Denizli merkezli Pamukkale TV'nin 10 yıllık uydu yayın lisansı 28 Mart 2022'de sona erdiği halde kanal yayınlarına devam ediyor. RTÜK, lisansı yenilenmeyen ve mevzuata göre yayın yapmaması gereken kanala karşı herhangi bir işlem yapmıyor. Kanalın kurucusu Emin Barıner, AKP'den Denizli milletvekili aday adayı olmuş bir isim. Pamukkale TV, lisansı yenilemek için gereken 1 milyon 515 bin lira ödeme yapması gerekiyor ve mevzuata göre lisanssız yayın yapanlar hapis ve adli para cezası ile cezalandırılabiliyor.
3 Şubat 2023

14 Mayıs seçim sonrasında yaşanan düşüşlerin ardından Borsa İstanbul'da 18 şirket kendi hisselerini geri aldı. Piyasaların mayıs ayının ilk haftalarında seçimin ilk turda sonuçlanmasını beklediği ancak ikinci turun getirdiği belirsizlik nedeniyle düşüş yaşandığı belirtiliyor. Geçen haftanın son iş gününde 11 şirketin hisse geri alımı yaptığı, dün ise 18 şirketin daha hisse geri alımı gerçekleştirdiği bildiriliyor.
23 Mayıs 2023

Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle birlikte piyasalar yeni ekonomi yönetimi ve politikalarına odaklanmış durumda. Borsa İstanbul, seçim sonrası yükselişe geçmiş ancak bu hafta düşüşe başlamıştır. Investing tarafından aktarılan bilgilere göre, Borsa İstanbul'da 10 şirket kendi hisselerini geri almıştır. Bu şirketler arasında Etiler Gıda, Inveo Yatırım, Akfen Gayrimenkul gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalar bulunmaktadır.
22 Haziran 2023

Habertürk yazarı Bülent Aydemir, doğalgaz dağıtım şirketlerinin abonelere bu ayki faturalarının iptal edildiğini bildiren mesajlar göndermeye başladığını yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce yaptığı açıklamaya göre, aylık 25 metreküp doğalgazın ücretsiz olacağı ve konutların bir aylık doğalgaz tüketiminin devlet tarafından karşılanacağı vaat edilmişti. Dağıtım şirketleri, iptal edilen faturaların yeniden düzenleneceğini abonelere bildiriyor.
28 Nisan 2023

Rusya Enerji Bakanlığı, 21 Eylül'de iç piyasada fiyat artışları nedeniyle getirilen benzin ihracat yasağının kaldırıldığını açıkladı. Yasağın kaldırılmasıyla iç piyasada arz fazlası oluştuğu belirtildi. Ayrıca, benzin üretim ve fiyat göstergelerinin yakından izleneceği ve gerektiğinde yasağın yeniden uygulanabileceği ifade edildi. Rusya, benzin ve motorin fiyatlarındaki artışı kontrol altına almak için Eylül ayında ihracat yasağı getirmişti.
17 Kasım 2023

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından, herhangi bir sızıntı veya basınç problemi önlemek amacıyla Ceyhan petrol rafinerisine petrol akışı geçici olarak durduruldu. Tribeca Shipping'in raporuna göre terminalde hasar olup olmadığı değerlendirilecek. Kerkük-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Ceyhan ham petrol boru hatlarından petrol akışı devam ederken, Gaziantep-Maraş doğalgaz hattında hasarlar ve yangınlar meydana geldiği, yangınların söndürüldüğü bildirildi. BOTAŞ, deprem sonrası Hatay ve Kahramanmaraş merkezleri ile üç ilçeye doğalgaz akışını tedbir amaçlı durdurduğunu duyurdu.
6 Şubat 2023

Ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından Borsa İstanbul'da pozitif bir seyir izlenirken, beş şirket hisse geri alımı gerçekleştirdi. Bu şirketler MLP Sağlık Hizmetleri, Doğanlar Mobilya Grubu İmalat Sanayi ve Ticaret, Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım, Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ve Suwen Tekstil Sanayi Pazarlama oldu.
25 Ağustos 2023

Borsa İstanbul'da PKENT, UFUK ve YONGA hisselerine yeni tedbirler getirildi. PKENT hisseleri 26 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. UFUK hisseleri aynı dönemde tek fiyat işlem yöntemiyle, YONGA hisseleri ise emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önem taşıyor.
27 Şubat 2024

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Euro Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin pay piyasasındaki işlemlerinde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107'nci maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması üzerine beş kişiye altı ay süreyle geçici işlem yasağı getirdi. Bu madde, sermaye piyasası araçlarının alım ve satımını yapmak, emir vermek, emir iptal etmek, emir değiştirmek veya hesap hareketleri gerçekleştirmek gibi işlemleri kapsıyor.
20 Temmuz 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 18. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u PFDK'ya sevk etti. Galatasaray'ın yedi futbolcusunun sarı kart görmesi, Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahüratı, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri; Trabzonspor ve Alanyaspor'un çirkin ve kötü tezahüratları ve saha olayları sevk nedenleri arasında yer aldı. Ayrıca, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ve Ümraniyesporlu Anıl Demir de çeşitli disiplin ihlalleri sebebiyle disipline gönderildi.
10 Ocak 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de yerleşik kişilere yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırdığı tespit edilen 22 internet sitesine erişim engeli kararı aldı. Bu karar, SPK'nın 21 Haziran tarihli bülteninde duyuruldu. Erişim engeli kararı, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 99'uncu maddesinin dördüncü fıkrasına dayanarak alındı.
22 Haziran 2023

