AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, partinin 7 Ekim'de olağanüstü kongresini düzenleyeceğini belirtti. Dağ, kongrede milletvekilliği, kabinede, bakan yardımcılıkları ve diğer alanlarda değişimlerin olacağını ifade etti.
9 Ağustos 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun tokalaştığı bir fotoğrafı paylaşarak İsrail ile ticaretin kesilmesini talep etti. Parti, Gazze'yi vurmaya devam eden İsrail'e karşı bu talebini dile getirdi. TİP'in Twitter hesabından paylaşılan bir afişte, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacminin yüzde 532 arttığı belirtildi.
18 Ekim 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede üç ana konuyu gündeme getirecek. Bu konular; Türkiye'deki temel sorunlar, anayasal düzeydeki hak ihlalleri ve Türkiye'nin uluslararası alandaki sıkıntılarıdır. Ayrıca, Özel emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davası tutuklularının hak ihlallerine dikkat çekilmesini ve 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'in açılmasını talep edecek.
26 Nisan 2024

Türkiye'nin, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları tarafından alıkonan İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için Hamas'la görüştüğü iddia edildi. AFP'nin bir Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, rehinelerin serbest bırakılması için Hamas'la müzakere sürecini başlattı. Erdoğan'ın aynı zamanda barışın sağlanması için diplomasi trafiğini sürdürdüğü belirtildi.
11 Ekim 2023

CHP, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, Akbelen Ormanı'ndaki kömür madeni ve ağaç kesimine karşı TBMM'yi olağanüstü toplanmaya çağırdı. Köylüler, 2019'dan bu yana Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı mücadele ediyor. Muhalefet partileri, ormanlara zarar verecek hiçbir faaliyet ve eyleme izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Meclis'in olağanüstü toplanabilmesi için 120 milletvekilinin imzası ve TBMM başkanının olumlu yanıtı gerekiyor.
2 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu 'sildiğini' ancak 'bağları tamamen koparmadığını' belirtti. Erdoğan, İsrail ile temasın devam ettiğini, ancak Netanyahu'nun artık muhatap alınabilir biri olmadığını ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dair bilgi verildi. İsrail'in saldırılarında 9 bin 227 Filistinli'nin öldüğü, en az 23 bin kişinin yaralandığı belirtildi.
4 Kasım 2023

TBMM Genel Kurulu, CHP'nin Muğla Akbelen'deki ağaçların kesilmesi gündemiyle olağanüstü toplandı. CHP'nin genel görüşme önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Daha sonra CHP Grubu ve Saadet Partisi Grubu, TBMM'nin çalışmalarına devam etmesi için iki ayrı önerge verdi. Ancak bu önergeler de reddedildi ve TBMM Genel Kurulu, bir sonraki toplantı için tatile girdi.
8 Ağustos 2023

Trabzonspor Kulübü, tüzüğün 30. maddesine dayanarak 18-19 Mart tarihlerinde seçimli olağanüstü genel kurul toplantısını gerçekleştireceğini duyurdu. Toplantı, Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılacak. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantı çoğunluk aranmaksızın 25-26 Mart tarihlerinde Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.
3 Mart 2023

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve kalp pili takıldı. Bu durum, Netanyahu'nun Türkiye ve Kıbrıs'a yapmayı planladığı resmi ziyaretlerin ertelenmesine neden oldu. Netanyahu'nun ameliyatı, İsrail'de tartışmalı yargı reformunun parlamentoda tartışmaya açılmasına saatler kala gerçekleşti. Netanyahu, ameliyat olmasına rağmen oylamaya katılacağını açıkladı.
23 Temmuz 2023

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a istifasını sunduğunu açıkladı. Iştiyye, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde düzenlenen hükümetin haftalık toplantısında bu bilgiyi paylaştı. İstifa kararını 20 Şubat Salı günü Abbas'a sözlü olarak ilettiğini belirten Iştiyye, Filistin devleti kuruluncaya kadar İsrail'e karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.
26 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hamas'ın giriştiği 'katliam' nedeniyle İsrail halkına başsağlığı dilemiştir. Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşerek sağduyu ve sükunet çağrısında bulunmuştur. İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, Erdoğan'ın bayram esnasında gerçekleşen katliam nedeniyle İsrail halkına başsağlığı dileklerini ilettiğini ve bölgede istikrarın ve barış ortamının sağlanması konusundaki çağrısını yinelediğini bildirmiştir.
9 Ekim 2023

