Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Beşiktaş'a 4-2 mağlup oldu. Fenerbahçe, maçın ilk yarısını Valencia'nın penaltı golüyle 1-0 önde kapattı ancak ikinci yarıda 10 kişi kalan Beşiktaş'ın gollerine engel olamadı. Beşiktaş'ın gollerine tepki gösteren Fenerbahçe taraftarları, yönetimi istifaya davet etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın dokuz puan gerisine düştü.
2 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer sekiz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat; Beşiktaş ve Fenerbahçe ise çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması gibi gerekçelerle disipline gönderildi. Ayrıca, bazı kulüp görevlileri ve bir doktor da sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle disiplin sevkleriyle karşı karşıya kaldı.
18 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının sadece belirli bir durumda ve bir defaya mahsus açıklandığını ifade etti. Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep-Beşiktaş maçlarındaki tartışmalı kararlar sonrası, TFF hakemlerin üstünü çizmiş ve VAR kayıtlarını yayınlamıştı. Büyükekşi, benzer durumların tekrarlanması halinde FIFA ve UEFA'nın da görüşlerinin önemli olacağını söyledi. Antalyaspor Kulübü Yönetimi, kendi maçlarının VAR kayıtlarının da yayınlanmasını talep etti.
5 Ocak 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mersin'de sarı lacivertli kongre üyeleriyle bir araya gelerek, verdiği mücadelenin yarım kalmaması için yeniden aday olduğunu açıkladı. Koç, temiz futbol misyonuna vurgu yaparak, Fenerbahçe'nin ilkeleri ve duruşundan taviz vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, TFF yönetiminin değişmesi için Süper Lig kulüplerinin imza topladığını ve futbolun siyasete karışmasının zarar verdiğini ifade etti. Koç, konuşmasında 'böcekleri ezeceğiz' ifadesini de kullandı.
27 Mayıs 2024

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında gerçekleşecek olan 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'da bulunan 11 Nisan Stadı'nda yapılacak. Bu karşılaşma, iki büyük takımın taraftarları için önemli bir etkinlik olarak görülüyor. Müsabakanın Şanlıurfa'da yapılması, şehrin spor turizmi açısından da olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
21 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 18 Temmuz'da yapılacak başkanlık seçimlerine katılacak adayları açıkladı. Listede, dün adaylıktan çekildiğini duyuran Servet Yardımcı da yer aldı. TFF, diğer adaylık başvurularını TFF Statüsü'nün 38/1. maddesinde belirtilen koşulları taşımadıkları gerekçesiyle kabul etmedi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un Mehmet Büyükekşi'ye adaylık için imza vermediği belirtildi.
12 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemine ve iki maçın orta hakemlerine önemli hatalar yaptıkları için uzun süre görev verilmeyeceğini duyurdu. Sivasspor'un iptal edilen golü ve Gaziantep-Beşiktaş maçında yaşanan tartışmalı pozisyonlar sonucunda TFF, VAR kayıtlarını açıklamış ve hakem hatalarını kabul etmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuş, Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri de VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etmişlerdi.
3 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, ligdeki şampiyonluk ve kümede kalma mücadelelerinin kritik bir aşamaya gelmesi nedeniyle, hakemlerin 5 haftada en fazla 3 maça atanma kriterini kaldırdığını duyurdu. Bu değişiklik, TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan bir açıklama ile kamuoyuna bildirildi. Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un Türk hakemlerle ilgili eleştirileri ve yabancı VAR hakemleri getirilmesi gerektiğine dair görüşleri de gündeme geldi.
27 Mart 2023

Fenerbahçe taraftarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayserispor kulübü, Fenerbahçe taraftarlarının bu hafta sonu Kayseri'de oynanacak maça alınmaması için il güvenlik kuruluna başvurdu. Kurul, başvuruyu kabul ederek Fenerbahçe taraftarının maça girişini yasakladı. Fenerbahçe kulübü, kararın adalet yoksunu olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunacağını duyurdu.
1 Mart 2023

Uğur Meleke, Fenerbahçe'nin Galatasaray ile oynadığı derbi maçta gösterdiği performansı övdü. Fenerbahçe, maçın ilk 20 dakikasında baskın bir oyun sergiledi ve 10 kişi kalmalarına rağmen mücadele iştahlarını kaybetmedi. Meleke, TFF'ye derbi maçlarının 37. haftaya konulmaması gerektiğini önerdi ve bu maçların daha erken haftalarda oynanmasının daha uygun olacağını belirtti. Ayrıca, iki takımın daha iyi performans gösterebileceğini vurguladı.
20 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonları için Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın hakları ihalesi düzenledi. Saran Medya, beIN Sports'un 3 milyar 900 milyon liralık teklifini aşarak 140 milyon avro teklif etti ve ihalede öne geçti. Ancak, TFF'nin Saran Medya'nın teklifine rağmen beIN Sports ile pazarlıkta olduğu ve Saran Medya'ya geri dönüş yapmadığı iddia edildi. Kulüpler Birliği, şartnameye uygun şekilde en yüksek teklifi veren ve teminat mektubu sunan Saran Medya'nın teklifine geri dönülmemesine tepki gösterdi.
14 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 33. haftasında oynanan Sivasspor – Fenerbahçe maçının VAR kayıtlarını paylaştı. Maçta, Fenerbahçe'nin kalecisinin son dakikada bir Fenerbahçe oyuncusuna teması sonucu penaltı kararı verilmişti. VAR gözlemcisi Alman Benjamin Brand tarafından yapılan inceleme sonrası hakem Cihan Aydın penaltı kararı vermiş ve bu karar Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında puan kaybetmesine neden olmuştu.
23 Nisan 2024

