Galatasaray, Fenerbahçe futbolcularının küfür ettiğini iddia ederek Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) şikayette bulundu. Derbi maçında yaşanan arbedeler ve soyunma odasında futbolcuların küfürleştiği görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı. Fenerbahçe de Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nu TFF'ye şikayet etti. Her iki kulüp de TFF'den disiplin cezaları talep etti.
24 Mayıs 2024

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 76. Büyük Kongresi'nde, Etkin Demokratik TTB Grubu ile Tabip Odaları İnisiyatifi arasında çekişmeli seçimler yaşanıyor. Kongrede, TTB'yi iki yıl boyunca yönetecek konsey ve kurullar belirlenecek. Sol görüşlü hekimler bu kez iki ayrı listeyle seçime girerken, gruplar arasında uzlaşma görüşmeleri devam ediyor. Seçimlerin sonucunun, TTB'nin gelecekteki sağlık politikaları ve hekimlerin mesleki hakları üzerinde önemli etkileri olması bekleniyor.
28 Haziran 2024

Türk Tabipleri Birliği (TTB), aynı gün içinde üç genç doktorun yaşamına son verdiğini duyurdu. TTB, ekonomik kriz, güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, idare baskısı ve sağlıkta şiddet gibi nedenlere dikkat çekti. Kaybedilen doktorlar arasında Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği'nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi'nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara bulunuyor.
28 Eylül 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milli takım oyuncusu Merih Demiral'ın Avusturya karşısında attığı gol sonrası yaptığı bozkurt işareti nedeniyle UEFA tarafından soruşturma başlatılmasını kınadı. Bahçeli, UEFA'nın bu adımını 'zincirleme provokasyonların bir ara istasyonu' olarak nitelendirdi ve Türk milletinin mesajının engellenmeye çalışıldığını belirtti. Bahçeli, sağduyulu ve soğukkanlı davranmanın milli bir zaruret olduğunu vurguladı.
3 Temmuz 2024

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, 2023’ün ilk dokuz ayında 'iyi hal belgesi' başvuru sayısının 2 bin 295’e ulaştığını belirtti ve hekim göçüne karşı hızla önlem alınması gerektiğini ifade etti. Fincancı, hekimlerin demokratik ülkelerde kendilerini rahatça ifade edebildiğini, Türkiye'de ise liyakatsiz yöneticiler tarafından yönetilen bir düzende bunun mümkün olmadığını belirtti. Ayrıca, sağlıkta şiddetin ve hekimlerin teknikere dönüştürülmesinin de hekim göçünün sebepleri arasında olduğunu vurguladı.
6 Ekim 2023

Bu pazar, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) merkez konsey seçimleri yapılacak. Sağlık Bakanı aracılığıyla iktidarın seçimlere müdahil olacağı mesajı verildi. Sol cephe, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın liderliğindeki Etkin Demokratik TTB ekibi ve Prof. Dr. Alpay Azap liderliğindeki Tabip Odaları İnisiyatifi olmak üzere iki ayrı liste ile seçime giriyor. TTB, geçmişte sağlık sorunlarının ve hekim haklarının savunulmasında aktif bir rol oynarken, son yıllarda işlevselliğini kaybetti.
28 Haziran 2024

Türk Tabipler Birliği (TTB), İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıyı kınadı ve Birleşmiş Milletler ile Dünya Tabipler Birliği'ni göreve çağırdı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 500 kişinin öldüğünü duyurdu. İsrail, saldırının sorumluluğunu reddetti ve bölgedeki silahlı güçleri suçladı. TTB, İsrail'in Hamas saldırısını fırsat bilip işgali tamamlamayı hedeflediğini belirtti.
17 Ekim 2023

Lancet dergisinde, Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) ve hekimlere yönelik iktidar baskısını konu edinen bir makale yayımlandı. Makalede, TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanması ve uluslararası desteklerden bahsediliyor. Ayrıca, Türkiye'deki sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin 'şiddet salgını' olarak tanımlanabileceği ve hekim göçünün arttığı vurgulanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hekim göçüne ilişkin yaptığı açıklamalar da makalede yer alıyor.
3 Şubat 2023

