Tüm, Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Mustafa Kayhan ile bir araya gelerek hayvancılık sektöründeki güncel gelişmeleri ele aldı. Toplantıda, özellikle et ithalatı ve et fiyatlarının gelecekteki seyri üzerinde duruldu. Görüşmede, et fiyatlarının enflasyon oranında artmaya devam edeceği ve arz talep dengesinin en iyi şartlarda 2-3 yıl içinde sağlanabileceği, bu süre zarfında et fiyatlarının yüksek seyretmeye devam edeceği ifade edildi.
19 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve diğer ilgili kurumları, bir ay önce 'yüz yüze eğitime hazırız' açıklaması yapanları şimdi de açıklama yapmaya çağırdı. 6 Şubat'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar döneminin ertelendiğini duyurmuş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçeceğini açıklamıştı. Akademisyenler ve siyasiler bu karara itiraz ederken, öğrencilerin uzaktan eğitimi takip etme imkanlarının kısıtlı olduğu belirtiliyor.
30 Mart 2023

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini 2024 yılı için yüzde 2,7 olarak açıkladı ve 2025 yılı için yüzde 3 büyüme öngörüsünde bulundu. EBRD, bu düşüşün nedenini enflasyonla mücadele kapsamında para ve maliye politikasında sıkılaşmanın devam etmesine bağladı. Raporda, Türkiye'nin daha ortodoks politikalara geri dönmesinin yerli ve uluslararası yatırımcılar arasında güveni artırdığı ve ülke notunun yükseldiği belirtildi. Ayrıca, yüksek enflasyon, Avrupa’daki yavaş büyüme ve jeopolitik gerginlikler gibi risklerin sürdüğü vurgulandı.
15 Mayıs 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurmayı planladığını belirtti. Bu başkanlık altında üç genel müdürlük olacak: biri sadece İstanbul'u, diğeri Türkiye'yi takip edecek ve üçüncüsü kaynak oluşturacak. Kentsel dönüşümde kaynak olarak hazine arazileri düşünülüyor. Bakanlık, kentsel dönüşüm süreçlerini kısaltmayı hedefliyor ve bu bağlamda İstanbul depremi için büyükşehir ve 39 ilçe belediyesiyle toplantılar düzenlendi.
4 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmak amacıyla uzun vadeli ve sübvansiyonlu bir finans yönetimi sistemi getireceklerini duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de riskli binaların yenilenmesi için sıfır faizli finansman ve kira desteği sağlayacağını açıkladı. Erdoğan, Türkiye'de 6,5 milyon yapının acilen dönüşmesi gerektiğini ve siyasi hesaplarla sürecin geciktirilmesinin ağır sonuçları olacağını belirtti. Ayrıca, deprem bölgesindeki işletmelerin borçlarının silineceği ve hasar gören esnafa destek kredileri sağlanacağı bilgisi verildi.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde konuştu. Ekonomide yaşanan sıkıntıların büyük bir kısmının iktisadi değil, siyasi saikle hayata geçirilen oyunların ürünü olduğunu belirtti. Kendi ülkelerinde asla uygulatmayacakları yöntemleri Türkiye'ye karşı kullanan yapıların operasyonlarını kabul etmenin mümkün olmadığını ifade etti. Ekonomide yaşanan sıkıntıların bir bedeli olduğunu ve bu durumun arka planında böyle bir durum olduğunu söyledi.
22 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Giresun, Ordu ve Samsun'da mitingler gerçekleştirdi. Giresun'da mülakat sistemi ve fındık sorununa değinen İmamoğlu, Ordu'da deprem yönetimi ve şehir planlaması konularını ele aldı. Samsun'daki mitingde ise vatandaşların siyasi liderlere karşı tutumları ve şehrin spor tarihine dair kişisel anılarını paylaştı.
15 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, enflasyonun düşmeye başladığını ve hayat pahalılığı sebebiyle bazı kesimlerin yaşadığı zorlukların farkında olduklarını belirtti. NATO liderler zirvesinde Türkiye'nin rolünün teyit edildiğini ve İsrail ile NATO işbirliğine onay vermeyeceklerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin coğrafi ve ekonomik bağları nedeniyle tek bir bloğa sıkıştırılamayacağını ve dış siyasette yeni denklemler kurmanın önemini ifade etti. Depremzedeler için yapılan konut çalışmalarının hızla devam ettiğini ve 2025 yılı bitmeden tüm depremzedelerin evlerine kavuşacağını söyledi.
16 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 2022 yılında ihracatının yüzde 12,9 artışla 254,2 milyar dolara ulaştığını duyurdu. Erdoğan, Avrupa Birliği ile dış ticaret fazlasının 10 milyar doları aştığını ve TL cinsinden dış ticaret hacminin 350 milyar lirayı geçtiğini belirtti. Ancak, ithalat rakamları ve dış ticaret açığı hakkında bilgi vermedi. Resmi verilere göre, 2022'de dış ticaret açığı yüzde 138,5 artarak 110,2 milyar dolara yükseldi ve ithalat yüzde 34,3 artışla 364,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.
2 Ocak 2023