Rekabet Kurulu, işgücü piyasasında birbirlerinden çalışan almamak için anlaşmalar yaparak 'Rekabetin Korunması Hakkında Kanun' ihlal edildiğini tespit etti. Bu anlaşmaların, işverenlerin emek üzerinde rekabet etmekten karşılıklı olarak vazgeçmelerine yol açtığı belirlendi. Bu durum, çalışanların dağılımında etkinsizlik yaratıyor ve işgücü piyasalarındaki rekabetçi yapıyı zarar verebiliyor. Soruşturma sonucunda, 16 şirkete toplamda 151 milyon 148 bin lira ceza verildi.
3 Ağustos 2023

Borsa İstanbul'da bu hafta 15 hisse üzerindeki tedbirler kaldırılıyor. Bu hisseler arasında MARKA, AYEN, PAPIL, CMENT, TETMT, GOKNR, MEGAP, SANKO, QNBFL, KENT, PKART, DAPGM, IHYAY, KAYSE ve METUR bulunuyor. Ayrıca, OSTIM ve TMSN hisseleri 18 Eylül-17 Ekim tarihleri arasında açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. ATSYH ve GRSEL üzerindeki açığa satışa ve kredili işlemle brüt takas tedbiri 17 Ekim’e kadar uzatıldı.
18 Eylül 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de yerleşik kişilere yurt dışında kaldıraçlı döviz işlemi yaptırdığı tespit edilen 59 internet sitesine erişim engellemesi kararı aldı. Bu karar, SPK'nın 8 Şubat tarihli bülteninde duyuruldu. Karar, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 99'uncu maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca alındı ve bazı siteler hakkında hukuki işlem yapılmasına karar verildi.
9 Şubat 2024

Ticaret Bakanlığı, 6 Şubat'ta 10 kenti etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında fahiş fiyat artışı yapan firmalara yönelik incelemeler yapmıştır. Isıtıcı, hazır gıda kolisi ve battaniye gibi ürünlerde fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen 353 firmaya toplamda 84 milyon 975 bin lira idari para cezası uygulanmıştır.
10 Şubat 2023

AB Enerji Düzenleyicileri İşbirliği Ajansı (ACER), doğalgaza tavan fiyat uygulamasının AB enerji piyasalarına ve enerji arzına şu ana kadar bir etkisi olmadığını açıkladı. Tavan fiyat mekanizması, aşırı yüksek gaz fiyatlarına karşı koruma sağlamak amacıyla belirli finansal türevlere limit getiriyor. ACER, mekanizmanın yürürlüğe gireceği dönemde doğal gaz fiyatlarının düşük olduğunu ve ilk haftalardaki pazar dinamiklerinde doğrudan bir etki görülmediğini belirtti. Ancak gelecekte finans ve enerji piyasalarında etkileri olabileceği ve piyasa gelişmelerinin izlenmeye devam edileceği ifade edildi.
24 Ocak 2023

2023 yılında, Türkiye'de bazı işletmelerin fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilmiş ve bu işletmelere toplamda 355 milyon 804 bin 957 lira tutarında idari para cezası uygulanmıştır. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, özellikle marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç ürünleri, otomotiv sektörü, hazır beton ve çimento sektörleri ile ekmek fiyat tarifelerine aykırı satışlar gibi alanlarda incelemeler yapmıştır. Ticaret Bakanlığı, piyasalarda fiyatlamaları bozan ve tüketicileri olumsuz etkileyen eylemlere karşı idari tedbirlerin uygulanmaya devam edeceğini belirtmiştir.
6 Mayıs 2024

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de yerleşik kişilere yurt dışında kaldıraçlı döviz işlemleri yaptırdığı tespit edilen 66 internet sitesine erişim engeli kararı aldı. SPK'nın 22 Kasım tarihli bülteninde, bu sitelere Sermaye Piyasası Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca hukuki işlemlerin yapılmasına karar verildiği belirtildi. Erişim engeli kararı, yasa dışı finansal faaliyetlerin önlenmesi amacıyla alındı.
22 Kasım 2023

Ahlatcı Doğalgaz, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada, yüzde 1150 oranında bedelsiz sermaye artırımı yaparak sermayesini 2 milyar 600 milyon TL'ye yükseltme kararı aldığını duyurdu. Şirketin mevcut 208 milyon TL olan çıkarılmış sermayesi, emisyon primi hesabından karşılanarak artırılacak. Artırılan sermaye, tüm pay sahiplerine oranlarına göre dağıtılacak ve A Grubu paylar karşılığında A Grubu, B Grubu paylar karşılığında B Grubu paylar verilecek.
3 Ocak 2023
İşaretlediklerim