Coldplay solisti Chris Martin, osteoartriti olan 64 yaşındaki hayranı Saundra Glenn'e 'Radio 1’in Big Weekend' festivaline giderken yardım etti. Glenn, festival alanının yakınında dinlenirken Martin'in arabasına alındı ve sanatçı alanına kadar eşlik edildi. Martin, Glenn'in hedefine ulaştığından emin olmak için golf arabası ayarladı. Glenn, Martin'in nazik ve duyarlı bir insan olduğunu belirtti ve bu deneyimi hayatının en havalı festivali olarak nitelendirdi.
28 Mayıs 2024

Türk sanatçı Volkan Konak, Almanya'ya giriş vizesi alamadığı için Mayıs ayında yapılacak olan Almanya konserini iptal etmek zorunda kaldı. Konak, bu durumu Twitter üzerinden duyurdu ve Türkiye'den Avrupa'ya vize almanın zorlaştığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'den yüksek oranda iltica başvurusu alındığı gerekçesiyle Batılı ülkelerin vize verme konusunda daha katı davrandığına dikkat çekildi. Pandemi sonrası artan vize başvurularında ret oranlarının yüksek olduğu ve aralarında doktor ve mühendislerin de bulunduğu birçok meslek grubunun etkilendiği belirtildi.
27 Mayıs 2023

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT), e-Bandrol uygulamasını cep telefonları, taşıtlar ve televizyonların yanı sıra bilgisayar, tablet ve akıllı kol saatlerini de kapsayacak şekilde genişletti. Yeni düzenleme ile yurt içinde üretim yapan mükelleflerin belirli üretim kapasitelerine sahip olmaları gerekecek. IMEI, şasi numarası veya seri numarası olmayan cihazlar e-Bandrol'den yararlanamayacak ve usulsüzlük tespit edilen mükelleflere fiziki bandrol verilecek. Üç defa bandrolsüz cihaz satışı tespit edilen mükelleflerin e-Bandrol uygulamasına son verilecek.
6 Ocak 2023

Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun toplantısında, Dünya Sağlık Örgütü'nün Covid-19'u küresel bir acil durum olarak nitelendirmemesi gerekçesiyle, Haziran 2021'den beri uygulanan gece müzik yasağı kaldırıldı. İçişleri Bakanlığı daha önce müzik yayın saatini 01:00'e kadar uzatmıştı. Müzik yasağının kaldırılması, sektör çalışanlarına ekonomik zarar verdiği ve muhafazakar bir yaşam tarzını dayattığı gerekçesiyle eleştiriliyordu. Türk Tabipleri Birliği, yasağın bilim dışı olduğunu belirtmişti.
21 Haziran 2023

Amerikalı pop yıldızı Beyonce, 2018'den bu yana konser vermemiş olup, geçtiğimiz haftalarda Dubai'de bir otelin açılışında VIP konuklar için özel bir konser vermiştir. Yeni albümü 'Renaissance' ile bu yıl Grammy Müzik Ödülleri'nde dokuz adaylık kazanan sanatçı, Mayıs ayında Avrupa'da başlayacak ve Eylül'de ABD'de sona erecek bir dünya turnesine çıkacağını açıklamıştır. Turnede Beyonce'ye albümde birlikte çalıştığı sanatçılar da eşlik edebilir, ancak turne programı açıklanmış olmasına rağmen biletlerin ne zaman satışa çıkacağı henüz belirsizdir.
2 Şubat 2023

Spotify, yapay zeka (AI) ile üretilmiş müzikleri platformdan tamamen yasaklamayacağını açıkladı. Ancak, şirketin CEO'su Daniel Ek, yapay zekanın gerçek sanatçıların seslerini taklit etmek için kullanılmaması gerektiğini belirtti. Bu yıl Spotify, Drake ve The Weeknd'in seslerinin yapay zeka tarafından klonlanarak üretilmiş bir şarkıyı platformdan kaldırmıştı. Ek, müzik sektöründeki yapay zeka tartışmasının uzun yıllar sürebileceğini ve sanatçıların seslerini taklit eden uygulamaların kabul edilemez olduğunu, ancak müziği geliştirmek için kullanılan araçların kabul edilebilir olduğunu ifade etti.
26 Eylül 2023