Erzurum Valiliği, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kentte yapacağı miting için önceden tahsis edilen Gar Meydanı'nın yerine güvenlik gerekçesiyle İstasyon Meydanı veya MNG AVM'nin alanını işaret etti. CHP Erzurum il başkanlığından bir yetkili, yeni tahsis edilen yerin şehir merkezinden uzak ve çok geniş bir alan olduğunu belirtti.
27 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan teklif ile 2023 yılı bütçesine 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin Türk Lirası ek ödenek eklenmesi önerildi. Bu ek ödenek, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle artan harcamalar ve kamu idarelerinin ödenek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla planlandı. Afet ve Acil Durum Başkanlığı'na en yüksek ek ödenek olarak 482 milyar 829 milyon lira ayrılması, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ise 279 milyar 750 milyon 936 bin lira ek ödenek verilmesi öngörülüyor. Teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 11 Temmuz Salı günü ele alınacak.
7 Temmuz 2023

Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm tebligatlarının artık e-Devlet üzerinden yapılabileceğini belirtti. Bu kararın amacı, süreci hızlandırmak. Bakanlık, deprem beklenen İstanbul için dört adımlı bir plan üzerinde çalışıyor. Bu plan, rezerv alanlarda 300 bin konut yapılması, Yarısı Bizden Kampanyası kapsamında 200 bin konutun dönüştürülmesi, yapımı devam eden 171 bin konutun hızlandırılması ve önümüzdeki iki-üç yıl içinde 600-700 bin konutun dönüştürülmesini içeriyor.
5 Ekim 2023

İYİ Parti, Genel Başkan Meral Akşener önderliğinde 2023 seçimleri için bir iletişim kampanyası başlattı. Kampanya, Türkiye genelindeki billboardlarda yedi değer ve Akşener'in başbakanlık hedefi etrafında şekillendi. 'Devlete adalet yakışır' sloganıyla iki farklı versiyon hazırlandı. İstanbul'daki billboardlarda ise Ekrem İmamoğlu ile Akşener'in Saraçhane mitingindeki fotoğrafı kullanıldı.
14 Ocak 2023

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya için Unesco'nun tavsiyesi üzerine 'ziyaretçi yönetim planı' uygulamasına geçileceğini belirtti. Bu plana göre, 15 Ocak itibarıyla yabancı turistlerin Ayasofya'ya girişi ücretli olacak. Ancak Türk vatandaşlarının ibadet amaçlı ziyaretleri ücretsiz olmaya devam edecek. Giriş ücretleri henüz belirlenmedi.
31 Ekim 2023

Türkiye, İzmir Limanı'nın işletme haklarını satmak amacıyla Körfez ülkeleriyle müzakerelerde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerine yapacağı ziyaretlerde yatırım anlaşmaları imzalanması bekleniyor. Bu ziyaretlerin amacı, özelleştirme ve satın almalar yoluyla 25 milyar dolarlık yatırım çekmek. Körfez ülkeleri daha önce Türkiye'nin Merkez Bankası rezervlerine swap ve depo hesapları aracılığıyla destek olmuştu.
5 Temmuz 2023

İktidara yakın gazeteci Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'ye 2024 yerel seçimleri için hazırlıklara başlama talimatı verdiğini yazdı. Erdoğan, partisinin MKYK toplantısında Ankara ve İstanbul'da seçim kazanma umudunu dile getirdi ve Kurban Bayramı'nda çalışmalara başlanılmasını istedi. Ayrıca, 'çalınmadık kapı bırakmamalıyız' diyerek seçim çalışmalarının hemen başlaması gerektiğini vurguladı.
21 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarının bitmek üzere olduğunu ve vatandaşların e-Devlet üzerinden hasar durum raporlarına ulaşabileceğini belirtti. Enkaz altından 114 bin 834 kişinin kurtarıldığını ve 1 milyon 684 bin vatandaşın barınma ihtiyacının giderildiğini ifade etti. Yeni yerleşim yerlerini zemin sıvılaşmasını önlemek amacıyla ovalardan dağlara doğru kaydırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, depremden etkilenen 11 ildeki TOKİ taksit ödemelerinin üç ay süreyle ertelendiğini ve çeşitli ekonomik destek paketlerinin devreye alındığını açıkladı.
20 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'ın Bağdat ve Erbil şehirlerine yaptığı ziyaretler sonucunda 26 anlaşma imzalandı. Kürt kaynaklar, bu anlaşmaların çoğunun abartılı veya sembolik olduğunu iddia ediyor. Ziyaretin önemli noktalarından biri, Basra Körfezi'nden Türkiye üzerinden uluslararası piyasalara petrol ve gaz taşımayı öngören Kalkınma Yolu Anlaşması ve stratejik işbirliği anlaşmasıdır. Ayrıca, PKK'nin bölgedeki varlığına karşı üç ülkenin ortak mücadele etme kararı da dikkat çekiyor.
24 Nisan 2024

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesinin ardından Akşener'in Millet İttifakı toplantısına katılma kararı aldığını duyurdu. Daha önce Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek ittifak toplantısını terk eden Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırmıştı. Bu durum ittifakta krize yol açmış, ancak Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle kriz aşılmıştır.
6 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'daki mitingine düzenlenen saldırıyla ilgili yargılanan 28 sanığa 'kasten yaralamak' suçundan 5 ay 26 gün hapis cezası verildi. Saldırıda en az 17 kişi yaralanmıştı. Erzurum 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi, bazı sanıkların cezalarını erteledi. Olay, siyasi tartışmalara yol açmış ve farklı kesimlerden çeşitli tepkiler gelmişti.
17 Temmuz 2024
İşaretlediklerim