Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin batısında hafta sonu kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Fırtınanın etkisini cumartesi günü artırması öngörülüyor. Çanakkale, Edirne, İstanbul ve Kırklareli illerinin etkileneceği belirtiliyor. MGM, olası ulaşım aksamaları, çatı uçmaları ve soba ile doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı vatandaşları uyarıyor.
1 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde cuma saat 18.00'den cumartesi saat 18.00'e kadar kuvvetli yağış ve lodos fırtınası beklendiğini duyurdu. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden 50-70 km/saat hızında, yer yer fırtına şeklinde 70-90 km/saat hızında esmesi öngörülüyor. Ayrıca, bölgede mevsim normallerinin üzerinde beklenen hava sıcaklıklarının, pazar gününden itibaren yağışlarla birlikte düşerek mevsim normallerine gerileyeceği tahmin ediliyor.
10 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için sarı kodlu uyarı yayınladı. Beklenen kar, yağmur ve kuvvetli rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklar öngörülüyor. Ayrıca kuvvetli rüzgar ve fırtına sebebiyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi risklere karşı şehir sakinleri uyarıldı.
29 Ocak 2024

Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova'nın batısında yarın sabah saatlerinden sonra kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Rüzgarın hızının 60-80 kilometre/saat, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda ise 80-100 kilometre/saat olması öngörülüyor. Fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklar yaşanabileceği için dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.
4 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi verilerine göre, İstanbul'da bu geceden itibaren yağışlı hava etkili olacak ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının birkaç derece azalması ve rüzgarın kuzeyli yönlerden esmesi öngörülüyor. İBB ekipleri, yağışın şiddeti ve miktarı nedeniyle olası sel veya taşkınlara karşı önlem alıyor.
27 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağışların, kuzey kesimlerde orta kuvvette kar ve yükseklerde kuvvetli kar olarak devam etmesi bekleniyor. Salı sabahına kadar kuzey yönlerden esen kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte kuvvetli kar yağışı öngörülüyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.
28 Ocak 2024

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da yarın sabaha kadar sürecek kuvvetli yağışlar için uyarıda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yağışların olumsuz etkileri için ALO 153'ün aranmasını istedi ve bazı metro seferlerini iptal etti. İstanbul'da yağışlı hava ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
28 Eylül 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Ankara Valiliği verilerine dayanarak yarın Ankara'da yerel kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Belediye, olası olumsuzluklara karşı tüm birimlerini teyakkuz haline getirdi ve vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.
3 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre, İstanbul'da hafta sonu soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Cumartesi günü fırtına, pazar günü ise tam fırtına bekleniyor ve sıcaklıkların 4-8 derecelere kadar düşmesi öngörülüyor. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı olabileceği tahmin ediliyor. İBB, olası olumsuzluklara karşı ekiplerini hazırda beklettiğini ve İstanbulluların tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu.
24 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Denizi'nde yarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden esmesi beklenen 6 ila 8 kuvvetindeki fırtına için uyarıda bulundu. Fırtınanın aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Uyarı, resmi Twitter hesabı üzerinden de paylaşıldı.
12 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuzey ve orta Ege Denizi'nde yarın akşam saatlerinde güneyli yönlerden esmesi beklenen 6 ila 8 kuvvetindeki fırtına için uyarıda bulundu. Fırtınanın salı sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Uyarı, resmi Twitter hesabı üzerinden de paylaşıldı.
26 Mart 2023

Ankara Valiliği, 13 Haziran'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar konusunda vatandaşları uyarıyor. Olası ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor. Uyarı, valiliğin Twitter hesabı üzerinden ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine dayanarak yapılmıştır.
12 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin bazı illerinde yarın kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul Anadolu Yakası, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
17 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da yarın öğlen saatlerinden itibaren lodos fırtınası ve kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbullular, olası olumsuzluklara karşı uyarıldı ve herhangi bir durumda ALO153 numarası ile iletişime geçmeleri tavsiye edildi.
10 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da cuma ve cumartesi günleri hafif kar yağışı beklendiğini duyurdu. Yarın yağmurlu ve kuzey ile yüksek kesimlerde karla karışık yağmur olması öngörülüyor. Perşembe günü ise parçalı çok bulutlu bir hava tahmin ediliyor. Ayrıca, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyredeceği ve hissedilir derecede azalacağı belirtiliyor.
9 Ocak 2024

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da yarın kuvvetli ve tam fırtına beklendiğini açıkladı. İstanbullulara gönderilen SMS ile vatandaşlar olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Tam fırtına, denizcilikte rüzgarın şiddetinin 12 Beaufort ölçeğinde 12'ye ulaştığı, saatte 117-137 kilometre hızla esen bir fırtına türüdür ve bu durumda deniz kabartısı çok yükselirken hava da kararsız olur.
25 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu bölgesinde akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yanı sıra güneyden gelen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağını duyurdu. Yağışların, Adıyaman çevreleri, Diyarbakır'ın kuzey ve batısı ile Batman ve Şanlıurfa'nın kuzeyinde şiddetli olması bekleniyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra batıda, pazartesi sabah saatlerinde ise doğuda etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.
18 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 30 ilini turuncu, 36 ilini ise sarı kodla uyararak kuvvetli rüzgar, sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Batı Karadeniz, Marmara, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde olumsuz hava koşullarının etkili olacağı belirtildi. Vatandaşlar, ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
18 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul için aşırı yağış uyarısında bulunarak vatandaşları olası olumsuzluklara karşı uyardı. Vatandaşlardan dere yataklarından uzak durmaları, gereksiz yere trafiğe çıkmamaları ve bodrum katlarında yaşayanların dikkatli olmaları istendi. Sabah saatlerinden itibaren özellikle Avrupa Yakası'nda etkili olan sağanak yağışın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
29 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı gözlemlendi. Özellikle Silivri ilçesine bağlı Kadıköy Mahallesi'nde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, sokakları ve araçları beyaza bürüdü. Meteoroloji, yağışların kuzey yönlerden esen kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte salı sabahına kadar devam edeceğini tahmin ediyor.
28 Ocak 2024
İşaretlediklerim