Almanya Federal Meclisi, 'marihuananın kontrollü kullanımı' başlıklı yasa tasarısını 407'ye karşı 226 oyla kabul etti. Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, yasanın amacının karaborsayı azaltmak ve gençleri korumak olduğunu belirtti. Yasa ile yetişkinlerin kişisel ihtiyaç için belli miktarlarda marihuana ekmesine ve bulundurmasına izin verilecek. Ayrıca, 1 Temmuz'dan itibaren ticari amaç gütmeyen kulüpler aracılığıyla marihuana satışı yapılmasına olanak tanınacak.
23 Şubat 2024

Britanya Savunma Bakanı Grant Shapps, kara kuvvetleri personelinin artık sakal ve bıyık bırakabileceğini duyurdu. Bu karar, bir ankete dayanarak yüzde 54 oranında erkeklerin sakal ve bıyık bıraktığını gösteren verilere ve aylar süren değerlendirmeler sonucunda alındı. Ordu sözcüsü, bu değişiklikle gençlerin orduya katılma oranlarında bir artış beklediklerini ifade etti. Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri personeli zaten 2019'dan beri sakal ve bıyık bırakabiliyordu, ayrıca Müslüman ve Sih askerlere de belirli koşullar altında sakal uzatma izni veriliyordu.
29 Mart 2024

Efsanevi şarkıcı Bob Dylan, 83 yaşında olmasına rağmen 10 konserlik bir İngiltere turnesine çıkacak. Dylan, konserlerin eşsiz bir performansa dönüşebilmesi için izleyicilerin cep telefonlarını Yondr kesesine koymalarını istedi. Yondr kesesi, telefonları etkinlik boyunca kilitli tutarak kullanımını engelliyor. Bu uygulama, konser ve benzeri gösterilerde giderek yaygınlaşıyor.
19 Temmuz 2024

Avustralya'nın Victoria eyaletindeki iki çiftlikte kuş gribi tespit edilmesinin ardından 500 binden fazla tavuğun itlaf edileceği açıklandı. Çiftliklerin sahibi Bradley McAuliffe, ilk ölüm vakalarını fark ettikten sonra eyaletin tarım bakanlığıyla iletişime geçti ve çiftliklerin karantinaya alındığını belirtti. ABD Tarım Bakanlığı, Victoria menşeli tavuk ürünlerinin ithalatına kısıtlama getirdi.
27 Mayıs 2024
İşaretlediklerim