ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimi sırasında kulağına isabet eden cismin bir mermi olduğunu doğruladı. FBI Direktörü Christopher Wray, daha önce bu konuda belirsizlik olduğunu belirtmişti. Trump, sosyal medya hesabından FBI'ı eleştirmişti. Suikast girişimi 13 Temmuz’da Pennsilvanya’da bir seçim mitinginde gerçekleşmişti.
27 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, federal savcı tarafından 2016-2019 yılları arasında ödemesi gereken 1,4 milyon dolarlık vergiyi ödememek, evrakta sahtecilik yapmak ve vergi beyan etmemek gibi suçlarla itham edildi. Toplam dokuz suçlamadan oluşan iddianame, Özel Savcı David Weiss tarafından hazırlandı. Beyaz Saray, konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Hunter Biden daha önce de silah satın alımı sırasında yalan söylemek ve uyuşturucu bağımlısıyken silah bulundurmak gibi suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı.
8 Aralık 2023

ABD'nin Connecticut eyaletinde, gözaltındayken emniyet kemeri takılmadığı için polis minibüsünde yaralanarak felç geçiren Randy Cox, açtığı davada 45 milyon dolar tazminat kazandı. New Haven Belediyesi ile Cox'un avukatları arasında varılan anlaşma, iki polis memurunun görevden alınmasından iki gün sonra duyuruldu. Belediye Başkanı Justin Elicker, yaşananların kabul edilemez olduğunu belirtti ve bu tazminatın ABD'de bu alanda belirlenen en yüksek miktar olduğunu ifade etti. Cox, 19 Haziran 2022'de gözaltına alındıktan sonra emniyet kemeri takılmadan minibüste yaralanmış ve felç olmuştu.
11 Haziran 2023

Eski ABD başkanı Donald Trump, katıldığı bir canlı yayında John F. Kennedy suikastının arkasında CIA'in olabileceğini öne sürdü. Trump, Kennedy suikastı dosyalarının tamamını neden yayınlamadığı sorulduğunda, saygı duyduğu bazı kişilerin kendisinden bunu yapmamasını rica ettiğini belirtti. Kennedy suikastı, 1963'ten bu yana birçok komplo teorisine konu olmuş ve tam olarak aydınlatılamamıştır.
28 Haziran 2024

Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunan ve serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle şarkıcı Tan Taşçı hakkında dava açıldı. Taşçı, 65 gün adli para cezası karşılığında 1300 lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Taşçı'nın paylaşım yaptığı tarihte Orhan'ın dava dosyasının istinaf aşamasında olduğunu ve aleyhine kesinleşmiş mahkumiyet kararının bulunmadığını belirtti. Bu sebepten Taşçı'nın sosyal medya hesabından 'tecavüzcü' ithamında bulunulmasının 'yazılı iletiyle hakaret suçu'nu oluşturduğuna karar verildi.
11 Eylül 2023

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ve 17 eyalet başsavcısı, Amazon'a tekel gücünü yasa dışı şekilde kullanarak rekabete aykırı davrandığı gerekçesiyle dava açtı. FTC'nin açıklamasına göre, Amazon'un eylemleri fiyatların düşmesini durdurdu, satıcılardan aşırı yüksek ücret alınmasına, kalitenin düşmesine, inovasyonun bastırılmasına ve rakiplerin Amazon'a karşı adil bir şekilde rekabet etmesinin engellenmesine neden oldu. Amazon'un bu eylemleri, mevcut ve potansiyel rakiplerin büyümesini engelledi ve şirketin piyasadaki hakimiyetini korudu.
26 Eylül 2023

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, son yedi ayda tüketicileri aldatan ve haksız ticari uygulamalar içeren 1109 dosyayı inceleyerek bu dosyalara durdurma cezası ve toplamda 43,7 milyon lira idari para cezası uyguladı. 11 Temmuz tarihli toplantıda 94 dosyadan 80'i mevzuata aykırı bulunarak, bu dosyalara 6 milyon 70 bin 113 lira ceza kesildi ve altı dosya için erişim engeli getirildi. Reklamlardaki 'ana vaat-istisna' uyumsuzlukları bu ayki toplantının ana gündemini oluşturdu.
13 Temmuz 2023

