Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük deprem, çevre illeri de etkileyerek büyük bir yıkıma yol açtı. AFAD'ın 12'nci gün yaptığı açıklamaya göre, depremler sonucunda can kaybı 38 bin 44'e ulaştı. Yaralı sayısı ise 108 bin 68 olarak güncellendi.
17 Şubat 2023

Türkiye'de 2021 yılının ilk dokuz ayında meydana gelen trafik kazalarında 2 bin 253 kişi hayatını kaybetti. Aynı dönemde 174 bin 610 kazada 269 bin 91 kişi yaralandı ve 235 bin 243 kaza maddi hasarla sonuçlandı. En fazla can kaybı Ankara'da yaşandı. Kazaların çoğu karşılıklı çarpışma, yandan çarpma ve yayaya çarpma şeklinde gerçekleşti.
8 Ekim 2023

İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Öztürk Türkdoğan, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremleri sonrasında sosyal medyada paylaşılan ve polislerin hırsız ve yağmacılara işkence yaptığına dair görüntülerin gerçekliğinin yetkili savcılıklarca araştırılması gerektiğini ifade etti. Türkdoğan, işkencenin insanlık suçu olduğunu ve zaman aşımına uğramadığını vurgulayarak, görüntülerdeki kişilerin tespit edilip soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin cezasızlık politikasından cesaret alan güvenlik görevlilerinin işkence suçuna karıştığını ve bu durumun ciddi bir sorun olduğunu dile getirdi. Türkdoğan, işkence görüntülerinin sosyal medyada dolaşmasına rağmen yetkililerin harekete geçmediğini eleştirdi ve bu durumun Türkiye'deki cezasızlık sorununu gösterdiğini belirtti.
12 Şubat 2023

Ankara'nın Mamak ilçesindeki bir kafede meydana gelen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olay, İmam Alim Sultan Caddesi'nde gerçekleşti ve akrabalar arasındaki husumet nedeniyle yaşandığı iddia ediliyor. Polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Yaralanan 16 yaşındaki Murat K.'nin hastanedeki tedavisi devam ediyor.
1 Ocak 2023

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın Esenyurt karakolunda ölümüne ilişkin 12 polis memurunun yargılandığı dava devam ediyor. Mahkeme, tanıkların dinlenmesinden vazgeçerek esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyayı savcılığa gönderdi. Bir sonraki duruşma 12 Haziran'da yapılacak. İstanbul Valiliği ölüm nedenini 'kalp krizi' olarak açıklamış, ancak Diken'in ortaya çıkardığı güvenlik kamera kayıtları Yıldırım'ın polisler tarafından dövüldüğünü göstermişti. İddianamede yedi polis 'bilinçli taksirle ölüme neden olma', beş polis ise 'basit yaralama' suçlamalarıyla yargılanıyor.
31 Mart 2023

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, freni boşalan bir kamyon cenaze namazı için toplanan kalabalığa çarptı. İlk belirlemelere göre dört kişi hayatını kaybetti, biri ağır olmak üzere toplam 25 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi yönlendirildi. Kamyon sürücüsü gözaltına alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
9 Eylül 2023

Diyarbakır merkezli bir operasyonda gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 48'i tutuklandı. İstanbul Kadıköy'de, tutuklanan meslektaşları için basın açıklaması yapmak isteyen gazetecilere polis müdahale etti ve altı gazeteci gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazeteciler arasında Pınar Gayıp, Zeynep Kuray ve diğer dört gazeteci bulunuyor.
29 Nisan 2023

HÜDA-PAR Adana İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin, parti binasında bıçaklı saldırıya uğradı. Sacit Pişgin, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti, Salih Demir'in tedavisi ise devam ediyor. Saldırıyı gerçekleştiren 72 yaşındaki A.S. polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor.
22 Temmuz 2023

Erzurum'da, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs'taki mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Saldırı sonrası emniyet güçleri 19 kişiyi tespit etti ve 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 14'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyı İmamoğlu'nun 'provokasyonu' olarak nitelendirdi.
9 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda ölenlerin sayısı 50 bin 399'a ulaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, can kaybının arttığını ve kimliklendirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Soylu Hatay'ın eskisinden daha güçlü bir şehir olacağını ifade etti.
5 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 49 bin 589'a ulaştığını, bunlardan 6 bin 807'sinin yabancı uyruklu olduğunu açıkladı. Adıyaman ve Şanlıurfa'daki sel felaketine de değinen Oktay, devletin vatandaşların yanında olduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Depremden etkilenen illere toplamda 31 milyar lira ödenek gönderildiği, 480 bin çadır kurulduğu ve 25 bin konteynerin tamamlandığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, çadır ve konteyner kentlerde yaşayan vatandaşların seçim sürecinde oy kullanabilmeleri için ikametgah tescili yapıldığı ve 345 bin 97 vatandaşın ikamet değişikliği yaptığı ifade edildi.
18 Mart 2023

