2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda İsrail ile Paraguay arasında oynanan futbol maçında, Gazze'ye yönelik saldırıları protesto eden taraftarlar hakkında 'Yahudi karşıtı' oldukları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Fransa Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi, ellerinde Filistin bayrakları taşıyan ve 'Soykırım Olimpiyatları' yazılı pankart açan taraftarlar hakkında şikayette bulundu. Paris savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattığını doğruladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'e Rusya'ya uygulanan yaptırımların uygulanamayacağını belirtti.
29 Temmuz 2024

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Norveç'te gerçekleştirileceği öğrenilen bir Kuran'a saldırı eylemi sebebiyle Norveç'in Ankara Büyükelçisini bakanlığa çağırdı. Bu çağrı, İsveç'te Danimarkalı-İsveçli aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Türkiye büyükelçiliği önünde Kuran yakmasına verilen tepkilerin ardından geldi. Paludan'ın eylemi sonrasında Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğine destek vermeyeceğini duyurmuştu.
2 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye Trabzonspor maçındaki saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle 112 bin lira para cezası ve tribün kapatma cezası uyguladı. Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'a sportmenliğe aykırı hareketten dolayı 39 bin lira para cezası verildi. Ayrıca Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Gaziantep FK ve Bitexen Antalyaspor da çeşitli nedenlerle para cezalarına çarptırıldı. Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'ya da sportmenliğe aykırı hareketten dolayı ceza verildi.
10 Kasım 2023

Oscar ödüllü ABD'li oyuncu Susan Sarandon, New York'ta düzenlenen bir Filistin destek eyleminde yaptığı yorumlar nedeniyle Hollywood'da boykotla karşılaştı ve menajerlik şirketi UTA ile yollarını ayırdı. Sarandon, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, artan nefret suçlarına dikkat çekmek istediğini ancak ifade ederken hata yaptığını ve Yahudi toplumunu incittiği için pişmanlık duyduğunu belirtti. Oyuncu, her türlü bağnazlığa karşı mücadelede dayanışma göstermek istediğini ifade etti.
3 Aralık 2023

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde Filistinli iş insanı F.M. aracındayken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda F.M. ve koruması yaralanırken, direksiyondaki Filistinli A.K. hayatını kaybetti. Saldırıda susturucu kullanıldığı ve maskeli saldırganların kaçtığı belirlendi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
19 Ağustos 2024

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası Türkiye'ye destek için gelen İsrail sivil arama-kurtarma ekibi, yakın güvenlik tehdidi sebebiyle özel bir jetle ülkelerine geri döndü. İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yönetilen ve 25 kişiden oluşan Ihud Hatzala ekibi, Türkiye'de 15 kişinin kurtarılmasına yardımcı olmuştu. Ayrıca, Avusturya ve Almanya'dan gelen ekipler de güvenlik endişeleri nedeniyle ya ülkelerine dönmüş ya da faaliyetlerini durdurmuştu.
12 Şubat 2023

İsveç'te, PKK'ya finansman sağlama girişiminde bulunmakla suçlanan bir kişi mahkemeye çıkarıldı. Şüpheli, daha önce Stockholm'de bir restoran önünde silah sıkıp tehditler savurduğu için tutuklanmıştı. Savcılık, şüphelinin PKK için haraç toplamaya çalıştığını ve örgütün İsveç'teki faaliyetlerinde kilit rol oynadığını iddia ediyor. Bu olay, İsveç'in NATO üyeliği sürecinde Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki endişeleri ve talepleri bağlamında önem taşıyor.
21 Haziran 2023

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar'ın istişarelerde bulunmak üzere Ankara'ya çağrıldığını duyurdu. Bu karar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve insani yardım girişine izin vermemesi nedeniyle alındı. İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucunda binlerce Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. İsrail ayrıca Gazze'deki en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi'ni de hedef aldı.
4 Kasım 2023

Türkiye, İsrail ile olan ticari ilişkilerini geçici olarak durdurdu ve bu karar, İsrail'e ihracat yapan Türk firmalarını zor durumda bıraktı. Firmalar, taahhütlerini yerine getirebilmek için Mısır ve Lübnan gibi üçüncü ülkeler üzerinden mal sevkiyatı yapmayı değerlendiriyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi ve diğer sektör temsilcileri, bu durumun ihracat rakamlarına olumsuz yansıyacağını ve firmaların büyük kayıplar yaşayabileceğini belirtiyor. Ayrıca, Avrupalı firmaların Türk ihracatçılarına İsrail'e ürün gönderme konusunda aracılık teklifleri yaptığı bildiriliyor.
6 Mayıs 2024

Oyuncu Ezgi Mola, Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunup serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a 10 bin lira manevi tazminat ödeyecek. Mola, Orhan'ın serbest bırakılmasına sosyal medyada tepki göstermiş ve bu nedenle Orhan'ın avukatı tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Mahkeme, Mola'nın 20 Ağustos 2020'de yaptığı paylaşım nedeniyle manevi tazminat ödemesine karar verdi.
12 Haziran 2024

İsrail dış istihbarat servisi Mossad, İsrail ile Hamas arasında süren ateşkes ve esir takası anlaşması görüşmelerinde iyimser olduklarını arabulucu ülkelere iletti. The Wall Street Journal'ın haberine göre, Mossad yetkilileri hükümetin ve güvenlik kabinesinin ateşkes anlaşmasını onaylama konusunda olumlu bir mesaj verdi. Başbakan Binyamin Netanyahu'nun İsrailli müzakere ekibini Katar'ın başkenti Doha'ya göndermeyi kabul ettiği duyuruldu. Anlaşmanın birkaç hafta sürebileceği belirtiliyor.
6 Temmuz 2024