ABD'nin New York eyaletindeki Rockville Centre Katolik Piskoposluğu, çocukken rahipler tarafından cinsel istismara uğradığını iddia eden 530'dan fazla mağdura 323 milyon dolar tazminat ödeyecek. Bu karar, çocuk cinsel istismarı mağdurlarının geçmişte işlenen suçlar nedeniyle dava açmalarına olanak tanıyan yasaların kabul edilmesinin ardından geldi. Piskoposluk, iflas başvurusunda bulunmuş ve mağdurların daha önceki 200 milyon dolarlık anlaşma teklifini reddetmesiyle iflas süreci tehlikeye girmişti. Anlaşma, diğer Katolik piskoposlukları için de emsal teşkil edebilir.
27 Eylül 2024

ABD Yüksek Mahkemesi, Başkan Joe Biden'ın 430 milyar dolarlık öğrenci borçlarının silinmesi ya da azaltılmasına yönelik affını anayasaya aykırı buldu. Karar, altı muhafazakar ve üç liberal yargıçtan oluşan mahkeme tarafından üçe karşı altı oyla alındı. Biden, kararı yanlış bulduğunu ve af planının Covid-19 salgınından etkilenen milyonlarca Amerikalı için hayat kurtarıcı olabileceğini belirtti. Biden yönetimi, plan kapsamında şu ana kadar 26 milyon kişinin 20 bin dolara kadar federal öğrenci kredisi affı için başvurduğunu belirtiyor.
1 Temmuz 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pennsylvania'daki mitingi sırasında suikast girişimine uğradı ve kulağından yaralandı. Saldırıda bir izleyici hayatını kaybederken, iki kişi ağır yaralandı. Saldırgan olay yerinde öldürüldü ve FBI, saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden, Trump'la telefonda görüştü ve olayın ardından yaptığı açıklamada, ABD'de siyasal şiddete yer olmadığını vurguladı.
14 Temmuz 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, iki buçuk yıl sonra ilk kez Twitter'da bir mesaj paylaştı. Trump'ın Twitter hesabı, 2020 ABD seçimlerinden sonra Kongre binasını basan Trump destekçileri nedeniyle kapatılmıştı. Geçtiğimiz yıl Twitter'ı satın alan Elon Musk, Trump'ın hesabını tekrar açmıştı. Ancak Trump, Twitter'a geri dönmeyeceğini belirtmiş ve paylaşımlarını kendi kurduğu 'Truth Social' adlı sosyal medya hesabında yapmıştı.
25 Ağustos 2023

New York Post gazetesi, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın Türkiye'den rüşvet almakla suçlandığını manşet yaptı. Adams, Türk hükümeti ve iş insanlarıyla bağlantılı olarak dolandırıcılık, rüşvet ve yasadışı kampanya bağışları dahil beş suçlamayla karşı karşıya. İddianameye göre, Adams Türk yetkililerden ve iş insanlarından 25 bin doları aşkın yasadışı bağış ve çeşitli hediyeler aldı. Savcı Damian Williams, Adams'ın bu hediyeleri sahte belgelerle örtbas ettiğini belirtti.
27 Eylül 2024

New York Belediye Başkanı Eric Adams, rüşvet, dolandırıcılık ve yasadışı kampanya bağışları dahil beş suçlamayla karşı karşıya. İddianamede, Adams'ın New York'taki Türkevi binasının yangın ruhsatı için rüşvet aldığı belirtiliyor. Adams'ın Türk yetkililerden ve iş insanlarından yasadışı bağışlar ve çeşitli hediyeler aldığı iddia ediliyor. Suçlu bulunması halinde Adams, 30 yıla kadar hapis cezası alabilir.
27 Eylül 2024

Delaware'de bir bilgisayar tamir dükkanı sahibi olan John Paul Mac Isaac, Hunter Biden'ın avukatının bilgisayardaki bilgilerin çalınması ve paylaşılması hakkında savcılara yaptığı cezai soruşturma çağrısını değerlendirdi. Mac Isaac, kendisine yönelik tehdit iddialarını reddederek, Hunter Biden'ın bilgisayarını tamir etmek ve içeriklere erişmek için gerekli izne sahip olduklarını belirtti. 2020'de New York Post'un haberine göre, Hunter Biden'ın bilgisayarında babası Joe Biden'ın Ukrayna politikalarına müdahalesine dair iddialar ve kişisel içerikler bulunmuştu. Hunter Biden'ın avukatı, bilgisayarın içeriğinin çalınması ve dağıtılması konusunda dükkan sahibi ve Trump'ın ekibinden bazı isimleri suçlamıştı.
4 Şubat 2023