Fransa'nın Dijitalleşme ve Telekomünikasyondan Sorumlu Bakanı Jean-Noel Barrot, iPhone 12 model telefon satışının ülkede yasaklandığını duyurdu. Yasak, Ulusal Frekans Ajansı'nın (ANFR) iPhone 12'nin Avrupa'da izin verilen radyasyon miktarını aştığını tespit etmesi üzerine geldi. Avrupa'da bir telefonun 4W/kg radyasyon miktarına sahip olması gerekiyor, ancak ANFR, iPhone 12 model telefonun 5,74 W/kg radyasyon yaydığını belirledi.
12 Eylül 2023

Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemelerle, açık hava etkinlikleri için süre sınırlaması getirildi. Konser ve festivaller gibi etkinlikler 10.00-01.00 saatleri arasında, en fazla beş gün üst üste düzenlenebilecek. Müzik yayını yapan iş yerleri ve deniz araçları için gerekli belgeler ve akustik raporlar il müdürlüklerine teslim edilecek. Müzik yayın izin belgesinin geçerlilik süresi üç yıl olacak ve çevresel gürültü oluşturmayan iş yerleri izne tabi olmayacak.
2 Ocak 2023

İngiliz rock grubu Deep Purple, '1 More Time' dünya turnesi kapsamında İstanbul'da KüçükÇiftlik Park'ta konser verdi. Konserde, grubun klavyecisi Don Airey, Mozart’ın Türk Marşı ile İstiklal Marşı’nı içeren bir solo performans sergiledi ve büyük alkış aldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren konser, 'Black Night' şarkısıyla sona erdi. Grubun vokalisti Ian Gillan, İstanbul'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
26 Haziran 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin ve öğretmenlerin cep telefonlarıyla derse giremeyeceğini açıkladı. Öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini belirtti. Ayrıca, özel okul ve servis ücretlerine ilişkin yönetmelik değişikliğine gidildiğini ve TEFE-TÜFE oranına göre artış yapılacağını söyledi. Tekin, çocukların ve gençlerin hareketsizliğini gündeme alarak, sabah ders başlamadan önce bir fiziksel aktivite organizasyonu yapılmasını istediklerini belirtti.
5 Eylül 2023

İtalyan piyanist ve besteci Ludovico Einaudi'nin İstanbul'daki konserinin biletleri tükendiği için sanatçı ertesi gün bir konser daha verecek. 69 yaşındaki Einaudi, 11 ve 12 Eylül tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda sahne alacak. Einaudi, kariyerini bale, sinema ve tiyatro için bestecilik yaparak geliştirdi ve 'Le Onde' ve 'I giorni' albümleriyle dinleyicilerin beğenisini kazandı.
5 Temmuz 2024

Elon Musk, Twitter üzerinden yapılacak yenilikleri paylaştı. Bu yenilikler arasında özel mesajlarda (DM) şifreleme sistemi ve sesli/görüntülü sohbet özelliği bulunuyor. Musk, şifreli DM'lerin çok yakında kullanıma sunulacağını ve bu sayede kullanıcıların telefon numaralarını paylaşmadan dünya genelindeki insanlarla iletişim kurabileceğini belirtti.
10 Mayıs 2023

ABD'li oyuncu Johnny Depp, Alice Cooper ve Joe Perry'den oluşan Hollywood Vampires grubu, dünya turnesi kapsamında İstanbul'daki Life Park'ta konser verdi. Türk rock müziğinin tanınmış isimlerinden Ogün Şanlısoy da konser öncesinde sahne aldı. Konser, Neo Events ve Stellar organizasyonuyla gerçekleşti ve katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Grup, konser gelirlerini DEC deprem yardım fonuna bağışlayacağını duyurdu.
10 Haziran 2023