TFF 2. Lig'de Bursaspor ile Amedspor arasında oynanan maçta Amedspor'a yönelik saldırılar ve tribünlerde açılan provokatif posterler nedeniyle Bursaspor'a dokuz maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Bu olaylar sonrasında soruşturma açılmış ve bazı güvenlik görevlileri görevden uzaklaştırılmıştı. Amedspor yönetimi, yaşananları yeterince ciddiye almadığını düşündüğü TFF yönetimini istifaya çağırmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Bursaspor taraftarını destekleyici açıklamalarda bulunmuştu. Tahkim Kurulu'nun yeni kararıyla Bursaspor'un cezası yedi maça indirildi.
14 Mart 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), tıp fakültelerinin kontenjanlarının her geçen yıl artırılmasının, nitelikli tıp eğitimini kötüleştirdiğini ve mevcut sorunları derinleştirdiğini belirtti. TTB, bu durumun hekim göçünü artıracağını ve eğitim niteliğinin düşmesinin daha fazla hekimin yurt dışına gitmesine yol açacağını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin Avrupa'da en çok tıp fakültesi olan ülke olduğu ve bu durumun nitelikli eğitim verme olanaklarını zorladığı belirtildi. TTB, tıp eğitiminde yaşanan sorunların çözümü için kontenjan artışına son verilmesi ve eğitimin niteliğinin arttırılması gerektiğini önerdi.
21 Ağustos 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin görevden alınmasına karşı çıkan muhalefet partileri ve çeşitli meslek örgütleri TTB'yi ziyaret etti. TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmasına karar verilen dava sonrasında, birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi TTB ile dayanışma içinde olduklarını göstermek için bir araya geldi. Ziyarette, yargısal süreçlerin sadece TTB'ye değil, genel olarak toplumsal muhalefete karşı yapıldığı ve bu dayanışmanın ortak bir mücadeleye dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı.
30 Kasım 2023

Özel Hastaneler Yönetmeliği ve Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte yapılan değişikliklerle, serbest çalışan hekimlerin özel hastane ve tıp merkezlerinde hasta tedavi etme koşulları değiştirildi. Yeni düzenleme, hekimlerin serbest çalışma ve hastaların hekim seçme özgürlüğünü kısıtlayan eski yönetmelikteki bazı maddeleri esnetti. Türk Tabipleri Birliği (TTB), yapılan değişikliklerin temel sorunu çözmediğini belirtti. Hekimler, yönetmelik değişikliklerini protesto etmek için 8 Ocak'ta İstanbul Kadıköy İskele Meydanı'nda bir araya gelecek.
7 Ocak 2023

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sağlık sektöründeki sorunları ve hekimlerin yurt dışına göç etmesini eleştirdi. Ortaylı, Almanya'nın kalifiye elemanlara yönelik ilanlarına dikkat çekerek, Türkiye'deki hekimlerin ve sağlık personelinin yurt dışına göç etme eğiliminde olduğunu belirtti. Ayrıca, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ve düşük ücretlerin bu göçü tetiklediğini ifade etti. Ortaylı, Türkiye'nin tıpta Nobel düzeyine geldiğini ve bu kaynağın kaçırılmaması gerektiğini vurguladı.
22 Temmuz 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ABD'yi 3-2 yendiği maçta, TRT'nin canlı yayınında bir kadın taraftarın bluzunun açılmasıyla ilgili görüntüler gündem oldu. TRT, bu durumu 'rahatsız edici' olarak nitelendirip sorumluluğu ABD'li yayın kuruluşuna attı. Tekirdağ 2. Sulh Ceza Hakimliği, bu görüntülerle ilgili haberlere erişim engeli getirdi. Karar, 5 Haziran tarihinde alındı ve sosyal medyada geniş yankı buldu.
6 Haziran 2024

