CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da gerçekleşen seçim sonuçlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla şekillendiğini öne sürdü. Hatay'da AKP adayının seçimi 3 bin 361 oy farkla kazanmasının ardından CHP'nin usulsüzlük iddiaları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararı memnuniyetle karşıladığını belirtirken, CHP'nin 'tam kanunsuzluk' başvurusu da YSK tarafından reddedildi. Özel, seçmenin bir sonraki seçimde gereken tepkiyi göstereceğini ifade etti.
17 Nisan 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Özel'in adaylık ilanının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere birçok CHP'li milletvekili Twitter üzerinden destek mesajları paylaştı. Destek mesajlarında genellikle 'CHP değişirse Türkiye değişir' ifadesi kullanıldı.
15 Eylül 2023

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığını çekmek gibi bir gündemlerinin olmadığını belirtti. Savaş, depremdeki sorumluluğu nedeniyle eleştirilere maruz kalmış ve deprem anmasında protesto edilmişti. Ayrıca, CHP'nin sanatçı Haluk Levent'e adaylık teklif ettiği iddiaları ortaya atılmış, ancak Yücel bu iddiaları yalanlamıştır. Lütfü Savaş, yaşanan protestoları eleştirerek güvenlik endişelerini dile getirmiştir.
12 Şubat 2024

CHP, sanatçı Haluk Levent'e kurumsal bir adaylık teklifi yapmadığını duyurdu. Bu açıklama üzerine Haluk Levent, kendisine yazılı olmasa da sözlü olarak üst düzeyden adaylık teklifi yapıldığını ve bu konuda üç kez arandığını belirtti. Levent, bu durumu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Ayrıca, Hatay Büyükşehir Belediyesi başkanlığına CHP'nin Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi ve TİP'in Gökhan Zan'ı aday göstermesi gibi konular da gündemde yer aldı.
12 Şubat 2024

Hatay'da, kesinleşmeyen seçim sonuçlarına göre önde olan AKP adayına, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı beklenmeden mazbata verildi. CHP, bu duruma itiraz ederek yeniden sayım için YSK'ya başvurdu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, YSK'nın kararını açıklamadan yapılan bu işlemi siyasi baskılarla haksız ve hukuksuz olarak nitelendirerek, vatandaşları YSK önünde toplanmaya çağırdı. Özel, yarın saat 15.00'te YSK önünde olacaklarını duyurdu.
6 Nisan 2024

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Gökhan Zan, adaylıktan çekilmediğini açıkladı. Bu açıklama, TİP'in Zan'ın adaylığını 'partinin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair iddialar' nedeniyle geri çektiğini duyurmasının ardından geldi. CHP'nin mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı depremdeki sorumluluklarına rağmen yeniden aday göstermesi eleştirilmiş, bu durum TİP'in Zan'ı aday göstermesine yol açmıştı.
18 Mart 2024

Ahmet Hakan, yazısında Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı olarak gösterdiği performansı ele alıyor. Özel'in doğru mesajlar vermesi, normalleşme sürecine vurgu yapması, belediyelerdeki akraba atamalarına karşı tutumu ve dikkat çekme becerisi gibi özelliklerini öne çıkararak onun sadece bir genel başkan olmaktan çıkıp bir lider haline geldiğini ifade ediyor. Hakan, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı veya CHP içindeki diğer potansiyel gerilimlerle ilgilenmediğini belirtiyor.
11 Mayıs 2024

CHP'de genel başkanlık yarışında adı geçen grup başkanı Özgür Özel, eylülde genel başkanlık için yola çıkacak. Özel'in adaylık açıklaması için bir metin üzerinde çalıştığı ve bu metnin bir 'tutum belgesi' işlevi göreceği belirtiliyor. Özel'in adaylık açıklaması sonrası grup başkanlığı görevinden istifa edip etmeyeceği net değil. CHP Genel Merkezi, kurultayda partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterecek.
18 Ağustos 2023

CHP, AKP'nin kazandığı Hatay'daki yerel seçim sonuçlarına itiraz ederek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) 'tam kanunsuzluk' başvurusunda bulundu. Hatay'da AKP adayının 3 bin 361 oy farkıyla kazandığı seçim sonuçlarına yönelik CHP'nin daha önceki itirazları YSK tarafından reddedilmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Hatay adayı Lütfü Savaş, emniyet görevlileri ve zabıtaların usulsüz olarak sandık kurulu başkanı ve memur üye olarak görevlendirildiğini, ayrıca 3 bin 389 ölü seçmenin oy kullandığını iddia ederek YSK'ya kanıtlar sundu.
15 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te düzenlenen olağanüstü toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP liderliği için Özgür Özel'i destekleyebileceğini belirtti. Bahçeli, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in konuşmasını değerlendirirken, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nde sınıf arkadaşım (Kemal Kılıçdaroğlu) devam etmezse Ekrem’e karşı Özgür derim' ifadesini kullandı.
25 Temmuz 2023