Muğla'da, Haziran 2021'den bu yana Covid-19 tedbirleri çerçevesinde uygulanan ve müzik yayınlarının gece 01:00'de sona ermesini gerektiren yasak, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun toplantısında kaldırıldı. Dünya Sağlık Örgütü'nün Covid-19'u küresel bir acil durum olarak nitelendirmemesi gerekçe gösterilerek alınan bu kararla müzik yayınları normale döndü. Türk Tabipleri Birliği, daha önce yasağın bilim dışı olduğunu belirtmişti.
23 Haziran 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, platformda mavi tikli ve mavi tiki olmayan hesaplar için günlük gönderi görüntüleme sınırlaması getirdi. Mavi tikli olmayan hesaplar için günlük sınır başlangıçta 600 iken, daha sonra 800'e çıkarıldı; mavi tikli hesaplar için ise sınır 6 binden 8 bine yükseltildi. Musk, bu sınırlamayı kullanıcıların sosyal medya bağımlılığını azaltmak ve onlara dışarı çıkmaları için teşvik etmek amacıyla yaptığını belirtti.
2 Temmuz 2023

Şarkıcı Melek Mosso, aldığı ödülü kadınlara adayarak, seslerinin kısılmayacağını belirtti. Bu sözler iktidara yakın kesimlerin tepkisini çekti ve sosyal medya üzerinden Mosso'nun AKP'li belediyeler tarafından düzenlenen konserlerinin iptal edilmesi için baskı yapıldı. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği festivaldeki konseri için de iptal baskısı yapıldı ancak Paradise Production Yönetim Kurulu Başkanı Esat Kaba, konserin iptal edilmediğini açıkladı.
7 Haziran 2023

Britanya'da 13 yaşındaki Toby Page, sıcak hava nedeniyle şort giyme izni verilmeyen okulunu etek giyerek protesto etti. Farlingaye Lisesi'nde erkek öğrencilerin tüm yıl boyunca pantolon giymesi zorunlu. Toby'nin annesi, oğlunun bu hareketiyle okul formasıyla ilgili kuralları yeniden tartışmaya açmak istediğini belirtti. Okul yönetimi, standard forma kuralının uygulandığını ve ebeveyn şikayetlerinin dikkate alınacağını ifade etti.
27 Haziran 2023

İngiliz elektronik ve trip hop grubu Massive Attack, 23 Temmuz’da İstanbul’daki Bonus Park Orman’da sahne alacak. Konser, BKM ve Pozitif organizasyonuyla düzenlenecek ve dünyaca ünlü müzisyenler de gruba eşlik edecek. Grubun aktivizmiyle de tanınan üyeleri, İsrail’in Filistin işgaline tepki olarak İsrail’de konser vermeme kararı almıştı. Konserin bilet fiyatları sahne önü ayakta 3 bin 550 lira, saha içi ayakta 2 bin 300 lira olarak belirlendi.
18 Temmuz 2024

Şarkıcı Buray, 9 Temmuz'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde başlayacak olan yaz turnesine hazırlanıyor. Turne kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Bursa, Bodrum, Çeşme, Altınoluk, Adana gibi birçok şehirde dinleyicilerle buluşacak. Biletler, Biletix ve Passo'da satışta.
25 Haziran 2023

Dünyaca ünlü Britanyalı rock gitaristi Jeff Beck, 78 yaşında bakteriyel menenjitten dolayı vefat etti. The Yardbirds grubuyla ün kazanan ve gitar müziğine büyük katkılarda bulunan Beck, birçok müzik türünü etkilemiş ve iki kez Rock and Roll Hall of Fame'e seçilmiştir. Mick Jagger ve Sir Rod Stewart gibi ünlü isimler Beck için taziye mesajları yayınladılar.
12 Ocak 2023
İşaretlediklerim