Yozgat Boğazlıyan'da bir köy camisinin minaresinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingine katılım için çağrı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rahatsızlığı nedeniyle mitinge katılamadığı ve yerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katıldığı belirtildi. Gazeteci İsmail Saymaz, minareden yapılan çağrının içeriğini ve mitinge ulaşım için araçların hareket edeceği saati paylaştı.
27 Nisan 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen iki büyük depremin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen bölgelerde incelemeler yapmak üzere bölgeye hareket ediyor. Anadolu Ajansı'nın haberine göre Erdoğan'ın Kahramanmaraş kent merkezi ve Pazarcık ilçesine gideceği, Hatay'da da incelemelerde bulunacağı planlanıyor. Depremler sonucunda 10 şehirde en az 5 bin 177 bina yıkıldı.
8 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da bir cami açılışına katılmak üzere kente gitti. Ziyareti sırasında kentte asılan afişlerde, yazar Şeyhmus Diken'in kitabından alınan 'sırlarını surlarına fısıldayan' ifadesi kullanıldı. Diken, sosyal medya üzerinden bu duruma tepki göstererek, kitabının adının izinsiz kullanıldığını belirtti.
14 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesi Şanlıurfa'yı ziyaret ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin kameralar karşısında ön sıralarda yer almak için çaba sarf ettiği gözlendi. AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Nebati'yi ön sıraya çağırarak yerini almasını sağladı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Nebati'nin göz göze geldiği ve Erdoğan'ın konuşmasında bir duraklama yaşandığı belirtildi.
11 Şubat 2023

Ramazan bayramı tatilinin ilk beş gününde Türkiye genelinde 3 bin 71 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 38 kişi hayatını kaybederken, 5 bin 26 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazalarla ilgili istatistikleri sosyal medya hesabından paylaştı. Tatilin beşinci gününde 618 trafik kazası daha yaşandı ve 339 bin 285 araç denetlendi.
11 Nisan 2024

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler sonrasında çadır taleplerinin iki haftadır karşılanmadığını belirtti. Bilim insanlarının uyarılarının dikkate alınmadığını ve hasarlı binalara yanlış raporlar verildiğini ifade etti. Erdoğan'ın sarayları ve uçaklarına atıfta bulunarak, hükümetin yurttaşlara yeterli desteği sağlamadığını ve otoriter bir anlayışla hareket ettiğini söyledi. TELE1 gibi televizyon kanallarına yapılan baskıları da eleştirdi.
21 Şubat 2023

Ramazan Bayramı tatilinin ilk dört gününde gerçekleşen 2 bin 453 trafik kazasında 26 kişi yaşamını yitirdi, 3 bin 870 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu dönemde 431 bin 871 aracın denetlendiğini, 24 bin 432 araca hız ve radar işlemi, 38 bin 425 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını açıkladı. Kazaların sayısı ve sonuçları, bayram tatilinin ilk gününden itibaren artış gösterdi.
10 Nisan 2024

Galata Kulesi'nde süren onarım çalışmaları tamamlandı ve kule 25 Mayıs'ta tekrar ziyaretçilere açılacak. Restorasyon çalışmaları, hem kültürel mirası koruyacak hem de ziyaretçilere ve göçmen ebabil kuşlarına ev sahipliği yapacak şekilde düzenlendi. Çalışmaların profesyonel dağcılar tarafından desteklendiği belirtildi. Ziyaretçi yönetim planı çerçevesinde, saat başı en fazla 100 kişi olacak şekilde kontrollü girişlere izin verilecek.
24 Mayıs 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesini ziyaret ederek deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek ısınma sorunları hakkında bilgi verdi ve çözüm talebinde bulundu. Ayrıca, deprem sonrası yaşanan karmaşanın temel nedeni olarak 'tek adam rejimi' ve devletin hafızasının kaybolmasını gösterdi. Akşener, siyaset yapmanın zamanı olmadığını belirterek, ısınma, ilaç, bebek bezi ve barınma gibi temel ihtiyaçların karşılanması gerektiğini vurguladı.
9 Şubat 2023

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Adıyaman ziyaretinde Mimarlar Odası Temsilcisi Fevzi Dost'tan depremzedeler için yapılacak konutlar hakkında bilgi aldı. Dost, Kahta ilçesindeki konutların maliyetinin devletin açıkladığı rakamların iki katına ihale edildiğini belirtti. Babacan, inşaat maliyetlerinin lüks bir otel yapımıyla kıyaslandığında dahi yüksek olduğunu ifade etti. Bakanlık, konutlar için hak sahiplerine iki yılı ödemesiz, toplam 20 yıl faizsiz vade imkanı sağlayacağını duyurdu.
13 Mart 2023

