İstanbul Esenyurt'ta M.Ö. isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi F.Ö.'yü silahla vurarak öldürdü ve ardından kendisini vurdu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, çiftin hayatını kaybettiğini belirledi. Cesetler, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.
21 Eylül 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni, daha önce üç defa arama yapılan bir dere yatağında bulundu. Diyarbakır Baro Başkanvekili Mehdi Özdemir, cenazenin bulunduğu alanda daha önce arama yapıldığını ve soruşturmanın genişletileceğini belirtti. Narin Güran'ın kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belirlenecek. Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın amcası S.G. kasten öldürme şüphesiyle tutuklandı.
8 Eylül 2024

Dilan ve Engin Polat çiftinin de içinde olduğu 14 şüphelinin tutuklu bulunduğu soruşturmada, bazı tutukluların cezaevi nakilleri yapıldı. Engin Polat ve babası Sezgin Polat başka bir yüksek güvenlikli cezaevine gönderilirken, diğer bazı şüpheliler farklı cezaevlerine nakledildi. Soruşturma, suç gelirlerinin aklanması ve vergi usul kanununa muhalefet gibi suçlamalarla devam ediyor. Ayrıca, Polat çifti ve Sezgin Polat silahlı saldırıya azmettirme suçundan da tutuklanmıştı.
16 Kasım 2023

İstanbul'da Bağcılar ve Küçükçekmece'de iki kadın, eşleri tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Bağcılar'da İ.Ç, tartıştığı eşi K.Ç'yi bıçaklayarak öldürdü ve 'kasten öldürme' suçundan mahkemeye sevk edildi. Küçükçekmece'de ise 27 yaşındaki G.A, 23 yaşındaki eşi Ö.A'yı sokakta bıçaklayarak öldürdü ve olay yerinde gözaltına alındı. Ayrıca Arnavutköy'de bir erkek, boşanmak üzere olduğu eşini öldürdü.
15 Ağustos 2024

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yeğenini 12 yaşından itibaren istismar eden amca Y.K. hakkında mahkeme beraat kararı verdi. Mağdurun ifadelerine göre, Y.K. tarafından tehdit edilmiş ve zorla cinsel ilişkiye zorlanmıştır. Y.K. ise suçlamaları reddederek mağdurun rızası olduğunu iddia etmiştir. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede Y.K.'nin çeşitli suçlardan cezalandırılması istenmiş, ancak mahkeme Y.K.'nin suçlarını işlediğinin sabit olmadığına hükmederek beraatine ve tahliyesine karar vermiştir. Mağdurun can güvenliğinden endişe edildiği ve koruma kararı talep edildiği belirtilmiştir.
2 Haziran 2023

Bursa'nın Keles ilçesinde Mehmet Arslan, kalp krizi geçiren annesini hastaneye yetiştirmeye çalışırken direğe çarptı. Kazada sürücü Mehmet Arslan olay yerinde hayatını kaybetti. Annesi Emine Arslan ise kaldırıldığı Keles Devlet Hastanesi'nde kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.
17 Ekim 2023

Muğla’nın Yatağan ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili olarak baba ve oğlu gözaltına alındı. Yangının, Yava Mahallesi’nde şüpheli M.Ş ve oğlu İ.Ş’nin arı kovanlarına körükle duman vermeleri sırasında çıktığı belirtildi. Jandarma ekipleri baba ve oğlunu gözaltına alırken, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.
18 Ağustos 2024

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, iki yaşındaki N.Ö. isimli çocuğa cinsel saldırıda bulunan 25 yaşındaki F.S., çocuğun annesi ve sekiz yaşındaki kızı marketteyken evde gerçekleştirdiği saldırı sonucu tutuklandı. Çocuk hastaneye kaldırıldı ve cinsel saldırıya uğradığı tespit edildi. Şüpheli F.S., 'çocuğa nitelikli cinsel istismar' ve 'kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından mahkemece tutuklanırken, anne M.Ö. ve olayla bağlantılı olduğu düşünülen M.G.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. Sekiz yaşındaki kız çocuğu devlet korumasına alınırken, iki yaşındaki N.Ö. yoğun bakımda tedavi altında. F.S.'nin çocuğun dayısı olduğu iddiası yalanlanarak akrabalık bağının olmadığı belirlendi.
20 Mayıs 2023

Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in ailesi, AKP Bursa İl Başkanı Davut Gürkan tarafından ziyaret edildi. Gürkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileterek, olayın çözüleceği ve desteklerinin süreceği mesajını verdi. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu 10 kişi tutuklandı. Hem AKP hem de MHP'den cinayetle ilgili uzun süre herhangi bir açıklama yapılmamıştı.
6 Ocak 2023

