Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, nisan ayında elektrikte tüm abone grupları için yüzde 15, sanayide kullanılan doğalgaz için ise yüzde 20 indirim yapılacağını duyurdu. Ayrıca, 9 Nisan'da seçim aday listelerini teslim edeceklerini ve üç dönem kuralı nedeniyle bazı yeni isimlerin listelerde yer alacağını belirtti. Erdoğan, seçimlerden sonra kabinede değişiklikler olacağını ve yeni isimlere görev verileceğini ifade etti.
29 Mart 2023

ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık yarışından çekilebileceği iddia edildi. CNN’de yapılan münazarada Biden’ın performansı beğenilmemiş ve sağlık sorunları olduğu düşünülmüştü. Demokratlar arasında Biden’ın çekilmesi yönünde baskılar artarken, Biden’ın bu hafta sonu kampanyasını bitirebileceği öne sürüldü. Yapılan bir ankette, Biden’ın çekilmesi halinde Demokratların yüzde 79’unun Kamala Harris’i başkan adayı olarak desteklediği ortaya çıktı.
19 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık seçimlerinden adaylığını çektikten sonra halka seslendi ve demokrasinin korunmasının kişisel arzuların önüne geçmesi gerektiğini vurguladı. Biden, bayrağı yeni bir jenerasyona devretmenin ulusu birleştirmenin en iyi yolu olduğunu belirtti ve yardımcısı Kamala Harris'i başkan adayı olarak önerdi. Harris'in Demokrat Parti delegelerinin çoğunun desteğini aldığı belirtilirken, Biden görev süresinin kalan altı ayında hem iç hem de dış politikayla ilgileneceğini söyledi.
25 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta düzenlenen bir mitingde, Nisan 2023'ten bu yana uygulanan doğalgaz desteğinin Nisan 2024'e kadar devam edeceğini duyurdu. Bu destek, 25 metreküp doğalgaz tüketimine kadar olan kısmın faturalardan düşürülmesini içeriyor. Erdoğan, enerjide tam bağımsızlık hedeflerine de değinerek, Karadeniz'deki doğalgaz ve Gabar'da bulunan petrol keşiflerini örnek gösterdi ve günlük petrol üretiminin artırılması hedeflerinden bahsetti.
10 Şubat 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanayide yapılan doğalgaz indirimine işaret ederek, evlerde kullanılan doğalgazın birim fiyatının da indirilmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ağır kış koşullarına girdiğini ve hanelerin doğalgaz fiyatlarının yüksek olduğunu ifade etti. BOTAŞ'ın şubat ayında elektrik üretimi ve sanayi kuruluşları için doğalgaz satış fiyatlarında indirim yaptığı bilgisini verdi. Ayrıca, Türkiye'nin doğalgazı büyük oranda ithal ettiği ve seçimler yaklaşırken iktidar tarafından doğalgaz ve petrol kaynakları bulunduğuna dair açıklamalar yapıldığına değindi.
30 Ocak 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Muhafazakar Birliği'nin yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, Joe Biden yönetimini eleştirdi ve kendi başkanlığı döneminde savaş başlatmadığını, Rusya ve Çin'e karşı caydırıcı politikalar uyguladığını belirtti. Trump, Rusya-Ukrayna savaşını çözebileceğini ve bunun bir günden fazla sürmeyeceğini iddia etti. Ayrıca, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesini eleştirerek, Taliban'ın ABD'nin bıraktığı silahları sattığını öne sürdü.
5 Mart 2023

Meta, siyasilerin reklam harcamaları ve içerikleri hakkında veri paylaşımına başladı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD karşıtı söylemleriyle bilinmesine rağmen, cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli 100 bin imzayı toplamak amacıyla ABD merkezli sosyal medya platformları Facebook ve Instagram'a reklam verdi. 23-29 Mart arasında Vatan Partisi'nin reklamlar için 67 bin 2 lira harcadığı, son bir ayda ise toplam 77 bin 289 lira harcama yaptığı belirtildi.
3 Nisan 2023

Altının ons fiyatı, 2 bin 464 doları aşarak yeni bir rekor kırdı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizlerini indirmeye başlayacağına dair beklentiler, varlık fiyatlarını etkiliyor. Uzmanlar, Donald Trump’ın Kasım 2024’teki ABD başkanlık seçimlerini kazanmasının altın fiyatlarını yukarı yönlü destekleyebileceğini öngörüyor.
16 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, rakibi Donald Trump’a yönelik suikast girişimi hakkında Beyaz Saray’dan ulusa seslendi. Biden, Amerika'da bu tür şiddete yer olmadığını ve siyasi sicilin çok kızıştığını belirtti. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Biden, farklılıkların sandıkta çözülmesi gerektiğini söyledi. Biden, Trump'a telefon ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
15 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık adaylığından çekilme kararını kamuoyuyla paylaşmadan bir dakika önce ekibine iletti. Biden, seçimlerdeki rakibi Donald Trump karşısında yaşına ilişkin endişeleri haklı çıkaran performanslar sergilemişti. Demokrat siyasetçiler, liberal medya ve bağışçılar Biden'a çekilmesi için baskı yapmıştı. Biden, üç haftalık direnişin ardından dün akşam adaylıktan çekildi.
22 Temmuz 2024

ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump, 6 Ocak 2021'deki Kongre Baskını'nı 'sevgi dolu bir gün' olarak tanımladı. Trump, destekçilerinin seçimlerin hileli olduğunu düşündükleri için Kongre'yi bastığını öne sürdü. Eski başkan yardımcısı Mike Pence'in Biden'ın zaferini onaylamasını eleştiren Trump, seçim yenilgisini tersine çevirmeye yönelik suçlamalarla karşı karşıya. Trump, seçimlerin hileli olduğuna dair kanıt bulunmamasına rağmen bu iddiayı sürdürmeye devam ediyor.
17 Ekim 2024

