Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul'un Kuruçeşme açıklarındaki Galatasaray Adası'yla ilgili imar planı değişikliği yaptı. Yeni planlarla adanın Anadolu yakasına bakan kısmında denize yeni bir parsel açıldı ve taşınmaz niteliğini 'taş volisi' olarak tapu kaydına işledi. Hidrobiyolog M. Levent Artüz, bu durumun Boğaziçi'nde Gır-Gır ile avcılığı yasak olan türlerin avcılığının yolunu açabileceğini belirtti. Ayrıca, bu durumun palamut, lüfer gibi balıkların soyunu kurutma anlamına gelebileceğini ifade etti.
26 Haziran 2023

Edirne'nin Lalapaşa ilçesindeki Çömlekköy Göleti'nde su seviyesinin düşmesi ve oksijen azalması nedeniyle balık ölümleri yaşandı. Bölgedeki kuraklık ve aşırı sıcaklar, göletteki su seviyesinin kritik düzeye inmesine neden oldu. Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, bu durumun Trakya'daki kuraklığın ciddiyetini gösterdiğini belirtti. Göletin hayvanların su ihtiyacını karşılamak için kullanıldığını, ancak su kaynaklarının kuruması nedeniyle bu işlevini yerine getiremediğini ifade etti.
29 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar'da imar kanununa aykırı olduğu tespit edilen bir kafeyi yıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıkımı Twitter üzerinden duyurdu. Daha önce İBB'nin yıkım çalışmaları, Üsküdar kaymakamlığı tarafından polis engeliyle karşılaşmıştı. Yıkım sırasında bir kişi silahla çatıya çıkarak müdahalede bulunmuş, bu durum sosyal medyada gündem olmuştu.
19 Nisan 2023

Ankara'da yaşanan sel felaketleri nedeniyle altyapı yetersizlikleri eleştirilirken, Belediye Başkanı Mansur Yavaş sorumluluklar konusunda eleştiriliyor. İstanbul'da ise 5 yaşındaki Edanur'un belediye çalışmaları sırasında oluşan bir çukurda boğularak ölmesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirilere neden oluyor. Her iki belediye başkanı da, yaşanan doğal afetler karşısında dış güçlerin etkisi gibi argümanlarla eleştirilerden sıyrılmaya çalışıyor.
3 Mayıs 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşanan su kıtlığı nedeniyle belediye, evlere tankerlerle su sağlıyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, su sağlayan barajların kapatılmasıyla ilçede su sıkıntısı yaşandığını ve vatandaşlara su ulaştırmak için çaba gösterdiklerini belirtti. Ağustos-Ekim arasında 915 haneye tankerlerle 2 bin 432 ton su verildi. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Baki Ülgen, su ihtiyacını karşılayan barajlardaki su miktarının düşmesi nedeniyle yeni sondaj kuyularının açılacağını bildirdi.
18 Ekim 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası İskenderun Limanı'nda devrilen konteynerlerde çıkan yangın, çeşitli müdahaleler sonucu kontrol altına alındı. Yangına karadan ve havadan müdahale edildiği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yangının kontrol altına alındığını açıkladığı belirtildi. Denizcilik Genel Müdürlüğü de yangının kontrol altına alındığını Twitter üzerinden duyurdu. Yangının çıkış nedeni henüz net olarak belirlenemedi.
8 Şubat 2023

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurtlarındaki asansörlerin bakımlarının yapıldığını iddia etti ve sosyal medyada provokasyon amaçlı paylaşımlara izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Bu açıklama, Aydın'daki bir KYK yurdunda asansörün düşmesi sonucu bir öğrencinin hayatını kaybetmesinin ardından geldi. Öğrenciler, asansörün arızalı olduğunu ve bunu yurt yetkililerine bildirdiklerini, ancak asansörün tamir edilmediğini belirtmişlerdi. Bakan Bak, olayın adli makamlarda olduğunu ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacağını vurguladı.
3 Kasım 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay hayatını kaybetti. Olayla ilgili tanıklar, yıllardır aynı sorunla karşılaştıklarını ve defalarca şikayette bulunduklarını belirtti. İzmir Başsavcılığı, sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle 36 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Tanık ifadeleri, Gediz Elektrik ve İZSU'nun ihmallerine dikkat çekiyor.
18 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yapılan oylama sonucunda, su fiyatlarına konutlarda yüzde 53'e, iş yerlerinde ise yüzde 60'a varan oranlarda zam yapıldı. İstanbulluların yüzde 85'inin kullandığı 0-15 metreküp arası birinci kademede su birim fiyatı yüzde 36 artarak 23.72 TL'den 32.28 TL'ye çıktı. İş yerlerinde ise birinci kademe su fiyatı yüzde 36 zamla 62.14 TL'den 84.51 TL'ye yükseldi. Zam kararı, İSKİ'nin su satış ve kullanılmış suyun uzaklaştırılması bedeli tarife teklifi görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.
14 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, artan maliyetler ve enflasyonu gerekçe göstererek su fiyatlarına yüzde 12,94 oranında zam kararı aldı. Bu zamma göre, konut su tarifesinin ilk kademesi 16,50 liraya, köylerdeki tarife 4,12 liraya, iş yerlerindeki tarife ise 43,23 liraya yükseltildi. Oy birliğiyle alınan bu karar 1 Temmuz tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak.
13 Haziran 2023

