Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı, sekiz ay sonra ilk kez düşüş göstererek bir ayda yaklaşık 100 bin kişi azaldı ve 3,89 milyona geriledi. Geçen yıl enflasyon karşısında korunma aracı olarak görülen borsa, yılbaşından bu yana oynaklık ve manipülasyon iddiaları ile gündemdeydi. 6 Şubat'taki depremler sonrası borsanın açık tutulması tartışma yaratmış ve bölgedeki yatırımcıları zarara uğratmıştı. Hükümetin aldığı önlemlerle geçici bir yükseliş yaşansa da yatırımcı sayısındaki düşüş devam etti.
20 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse BRYAT, AGHOL, ASUZU, GESAN ve CANTE oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler KONYA, ENJSA, OTKAR, DOAS ve EGEEN olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
5 Eylül 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok yükselen beş hisse AGHOL, BRSAN, IPEKE, ASUZU ve PENTA oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler EDIP, DOCO ve INGRM olarak belirlendi. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükseliş trendini sürdürüyor.
12 Ağustos 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından dalgalı bir piyasa hareketliliği gözlemleniyor. Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre, dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, QNBFB, ISATR gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında GUBRF, SUMAS, CMENT gibi şirketler bulunuyor.
27 Aralık 2023

Borsa İstanbul, seçimlerin ikinci tura kalacağının anlaşılmasının ardından haftanın ilk işlem gününde yüzde 6,38 oranında bir düşüş yaşadı. Bu düşüş sonucunda BIST 100 endeksi 4.489,58 puana geriledi. Bankacılık endeksi yüzde 9,54 ve holding endeksi yüzde 7,86 değer kaybetti. Yaşanan bu sert düşüş üzerine piyasalarda devre kesici sistemi aktif hale getirildi.
15 Mayıs 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 1,16 düşüşle 7.470,18 puanda kapattı. Haftanın en çok kazandıran hissesi yüzde 20,68 ile Aksa Akrilik olurken, en çok kaybettiren hisse yüzde 34,97 ile Gübretaş oldu. Sektörel endekslerden Hizmetler Endeksi yatay seyretti, Teknoloji Endeksi düşüş gösterdi ve Sanayi Endeksi hafif bir artış yaşadı. Borsada işlem gören en değerli şirketler sıralamasında Koç Holding ilk sırada yer aldı.
30 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,61, avro/TL yüzde 0,65 ve altının gram satış fiyatı yüzde 1,05 değer kaybetti. Dolar/TL ise yüzde 0,18 artış kaydetti. Yatırım fonları bu hafta yüzde 1,36, bireysel emeklilik fonları yüzde 1,96 değer kazandı. Yatırım fonları içinde en çok kazandıran yüzde 4,39 ile 'Hisse Senedi Fonları' oldu.
18 Ağustos 2023

Borsa İstanbul'da seçim sonrası yükseliş trendi devam ediyor. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, BIST-100 endeksinde en çok yükselen beş hisse TTRAK, GSDHO, KCHOL, IPEKE ve AKBNK oldu. Öte yandan, en çok değer kaybeden hisseler ise PENTA, SELEC, SMRTG, QUAGR ve ISGYO olarak belirtildi.
29 Temmuz 2023

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, insanların 'enkaz altında kalır' korkusuyla yastık altı birikimlerini bankalara yatırmaya başladıklarını belirtti. Yakın, bankalar adına altın eksperliği yaptıklarını ve deprem öncesine göre bu altınların oranının üç katına çıktığını ifade etti. Ayrıca, depremzedelerin kara günler için sakladıkları altınları bozdurduklarını da ekledi.
6 Mart 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 4,72 kazançla 7.400,57 puandan tamamladı. Aynı dönemde doların satış fiyatı yüzde 0,04 değer kazanarak 26,9650 lira oldu. Ancak, 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 0,67 azalışla 1.686,70 lira, cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 0,70 azalışla 11 bin 180 lira oldu. Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören en değerli şirketler Türk Hava Yolları, Sasa Polyester ve Koç Holding oldu.
6 Ağustos 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından bazı hisse senetleri değer kazanırken bazıları değer kaybetti. En çok değer kazanan beş hisse ECZYT, OTKAR, ALFAS, IZMDC ve TUKAS olarak sıralanırken, en çok değer kaybeden hisseler AKSEN, CANTE, SAHOL, OYAKC ve BERA oldu.
19 Temmuz 2023

Yapı ve Zemin Laboratuvarları Derneği Başkanı Yavuz Poyraz, Haberturk TV'de yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde hazır betonun yaklaşık dörtte birinin, İstanbul'da ise yüzde 40'ının standartların altında olduğunu ifade etti. Poyraz, Yapı Denetim Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden bu yana Türkiye genelinde düşük standartlı beton oranının yüzde 40'lardan yüzde 26'lara gerilediğini, ancak İstanbul'da durumun daha vahim olduğunu belirtti. Ayrıca bazı firmaların ürettiği betonun yüzde 67'sinin düşük standartta olduğunu da ekledi.
27 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da, FONET ve KLYGO isimli iki hisse senedi üzerine yeni tedbirler getirildi. Bu tedbirler kapsamında, söz konusu hisseler 15 Mart tarihine kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek. Bu karar, hisse senetlerinin piyasa değerlerindeki dalgalanmaları kontrol altına almak ve yatırımcıları korumak amacıyla alındı.
16 Şubat 2024

Esfender Korkmaz, pandemi sürecinde artan konut talebinin, özellikle yazlıklar ve müstakil evlerde fiyatları önemli ölçüde artırdığını belirtti. TL'nin değer kaybı, kara para aklama, siyasi ve bürokratik rantlar, yabancılara konut satışı gibi faktörlerin fiyat artışlarında etkili olduğunu ifade etti. 2022'de Türkiye'nin gri listeye girmesi ve seçim öncesi siyasi yolsuzlukların gayrimenkul piyasasını etkilediği, yabancı yatırımcıların ve deprem endişesinin de konut talebini artırdığına dikkat çekti. Ancak, son dönemde konut fiyatlarında bir düşüş yaşandığını vurguladı.
17 Mart 2024

CVK Maden, Sarıalan Altın Madeni sahasındaki yatırım teşvik tutarını 855.870.493 TL'den 2.444.586.033 TL'ye yükseltti. Ekos Teknoloji, Hitachi Energy ile mobil trafo merkezleri için 1.372.000 euro değerinde bir iş anlaşması imzaladı. Etiler Gıda, incir ve kayısı işleme tesisi için Tarım ve Orman Bakanlığı'na destek başvurusunda bulundu. Yibitaş'ın Yozgat çimento fabrikasında çıkan yangın nedeniyle klinker üretimi durduruldu. Mondi Turkey, Kemalpaşa OSB'deki fabrika binasını ve arsasını satışa çıkarmaya karar verdi.
28 Mayıs 2024

Erzincan İliç'te bulunan Anagold Altın Madeni'nde yaşanan toprak kayması sonucu dokuz işçi kayboldu. Madeni işleten şirketlerden biri olan SSR Mining, yaşanan olay sonrası altın üretimini durdurduğunu açıkladı. Bu durum, şirketin Toronto Borsası'nda işlem gören hisselerinin yüzde 50'den fazla değer kaybetmesine yol açtı. Şirketin piyasa değerinde yaklaşık 1,4 milyar dolarlık bir kayıp yaşandı.
14 Şubat 2024
İşaretlediklerim