Türkiye'de bazı insan kaçakçılığı şebekeleri, sosyal medya platformları üzerinden kaçak giriş hizmeti sunuyor. Bu hesaplar, kaçakçılık rotaları ve ücretleri hakkında bilgi veriyor ve kaçan kişilerin deneyimlerini paylaşıyor. ABD'ye kaçak giriş yapanlar, sınırda uzun süre gözetim altında kalabiliyor ve bu süreçte çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Uzmanlar, bu tür faaliyetlerin durdurulması için Türkiye ve ABD'nin vize sorununu çözmesi gerektiğini belirtiyor.
8 Ekim 2024

Atatürk Havalimanı'nın millet bahçesine dönüştürülmesi için yapılan ve maliyeti 2 milyar lirayı aşan ihaleye dair iptal talebi, Ankara 14'üncü İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. İhale, Kamu İhale Kanunu'nun 21/b maddesinde belirtilen doğal afet, salgın hastalık, savaş gibi durumlarda başvurulan usülle yapıldı. Mahkeme, ihalenin hukuka uygun olduğunu belirtti. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin iptal talebi üzerine dosya, Danıştay'a taşındı.
26 Temmuz 2023

Türk Hava Yolları, 6-28 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve 9 Şubat 2023'ten önce düzenlenmiş yurt içi uçuş biletlerinin ücretsiz olarak değiştirilebileceğini veya iadesinin yapılabileceğini açıkladı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve çevre illerde de hissedilen deprem sebebiyle üzüntülerini dile getirdi ve depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara ise geçmiş olsun temennisinde bulundu. Bilet değişiklikleri ve iadeleri 31 Mart 2023 tarihine kadar THY'nin internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek.
10 Şubat 2023

Sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Banu Parlak, 'kooperatif dolandırıcılığı' iddiasıyla İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Trabzon'a gitmek için havalimanına gelen Parlak, polis kontrolünde yapılan GBT kayıtlarında hakkında bir kooperatif dolandırıcılığı iddiasıyla arama kararı olduğu ortaya çıktı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Parlak, işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.
3 Kasım 2023

İbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak Dörter hakkında, bir uçuş sırasında kabin memuruna yönelik 'hakaret', 'tehdit' ve 'basit yaralama' suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı. Olay, 17 Eylül'de THY'nin Bodrum-İstanbul seferinde gerçekleşti. Kabin memurunun, Dörter'i kedisini pusetten çıkarmaması için uyarması üzerine tartışma yaşandı ve Dörter'in fiziksel şiddet uyguladığı iddia edildi. İstanbul Havalimanı'na iniş sonrası Dörter polis tarafından uçaktan indirildi ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
2 Ekim 2024

Norveç, 2019 yılında Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı sonrası uygulamaya koyduğu savunma sanayi kısıtlamalarını kaldırdı. Bu karar, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide arasında yapılan telefon görüşmesi sırasında duyuruldu. Fidan, karardan memnuniyet duyduğunu belirtti. Kısıtlamaların kaldırılması, iki ülke arasındaki savunma sanayi işbirliğini yeniden canlandırabilir.
11 Eylül 2024

Hollanda hükümeti, Türkiye'ye yönelik silah sevkiyatı kısıtlamalarını kaldırdığını duyurdu. Bu karar, 2019'da Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği askeri operasyon nedeniyle uygulanan silah ambargosunun sona ermesi anlamına geliyor. Hollanda'nın bu adımı, 'Fransız-Alman Silah Anlaşması'na katılmak üzere atıldı. Ayrıca, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasının ardından alındığı belirtildi.
22 Temmuz 2023

Yurt dışı merkezli bir özel hava yolu şirketi, Trabzon-Cidde seferini gerçekleştiren uçağı, bir motorunun arızalanması nedeniyle Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçak, gerekli tedbirler alındıktan sonra sorunsuz bir şekilde indi ve yolcular ile mürettebat güvenli bir şekilde tahliye edildi.
7 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında Türk Hava Yolları, deprem bölgesinden dönüş seferlerini ücretsiz yapacağını duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kayseri çıkışlı direkt uçuşlar 13 Şubat'a kadar ücretsiz olacak. Bu karar, insani yardım malzemeleri ve arama kurtarma ekiplerinin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla alındı.
7 Şubat 2023

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) öncülüğündeki hükümet, sığınma ve göç politikalarını önemli ölçüde sıkılaştırmak için 'acil durum' ilan edecek. Yeni hükümet programına göre süresiz sığınma izni sona erecek ve suçlu yabancıların sınırdışı edilmesi kolaylaştırılacak. Ayrıca, aile birleşimi büyük ölçüde sınırlandırılacak ve sığınmacıların geldikleri bölgelerdeki durumun normale dönmesinin ardından geri gönderilmesi öngörülüyor. Bu kararname ile Hollanda Parlamentosu ve Avrupa Birliği devre dışı bırakılacak.
13 Eylül 2024

Nijer'de yaşanan askeri darbenin ardından hava sahasının kapanması nedeniyle ülkede mahsur kalan Türk vatandaşları, Türk Hava Yolları'nın (THY) özel seferleriyle İstanbul'a getirildi. İstisnai uçuş izniyle Niamey'deki Uluslararası Diori Hamani Havalimanı'ndan havalanan uçak, İstanbul Havalimanı'na ulaştı.
9 Ağustos 2023