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris, 5 Kasım'daki seçimler için yardımcı adayı olarak Minnesota Valisi Tim Walz'ı seçti. Harris'in, salıncak eyaletlerde etkili olabilecek bir ismi seçmesi bekleniyordu ve bu profile uyan Walz'ı tercih etti. Harris-Walz ikilisi, seçim kampanyası kapsamında çeşitli eyaletlerde mitingler düzenleyecek. Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump ise yardımcı adayı olarak Ohio Senatörü James David Vance'ı seçmişti.
6 Ağustos 2024

Türkiye'de yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve siyasi tercihler yabancı yatırımcıları ülkeden uzaklaştırmışken, 14 Mayıs seçimlerinin ardından yabancılar Türk Lirası'ndan kazanç elde etme yollarını araştırıyorlar. ABD merkezli yatırım grubu TCW ve State Street Global gibi firmalar, sabit para birimi tahvilleri ve dolar borçlanıp lira faizi almak gibi yöntemlerle yıllık %9-10 civarında gelir elde ettiklerini belirtiyorlar. Ayrıca, Türkiye'deki yatırımcıların borsaya yönelmesi ve Koç Holding ile Ford Otomotiv hisselerindeki artışlar dikkat çekiyor. Ancak, bu durumun Türkiye'deki seçimleri olumlu etkilemediği ve ülkenin ekonomik geleceğine dair şüpheci yorumlar yapıldığı ifade ediliyor.
16 Mayıs 2023

Donald Trump, 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerini kaybetmesi halinde bir daha başkanlık yarışına girmeyi düşünmediğini açıkladı. Trump, gazeteci Sharyl Attkisson’ın programında seçim gündemini değerlendirirken, 2028 başkanlık seçimlerine katılmayı düşünmediğini belirtti. 78 yaşındaki Trump, seçimleri kaybetmesi ve sonraki başkanlık seçimlerine girmesi halinde 2028'de 82 yaşında olacak.
23 Eylül 2024

Bloomberg'e göre, Türkiye Aralık 2022'de Rusya'dan doğalgaz ödemelerinin bir kısmını 2024'e ertelemesini talep etti. Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Rusya'ya yapılacak doğalgaz ödemelerinin ertelenmesi için müzakerelerin sürdüğünü doğruladı. Reuters'ın haberine göre, Türkiye'nin 600 milyon dolarlık doğalgaz borcu seçimlerden önce 2024'e ertelendi ve bu miktarın 4 milyar dolara kadar çıkabileceği belirtildi. Türkiye'nin dövizdeki hareketlenmeyi durdurmak için son bir ayda 50 milyar dolarlık 'arka kapı' satışı yaptığı ve net rezervlerin eksi 69 milyar dolara ulaştığı ifade edildi.
10 Mayıs 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ticari kayıtlarla oynamak dahil olmak üzere 34 farklı suçlamadan dolayı hakim karşısına çıkacak. Trump, 2016 başkanlık kampanyası sırasında Stormy Daniels'a ödenen 'sus payı' ile ilgili soruşturma kapsamında suçlanıyor. Suçlamaların detayları henüz gizli tutulduğu için bilinmiyor. Trump, suçlamaları reddederek 2024 başkanlık yarışından çekilmeyeceğini ve suçlamaların siyasi bir zulüm olduğunu iddia ediyor.
31 Mart 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında, emlak sektöründe birçok kişi ve kurumu dolandırdığı suçlamasıyla New York'ta devam eden dava kapsamında 'sınırlı konuşmama' emri verildi. Trump'ın sosyal medya paylaşımları nedeniyle verilen bu emir, mahkeme personeline yönelik kişisel saldırıları kapsıyor. Davanın sonucunda, Trump şirketlerine ne kadar para cezası verileceği ve New York eyaletinde iş yapma ehliyetlerinin iptal edilip edilmeyeceği belirlenecek.
4 Ekim 2023

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesi Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, milyonlarca seçmenin izlediği canlı münazarada karşı karşıya geldi. Biden, konuşmasında sık sık tekledi ve cümlelerini bitirmekte zorlandı, bu da Trump'ın daha özgüvenli ve akıcı konuşması karşısında gölgede kalmasına neden oldu. İzleyicilerin yüzde 67'si Trump'ın münazarayı kazandığını düşünürken, Biden'ın performansı Demokrat Parti içinde endişelere yol açtı. Münazara, Biden'ın yaşı ve zihinsel sağlığına ilişkin endişeleri gidermek için büyük bir fırsattı, ancak bu fırsatı değerlendiremedi.
28 Haziran 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, New York başsavcısına ifade vermek için Manhattan'a geldiğini duyurdu. Trump ve üç çocuğu, gayrimenkullerinin değerini yanlış beyan ederek kredi ve vergi teşviklerinden yararlanmakla suçlanıyor. Trump, 2024 başkanlık seçimlerinde aday olmayı planlarken, aynı zamanda porno yıldızı Stormy Daniels'a 'sus payı' ödemesiyle ilgili de soruşturuluyor.
13 Nisan 2023

ABD Başkanı Joe Biden, kötü geçen münazara performansının ardından düzenlediği basın toplantısında yaptığı gaflarla dikkat çekti. Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'ye 'Putin' ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e 'Trump' demesi, Demokrat Parti'deki çekilme çağrılarını artırdı. Toplantı sonrası üç Demokrat temsilci daha Biden'ın kampanyasını sonlandırmasını istedi. Demokrat Parti'de Biden'ın yetersizliği konusunda kaygılar artarken, Biden çekilmemekte kararlı olduğunu belirtti.
12 Temmuz 2024
İşaretlediklerim