideri Michael Stürzenberger'e yönelik bıçaklı saldırıda yaralanan polis memuru hayatını kaybetti. Saldırıda beş kişi yaralanmış, saldırgan polis tarafından ateş edilerek etkisiz hale getirilmişti. Saldırının Afgan göçmen tarafından gerçekleştirildiği ve saldırının nedeninin henüz bilinmediği açıklandı. Diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
3 Haziran 2024

Gaziantep’te saç ekimi için özel bir hastaneye başvuran 46 yaşındaki Yasin Dibo, operasyon sonrası hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve cenazesi otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Türkiye, saç ekimi turizminden büyük gelir beklerken, 2019 yılında 500 bin kişinin saç ekimi için Türkiye'ye geldiği ve 1.5 milyar dolar ciro elde edildiği belirtildi.
13 Haziran 2024

ABD'nin Ohio eyaletinde, polis tarafından gözaltına alınan siyah vatandaş Frank Tyson, trafik kazasından kaçtığı iddiasıyla durduruldu. Polis müdahalesi sırasında Tyson, yere yatırılarak ters kelepçe takıldı ve polis memurunun diziyle boynuna basması sonucu 'Nefes alamıyorum' diyerek yardım istedi. Bu müdahale sonucunda Tyson olay yerinde hayatını kaybetti ve olaya karışan polisler soruşturma için açığa alındı. Bu olay, 2020'de benzer bir şekilde öldürülen George Floyd vakasını hatırlattı.
26 Nisan 2024

Van Gölü'nde suyun çekilmesiyle ortaya çıkan Selçuklu dönemine ait mezar taşları, bir yıllık temizlik ve restorasyon işlemlerinin ardından Gevaş'taki Selçuklu Mezarlığı'na taşındı. Taşlar, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nden Doç. Dr. Ercan Çalış ve ekibi tarafından bilimsel olarak incelenecek ve mezarlıkta korunacak. Müze müdürü Erdal Acar, taşların 1940'larda iskele yapımında kullanıldığını ve yaklaşık 80 yıl sonra ait oldukları yere taşındığını belirtti.
9 Ağustos 2024

Slovakya'da hükümet toplantısından sonra dört el ateş açıldı. Reuters'ın aktardığına göre Slovakya Başbakanı Robert Fico yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Saldırganın yakalandığı bildirildi. Olayla ilgili daha fazla bilgi güncellenecek.
15 Mayıs 2024

Hindistan'ın Gujarat eyaletinde Junagadh Tarım Üniversitesi'nin biyoenerji laboratuvarına bir leopar girdi. Öğrenciler panik içinde laboratuvarı boşaltarak kapıyı kilitledi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde leoparın laboratuvarda koşturduğu görüldü. Yetkililer, leoparı sakinleştirici iğneyle uyutarak güvenli bir şekilde binadan çıkardı.
12 Temmuz 2024
İşaretlediklerim