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı protesto düzenleyen İkizköylülerin nöbet alanına jandarma ve TOMA'lar sevk edildi. Çıkan olaylarda dört kişi yaralandı, sekiz kişi gözaltına alındı. Köylüler, 2019'dan bu yana madene karşı mücadele ediyorlar. Jandarmanın müdahalesi sonrası sekiz kişi gözaltına alındı, ancak daha sonra serbest bırakıldılar.
24 Temmuz 2023

Nejla Kurul, Türkiye'de artan şiddet olaylarına ve işçi ölümlerine dikkat çekiyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun raporuna göre, 2024 Nisan ayında 32 kadın öldürüldü ve 13 kadın ölümü şüpheli olarak kaydedildi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin raporuna göre ise aynı ayda en az 163 işçi hayatını kaybetti. Kurul, eğitim sisteminin işçi hakları ve sendikalar konusunda yetersiz olduğunu ve daha güvenli çalışma koşulları için örgütlenmenin önemini vurguluyor.
19 Mayıs 2024

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ölü sayısının artmasında deprem öncesi ve sonrası yapılan ihmallerin ve beceriksizliklerin etkili olduğunu belirtti. Altay, özellikle ilk iki gün yaşanan sorunlara dikkat çekerek, eğer Türk Silahlı Kuvvetleri ve madenciler hızlı bir şekilde bölgeye ulaştırılsaydı, en az 10 bin kişinin hayatta olabileceğini ifade etti. Ayrıca, bir valinin ölü sayısının açıklanandan üç kat fazla olduğunu söylediğini aktardı.
7 Mart 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen büyük depremler sonrasında arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Ancak koordinasyon eksikliği nedeniyle kurtarılan bazı kişilerin ambulans beklerken hayatını kaybettiği bildiriliyor. Enkaz altından çıkarılan bir kadın, ambulansın geç gelmesi sonucu yaşamını yitirdi. Arama-kurtarma ekipleri ve gönüllüler, ekipman ve gıda desteğinin gecikmesi ve koordinasyonsuzluk nedeniyle can kayıplarının arttığını ifade ediyor.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 45 bin 89'a ulaştı. HDP'li Saruhan Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidarın deprem yönetimindeki yetersizliklerini ve sorumluluklarını eleştirdi. AFAD'ın bütçe ve personel yetersizliğine dikkat çekti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıkılan binalarla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Oluç, depremdeki can kayıplarının sorumlularının, müteahhitler, yapı denetim firmaları ve belediyeler arasında oluşturulan bir 'üçgen' içinde olduğunu iddia etti.
1 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan ölüm, yaralanma ve yıkımlarla ilgili olarak ihmalkarlık ve hukuksuzluklar nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, Türk Kızılay Derneği ve AFAD yetkilileri dahil olmak üzere sorumlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Resmi verilere göre depremlerde 44 bin 374 kişi hayatını kaybetti. TİP, bu suç duyurusunu 'asrın davasının iddianamesine bir ek niteliğinde' olarak kamuoyuna sunduğunu belirtti.
27 Şubat 2023

Ankara'da 30 Aralık'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu dört kişi daha tutuklandı. Tutuklanan polislerin, cinayetin tetikçisini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan aracın sahibi Mustafa Uzunlar'ın ifadesi doğrultusunda suçlandıkları belirtildi. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi, ancak tetikçi henüz yakalanamadı.
5 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından Türkiye'nin birçok kentinde kutlamalar yapıldı. Bu kutlamalar sırasında Mersin'de 15 yaşındaki Muhammed Eslek, kutlama yapan bir grubun içindeyken başına isabet eden mermi sonucu ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
30 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ölenlerin sayısının 47 bin 932 olduğunu bildirdi. Bu bilgi, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ve kaymakamlıkların verileri doğrultusunda nüfus kayıtlarına ölüm tescili yapılarak belirlendi. Açıklanan ölü sayısının 6 bin 265'inin yabancı uyruklu olduğu belirtildi.
10 Mart 2023
İşaretlediklerim