İtalya'nın Atalanta takımından milli futbolcu Merih Demiral, Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımına transfer oldu. Al Ahli, daha önce de Edouard Mendy, Roger Ibanez, Franck Kessie, Allan Saint-Maximin, Riyad Mahrez ve Roberto Firmino gibi önemli isimleri kadrosuna katmıştı. Fenerbahçe altyapısında yetişen ve daha sonra Portekiz ve İtalya'da forma giyen 25 yaşındaki Merih, Atalanta kariyerinde 70 maça çıktı ve üç gol attı.
19 Ağustos 2023

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük'ten transfer edilen 23 yaşındaki sol bek Levent Mercan ile dört yıllık, Mert Hakan Yandaş ile ise iki yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Levent Mercan, 2021'den bu yana Fatih Karagümrük'te 93 maça çıkmış ve dört gol atma başarısı göstermişti. Bu transferlerin, Galatasaray'ın da ilgilendiği iddia edilen Levent Mercan'ı da kapsaması dikkat çekti.
21 Haziran 2024

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde rehin tutulan kişiler hakkında bilgi verenlere güvenlik ve para teklif etti. Bu teklif, havadan atılan ilanlarla duyuruldu. İlanlarda telefon numaraları ve karekod yer aldı. İsrail ordusunun sosyal medya hesabından da paylaşılan duyuruda, verilecek bilgiler karşılığında İsrail ordusunun kişilerin güvenliği ve evlerinin selameti için çaba göstereceği ve para ödülü sağlayacağı belirtildi.
24 Ekim 2023

Halil Özer, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sırasında yaşanan ve maçın seyrini etkileyen olaylarla ilgili kilit soruları dile getirdi. Maçın hakemi Halil Umut Meler'in maçı tatil etme niyetinin olduğu ancak son anda devam etmesine karar verildiği, güvenlik önlemlerinin yetersizliği, maskeli bir şahsın olayların başlamasında kilit rol oynaması gibi konulara dikkat çekti. Özer, bu olayların Türk futbolu için önemli bir dönüm noktası olduğunu ve özellikle yerel gazetecilerin bu konuları daha yakından takip etmesi gerektiğini vurguladı.
7 Nisan 2024

Rasim Ozan Kütahyalı, 'Derin Futbol' programında kullandığı ifadeler nedeniyle RTÜK üyesi İlhan Taşcı tarafından kişilik haklarına saldırı gerekçesiyle dava edildi. Taşcı, Kütahyalı'dan 20 bin liralık manevi tazminat talep etti. Davanın duruşmasında Kütahyalı'nın aylık 27 bin 500 lira kazandığı ve dört lüks araca sahip olduğu bilgisi dosyaya eklendi, ancak bu bilgilerin kesin olmadığı ve teyide muhtaç olduğu belirtildi.
1 Mart 2024

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsrail'in Hamas'ın saldırılarına karşı verdiği yanıtın orantılı olması gerektiğini ifade etti. Stoltenberg, İsrail'in kendini savunma hakkının olduğunu, ancak verilecek yanıtın masum sivillerin ölümünü önlemek için orantılı olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, İsrail'e düşman ülkelerin mevcut çatışma durumunu kullanmaması gerektiğini vurguladı ve ABD'nin bölgedeki askeri varlığını artırdığını hatırlattı.
11 Ekim 2023

Uluslararası 10 havayolu şirketi, Hizbullah ile İsrail arasındaki gerginlik nedeniyle İsrail'e 52 seferi iptal etti ve yüzlerce seferi erteledi. İsrail ordusu, Hizbullah'ın İsrail'i hedef almayı planladığını öne sürerek Lübnan'a önleyici saldırı başlattığını duyurmuştu. Hizbullah ise Beyrut'ta suikast sonucu öldürülen üst düzey komutanlarından Fuad Şükür için İsrail'e misilleme saldırısı başlatmıştı. Bu gelişmelerin ardından, Fransız Havayolları da dahil olmak üzere birçok uluslararası havayolu şirketi İsrail'e seferlerini iptal etti.
25 Ağustos 2024

İspanyol spor basını, Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki futbolcusu Arda Güler'in Real Madrid'e 20 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olacağını öne sürdü. Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez'in Arda'ya Barcelona'nın teklifinden daha yüksek bir teklif sunduğu ve Fenerbahçe ile Arda Güler'den onay beklenildiği belirtildi. Arda'nın Barcelona, Sevilla ve Milan gibi kulüplerden gelen teklifleri reddederek Real Madrid'i tercih ettiği, ancak kiralık olarak başka bir takımda oynama ihtimalinin de gündemde olduğu ifade edildi.
5 Temmuz 2023

Hamas, şu ana kadar 26'sı İsrailli toplam 45 rehineyi serbest bırakırken, İsrail 78 Filistinliyi serbest bıraktı. İki taraf arasında 'insani ara' adı verilen süreçte, rehine takası yapılması ve Gazze'ye insani yardım girişine izin verilmesi kararlaştırıldı. Hamas, İsrail'in bazı koşulları yerine getirmediğini iddia ederek takası erteledi, ancak Katar'ın devreye girmesiyle engeller aşıldı ve takas devam etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, her 10 İsrailli rehineye karşılık 'insani ara'nın bir gün uzatılmasını olumlu bulduğunu belirtti.
27 Kasım 2023
İşaretlediklerim