6 Şubat'ta Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İkinci depremin ardından Hatay'daki İskenderun Limanı'nda konteynerler devrildi ve yangın çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçaklarla yangına havadan müdahale edildi ve Milli Savunma Bakanlığı yangının söndürüldüğünü duyurdu. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi yangının devam ettiğini bildirdi ve sonrasında İstanbul İtfaiyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve BOTAŞ'ın müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.
7 Şubat 2023

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde dün makilik alanda çıkan yangın, gece boyunca karadan ve sabahın ilk ışığıyla helikopterle müdahale edilerek kontrol altına alındı. Yangının ardından başlatılan çalışmalar sonucunda, yangını çıkardığı şüphesiyle bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.
24 Temmuz 2023

Yüksek sıcaklıklar nedeniyle orman yangını riski taşıyan 39 ilde ormanlara giriş yasaklandı. Bu yasak, yangın riskini azaltmak amacıyla alındı. Ayrıca, Assos Antik Kenti'nin yer aldığı köyde çıkan yangın kontrol altına alındı ve Sarıyer'deki yangın da kontrol altına alındı. Diyarbakır-Mardin yangınlarının elektrik tellerinden kaynaklandığı ve bu yangınlarda ölenlerin sayısının 15'e yükseldiği belirtildi.
28 Haziran 2024

İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken kaza yapan helikopterdeki üç personelin cenazelerine ulaşıldı. Helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü ve su yüzeyinin 12 metre altında tespit edildi. Dalgıçlar tarafından helikopter enkazından bir personelin cansız bedeni çıkarıldı ve su altında devam eden çalışmalarda iki personelin daha cenazesine ulaşıldı. Kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki savcı da bölgeye geldi.
18 Eylül 2023

İzmir'in Kınık ilçesindeki İbrahimağa Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını nedeniyle Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahalleleri tahliye edildi. Yangına 50 arazöz, 20 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale ediliyor. Tahliye edilen mahallelerde yaşayan yaklaşık 600 kişi, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kınık'taki öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildi. Yangının Balaban Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.
26 Temmuz 2023

Adana'nın Kozan ilçesindeki Köseli Mahallesi'nde gece başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, üç helikopter, iki uçak, 50 arasöz ve su tankı, beş iş makinası ve çok sayıda personel ile yangına müdahale ediyor. Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, bazı evlerin tedbir amaçlı boşaltıldığını belirtti.
29 Temmuz 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde etkili olan yangınlar için uluslararası yardım çağrısına gerek olmadığını belirtti. Yumaklı, 69 yangının kontrol altına alındığını ve altı yangına müdahalenin sürdüğünü açıkladı. İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar bölgesinde devam eden yangının şehri tedirgin edecek bir durum yaratmadığını ifade etti. Ayrıca, İzmir Ödemiş ve Aydın Didim’deki yangınların kontrol altına alındığını, Bolu Göynük’teki yangının ise etkisinin azaldığını duyurdu.
17 Ağustos 2024

İzmir'in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde çıkan orman yangınında üç kişi hayatını kaybetti. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri uçak, helikopter ve çeşitli araçlarla müdahale ediyor. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yangına müdahale için su tankeri desteği çağrısında bulundu. Yangın nedeniyle bazı evler tahliye edildi ve jandarma, bir kadın ve iki çocuğu güvenli bir şekilde bölgeden çıkardı.
15 Temmuz 2024

Muğla’nın Menteşe ve Yatağan ilçelerindeki ormanlık alanlarda yangın çıktı. Yeniköy ve Yava mahallelerindeki yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait hava ve kara araçları yangına müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalar sürüyor.
18 Ağustos 2024

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınların ardından yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Yangında toplam 15 bin dekar tarım alanı yandı ve 1000 hayvan telef oldu. Diyarbakır’da 7 bin 900, Mardin’de ise 7 bin dekar tarım alanı zarar gördü. Yangın, yerleşim alanlarına da sıçrayarak 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
23 Haziran 2024

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Alahan Mahallesi'nde zeytinlik ve ormanlık alanda bir yangın çıktı. Durumu fark edenler yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme helikopteri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.
2 Ağustos 2023

Rize'nin Çayeli ilçesinde gece saatlerinde başlayan şiddetli yağış sonucu ufak çaplı toprak kaymaları meydana geldi ve bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Madenli, Şairler ve Aşıklar Deresi'nin suları yükseldi, Yalı Mahallesi'nde dere taştı ve İshakoğlu İlkokulu'nun bahçesini su bastı. Sekiz ev tedbir amacıyla boşaltıldı ve 24 kişi tahliye edildi. Beş köy yolu ulaşıma kapandı ve çevre ilçelerden gelen ekipler yol açma çalışmalarına başladı.
25 Ağustos 2023

İstanbul Kadıköy'deki Caddebostan yat limanında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, başladıktan sonra yanındaki beş tekneye daha sıçradı. Olay yerine sevk edilen emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Meydana gelen yangında toplam altı tekne kullanılamaz hale geldi.
2 Ocak 2023

Düzce'de dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağışlar Yığılca, Gölyaka, Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde derelerin taşmasına neden oldu. Yığılca-Yedigöller grup yolu sel nedeniyle trafiğe kapatıldı ve Hecinler mevkisinde iş makineleriyle çalışma başlatıldı. 17 köye ulaşım sağlanamıyor ve Gölyaka ile Cumayeri ilçelerinde Melen Çayı taşkınlara yol açtı. Dokuz Değirmen köyünde selin taşıdığı ağaç ve molozlar üzerinde bir köpeğin akıntıya kapıldığı görüldü.
9 Temmuz 2023

Hatay’ın Antakya ilçesinde Uzunalıç Mahallesi’nde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, söndürme helikopteri ve arazözlerle yangını kontrol altına almaya çalışıyor.
3 Ağustos 2024

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesindeki Karakaya köyünde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına müdahale etmek için bölgeye bir helikopter, yedi arazöz ve bir su ikmal aracıyla 50 personel sevk edildi. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahale çalışmaları devam ediyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
21 Ağustos 2024

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Hisarönü Mahallesi Asparan mevkisinde ormanlık alanda çıkan yangın, iki ayrı noktada başladı. Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı altı uçak, dokuz helikopter, 15 arazöz ve çok sayıda orman yangını söndürme ekibi karadan ve havadan müdahale etti. Yangın kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmalarına başlandı ve yangında toplam iki hektar alan zarar gördü.
9 Temmuz 2023

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarda beş kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi yaralanmıştır. Yangının anızlar nedeniyle çıktığı iddia edilmiştir. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili Çınar Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştur. Diyarbakır Barosu, yangına müdahalede geç kalındığı iddialarının soruşturulması amacıyla suç duyurusunda bulunmuştur.
21 Haziran 2024

AFAD'ın açıklamasına göre, 6 Şubat'ta yaşanan çifte depremlerin ardından yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman'da bazı yerleşim birimlerinde az, orta veya ağır derecede hasar gören binalar tespit edildi. Bu illerde hasar gören yerleşim yerleri 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' olarak kabul edilerek, daha önce ilan edilen 11 il ve Sivas'ın Gürün ilçesine ek olarak altı şehir daha afet bölgesi ilan edildi.
3 Nisan 2023

Aydın'ın Germencik ilçesindeki Hıdırbeyli Mahallesi Çaldır mevkisindeki zeytinlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilen yangın, yaklaşık üç saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alındı. Yangında 700 dönüm zeytinlik alan zarar gördü.
28 Temmuz 2023
İşaretlediklerim