Hayko Bağdat, CHP lideri Özgür Özel'in Cumhur İttifakı'na karşı yumuşama teklifi sunduğunu ve bu teklifin Erdoğan ile iş birliği yapmayı içerdiğini belirtti. Özel'in, MHP'siz bir siyaset için Erdoğan'ı cesaretlendirmeye çalıştığını ve çeşitli konularda Erdoğan ile çalışmaya hazır olduğunu ifade etti. Bağdat, bu hamlenin siyasi hesapları altüst ettiğini ve CHP-AKP koalisyonunun kurulabileceğini öne sürdü.
22 Mayıs 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisi ve tabanı arasında oluşan duygusal kopuşa çare aradıklarını ve yaklaşan yerel seçimlerden güçlü çıkmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının Youtube'a sızdırılmasına ilişkin konuşan Özel, toplantının 'ihanet' başlığı altında yansıtılmasının partileri içinde ya da dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu gösterdiğini ifade etti. Özel, görevinden istifa etmeyeceğini ve usulüne uygun yarışma taleplerinden kaçmayacağını belirtti.
19 Temmuz 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Özel, basın toplantısında yaptığı açıklamada, seçimlerin kaybedilmesine dur diyemeyenlerin hikayesi olduğunu, parti içi iktidar mücadelesi değil, büyük iktidar hayalinin ilk adımı olduğunu belirtti. Ayrıca parti yönetiminin yenilginin siyasi sorumluluğunu üstlenmediğini ve parti kararlarının daha çok atanmış danışmanların yönlendirilmesiyle alındığını ifade etti. Özel, CHP'yi iktidar yapmak için genel başkanlığa aday olduğunu söyledi.
15 Eylül 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in yönettiği iddia edilen ve sosyal medya üzerinden operasyonlar yürüten 'Ebabil Harekatı' adlı bir troll organizasyonunun varlığını ve faaliyetlerini açıkladı. Özel, bu organizasyonun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik sosyal medya üzerinden sistematik bir karalama kampanyası yürüttüğünü belirtti. Telegram üzerinden 8 bin kişilik bir trol ağına içerik servis edildiği ve bu içeriklerin İmamoğlu ile ilgili olumsuz algı oluşturmayı amaçladığı ifade edildi.
12 Ocak 2023

CHP lideri Özgür Özel, Van'da yüzde 55,68 oy oranıyla belediye başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının iptal edilmesine tepki gösterdi. Özel, bu durumu Van halkının iradesine yapılan bir saldırı olarak değerlendirdi ve geçmişte benzer bir durumda AKP'ye karşı da CHP'nin itiraz ettiğini hatırlattı. Van'da mazbatanın AKP adayına verilmesini 'siyasi darbe' olarak nitelendirdi.
2 Nisan 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talip olduğunu ifade etti. Adaylık tartışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Özel, sorumluluk almak ve fedakarlık yapmak gerektiğini belirtti. Ayrıca, altılı masadaki diğer partilere CHP listesinden kontenjan ayrılmasıyla ilgili olarak, kendi listelerinden girilseydi yüzde 25'in üzerinde oy alınabileceğini ve ciddi bir oy kaybına uğrandığını söyledi.
3 Ağustos 2023

ORC Araştırma'nın 2-5 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği ankete göre, Hatay'da CHP'li seçmenlerin büyükşehir belediye başkanı olarak en çok görmek istediği isim yüzde 30,4 ile Hatay Barosu Başkanı Cihat Açıkalın oldu. Mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş yüzde 26,9 ile ikinci sırada yer alırken, eski milletvekili Mehmet Dönen yüzde 10 ile üçüncü sırada yer aldı. AKP'li seçmenler arasında ise en popüler isim yüzde 38,1 ile AKP Hatay milletvekili Hüseyin Yayman oldu.
7 Ağustos 2023

Murat Sabuncu, Özgür Özel'in 1 Mayıs'ta Saraçhane'de düzenlenen gösterilerdeki liderlik performansını eleştirdi. Özel'in, gösteri sonrası alandan hemen ayrılması ve yeterince etkili bir liderlik sergileyememesi eleştirilirken, Ekrem İmamoğlu'nun da olaylarda beklenmedik bir tavır sergilediği belirtildi. Ayrıca, Özel'in Erdoğan ile yapacağı görüşmede Türkiye'de demokratik bir zeminin oluşturulması gerektiğini vurgulayacağı ve CHP'nin parlamenter sisteme dönüş konusundaki ısrarının Türkiye'nin geleceği için önemli olduğu ifade edildi.
2 Mayıs 2024

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Hatay'da yaşananlar ve halkın tepkileri nedeniyle birkaç gün içinde 'kapsamlı bir anket' yapılacağını duyurdu. Depremdeki sorumluluğu nedeniyle eleştirilen mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi tartışmalara yol açmıştı. Daha önce yapılan anketlerde Savaş'ın alternatifinin bulunamadığı ve açık ara önde olduğu belirtilmişti. Ancak son tartışmaların ardından CHP, Hatay'daki durumu yeniden değerlendirmek üzere yeni bir anket yapma kararı aldı.
7 Şubat 2024

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adaylarıyla gireceklerini açıklamasına anlayışla yaklaştıklarını belirtti. Özel, HDP'nin siyasi gücünü ve kilit rolünü vurgulayarak, kendi adaylarını çıkarma kararlarının doğal olduğunu ifade etti. Ayrıca HDP'nin sol kanattaki partilerle kurduğu ittifakın da dikkate alınması gerektiğini söyledi.
9 Ocak 2023
İşaretlediklerim