Son dört ayda Türk futbolunda yaşanan olumsuz olaylar, yazar Cemal Ersen tarafından eleştiriliyor. Süper Kupa finalindeki fiyasko, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı, İstanbulspor Kulübü Başkanı’nın takımını sahadan çekmesi ve Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki çirkin olaylar gibi durumlar Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu gözler önüne seriyor. Yazar, bu sorunların çözümü için ciddi adımlar atılmadığını, sorumluların ise içi boş söylemlerle olayları geçiştirdiğini belirtiyor.
23 Mart 2024

Fenerbahçe, 100 yılı aşkın futbol tarihinde beşinci kez Avrupa'da yarı final şansını yakaladığı bir maça çıktı. İsmail Kartal, en iyi kadrosuyla sahaya çıktı ancak takımın önemli oyuncularından Fred'in performansı beklenen seviyede değildi. Maç sırasında hakem kararları ve VAR incelemeleri tartışma konusu oldu. Olympiakos'un sistemli oyunu karşısında Fenerbahçe, maçı kaybederek yarı final şansını yitirdi.
19 Nisan 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda komisyon kurulmasını olumlu bulduklarını belirtti. Koç, bu kararın ardından Fenerbahçe'nin bundan sonraki maçlarında yıldızsız formayla oynayacaklarını açıkladı. Koç, daha önce beş yıldızlı formalarla maçlara çıkacaklarını söylediklerini hatırlatarak, bu kararın TFF'ye yapılan başvuru üzerinden çok uzun zaman geçmesine rağmen hiçbir somut adımın atılmaması nedeniyle alındığını ifade etti.
29 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 1 Mart 2024 tarihli Merkez Hakem Kurulu (MHK) toplantısının sızdırılan bölümlerinin ardından toplantının tamamını yayınladı ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Sızdırılan görüntüler, Süper Lig'in 27'nci haftasında oynanan Galatasaray-Antalyaspor maçında verilen bir penaltı kararının hakemler tarafından tartışıldığı bir toplantıya aitti. TFF, bu toplantının rutin bir eğitim çalışması olduğunu ve kamuoyuna kapalı olduğunu belirtti, izinsiz yayınlamanın hukuken suç olduğunu açıkladı.
26 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, deprem felaketinden zarar gören ve çeşitli illerde merkezleri bulunan futbol kulüplerinin 2022-2023 sezonu için profesyonel liglerden çekilme taleplerini onayladı. Yönetim kurulu, ligden çekilen takımların kalan maçlarda hükmen mağlup sayılmasına ve rakip takımların 3-0 galip ilan edilmesine karar verdi. Çekilen takımlar, bir sonraki sezon aynı liglerde mücadeleye devam edecekler ve TFF tarafından garanti edilen alacaklar ödenecek.
12 Şubat 2023

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Hatayspor'un bu sezon maç oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, bu iki kulübün mali yükünü Fenerbahçe'nin sırtlayacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki kulübün haklarının korunarak 17 takımla lige devam edilebileceğini ifade etmişti. Ali Koç, önümüzdeki sezonun 20 takımla oynanmasının söz konusu olduğunu da ekledi.
9 Şubat 2023

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Kayserispor'u 4-1 mağlup ederek yarı finale çıktı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, Emre Mor'un iki golüyle öne geçti. Kayserispor'un tek golü Kolovetsios'tan gelirken, Fenerbahçe'den Serdar Dursun ve Arda Güler maçın sonucunu belirleyen diğer golleri attı. Bu sonuçla Fenerbahçe, yarı finalde Sivasspor ile eşleşti.
6 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, önceki başkan Mehmet Büyükekşi'nin yönetimi tarafından getirilen ve bu sezon Süper Lig'de uygulanması planlanan 12 yabancı kuralını iptal etti. Bu değişiklikle birlikte Süper Lig takımları kadrolarında 14 yabancı oyuncu bulundurabilecek. Karar, gazeteci Yağız Sabuncuoğlu tarafından duyuruldu.
22 Temmuz 2024
İşaretlediklerim