Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile 2 Mayıs'ta AKP Genel Merkezi'nde bir araya gelecek. İki lider, daha önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda kısa bir sohbet gerçekleştirmiş ve bu görüşme için randevulaşmıştı. Görüşmede emekli maaşları, belediye borçları, atanamayan öğretmenler, Can Atalay'ın durumu, Gezi Parkı davası, 1 Mayıs'ta Taksim'in kutlamalara kapatılması ve anayasa değişikliği gibi konular ele alınacak.
30 Nisan 2024

Zülal Kalkandelen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasiye sıcak bakmadığını ve siyasal İslamcı bir yol izlediğini öne sürüyor. Erdoğan'ın anayasayı değiştirme ve laikliği ortadan kaldırma hedeflerinin altını çiziyor. Ayrıca, CHP'nin muhalefet rolünü nasıl benimsediğini ve toplumsal direnişin nasıl dizginlendiğini tartışıyor. Kalkandelen, eğitimde dinselleşme ve çocuklara yönelik Kuran kursları gibi konuların müzakere edilip edilmediğini sorguluyor.
5 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bilecik Valisi'ne yönelik eleştirilerine ve AKP Ordu Milletvekili Şenel Yeniyıldız'ın Erdoğan hakkındaki ifadelerine gönderme yaparak, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını hatırlattı. İmamoğlu, devlet makamlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve 17-25 Aralık sürecinde yaşananları, özellikle Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 4,5 milyon doları ve dönemin bakanlarının istifalarını anımsattı.
29 Ocak 2023

Deniz Zeyrek'in yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'li Özgür Özel'i, 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde potansiyel aday Ekrem İmamoğlu'na karşı güçlendirmek istediği belirtiliyor. Erdoğan'ın Özel'e yönelik tavrında olumlu bir değişiklik olduğu ve bu durumun, seçim sonuçlarından kaynaklandığı ifade ediliyor. Ayrıca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un sürecin belirsizliğine dair yorumlarına da yer veriliyor.
4 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'deki lider değişikliği hakkında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e kaptırmasına ilişkin, 'Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı?' ifadelerini kullandı. Erdoğan, yeni lider Özel'in de terör örgütleriyle birlikte hareket ettiğini iddia etti.
5 Kasım 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan Muhsin Şentürk'ü Yargıtay başsavcılığına atamasını eleştirdi. Özel, bu atamanın 31 Mart'tan sonra gelişen diyalog ve normalleşme sürecine aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca, mevcut anayasaya uyulmadan yeni bir anayasa talep edilmesini eleştirdi ve yüksek yargının pazarlıkların yapılacağı bir yer olmaması gerektiğini vurguladı.
16 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sekiz yıl aradan sonra AKP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı. İki lider, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kısa bir sohbetin ardından bu görüşmeyi planlamıştı. Görüşmede, emekli maaşları, belediye borçları, atanamayan öğretmenler gibi iç politika konularının yanı sıra dış politika ve anayasa değişikliği gibi konuların da ele alınması bekleniyordu.
2 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı özel görüşme öncesinde, partisinin eski genel başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Kemal Kılıçdaroğlu ile telefon aracılığıyla görüştü. Bu görüşmeler, Özel'in yarın saat 16.00'da AKP Genel Merkezi'nde Erdoğan ile yapacağı buluşma öncesinde gerçekleşti. Özel, ayrıca partisinin MYK ve PM üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanlarıyla da görüşmeler yapmıştı.
1 Mayıs 2024

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP ve kendisine düşmanlık göstermesinin sebeplerini, çözüm süreci anekdotlarıyla açıkladı. Demirtaş, Erdoğan'ın gerçek katillerle sorunu olmadığını, ancak 'Kürt Selo'ya düşmanca davrandığını belirtti. İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan için yapılan düzenlemeleri ve çözüm sürecinin Erdoğan tarafından bitirilmesini anlattı. Erdoğan'ın çözüm sürecini seçim kazanmak ve 'başkan' olmak için kullandığını, bu amacına ulaşamayınca süreci bitirdiğini iddia etti. Demirtaş, Erdoğan'ın kendisine düşmanlık göstermesinin sebebinin, saray ve saltanat oyunlarını bozduğu için olduğunu ve halkın barışı sağlayacağını ifade etti.
1 Mayıs 2023