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeniyle Atikhisar Barajı'ndaki su seviyesinin düşmesi sonucu belediye tarafından su kullanımına kısıtlamalar getirildi. 30 Nisan'a kadar geçerli olacak kısıtlamalar arasında hortumla yıkama yasağı, sanayi tesislerinde su kullanımının kısıtlanması, araba yıkama ve halı yıkama gibi faaliyetlerin sınırlandırılması bulunuyor. Ayrıca bahçe sulamaları ve tarımsal sulama faaliyetlerine de kısıtlamalar getirilmiş olup, bu kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacak.
2 Mart 2023

Singapur Havayolları'nın Londra-Singapur seferini yapan uçak, şiddetli türbülansa girerek 37 bin feet yükseklikten 31 bin feete düştü. Uçakta bulunan 211 yolcu ve 18 mürettebattan 41 yolcu hastaneye kaldırıldı, 20'si yoğun bakımda. Yaralanmalar arasında kafatası ve beyin yaralanmaları, omurga yaralanmaları ve kemik, kas ve diğer yaralanmalar bulunuyor. Dokuz yolcu omurilik yaralanması nedeniyle ameliyata alındı.
24 Mayıs 2024

Twitter, mavi tiki olmayan hesaplara getirilen tweet görüntüleme kısıtlamasının kullanıcıların tepkisine neden olduktan sonra, bu uygulamanın spam ve botları engellemek amacıyla geçici olarak alınan sert bir önlem olduğunu belirtti. Açıklamada, bu kısıtlamanın platformdaki kötü niyetli aktörleri tespit etmek ve yapay zeka modelleri oluşturarak veri toplamalarını ve manipülasyon yapmalarını önlemek için yapıldığı ifade edildi. Kısıtlamaların reklam gelirlerine minimum düzeyde etki ettiği ve platformu daha iyi bir yer haline getirme taahhüdü vurgulandı.
5 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu hasar gören Hatay Havalimanı, yapılan onarım çalışmaları sonrasında uçuşlara hazır hale getirildi. İstanbul Havalimanı'ndan kalkan ve yardım malzemelerini taşıyan Türk Hava Yolları'na ait bir uçak havalimanına iniş yaptı. Aynı uçak, bölgeden tahliye edilen afetzedeleri İstanbul'a taşıyacak. Airporthaber.com'un haberine göre, havalimanının pisti 918 metre kısaltıldı.
13 Şubat 2023

Avustralya hükümeti, sosyal medya platformlarında yalan haber ve dezenformasyonun yayılmasını engellemek amacıyla yeni bir yasa tasarısı tanıttı. Bu tasarı, federal hükümet yetkililerine sosyal medya şirketlerine baskı yapma ve yüksek meblağlarda cezalar verme yetkisi tanıyor. Ayrıca, Avustralya İletişim ve Medya Kurumu'na (ACMA) sosyal platformlardan kayıtlarını saklamalarını ve teslim etmelerini isteme yetkisi verilecek. Avustralya İletişim Bakanı Michelle Rowland, halkın büyük bir kısmının yanlış bilgi ve dezenformasyonun etkilerinden endişe duyduğunu belirtti.
12 Eylül 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, taksicilerin kısa mesafe yolcu ve turist seçmesi, taksimetre açmaması gibi şikayetler üzerine Taksim'de denetim yürüttü. Denetimlerde, kısa mesafede yolcu seçen iki taksi sürücüsüne 8 bin 128 lira ceza kesildi ve çalışma ruhsatları geçici süreyle askıya alındı. Ceza uygulanan taksiciler Hakan Ege ve Halil İbrahim Arıcı, yolcu seçmediklerini iddia ederek, verilen cezalara tepki gösterdi.
23 Ağustos 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada, yurt dışına çıkışta alınan 'yurt dışı çıkış harcı' adı verilen ücretin altı ay sonra kaldırılacağını duyurdu. Kılıçdaroğlu, bu tür uygulamaların ülkede çok sayıda olduğunu ve hepsinin tarihin çöplüğüne atılacağını ifade etti. Yurt dışı çıkış harcı, 2019'da 15 TL iken, son olarak yüzde 200 zamla 150 TL'ye yükseltilmişti.
16 Ocak 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde yaşanan randevu alamama sorununu çözmek için kademeli olarak uygulanacak yeni tedbirlerin detaylarını paylaştı. Bu tedbirler arasında, iptal edilmeyen randevuların diğer vatandaşların kullanımına açılması, randevusunu iptal etmeyen veya gelmeyen vatandaşlara belirli bir süre yeni randevu verilmemesi ve randevu iptal sürelerinin sınırlandırılması gibi önlemler yer alıyor. Bakan Koca, geçen sene randevu alıp gelmeyenlerin sayısının 23 milyon olduğunu belirterek, bu soruna kalıcı çözüm bulunacağını vurguladı.
19 Nisan 2024

İstanbul Boğazı'nda yoğun sis nedeniyle gemi trafiği çift yönlü olarak durduruldu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, güvenlik gerekçesiyle bu kararı aldıklarını açıkladı. Sis, deniz ulaşımını olumsuz etkileyerek gemilerin güvenli geçişini engelledi.
16 Ekim 2024
İşaretlediklerim