Fenerbahçe'nin 30 yaşındaki Bosna Hersekli ön libero oyuncusu Rade Krunic, Sırbistan'ın Kızılyıldız ekibine transfer oldu. Fenerbahçe'de beklentilerin altında kalan Krunic, sarı-lacivertlilerde 22 maça çıkmış ve bir asist yapmıştı. Fenerbahçe, Krunic'in kalıcı transferi konusunda Kızılyıldız ile anlaşmaya varıldığını ve oyuncuya kariyerinde başarılar dilediklerini açıkladı.
3 Eylül 2024

Real Madrid'de oynayan Arda Güler, bir YouTube yayınında kariyeri ve kişisel hayatı hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Fenerbahçe'den ayrılık sürecinde herhangi bir kırgınlık yaşamadığını ve Ali Koç'un her zaman yanında olduğunu belirtti. Gol sevincinin, her şeyin Allah'tan geldiğine olan inancına dayandığını açıkladı. Ayrıca, 90'lar müziği ve Türkçe Pop müziğe olan ilgisini ve Şampiyonlar Ligi kupasını kazanma hayalini dile getirdi.
29 Nisan 2024

Su Sporları Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye kadınlar 4×200 metre serbest bayrak takımı, 8.01.58'lik dereceyle 19+ yaş Türkiye rekoru kırarak bronz madalya kazandı. Gizem Güvenç, Ecem Dönmez, Ela Naz Özdemir ve Zehra Duru Bilgin'den oluşan milli takım, Sırbistan'ın Belgrad kentinde düzenlenen şampiyonada Avrupa üçüncüsü oldu. Sporcular, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için mücadele ediyor.
17 Haziran 2024

Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde Başakşehir ile oynadığı maçta sezonun en iyi performansını gösterdi. Takım, forvet dışında her mevkiden verim alarak taraftarını memnun etti ve maçı Visca'nın bireysel becerisiyle bulduğu golle kazandı. Engin Kehale'nin değerlendirmesine göre, Trabzonspor eğer forvet hattını da daha etkin kullanmaya başlarsa, başarısını daha da artırabilir.
29 Şubat 2024

Fulya Soybaş, Türkiye'nin futbol takımının Hollanda'ya karşı oynadığı maçta gösterdiği performansı ve yaşanan hayal kırıklığını ele alıyor. Şansal Büyüka, Türkiye'nin şampiyonaya damga vurduğunu ve takım ruhuyla konuşulacağını belirtiyor. Soybaş, Filenin Sultanları'nın Olimpiyatlardaki ilk maçında Hollanda ile karşılaşacağını ve futbol takımının yarım bıraktığı işi tamamlamalarını umduğunu ifade ediyor.
8 Temmuz 2024

Genç moda tasarımcısı Zeynep Ağırbaş, 'Sev Kardeşim' adlı yeni koleksiyonunu 24-25 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da Galata Postane'de sergileyecek. Koleksiyon, Yeşilçam filmlerinden ve Hatay deprem bölgesindeki güçlü kadınlardan ilham alıyor. Ağırbaş, koleksiyonunda geleneksel el işçiliğine ve kadın dayanışmasına vurgu yapıyor. British Council desteğiyle ve ZEY markası altında hazırlanan koleksiyon, Hatay Deprem Dayanışması Derneği ve Rimmen Kadın Kooperatifi işbirliğiyle üretildi.
18 Mayıs 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Voleybol Milletler Ligi karşılaşmaları için ABD'ye ekonomi sınıfında uçmuş ve bu durum tepki toplamıştı. Takım oyuncularından Ebrar Karakurt, sosyal medyada duruma tepki göstermişti. Türkiye Voleybol Federasyonu ve Türk Hava Yolları arasında sorumluluk tartışmaları yaşanmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, dönüş uçuşlarının business sınıfında organize edileceğini belirtmişti ve takım ABD'den business sınıfında döndü.
5 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nin ikinci haftasında ABD'yi 3-2 yenerek büyük bir sevinç yaşattı. Maç sırasında bir kadının sevinç görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. TRT Spor, bu görüntülerin rahatsız edici olduğunu belirterek, çekimlerin ABD'li yayın kuruluşu tarafından yapıldığını ve kendilerinin müdahale imkanı olmadığını açıkladı. TRT Spor, bu durumdan duyulan rahatsızlığı ABD'li yayın kuruluşuna ilettiklerini belirtti.
3 Haziran 2024

Milli sporcu Özlem Becerek, Portekiz'in Leiria kentinde düzenlenen Avrupa Atmalar Kupası'nda 23 yaş altı kadınlar disk atma branşında altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Türkiye Atletizm Federasyonu'nun açıklamasına göre, Becerek ikinci atışında 55.07 metrelik derecesiyle bu başarıya ulaştı. Bu sonuç, Türkiye'nin atletizm alanındaki uluslararası başarılarına önemli bir katkı sağladı.
10 Mart 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin üçüncü haftasında Tayland'ı 3-0 mağlup etti. Hong Kong Coliseum'da oynanan maçta Türkiye, ilk iki seti 25-17, üçüncü seti ise yine 25-17 kazandı. Filenin Sultanları, bu galibiyetle organizasyonda dokuz maçta yedi galibiyet elde etti. Türkiye, üç hafta sonunda ilk 8'de yer alması halinde finallere katılma hakkı kazanacak.
12 Haziran 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 68 kiloda mücadele eden milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, bronz madalya kazandı. Çavuşoğlu, repesaj maçında Polonyalı Viktorya Choluj’u 4-3 yenerek akşam seansında Kuzey Koreli Sol Gum Park’ı mağlup etti. Maçın bitişiyle birlikte Çavuşoğlu, annesine ithafen duygusal bir mesaj verdi. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansına önemli bir katkı sağladı.
6 Ağustos 2024