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran hakkındaki haberlere yayın yasağı getirildi. Narin Güran, 21 Ağustos'ta kaybolmuş ve ailesi durumu yetkililere bildirmişti. Soruşturma kapsamında Narin'in abisi gözaltına alınmış ve kolundaki ısırık izi Adli Tıp tarafından incelenmişti. Diyarbakır 5’inci Sulh Ceza Hakimliği, çocuğun üstün yararı ve soruşturmanın gizliliği gerekçesiyle yayın yasağı kararı aldı.
29 Ağustos 2024

Sinan Ateş davasının dördüncü celsesinde, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'ı cinayeti azmettirmekle suçladı. Ayşe Ateş, eşinin kendisine bu iki ismin öldürülmesi için talimat verdiğini söylediğini belirtti. Duruşmada ayrıca, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü asayiş şube müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın gözaltına alınmasıyla ilgili sahte polis tutanağına dair suç duyurusunda bulundu. Duruşma yarın devam edecek.
4 Temmuz 2024

İran'da, 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan ve 16 Eylül'de ölen Mahsa Emini'nin babası Emced Emini'ye suikast girişimi engellendi. Kürdistan Eyaleti Vali Yardımcısı Mehdi Ramazani, terör örgütleriyle iltisaklı birkaç kişinin suikast girişimini emniyet güçlerinin müdahalesiyle engellediğini ve şahısların yakalandığını belirtti. Mahsa Emini'nin ölüm yıl dönümünde protestoların yeniden canlanma ihtimali üzerine güvenlik güçleri ülke genelinde tedbirlerini artırmıştı.
16 Eylül 2023

Nevşehir'de Oğuzhan Ş., boşandığı eski eşinin ailesiyle tartıştıktan sonra onları yaraladı. Olay sırasında dairenin penceresinden düşen Oğuzhan Ş. hayatını kaybetti. Yaralanan eski eşinin anne ve babası hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
27 Eylül 2023

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın akrabası S.G. gözaltına alındı. Narin Güran, 21 Ağustos’ta kaybolmuş ve ailesi durumu yetkililere bildirmişti. Soruşturma kapsamında Narin’in abisi de gözaltına alınmış ve kolundaki ısırık izi Adli Tıp Kurumu tarafından incelenmişti. Diyarbakır Başsavcılığı, Narin Güran hakkındaki haberlere yayın yasağı getirilmesini talep etmişti.
31 Ağustos 2024

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 24 yaşındaki Aysun Ahnas, Baver Gözetir (26) tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı Gözetir, olaydan sonra kendini asarak hayatına son verdi. Ahnas'tan haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi ve olay yerine gelen ekipler her iki kişinin de öldüğünü tespit etti. Cesetler, otopsi için Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
11 Ocak 2023

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, 50 yaşındaki Zehra Elesli ve 15 yaşındaki kızı Hatun Elesli, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay, Akçalı Mahallesi’nde tek katlı evlerinin damında salça yaparken meydana geldi. Anne Zehra Elesli elektrik akımına kapıldıktan sonra, kızı Hatun Elesli annesini kurtarmaya çalışırken aynı şekilde elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralanan anne ve kızı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve cenazeleri Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.
23 Temmuz 2024

Arnavutköy’de 40 yaşındaki Harun G, boşanma aşamasında olduğu 35 yaşındaki eşi Serpil G’yi sokakta silahla vurarak öldürdü. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Harun G'yi teslim ol çağrılarının ardından gözaltına aldı. Harun G, ifadesinde eşinin çocuklara bakmak istemediğini söylemesi üzerine tartıştıklarını ve bu tartışmanın cinayete sebep olduğunu ileri sürdü.
10 Ağustos 2024

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Baba Süleyman Sayın, oğlunun yanında olabilmek için işinden ayrıldı. Sanatçı Haluk Levent ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun çabalarıyla anne kısa süreliğine oğluyla görüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da destek sözü verdi. Temel Karamollaoğlu, Yusuf'u ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Bozdağ'a annenin tahliyesi için çağrı yaptı.
11 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir sitede çalışan M.A. isimli birey, ailevi ve psikolojik sorunlar nedeniyle üç çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti. Polis ekipleri, ihbar üzerine gittikleri dairede dört kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Sancaktepe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve konunun tahkikat altında olduğu belirtildi.
27 Ocak 2023
İşaretlediklerim