Ramazan Bayramı tatilinin ilk üç gününde Türkiye genelinde toplam 1838 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 19 kişi hayatını kaybederken, 2 bin 912 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, bu süre zarfında 360 bin 495 araç denetlendi ve çeşitli ihlaller nedeniyle 57 bin 972 araca işlem yapıldı.
9 Nisan 2024

Bayram tatilinin ilk iki gününde Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarında 16 kişi hayatını kaybetti ve 2 bin 716 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 726 trafik kazasının meydana geldiğini, 11 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1295 kişinin yaralandığını belirtti. Ayrıca, 289 bin 700 aracın denetlendiği ve hız ile radar işlemleri dahil olmak üzere toplamda 36 bin 116 araca işlem yapıldığı açıklandı.
17 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un yerel hizmetlerde 'fetret devri'ne girdiğini belirtti. İBB Başkanı İmamoğlu, Erdoğan'ın bu ifadesine Büyükada'da Taş Mektep'in restorasyon açılışında yanıt vererek, İstanbul'da terk edilmiş eserleri restore ettiklerini ve bu durumun Erdoğan'ı bunalıma soktuğunu ifade etti. İmamoğlu, Erdoğan'ın 'fetret devri' ifadesini kullandığı cami açılışındaki konuşmasını eleştirdi ve İstanbul'a hak ettiği değeri verdiklerini söyledi.
18 Haziran 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Antalya'da Ramazan Bayramı tatili sırasında yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın nedeninin, teleferik direğinin tepesindeki bir vidanın kırılması olduğunu açıkladı. Kazada, devrilen direğe çarpan kabindeki sekiz kişi kayalık alana düşmüş ve yaralılardan biri hayatını kaybetmişti. AFAD Başkanı, kazanın nedenine dair ilk bilgileri paylaşırken, daha detaylı incelemenin adli merciler tarafından yapılacağını belirtti.
13 Nisan 2024

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentteki Adile Naşit heykelinin çay tepsisinin çalındığını açıkladı. Heykel, Bolu Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarına yerleştirilen heykellerden biriydi. Özcan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda hırsızlığa tepki göstererek, çalınan tepsinin geri getirilmesi konusunda uyarıda bulundu ve olayla ilgili kamera görüntüleri olduğunu, tepsinin AKP binasında olabileceğinden şüphelendiğini belirtti.
1 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında hasar gören Hatay Havalimanı'nın onarım çalışmalarına Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başladığını duyuran Mansur Yavaş ve bu çalışmayı destekleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tepki gösterdi. Oktay, devletin yapamadığını bir belediyenin yapamayacağını belirterek, CHP'li belediyelerin çalışmalarını ve açıklamalarını 'seviyesiz' ve 'çirkin' olarak nitelendirdi ve devletin zaten havalimanındaki çalışmaları yürüttüğünü ifade etti.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında hasar gören Hatay Havalimanı'nın pistinin onarılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ekipleri çalışma başlattı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, hafriyat atıklarının temizlendiğini Twitter üzerinden duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çalışmaların engellenmesine karşı çıkarak havalimanının onarımını paylaştı ve meydan okudu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise onarım çalışmalarının bakanlık tarafından yürütüldüğünü belirterek Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.
8 Şubat 2023

Ramazan Bayramı tatilinin yedi gününde Türkiye genelinde 4 bin 370 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 55 kişi hayatını kaybederken, 7 bin 331 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik kazaları ve bayram tatili süresince yapılan denetimler hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, vatandaşlara aşırı hız yapmamaları, emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu.
13 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman ziyaretinde mezarlıkta ve türbede sözlü provokasyonlara maruz kaldı. Bir kişi, Kılıçdaroğlu'nun Fatiha okumasını eleştirirken, Kahta ilçesinde CHP konvoyuna fiziksel saldırı gerçekleşti. Kılıçdaroğlu, yaşanan olaylar üzerine ziyareti iptal ederek Ankara'ya döndü. ANKA muhabiri Tamer Arda Erşin, yaşananları provokasyon olarak değerlendirdi ve Kılıçdaroğlu'nun gözlerinin dolduğunu belirtti.
22 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi şef Yunus Emre Akkor, Hırvatistan'da düzenlenen Türk Mutfağı Haftası'nda Türkiye'deki deprem felaketini temsil etmek amacıyla protokol yemeğinde kırık tabaklar kullandı. Bu hareketi, Twitter üzerinden yoğun eleştiri aldı ve birçok kullanıcı tarafından duyarsızlık ve ajitasyon olarak değerlendirildi. Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran ise Akkor'un paylaşımını beğenip paylaştı.
23 Mayıs 2023
İşaretlediklerim