Türkiye Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi’nin ikinci haftasında Almanya ile karşılaştı ve maçı 3-1 kazandı. İlk seti 25-20 kaybeden takım, sonraki üç seti 20-25, 9-25 ve 24-26 kazanarak galibiyete ulaştı. Bu sonuçla Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde beşinci maçında üçüncü galibiyetini elde etti. Maç, ABD'de oynandı.
30 Mayıs 2024

A Milli kadın voleybol takımı, Milletler Ligi'nin ikinci haftasındaki son maçında ABD'yi 3-2 yenerek büyük bir başarı elde etti. Bu galibiyetle birlikte takım, Milletler Ligi'nde altıncı galibiyetini almış oldu ve ikinci haftayı 4'te 4 yaparak tamamladı. Maç sonrasında TRT Spor'un ağır çekimde ekrana verdiği bir görüntü sosyal medyada büyük ilgi gördü ve Türk taraftarların sevinci gündem oldu. Filenin Sultanları, 11-16 Haziran tarihlerinde Hong Kong'da oynayacakları üçüncü hafta maçlarında Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşacak.
3 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'ndeki ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti'ni 3-1 mağlup etti. Maçta geriye düşmesine rağmen toparlanarak setleri 17-25, 25-15, 25-17 ve 25-18 kazanan Filenin Sultanları, ligdeki ikinci galibiyetini aldı. Milliler, Hong Kong etabındaki üçüncü maçında 15 Haziran Cumartesi günü Çin ile karşılaşacak.
13 Haziran 2024

İkinci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Amedspor, ligin bitimine iki hafta kala liderken, Iğdır'a 2-0 yenilerek şampiyonluk kutlamalarını erteledi. Maçta, biletlerin tükenmesi ve karaborsa sorunları yaşanırken, tribünde dua eden beyaz tülbentli bir grup Kürt kadın dikkat çekti. Bu kadınlar, çatışmalarda çocuklarını kaybetmiş ve 'Barış Anneleri' olarak bilinen bir inisiyatifin üyeleriydi. Genellikle siyasi ve ciddi eylemlerde görülen Barış Anneleri, bu kez bir spor etkinliğinde yer aldı.
22 Nisan 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin 3. haftasında Tayland'ı 3-0 mağlup etti. Hong Kong Coliseum'da oynanan maçta Türkiye, ilk iki seti 25-17, üçüncü seti ise yine 25-17 kazandı. Filenin Sultanları, bu galibiyetle organizasyonda dokuz maçta yedi galibiyet elde etti. Türkiye, üç hafta sonunda ilk 8'de yer alması halinde finallere katılma hakkı kazanacak.
12 Haziran 2024

Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden ve ‘Yaşa Fenerbahçe’ marşının unutulmaz sesi Nesrin Sipahi, 89 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ani bir rahatsızlık sonucu vefat ettiği bilgisi Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay tarafından duyuruldu. Sipahi, müzik kariyerine klasik batı müziği ve şan dersleri alarak başladı ve 1953'te TRT Ankara Radyosu'nda kadrolu sanatçı olarak göreve başladı. 1998 yılında devlet sanatçısı unvanını alan Sipahi, müziğe katkılarından dolayı 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'ne layık görüldü.
16 Mart 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli tekvandocu Nafia Kuş Aydın, kadınlar +67 kilo kategorisinde Şilili rakibi Fernanda Aguirre'yi 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Müsabaka Grand Palais'ta gerçekleşti. Nafia Kuş Aydın, çeyrek finalde Ürdünlü Rama Abo-Alrub ile karşılaşacak.
10 Ağustos 2024

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Sevda Ferdağ, 81 yaşında Cihangir'deki evinde hayatını kaybetti. Uzun süredir hastalıklarla mücadele eden Ferdağ'ın ölüm haberini Film-San Vakfı duyurdu. 1942 doğumlu Ferdağ, 1958'de başladığı oyunculuk kariyerinde 'Kapıcılar Kralı', 'Gurbet Kuşları' gibi önemli filmlerde rol aldı ve 2009'a kadar yaklaşık 150 filmde yer aldı.
17 Şubat 2024

Fransız milli takımından çıkarılan cimnastikçi Kaylia Nemour, 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Cezayir’e altın madalya kazandırdı. Nemour, üç yıl önce kulübü Avoine-Beaumont’la yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle Fransız milli takımından çıkarılmıştı ve bu nedenle olimpiyatlara Cezayir Milli Takımı ile katıldı. Asimetrik paralel finalinde 15 bin 700 puanla birinci olan Nemour, zaferini Cezayir bayrağını havaya kaldırarak kutladı. Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun da Nemour’u tebrik etti.
8 Ağustos 2024
İşaretlediklerim