Güney Koreli teknoloji devi Samsung'da çalışanlar tarafından başlatılan üç günlük grev, şirketin talepleri karşılamaması üzerine süresiz olarak uzatıldı. Ulusal Samsung Elektronik Sendikası (NSEU), prim sistemi ve yıllık izin sürelerinde değişiklik talep ediyor. Şirket, grevin üretimi aksatmadığını belirtirken, sendika aksini iddia ediyor. Sendika başkanı Son Woo-mok, greve katılımın düşük olduğu eleştirilerini reddetti.
10 Temmuz 2024

Xbox'ın CEO'su Phil Spencer, bir YouTube videosunda, Xbox'a özel dört oyunun PlayStation 5 ve Nintendo Switch'e geleceğini açıkladı. Oyunların isimleri henüz yapımcılar tarafından duyurulmadı ancak Spencer, Starfield, Indiana Jones ve Great Circle'ın bu dört oyun arasında olmadığını belirtti. Teknoloji sitesi The Verge, bu oyunların Hi-Fi Rush, Pentiment, Sea of Thieves ve Grounded olduğunu iddia etti.
16 Şubat 2024

Nintendo, 2017'de piyasaya sürdüğü ve büyük ilgi gören Switch el konsolunun ardından yeni bir konsol çıkarmayı planlıyordu. Bu yeni konsolun 2024'te piyasaya sürülmesi beklenirken, sektör kaynakları ve eğlence siteleri aracılığıyla yapılan açıklamalara göre lansmanın 2025'in ilk çeyreğine ertelendiği iddia edildi. Brezilyalı gazeteci Pedro Henrique Lutti Lippe ve bazı oyun haber siteleri, Nintendo'nun yayıncılara yeni konsol hakkında bilgi verdiğini ve lansman planlarının ertelendiğini belirtti.
18 Şubat 2024

Britanyalı rock grubu Queen, tüm albüm haklarını 1,27 milyar dolar karşılığında Sony Music'e devredecek. Anlaşma, Brian May ve Roger Taylor'ın canlı performanslarını kapsamıyor. ABD ve Kanada'daki müzik haklarıyla ilgili belirsizlik sürerken, bu hakların Disney'de kalması bekleniyor. Sony, Universal ile mevcut dağıtım anlaşmasının 2027'de sona ermesinin ardından ABD ve Kanada dışındaki tüm bölgelerde Queen'in haklarına sahip olacak.
20 Haziran 2024

Suudi Arabistan, ünlü Japon animasyon dizisi 'Dragon Ball' teması taşıyan bir eğlence parkı inşa edeceğini duyurdu. Park, Qiddiya Yatırım Şirketi'ne ait olacak ve 500 bin metrekarelik bir alana yayılacak. Parkın içinde 70 metrelik bir ejderha ve en az 30 hız treni bulunacak. Bu gelişme, 'Dragon Ball'un yaratıcısı Akira Toriyama'nın ölümünden kısa bir süre sonra açıklandı.
25 Mart 2024
İşaretlediklerim