CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, disipline sevk edilen ve Ankara'ya yürüyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı savunduğunu öne sürdü. Erdoğan, Özcan'ın yürüyüşüne ilişkin yaptığı açıklamada, CHP içindeki 'değişim' adı altındaki çekişmelere atıfta bulunmuştu. Öztrak, Erdoğan'ın bu sözlerinin muhalefeti karıştırma çabasını gösterdiğini belirtti. Özcan ise Öztrak'a Twitter üzerinden sert bir yanıt vererek, kendisinin bağımsız olduğunu ve eğer Saray ile irtibatı ispatlanırsa Kızılay Meydanı'nda kendini yakacağını söyledi.
7 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın üç başkan yardımcısını görevden alarak, yerlerine yeni isimler atadı. Görevden alınan isimler Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman oldu. Yerlerine ise Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı.
28 Temmuz 2023

CHP'nin yeni yönetimi altında, muhalefet tabanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan bakış açısında bir değişiklik olmadığı gözlemleniyor. Özgür Özel'in Erdoğan ile görüşmesi, bazı kesimler tarafından olumlu adım olarak değerlendirilse de, muhalefet tabanından gelen tepkiler genellikle eleştirel ve şüpheci nitelikte. Bu tepkiler, Erdoğan'ın politikaları ve yönetim tarzı hakkında genel bir memnuniyetsizliği yansıtıyor. Paneldeki katılımcılar, Erdoğan'ın ülkeyi kutuplaştırdığı ve adaleti sağlamada yetersiz kaldığı yönünde görüş bildirdi.
6 Mayıs 2024

Yüksek Seçim Kurulu, Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı seçimi için kesin aday listesini duyurdu. 28 Mart'ta yayımlanan geçici aday listesine yapılan itirazlar YSK tarafından değerlendirilmiş ve reddedilmiştir. Kesin aday listesi Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan'dan oluşmaktadır.
31 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Mart'ta seçim kararını alacaklarını ve bu kararın ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlanarak seçim sürecinin başlayacağını açıkladı. Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasının planlandığını belirtti. Ayrıca, depremzedelerin seçmen kaydı ve ikametgah değişikliklerinden dolayı hak kaybı yaşamamaları için bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlanacağını ifade etti. Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığı konusunda hukuki tartışmalar devam ederken, Erdoğan ve danışmanları yeni sistemle 'sıfırlanma' teorisini savunuyor; ancak bu teori kanunda açık bir hüküm bulunmadığı için tartışmalı.
6 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerini kura ile belirledi. Kura sonucunda Tayyip Erdoğan birinci, Muharrem İnce ikinci, Kemal Kılıçdaroğlu üçüncü ve Sinan Oğan dördüncü sırada yer alacak. Adayların isimleri YSK üyeleri, sıraları ise parti temsilcileri tarafından çekildi. Milletvekili seçimlerinde ittifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri ise 8 Nisan'da yapılacak kura ile belirlenecek.
1 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden sonraki ilk kabine toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, enflasyon ve fahiş fiyat sorununu gündemden çıkarma konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Anayasa değişikliği teklifini yeniden Meclis'e sunacaklarını, istikrar ve güven vurgusu yaparak 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceklerini ifade etti. Depremzedeler için konut yapımı ve emeklilere bayram öncesi ödeme yapılacağını duyurdu. Ayrıca asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalarına başlayacağını ve vatandaşların dokuz gün bayram tatili yapabileceğini belirtti.
6 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, milletin seçimde eski sisteme dönüş önerilerini reddettiğini belirterek parlamenter sistem tartışmalarının sona erdiğini ifade etti. Erdoğan, hükümetin hedeflerine hızla ilerleyeceğini, ekonomiyi güçlendirecek kadroları oluşturduklarını ve kadın hakları konusunda muhalefetin iddialarının asılsız olduğunu vurguladı. Ayrıca asgari ücret komisyonunun görüşmelere başladığını ve engelli ile yaşlı aylıklarının bayramdan önce ödeneceğini duyurdu.
14 Haziran 2023

Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'de ve politikalarında köklü bir değişime hazırlandığını belirtiyor. Bu değişimin sadece kadro değişikliği değil, bir paradigma değişikliği olacağı vurgulanıyor. Erdoğan'ın bu değişimi geniş bir perspektiften ele alması ve uluslararası alanda da etkili olacağı ifade ediliyor. AK Parti'nin değerleri üzerine inşa edilecek bu yeni yol haritasının, daha fazla demokrasi ve özgürlükler üzerine odaklanacağı belirtiliyor.
3 Haziran 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasında gerginlik olduğuna dair sosyal medyada dolaşan iddialara Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Soylu, Erdoğan'ı 'davamızın lideri' olarak nitelendirdi ve milletvekili adaylığı konusundaki tartışmalara girmeyeceğini belirtti. Ayrıca, AKP'nin 14 Mayıs seçimleri için mevcut bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak göstermeyi planladığı ve özellikle deprem bölgelerinden aday gösterilecek bakanlarla kaybedilen desteği geri kazanmayı hedeflediği bilgisi verildi.
25 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla birçok kuruma yeni atamalar gerçekleştirdi. Bu atamalar arasında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığına Hasan Kaymak'ın getirilmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'ne Birol Güven'in atanması gibi önemli pozisyonlar bulunmaktadır. Ayrıca, TCDD Genel Müdürlüğü'ne Veysi Kurt, Adalet Bakanlığı Bakan yardımcılığına Hursit Yıldırım gibi diğer önemli atamalar da yapıldı.
23 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tercih ettiği dört bakan yardımcısının atamasını onayladı. Bu atamalar, özellikle ekonomi yönetimindeki koordinasyon ve çalışmaların önemini gözler önüne seriyor. Piyasalar tarafından da yakından takip edilen bu atamaların, bakan yardımcılığı pozisyonlarının önemini vurguladığı ve kısa sürede Resmi Gazete'de yayımlanabileceği ifade ediliyor.
21 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'i feshederek 14 Mayıs'ta erken seçim yapılacağını açıklamasının ardından AKP'de milletvekili adaylık süreci hareketlendi. Parti, bürokrasiden gelen adaylık taleplerini ve mevcut milletvekillerinin listeye girebilme beklentilerini dengelerken, kırgınlıkları önlemeye çalışıyor. Aday adaylığı için AFAD'a yardım şartı getirilmiş ve parti yönetimi, aday gösterilmeyecek isimlerle birebir görüşmeler yaparak olası kırgınlıkları en aza indirmeyi hedefliyor. Bürokrasiden gelen 'seçilecek yerden adaylık' talepleri de değerlendiriliyor ve son kararı Erdoğan verecek.
13 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta seçim yapılacağını işaret etmesinin ardından, altılı masa adayını henüz açıklamadı. Altılı masa kurmayları, adayın şubat ortasında büyük bir etkinlikle duyurulacağını ve Erdoğan'ın açıklamasının kendi takvimlerini etkilemeyeceğini belirtti. 26 Ocak'ta İYİ Parti Genel Merkezi'nde yapılacak toplantıda aday belirleme süreci gündeme alınacak, ancak bu toplantıda kesin bir isim üzerinde uzlaşılması beklenmiyor. Liderler, partilerin anket sonuçlarını paylaşacak ve müzakereler sonucunda öne çıkan isimler yetkili organlarda görüşülecek.
21 Ocak 2023

AKP Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanarak TBMM'deki yeni grup yönetimini belirledi. Toplantı sonucunda Abdullah Güler Grup Başkanı, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Özlem Zengin, Abdulhamit Gül, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Leyla Şahin Usta ise Grup Başkanvekilleri olarak seçildi. Ancak bu isimlerin resmi olarak göreve başlamaları için Meclis'te milletvekillerinin oylarıyla seçilmeleri gerekiyor ve bu seçimin cumartesi günü yapılması bekleniyor.
30 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığına yapılan itirazları, 2017 anayasa değişikliği sonrası 'yeni sistemle kronometreyi sıfırladıklarını' belirterek reddetti. Erdoğan ve AKP'li yetkililer, 2014'teki seçimin eski, 2018'deki seçimin ise yeni sistemle yapıldığını ve bu nedenle üçüncü dönem adaylığının önünde bir engel olmadığını savunuyorlar. Ancak ilgili kanunda 'sıfırlanma'ya dair bir madde bulunmuyor.
3 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP MKYK toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e müdahale etmediğini ifade etti. Mehmet Şimşek, Mayıs 2023 seçimlerinden sonra ekonomi politikalarında değişiklikler yapmış, faiz oranlarını artırmış ve döviz kuru üzerindeki kontrolleri gevşetmişti. Ayrıca yatırım bulmak için hem Körfez ülkelerini hem de Batı'yı ziyaret ediyor. Toplantıda narenciye sektörüne destek konusu gündeme geldiğinde Erdoğan, Şimşek'in bağımsız karar verdiğini söyleyerek konuyu ona bıraktı.
9 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi çeşitli bakanlık ve kurumlarda üst düzey yönetici pozisyonlarına yeni atamalar gerçekleştirildi. Bazı il müdürleri görevden alınırken, yerlerine yeni isimler getirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda da müfettişlik pozisyonuna atama yapıldı.
14 Ocak 2023

AKP, mevcut kabinedeki bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak göstermeyi planlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 kabine üyesinin farklı illerden aday olacağını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dışında tüm bakanlar birinci sıradan aday gösterildi. AKP'nin bu hamlesiyle özellikle deprem bölgelerindeki kaybolan desteği geri kazanmayı hedeflediği belirtiliyor.
9 Nisan 2023

Can Ataklı, son dönemde yaşanan siyasi yumuşama hareketlerine rağmen, geçmişteki gerginliklerin sorumlusunun kim olduğunu sorguluyor. Erdoğan'ın uzun süredir muhalefet partilerine karşı agresif ve uzlaşmaz bir tutum sergilediğini, muhalefet liderlerini ciddiye almadığını ve önemli konularda muhalefetle iletişim kurmadığını belirtiyor. Ayrıca, Erdoğan'ın son seçimlerdeki başarısızlıklarının ardından siyasi tutumunda bir değişiklik olup olmadığını sorguluyor.
30 Nisan 2024
İşaretlediklerim