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılanan kripto para borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, tanıkları etkilemeye çalıştığı gerekçesiyle cezaevine gönderildi. Savcılar, Bankman-Fried'ın kefalet kurallarını ihlal ettiğini ve tanıkları etkilemeye çalıştığını iddia etti. Mahkeme, Bankman-Fried'ın en az iki kez tanıkları etkilemeye çalıştığına inanmak için nedenler olduğunu belirterek, kefaletinin iptal edilmesini emretti. Bankman-Fried, geçen yıl iflas eden FTX'in eski CEO'su ve 250 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmıştı.
12 Ağustos 2023

Fadıl Akgündüz ve akrabalarının 'Caprice Gold' ve 'Caprice Maldivler' projeleri kapsamında 614 kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla yargılandıkları davada, Akgündüz'ün 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 6 bin 140 yıla kadar hapsi talep edildi. İstanbul 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, bazı sanıkların tutuklanmasına karar verildi. Mağdurlar ve avukatları, adalet sarayı önünde basın açıklaması yaparak duygularıyla oynandığını ve adaletin yerini bulduğunu ifade ettiler.
27 Ocak 2023

Çin merkezli e-ticaret platformları, ABD başkan adayı Donald Trump'ın suikast girişimine uğradıktan sonra çekilen ikonik fotoğrafın basıldığı tişörtleri satıştan kaldırdı. Trump, Pennsylvania'daki mitinginde suikast girişimine uğrayarak kulağından yaralanmış, arkasındaki izleyicilerden biri ölmüş, ikisi ağır yaralanmıştı. Çin'de internet sıkı denetlendiği için hassas görülen içerikler engelleniyor. Benzer tişörtler ABD'de de satılmaya başlandı.
16 Temmuz 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Philadelphia'da düzenlenen 'Sneaker Con' kongresinde kendi markalı spor ayakkabı modelini tanıttı. Ayakkabılar, internet üzerinden 399 dolara satışa sunuldu. Tanıtım sırasında Trump, hem olumlu hem de olumsuz tepkilerle karşılaştı. Bu girişim, Trump'ın New York'ta emlak sektöründe dolandırıcılıkla suçlanıp büyük bir para cezasına çarptırıldığı döneme denk gelirken, aynı zamanda ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olması bekleniyor.
18 Şubat 2024

ABD'nin eski Başkanı Barack Obama döneminde Dışişleri Bakanlığı görevlisi olan Stuart Seldowitz, New York'ta bir Mısırlı satıcıya 'terörist' diyerek hakaret ettiği ve nefret söyleminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Seldowitz'in bu söylemleri sosyal medyada yayıldıktan sonra New York Polis Departmanı tarafından 'nefret suçu' ve 'ağırlaştırılmış taciz ve takip ederek tacizde bulunma' suçlamalarıyla gözaltına alınmasına yol açtı. New York Belediye Başkanı Eric Adams, olaya ilişkin yaptığı açıklamada İslamofobiye karşı olduklarını ve bu tür saygısız söylemlerin şehirde yeri olmadığını belirtti.
23 Kasım 2023

Amerikalı rapçi, yapımcı ve oyuncu Sean 'Diddy' Combs, cinsel istismar suçlamasıyla New York'ta gözaltına alındı. New York Güney Bölge Savcısı Damian Williams, Combs hakkında hazırlanan iddianamenin şimdilik gizli tutulacağını ve dava detaylarının daha sonra açıklanacağını belirtti. Combs'un avukatı, müvekkilinin suçsuz olduğunu ve işbirliği yaptığını ifade etti. Combs'un eski sevgilisi Cassie Ventura, Kasım 2023'te Combs'a cinsel saldırı suçlamasıyla dava açmıştı ve bu suçlamalar sonrasında artarak devam etmişti.
17 Eylül 2024
İşaretlediklerim