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyesi bankalarla bir görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşme, seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve yeni ekonomi yönetiminin politikalarına odaklanan piyasaların dikkatini çekiyor. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de TÜSİAD ve TBB ile görüşmeler yapmış ve TBB Başkanı Alpaslan Çakar görüşmeyi olumlu olarak nitelendirmiş, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ise itibarı yüksek bir ekonomik program çağrısında bulunmuştu.
16 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'i Türkiye'ye davet edebileceklerini ve Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirmek istediklerini belirtti. Erdoğan, bu davetin her an olabileceğini ifade etti. Ayrıca, İsrail ve Hamas arasında daimi ateşkes için olumlu adımlar atıldığını ve İsrail'in çatışmaları bölgeye yayma niyetinden vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.
7 Temmuz 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi TBMM'de ziyaret edecek. Bu ziyaret, yerel seçimler sonrası siyasetin yumuşama sürecinin bir parçası olarak gerçekleşiyor. Özel daha önce de bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'in ziyaretlerini olumlu karşılayarak Türk siyasetinin bu tür diyaloglara ihtiyacı olduğunu belirtmişti.
6 Mayıs 2024

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail-Filistin savaşı hakkında 'Ortadoğu'da uçurumun eşiğindeyiz' değerlendirmesinde bulundu. Guterres, Hamas'a rehineleri koşulsuz bırakma ve İsrail'e Gazze'deki sivillere insani yardım sağlamak için acil ve engelsiz erişim sağlama çağrısında bulundu. Ayrıca, Gazze'de su, elektrik ve diğer temel ihtiyaçların tükendiğini belirtti ve BM'nin Mısır, Ürdün, İsrail ve Batı Şeria'da depoları bulunduğunu, birkaç saat içinde buradaki ürünleri nakledebileceğini kaydetti.
16 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen bir resepsiyonda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Bu görüşme, iki lider arasında gerçekleşen önemli bir siyasi diyalog olarak kaydedildi. Görüşmenin içeriği hakkında detaylı bilgi verilmedi.
23 Nisan 2024

ABD Kongresi'nde toplanan yüzlerce Yahudi aktivist, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu ve İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etti. Göstericiler, Gazze'de ateşkes talep eden pankartlar açarak 'Gazze yaşasın', 'özgür Filistin' ve 'soykırımı durdurun' şeklinde sloganlar attı. Kongre polisi bazı göstericileri gözaltına aldı. Netanyahu'nun yarın Kongre'nin ortak oturumuna hitap etmesi bekleniyor.
24 Temmuz 2024

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, meclis üyelerinin isimlerinin okunmasının ardından ihtisas komisyonları kendi başkanlık divanlarını seçmek üzere toplandı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, AKP'den birçok milletvekili çeşitli komisyonların başkanlıklarına seçildi. Bu komisyonlar arasında Milli Savunma, İçişleri, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm gibi önemli komisyonlar yer alıyor.
14 Haziran 2023

Türkiye, yerel seçimlerin ardından Nisan ayında dış politika gündemine hızlı bir dönüş yapacak. Almanya Cumhurbaşkanı'nın ziyareti, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi'nin Ankara ziyareti, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in beklenen ziyareti ve Türk-Yunan ilişkileri üzerine teknik düzeyde görüşmelerin ardından Yunan Başbakanı'nın Türkiye ziyareti planlanıyor. Bu görüşmelerde terörizmle mücadele, ekonomik iş birlikleri, bölgesel güvenlik ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi gibi konular ele alınacak.
30 Mart 2024

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi partilerle yapılan yeni anayasa görüşmelerinin ilk turunun olumlu bir atmosferde geçtiğini belirtti. Kurtulmuş, tüm partilerin sürece destek verdiğini ve 12 Eylül Anayasasından kurtulunarak yeni bir anayasa yapılmasına ön yargısız olarak destek vereceklerini ifade etti. Ayrıca, Meclis Başkanı yeni ve sivil anayasa için mecliste 400'ün üzerinde oyla mutabakat sağlanmasını ümit ettiğini söyledi.
5 Mayıs 2024
İşaretlediklerim