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'da yaptığı konuşmada, hiç kimseyi ötekileştirmediklerini ve her kesimin hakkını savunduklarını belirtti. Ayrıca, ülkenin altyapı eksikliklerini giderdiklerini ve demokrasi ile kalkınma atılımlarının meyvesini aldıklarını ifade etti. Özdemir İnce ise Erdoğan'ın bu açıklamalarını eleştirerek, yapılan yatırımların halkın vergileriyle yapıldığını ancak Erdoğan'ın bunları kendi başarısıymış gibi sunduğunu ve hak ile özgürlükler konusunda gerçek bir mücadele verilmediğini öne sürdü.
10 Mart 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları tarafından eşi ve iki çocuğu öldürülen Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti. Şenyaşar, adalet talebini Özel'e iletti ve Özel de bu talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileteceğini belirtti. Emine Şenyaşar, 2021'den beri adalet nöbeti eylemi yapıyor.
5 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile 8 yıl sonra ilk kez bir araya geldi. Görüşme, AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşti ve saat 16.00'da başladı. İki lider, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kısa bir sohbetin ardından bu görüşmeyi planlamıştı. Görüşmede emekli maaşları, belediye borçları, atanamayan öğretmenler, Can Atalay'ın durumu, Gezi Parkı davası, 1 Mayıs kutlamaları ve anayasa değişikliği gibi konuların ele alınması bekleniyor.
2 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden sonraki ilk kabine toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, enflasyon ve fahiş fiyat sorununu gündemden çıkarma konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Anayasa değişikliği teklifini yeniden Meclis'e sunacaklarını, istikrar ve güven vurgusu yaparak 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceklerini ifade etti. Depremzedeler için konut yapımı ve emeklilere bayram öncesi ödeme yapılacağını duyurdu. Ayrıca asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalarına başlayacağını ve vatandaşların dokuz gün bayram tatili yapabileceğini belirtti.
6 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel, yumuşama mesajları vererek kararlı ve ısrarlı olduklarını belirtiyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılan CHP ziyaretlerinde artık kabalık yerine simit ve börek ikramı yapılıyor. Toplumda kutuplaşmadan beslenenler bu yeni durumdan rahatsızken, diyalog ve müzakereyi destekleyenler olumlu karşılıyor. Ahmet Hakan, toplumsal kutuplaşmanın azalmasının bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığını ifade ediyor.
5 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 'FETÖ' gerekçesiyle ihraç edilen 450 hakim ve savcının göreve iadesi kararına ve Anayasa Mahkemesi'nin bazı kararlarına tepki gösterdi. Erdoğan, bu kararların kendilerini rahatsız ettiğini belirtti ve Anayasa Mahkemesi'nin sık sık bu tür kararlar almasının ciddi manada rahatsızlık yarattığını ifade etti. Ayrıca, Erzincan'da yaşanan büyük bir heyelan sonucu 9 madencinin toprak altında kaldığını ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Yerel seçimlere de değinen Erdoğan, 31 Mart'ın bazı siyasi figürler için son olacağını öngördü.
15 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik eleştirilerde bulundu. Depremle ilgili AFAD verileri ve kendi açıklamaları arasındaki çelişkiye değindi. Deprem bölgesindeki konut inşaatları ve sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Muhalefeti beceriksizlikle suçladı ve askeriye, jandarma, polis hakkında yapılan eleştirilere tepki gösterdi. İmarla ilgili yasal düzenlemelerin gündemde olduğunu ve HDP'ye yapılan ziyaretleri eleştirdi. Ayrıca Muharrem İnce'nin açıklamalarına karşılık verdi.
29 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen bir resepsiyonda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Bu görüşme, iki lider arasında gerçekleşen önemli bir siyasi diyalog olarak kaydedildi. Görüşmenin içeriği hakkında detaylı bilgi verilmedi.
23 Nisan 2024

CHP'nin mevcut Genel Başkanı Özgür Özel, partinin önceki lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da buluştu. Bu görüşme, Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından gerçekleşti. İki liderin buluşması yaklaşık iki buçuk saat sürdü ve bu süreçte Özel'in Erdoğan ile olan görüşmesi de ele alındı. Özel, Erdoğan ile olan görüşmesinden sonra iyimser bir tutum sergileyerek, bu görüşmelerin olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti.
3 Mayıs 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i, MHP'ye yönelik eleştirileri nedeniyle tehdit etti. Yalçın, Özel'in MHP'ye saldırmaya devam etmesi durumunda kendisine haddini bildirmekten çekinmeyeceklerini belirtti. Bu tehdit, Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından MHP'de oluşan tepkilerin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Yalçın, Özel'in MHP'yi hedef alarak seviyesini düşürdüğünü ve korkakça davrandığını iddia etti.
13 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Bizim iade-i ziyaretimizi demek ki hazmedemediler' sözlerini üstüne almadığını belirtti. Özel, bu sözlerin ittifak ortağına yönelik olduğunu düşündüğünü ifade etti. Erdoğan ve Özel arasındaki karşılıklı ziyaretler, siyasette bir 'yumuşama' dönemi başlatmıştı, ancak bu durum MHP içinde tansiyonu yükseltmişti. Özel, siyasi partiler arasında nezaket ilişkilerinin korunması gerektiğini vurguladı.
16 Haziran 2024
İşaretlediklerim