Çorum'da Boğazköy-Hattuşa'da yapılan kazılarda bulunan tabletlerdeki kayıp dil 'Kalaşmaca' çözüldü. Bu tabletlerin Bolu-Gerede civarında yaşayan Kalaşma halkına ait olduğu tespit edildi. Tabletlerde gündelik yaşamdan bayram ve festivallere kadar birçok ayrıntı yer alıyor. Metinler, Almanya Worzburg Üniversitesi'nden Prof. Dr. Daniel Schwemer tarafından Latin alfabesine dönüştürülerek dijital erişime açıldı.
4 Temmuz 2024

Muş'ta, Malazgirt Tarihî Müslüman Mezarlığı'nda yapılan kazılarda Malazgirt Savaşı'ndan kalma çok sayıda ok ucu bulundu. Ahlat Müze Müdürlüğü'nün yürüttüğü kazılarda bulunan ok uçlarının savaşa ait izler taşıdığı belirtildi. Patnos'a bağlı Günbeli köyünde bulunan bu ok uçları, köyün savaşta önemli bir çatışma alanı olduğunu gösteriyor. Daha önce de köyde V. Romanos Diogenes'e ait baskı mührü ve altın sikkeler bulunmuştu.
25 Ağustos 2024

1’inci Lig’e yükselen Amedspor, İngiltere Championship kulübü Hull City’den Adama Traore’yi transfer ettiğini duyurdu. Bu transfer, Amedspor'un ilk yabancı transferi olarak kayıtlara geçti. 28 yaşındaki Malili oyun kurucu Adama Traore, daha önce Fransa Ligue 1 kulüplerinden Monaco ve Metz’de forma giymiş ve Hatayspor’da da oynamıştı.
24 Haziran 2024

Duman grubu, 16 parçadan oluşan yeni albüm kayıtlarını tamamladığını açıkladı. Grup en son 2013 yılında 'Darmaduman' albümünü yayınlamıştı. Grup üyeleri Kaan Tangöze, Batuhan Mutlugil ve Ari Barokas, son albümden bu yana ayrı ayrı tekliler ve albümler yayınlamıştı. Yeni albümün ne zaman yayınlanacağına dair henüz bir bilgi bulunmuyor.
17 Haziran 2024

İspanya'nın güneybatısında, Badajoz eyaletine bağlı Casas del Turuñuelo'da, Rosetta Taşı'ndan yaklaşık 400 yıl öncesine tarihlenen ve üzerinde alfabe yazılı olan bir kaya levhası keşfedildi. Bu taşın, antik Paleo-Hispanik Tartessos uygarlığıyla ilişkili olduğu ve bu uygarlığın varlığına dair yalnızca üçüncü alfabe kanıtı olduğu belirtiliyor. Taşın üzerinde savaşçı figürlerinin de bulunduğu 21 işaret dizisi tespit edildi ve bu alfabenin 27 işareti olduğu belirtildi. Ancak taşın bir tarafında eksik bir parça bulunuyor ve bu eksik parça, antik dilin daha fazla parçasını ortaya çıkarma potansiyeline sahip.
14 Haziran 2024
İşaretlediklerim