Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçi hayatını kaybetti, bir işçi yaralandı. Göçük, henüz belirlenemeyen bir nedenle Gelik beldesindeki maden ocağında gerçekleşti. Kurtarma çalışmaları sonucunda Savaş Onur yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, Şenol Zurnalı tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Yaralı işçi Savaş Onur'un hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
14 Mayıs 2024

İstanbul Çatalca'da, bir bungalov sitesindeki beş ev, projeyi yapan kişi ile bir ev sahibi arasında çıkan maddi anlaşmazlık sonucu çalındı. Ev sahibi, tartışmanın ardından evleri havuzlarıyla birlikte söküp kamyona yükleyerek götürdü. Site sakinleri durumu jandarmaya bildirdi ve soruşturma devam ediyor. Ev sahiplerinden biri olan Enis Onat, olayla ilgili detayları paylaşarak, hızlı bir çözüm beklediklerini ifade etti.
5 Mayıs 2024

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, göçmenleri taşıyan bir botun batması sonucu ölü ve sağ kurtulanlar olduğu bildirildi. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, olay yerinde olduğunu ve şu ana kadar dört kişinin sağ kurtarıldığını, iki bebeğin ise hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Aktaş, botun lastikten yapıldığını ve düzensiz göçmenleri taşıdığını, bölgenin normalde kullanılan bir güzergah olmadığını belirtti. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.
15 Mart 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kazadan sonra Eylem Tok ve oğlu yurt dışına kaçtı. Kazadan kurtulan yaralılardan bazılarının telefonları kayboldu. Oğuz Acı'nın babası Özer Acı, Eylem Tok'un kazadan sonra yardım ettiğine dair iddialarını sorguladı ve adaletin yerini bulması için Eylem Tok ve oğlunun teslim olmalarını istedi. Ailenin avukatı, Eylem Tok hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve delilleri karartma şüphesi olduğunu belirtti.
7 Mart 2024

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen heyelanda dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Aylar süren arama çalışmalarında dört işçinin cansız bedenine ulaşılırken, beş işçi hala kayıp. Olayla ilgili olarak sekiz zanlı tutuklanmış, iki zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bilirkişi raporuna göre, 32 kişi kusurlu bulunmuş ve raporda proje yönetim mekanizmasının doğru işlemediği, uyarı sisteminin yetersiz olduğu belirtilmiştir.
24 Mayıs 2024

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında kaybolan dokuz işçiden birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, acılı aileye başsağlığı diledi ve çalışmaların devam edeceğini belirtti. Daha önce de dört işçinin cenazelerine ulaşılmıştı.
4 Haziran 2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçilerin cenaze törenine katıldı. Bayraktar, arama kurtarma çalışmalarının zorluklarına değinerek, işçilerin cansız bedenlerine ulaşmanın büyük bir çaba gerektirdiğini belirtti. Toplamda dokuz işçinin hayatını kaybettiği kazada, son beş işçinin cenazeleri de toprak altından çıkarıldı. Bayraktar, ailelere ve İliç halkına sabırları için teşekkür etti.
10 Haziran 2024

Eylem Tok ve oğlu Cihantimur Tok, Türkiye'nin iade talebi kapsamında ABD'de yakalandı. Cihantimur Tok, İstanbul'da bir trafik kazasında bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra annesiyle birlikte Mısır üzerinden ABD'ye kaçmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, her iki ismin de iade talepleri kapsamında yakalandığını ve sürecin yakından takip edildiğini açıkladı.
14 Haziran 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde, 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı olayda, bölgede devam eden arama çalışmaları sırasında bir araç bulundu. Ancak araçta yapılan aramalarda kayıp işçilere dair herhangi bir iz bulunamadı. Olayla ilgili olarak ihmaller zinciri ve siyanür meselesi gibi konular da gündeme geldi.
16 Mart 2024

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında su çıkarmak amacıyla başlatılan kanal kazısı sırasında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerden Refik Bilgiç kendi imkanlarıyla kurtulurken, Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Yaralı olarak kurtarılan Ödemiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
17 Nisan 2024

AFAD, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesi üzerine İran'dan gelen yardım talebi doğrultusunda arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk etti. Van ve Erzurum'dan 32 dağcı arama kurtarma personeli ve altı araç, Ankara, Diyarbakır ve Konya'dan ise 15'er kişilik ekipler teyakkuz halinde. Helikopterin yoğun sis nedeniyle düştüğü ve Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatının risk altında olduğu bildirildi.
19 Mayıs 2024

Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kaza sonrası Tok ve oğlu önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçtı. Bu süreçte, yaralılardan birinin telefonunun çalındığı iddia edildi. Tok bu iddiayı reddetse de, ailesinin şoförü yaralıya ait olduğu belirtilen telefonu emniyete teslim etti.
8 Mart 2024

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında su kanalı açma çalışması yapılırken meydana gelen göçük sonucu üç işçi toprak altında kaldı. Olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kendi imkanlarıyla kurtulan bir işçi hastaneye kaldırılırken, arama kurtarma ekipleri diğer iki işçiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.
17 Nisan 2024

Eylem Tok'un, bir trafik kazası sonucu bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan oğlunu önce Mısır'a, sonra ABD'ye kaçırdığı ortaya çıktı. Bu kaçış sürecinde, yaralılardan birinin telefonunun da çalındığı iddia edildi. Tok bu iddiaları reddetse de, kayıp telefon Tok ailesinin şoförü tarafından Eyüpsultan Asayiş Büro'ya teslim edildi. Şoför, telefonu araçta bulduğunu belirtti.
8 Mart 2024

Gaziantep'te polisler, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Küllü Mahallesi yakınlarında bir dinlenme tesisinde durdurdukları yakıt tankerinde Afgan uyruklu 52 düzensiz göçmeni buldu. Göçmenlerden ikisi ölü, yedisi yarı baygın haldeydi. Hayati tehlikeleri olan yedi göçmen hastaneye kaldırılırken, diğer göçmenler Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Tankerin sürücüsü gözaltına alındı.
30 Mart 2024

Yazar Eylem Tok ve estetik doktoru Op. Dr. Bülent Cihantimur’un 16 yaşındaki oğlu, İstanbul'da ciple emniyet şeridinde duran bir gruba çarparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kazadan sonra Tok ve oğlu, Mısır'a kaçtı. Polis, kazayı yapan sürücünün Tok ve Cihantimur’un oğlu olduğunu tespit etti. Anne ve oğlu, kaza sonrası İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a uçtu.
5 Mart 2024

Ordu'nun İkizce ilçesinde, annesi yaban hayvanlarının saldırısı sonucu ölen ve bitkin düşen yavru karaca bir vatandaş tarafından bulundu. Vatandaşın durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şubesi Ünye Şefliği ekipleri olay yerine giderek yavru karacayı teslim aldı. Ünye'de özel bir veteriner kliniğine getirilen karaca, koruma altına alındı. Veteriner Hekim Yunus Emre Gümüş, karacanın beslenemediğini ve vücut ısısının düşük olduğunu belirtti.
1 Haziran 2024

Zonguldak, Kilimli'de Hakan Körnöş ve Enver Gideroğlu tarafından işletilen kaçak bir maden ocağında çalışan 50 yaşındaki Afgan işçi Nourtani, geçen yıl 9 Kasım'da bir kaza sonucu ağır yaralandı. Kazadan sonra, ocağın kaçak olduğunun ortaya çıkmaması için işverenler tarafından jandarma ve sağlık ekiplerine haber verilmedi. Yaralı işçi, bir battaniyeye sarılarak işverenin arabasıyla olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu ihmaller zinciri, Nourtani'nin hayatını kaybetmesine yol açtı.
22 Mart 2024

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos Antik Kenti’nin yer aldığı Behram köyünde makilik alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle sahil kesimine doğru ilerleyen yangına Ayvacık Orman İşletme ekipleri ve Ayvacık Belediyesi itfaiye personeli müdahale ediyor. Köylülerin de desteğiyle yangının söndürülmesi için çalışmalar sürerken, bir arazöz alevler arasında kalarak kullanılmaz hale geldi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
26 Haziran 2024

Çanakkale'nin Ayvacık ve Balıkesir'in Ayvalık ilçeleri açıklarında durdurulan iki lastik botta 19'u çocuk 54 düzensiz göçmen yakalandı. Ayvacık açıklarında durdurulan lastik botta altısı çocuk 24 kişi kıyıya getirildi. Ayvalık'ta radara takılan lastik bottaki 13'ü çocuk 30 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı. Yakalananlar hakkında yasal işlem başlatıldı.
30 Haziran 2024
İşaretlediklerim