Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 43 yaşındaki Evren Adıgüzel, başına yorgun mermi isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olay, Adıgüzel'in Panayır Mahallesi'ndeki bir kahvehanede arkadaşlarıyla otururken meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri, Adıgüzel'i Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırdı ancak kurtarılamadı. Adıgüzel'in ailesi, mutluluğa kurşun sıkılmaması çağrısında bulundu.
19 Ağustos 2024

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Gersan Sanayi Sitesi'nde minder üretimi yapılan bir iş yerinde yangın çıktı. Yangın kısa sürede bitişikteki iş yerine de sıçradı ve iki kadın hayatını kaybetti. Dumandan etkilenen beş kişi, biri itfaiye eri, sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi. Yangın, ekiplerin çalışmasıyla kontrol altına alınarak söndürüldü.
19 Eylül 2023

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, daha önce depremden hasar görmüş olan Kahramanmaraş'taki bir metal mutfak eşyası fabrikasının bir kısmı çöktü. Olayda bir işçi yaşamını yitirdi, dört işçi yaralandı. Yaralılar Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Arama kurtarma, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi.
27 Şubat 2023

Halk TV çalışanı Uğur Yanıkel, Beyoğlu'nda baygın halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün MOBESE görüntülerinde Yanıkel'in bir duvardan aşağıya düştüğü tespit edildi. Adli Tıp Kurumu'nun ilk incelemesinde düşmeye bağlı ciddi yaralanmalar belirlendi. Halk TV'nin haberine göre, Yanıkel hastanede gerekli radyolojik görüntülemeler yapılmadan kan alındıktan sonra hayatını kaybetti ve hastane bu konuda bir açıklama yapmadı.
2 Ocak 2023

Samsun'un Bafra ilçesinde su kuyusu açma çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu iki işçi hayatını kaybetti. Olay, Evrenuşağı Mahallesi Çınarlık mevkiinde bir fındık tarlasında gerçekleşti. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, toprak altında kalan işçiler Sabri Bayraktar ve Mustafa Aydın'ın cenazelerine ulaştı.
10 Eylül 2024

Mersin Sanayi Sitesi'nde bulunan bir mobilya fabrikasında çıkan yangın sırasında soğutma çalışmaları yapılırken tavan çöktü ve itfaiye eri Nazmi Çelikkaya yaşamını yitirdi. Yangın sonrası enkaz altında kalan dört kişiyi arama kurtarma ekipleri aramaya devam ediyor. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini ve arama kurtarma çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü belirtti.
20 Nisan 2023

İstanbul Küçükçekmece Sefaköy durağında bekleyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle metrobüs yoluna düştü ve durağa yanaşan metrobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
16 Ocak 2023

Konya'nın Karatay ilçesinde, iki Suriyeli ailenin kaldığı müstakil bir evde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında evin çatı katı çöktü. Yangın söndürüldükten sonra enkaz kaldırıldığında, Kahramanmaraş depremlerinden sonra Gaziantep'ten Konya'ya gelen yedi kişilik aileye ait cesetlere ulaşıldı. Ayrıca, evde kiracı olarak oturan iki kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.
17 Şubat 2023

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ağır hasar gören beş katlı bir bina, belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Olayın ardından bölgeye AFAD, itfaiye, asker ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Ekipler, enkaz altında kalan canlı olup olmadığını kontrol ediyorlar.
8 Mart 2023

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde üç katlı bir binanın çökmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetmiş, sekiz kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında binanın sahibi, giriş kattaki döner dükkanı sahibi ve eşi ile eski iş yeri sahibi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Çöken binanın yanında bulunan dört katlı apartman da güvenlik riski nedeniyle boşaltıldı.
3 Haziran 2024

İstanbul Bahçelievler'de bir binanın beşinci katında patlama meydana geldi. Patlama sonucunda en az bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
28 Eylül 2023

Hatay Antakya'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 81 kişinin hayatını kaybettiği Gökkuşağı Apartmanı ile ilgili soruşturma tamamlandı. Hatay Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, altısı tutuklu yedi sanık hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 22 yıl altı aya kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, binanın inşasında kullanılan malzemelerin ve işçiliğin yetersiz olduğu, yönetmeliklere uyulmadığı belirtildi. Müteahhit ise kendisinin 'kurban seçildiğini' iddia etti.
11 Aralık 2023

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Binevler Mahallesi'nde, 6 Şubat'taki depremler sonucu ağır hasar gören 4 katlı bir bina, yıkım çalışması sırasında kontrolsüz bir şekilde çöktü. Çökme sonucu, alanda çalışan bir iş makinesi operatörü enkaz altında kaldı. Operatörün kurtarılması için çalışmalar başlatıldı, ancak sağlık durumu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
20 Ağustos 2023

İzmir'in Konak ilçesindeki bir kozmetik mağazasında çıkan yangında iki çalışan hayatını kaybetti. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve çevrede güvenlik önlemleri alındı. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlatarak iş yerindeki çalışanların ifadesine başvurdu.
25 Şubat 2023

İstanbul’un Tuzla ilçesindeki Tepeören Mahallesi'nde bir şantiyede göçük meydana geldi ve iki işçi hayatını kaybetti. Göçük, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İSKİ) bağlı taşeron bir firmanın kanal çalışması sırasında oluştu. Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi ancak işçiler kurtarılamadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, göçüğün sivil vatandaşa ait bir inşaat sahasında meydana geldiğini ve müstakil evin altyapı inşaatı sırasında heyelan oluştuğunu belirtti.
11 Ağustos 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bir gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. Yangın, Gayrettepe'de bulunan 16 katlı bir binanın giriş katında meydana geldi. Olayla ilgili olarak iş yeri sahibi, sorumlu müdür dahil olmak üzere toplam dokuz şüpheli gözaltına alındı. Yangından kurtulan iki kişinin tedavisi hastanede devam ediyor.
3 Nisan 2024

Tokat-Sivas kara yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, otobüs muavini Mert Balcı hayatını kaybederken, 15 kişi yaralandı. Kaza sonrası AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
1 Şubat 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği ve yedi kişinin yaralandığı teleferik kazasıyla ilgili soruşturmada 19 büyükşehir belediye çalışanı ihmalleri nedeniyle soruşturmaya dahil edildi. Bilirkişi raporunda, ihmallerin kazaya davetiye çıkardığı belirtilmişti. İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesi üzerine dosya Antalya Başsavcılığı'na gönderildi ve şüpheliler hakkındaki incelemeler devam ediyor.
20 Mayıs 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği ve yedi kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin dava, Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Davada Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 12 sanık yargılanıyor. Sanıklar, bakım ihmalleri ve yetkisiz personel çalıştırma suçlamalarını reddediyor. Kazanın ardından teleferik tesisinin bakımlarının eksik yapıldığı ve bu ihmallerin kazaya davetiye çıkardığı iddia ediliyor.
11 Haziran 2024

Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs'ta diyaliz tedavisi alan 33 hasta rahatsızlanmış ve Mustafa Demir hayatını kaybetmişti. Diyaliz Merkezi önlem amacıyla kapatılmış ve adli soruşturma başlatılmıştı. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, tedavi altına alınan hastalardan 87 yaşındaki Saniye Aksöz'ün de hayatını kaybettiği belirtildi. Hastalardan ikisinin Antalya'da, birinin de Afyonkarahisar'da entübe halde tedavileri devam ederken, 12 kişi taburcu edildi.
29 Mayıs 2024
İşaretlediklerim