Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Prof. Dr. Berat Apaydın'ın 24 Şubat'ta eldivensiz, maskesiz ve bonesiz bir şekilde ameliyat gerçekleştirdiğini gösteren fotoğraf ve videoların yer aldığı haber sansürlendi. Haberde, Apaydın'ın uyarılara rağmen bu davranışını sürdürdüğü ve hastane yönetimine şikayet edildiği belirtilmişti. Sansür kararı, Apaydın'ın talebi üzerine alındı.
1 Mart 2024

TRT'nin Lefkoşa temsilcisi Sefa Karahasan, Kuzey Kıbrıs'ta bulunan Kıbrıs Sağlık Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde yürütülen sahte diploma soruşturması çerçevesinde tutuklandı. Karahasan, üniversitenin mütevelli heyeti üyesi olarak görev yapıyordu. Tutuklanmasının ardından, Karahasan'ın yarın Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılması bekleniyor.
5 Mayıs 2024

Avrupa Parlamentosu seçimlerine günler kala, bir parlamento çalışanının evinde ve ofisinde arama yapıldı. Çalışanın, 6-9 Haziran'da yapılacak seçimler için Rusya lehine propaganda yürüttüğü iddia ediliyor. Federal savcılar ve AP müfettişleri, Brüksel'deki konut ve AP'deki ofisinde arama yaparken, Fransız adli makamları da Strazburg'daki Avrupa Birliği Meclisi'ndeki ofisini aradı. Savcılar, Avrupa'nın Sesi haber sitesi aracılığıyla AP üyelerine ulaşıldığını ve Rus propagandası yapmaları karşılığında para ödendiği iddialarını soruşturuyor.
29 Mayıs 2024

Adidas, isimsiz bir mektupla gelen 'üst düzey çalışanların zimmetine para geçirdiği' şikayetinden sonra Çin'deki işletmesinde rüşvet soruşturması başlattı. İhbarı yapan kişi, üst düzey bir yönetici de dahil olmak üzere çok sayıda Çinli çalışanın adını verdi. Adidas, 7 Haziran'da Çin'de kendisine gelen ihbarı doğruladı ve konuyu yoğun bir şekilde araştırdığını belirtti.
17 Haziran 2024
İşaretlediklerim