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir hayvan barınağında kötü muamele ve hayvan ölümleri yaşandığı ortaya çıktıktan sonra, belediye barınağın hayvanlar için uygun olduğunu ve her türlü imkanın sağlandığını iddia ederek savunma yaptı. Barınakta kötü muamele gören köpeklerle ilgili görüntülerin infial yaratmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında iki görevli tutuklandı ve altı yıla kadar hapis cezası isteniyor. Belediye, barınağın Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenli denetlendiğini ve herhangi bir sorun tespit edilmediğini öne sürdü.
2 Şubat 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen deniz dibi temizliği etkinliği kapsamında 106 kilogram atık toplandı. Toplanan atıklar, Bodrum Belediyesi 1'inci Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne nakledildi. Etkinlik, Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla Bitez, Güvercinlik, Ortakent ve Kumbahçe mahallelerinde de gerçekleştirilecek.
23 Ağustos 2023

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depreminde yıkılan ve 36 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı'yla ilgili bilirkişi incelemesi sonuçlandı. İnceleme sonucunda, binanın taşıyıcı sistemine birçok noktada müdahale edildiği ve gerekli mühendislik incelemesinin yapılmadığı belirlendi. Ayrıca, binanın imar barışından faydalandığı ve bu süreçte de gerekli mühendislik incelemesine tabi tutulmadığı tespit edildi. İnceleme sonucunda, binanın altında bulunan pastanenin taşıyıcı sistemini tahrip etmesinin de binanın yıkılmasına yol açtığı belirtildi.
24 Temmuz 2023

Manisa FK, büyükşehir belediyesinden kiraladığı antrenman tesislerindeki su sayaçlarının Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) tarafından söküldüğünü bildirdi. Kulüp, MASKİ personeli olduğunu belirten altı kişinin su sayaçlarını sökerek götürdüğünü ve bu durumu trajikomik olarak değerlendirdiğini açıkladı. Manisa FK, olayla ilgili yasal süreç başlattığını duyurdu.
11 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'çılgın projesi' olarak bilinen Kanal İstanbul güzergahında yer alan Başakşehir'e bağlı Şahintepe Mahallesi'nde, mahalle sakinlerine ait arsalara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan imar planlarına karşı açılan dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bakanlığın itirazı üzerine dosya bölge idare mahkemesine taşındı, ancak mahkeme itirazı reddederek kararı kesinleştirdi. Mahalle sakinleri, arsalarının metrekarelerinin değiştiği ve 'Hacımaşlı Sürgünü' adını verdikleri imar transferlerine karşı dava açmıştı. Ayrıca, mahallede su altında kalacağı belirtilen bir alanda 'Şahintepe'nin ilk modern konut projesi' sloganıyla inşaat yapılması planlanıyordu.
5 Nisan 2023

Ticaret Bakanlığı, 6 Şubat'ta 10 kenti etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında fahiş fiyat artışı yapan firmalara yönelik incelemeler yapmıştır. Isıtıcı, hazır gıda kolisi ve battaniye gibi ürünlerde fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen 353 firmaya toplamda 84 milyon 975 bin lira idari para cezası uygulanmıştır.
10 Şubat 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile yaşanan polemik sonrasında 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçlamasıyla yargılanacak. İmamoğlu'nun 28 aya kadar hapis cezası alması talep ediliyor. Suçlamalar, İmamoğlu'nun Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi açılışında Yazıcı'yı eleştiren ifadelerine dayanıyor. İmamoğlu, suçlamaları reddediyor ve şikayetin ciddiyetten uzak olduğunu savunuyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı başka bir dava da devam ediyor ve bu davanın sonucu siyasi yasak getirebilir.
14 Temmuz 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında sekiz şüpheli hakkında tutuklama talebinde bulunuldu. Gözaltına alınan 11 şüpheliden sekizi, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel de dahil olmak üzere, mahkemeye sevk edildi. Bilirkişi raporunda iki kurumun da ihmali olduğu belirtilmişti.
26 Temmuz 2024

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu tarafından Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden sorumlu başkan yardımcısı olarak atanan Nilgün Akman'ın, geçmişte 'ağaç ve fidanlara zarar vermekten' dolayı ertelenmiş hapis cezası aldığı belirlendi. 2018 yılında oturduğu sitedeki komşularının şikayeti üzerine hakkında soruşturma açılan Akman'a beş ay hapis cezası verilmiş, ancak sabıka kaydı olmadığı için ceza ertelenmiş.
18 Ocak 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Erzincan'da meydana gelen toprak kayması sonrası maden sahasındaki su ve toprak ölçümlerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını duyurdu. 13 Şubat'ta yaşanan toprak kaymasında yaklaşık 10 milyon metreküp toprak 800 metrelik bir alana yayıldı ve dokuz işçi toprak altında kaldı. Bakanlık, olay sonrası bölgeye mobil araçlar ve denetim ekipleri sevk etti ve yapılan analizlerde su ve toprak numunelerinde siyanürün, cihazın dedeksiyon limitinin altında olduğunu belirtti.
16 Şubat 2024
İşaretlediklerim