TFF 2'nci Lig'de Bursaspor-Amedspor maçı öncesinde ve sırasında Amedsporlu futbolcular ve teknik ekibe yönelik ırkçı provokasyonlar ve saldırılar gerçekleşti. Sahaya kurşun, bıçak ve patlayıcı madde atılması gibi olaylar yaşandı. TFF, bu olaylara değinmeden yaptığı açıklamada futbol maçlarındaki 'siyasi söylem ve provokatif eylemleri' kınadı ve ilgili kurulların gerekli cezai işlemi uygulayacağını belirtti. Açıklamada, stadyumlarda siyasi söylemlerin yeri olmadığı ve sporcu sağlığına kasteden hareketlere müsamaha gösterilmeyeceği vurgulandı.
6 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, UEFA'nın Merih Demiral'a Avusturya maçında yaptığı 'bozkurt' işareti nedeniyle verdiği iki maçlık cezayı eleştirdi. Bahçeli, UEFA'yı ırkçılık ve faşizmle suçlayarak, A Milli Futbol Takımı'nın Hollanda ile oynayacağı çeyrek final maçına çıkmamasını istedi. Bahçeli, bu kararın Türk milletine ve tarihine saygısızlık olduğunu belirtti ve UEFA'nın kararını geri almadığı takdirde Türkiye'nin maça çıkmaması gerektiğini savundu.
5 Temmuz 2024

Türkiye, sağlık turizmi potansiyelini artırmaya çalışırken, deneyimsiz cerrahların çalıştırılması nedeniyle yabancı hastaların ölümleri ve komplikasyonlar yaşanması, ülkenin bu alandaki güvenilirliğini tehdit ediyor. Özellikle plastik cerrahi ve obezite ameliyatları sonrasında yaşanan ölümler, Avrupa ülkelerinde tartışma konusu. Prof. Dr. Ahmet Türkçapar, obezite cerrahisinin hayat kurtarıcı olduğunu ancak deneyimsiz cerrahların çalıştırılmasının büyük sorunlara yol açtığını belirtti. Hastane yönetimlerinin maliyetleri düşürmek için deneyimsiz cerrahları tercih etmesi, sağlık hizmetlerinin kalitesini düşürüyor.
4 Eylül 2024

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması talebiyle açılan dava sonuçlandı ve üyelerin görevden alınmasına karar verildi. Duruşmada, TTB üyeleri ve avukatları savunma yapmak istedi, ancak hakim savunmaların ardından ara verip kararını açıkladı. Mahkeme, TTB'nin bir ay içinde yeniden seçime gitmesini ve büyük kongre üyeleri arasından 5 kişilik bir heyetin görevlendirilmesine hükmetti. Görevden alınan üyeler arasında TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve diğer yöneticiler bulunuyor.
30 Kasım 2023

Türkiye'de mide botoksu yaptıran ve sonrasında Almanya'da zehirlenme belirtileri gösteren Feray Demiroğlu, yaşadıklarını anlattı. Sağlık Bakanlığı, mide botoksu sonrası yan etkiler nedeniyle hastanelere başvuran hastalar üzerine İstanbul ve İzmir'deki iki sağlık kurumunun faaliyetlerini askıya aldı ve soruşturma başlattı. TikTok videolarından etkilenerek bu işlemi yaptıran Demiroğlu ve akrabaları, yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüler ve işlemleri yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyorlar.
16 Nisan 2023

Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) iyi hal belgesi için başvuru sayısı, bu ay 288 ile bugüne kadarki en yüksek aylık değere ulaştı. 2023'ün ilk yedi ayında toplam başvuru sayısı 1649 oldu. Son 10 yılda iyi hal belgesi almak için başvuranların sayısındaki artış, giderek daha fazla hekimin yurtdışına göç ettiğini gösteriyor. Avrupa ülkeleri, Kanada, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar, göç eden hekimlerin tercih ettiği ülkeler arasında.
1 Ağustos 2023
İşaretlediklerim