Humane şirketi tarafından geliştirilen yapay zeka destekli Ai Pin, ekranı ortadan kaldırarak lazer mürekkebinin yansıdığı eller üzerinde çalışan bir teknoloji sunuyor. Akıllı saat boyutundaki bu cihaz, avuç hareketleriyle menüler ve deneyimler oluşturabiliyor, fotoğraf ve video çekimi gibi özellikler sunuyor, ayrıca sesli komutlar ve tercümanlık hizmeti gibi işlevlere sahip. Ai Pin, Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtıldı ve Microsoft, OpenAI gibi büyük şirketlerle ortaklık kurdu. Cihaz, ABD'de 699 dolar başlangıç fiyatı ve aylık 24 dolarlık abonelik ücretiyle satışa sunulacak.
28 Şubat 2024

Mashable editörleri, iPhone kullanıcıları için en iyi kulaklık seçeneklerini derledi. AirPods Pro (Gen 2) günlük kullanım için en iyi seçenek olarak öne çıkarken, yeni başlayanlar için AirPods (Gen 2) ve iş için Beats Solo Pro önerildi. Ayrıca, en konforlu kulaklık olarak Plantronics BackBeat Pro 2 tavsiye edildi. Her bir kulaklık, farklı kullanım senaryolarına göre değerlendirildi ve özellikleriyle öne çıktı.
5 Mart 2024

Apple, yeni akıllı saati Apple Watch X için büyük tasarım değişiklikleri planlıyor. Yeni modelin 2024'ün sonları veya 2025'in başlarında çıkarılması bekleniyor. Yeni tasarımda manyetik saat bandı, tansiyon sensörü ve mikroLED ekranın eklenmesi planlanıyor. Bu değişiklikler, cihazın boyutunu küçültmek ve dahili bileşenleri güçlendirmek için yapılıyor. Ayrıca cihazın daha hızlı bir işlemciye sahip olacağı belirtiliyor.
14 Ağustos 2023

Apple, haziran ayında tanıttığı yeni işletim sistemi iOS 18 ile birlikte 'Intelligence' adlı yapay zeka açılımını duyurmuştu. Bu yıl içinde Apple cihazlarına OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT entegre edilecek. Apple, beklenen yazılım güncellemesinin bir parçası olarak Apple Intelligence’ı eylülde sunmayı planlıyordu, ancak Bloomberg’ün haberine göre bu tarih ekime ertelendi. Apple Intelligence, iOS 18.1 ve iPadOS 18.1 beta sürümleri aracılığıyla yazılım geliştiricilerin kullanımına sunulacak.
29 Temmuz 2024

Apple, iPhone kullanıcılarının cihazlarını kalp atışlarıyla açabilmelerine olanak tanıyan yeni bir patent aldı. Bu teknoloji, halihazırda Apple Watch'ta mevcut olan ve kalp ritmini bir elektrokardiyogram (EKG) uygulamasıyla izleyen sistemin bir benzeri. Yeni patent, iPhone'un dış yüzeyinin kalp atış hızı okuyucusuna dönüşmesini öngörüyor. Ayrıca, bu teknoloji kullanıcının ruh halini belirlemek ve ona uygun müzik önerileri yapmak gibi ek işlevler de sunabilir.
3 Ağustos 2024

Apple, yeni akıllı saat modelleri Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2'yi tanıttı. Yeni modeller, daha hızlı bir işlemci ve geliştirilmiş özelliklerle birlikte geliyor. Apple Watch Series 9, yüzde 60 daha hızlı bir S9 çipe ve yüzde 30 daha hızlı bir GPU'ya sahip. Watch Ultra 2 modeli ise 49 mm kasa boyutu, titanyum kasa ve 3000 nit parlaklık sunan bir ekranla geliyor. Her iki model de watchOS 10 işletim sistemini kullanıyor. Türkiye'deki fiyatları 15 bin lira ile 40 bin lira arasında değişiyor.
13 Eylül 2023

Apple'ın sanal asistanı Siri, büyük dil modelleri ve üretken yapay zeka teknolojisi ile desteklenen yeni bir sistemle güncelleniyor. Bu güncelleme, Siri'nin e-posta gönderme ve silme, Apple News'te belirli yayınları açma gibi yeni özellikler kazanmasını sağlayacak. Siri'nin bu yeni yetenekleri, başlangıçta yalnızca Apple'ın kendi uygulamalarıyla çalışacak ve iOS 18'in ilk sürümünden sonra piyasaya çıkacak. Apple, ayrıca ChatGPT yapımcısı OpenAI ve Google ile ortaklıklar arayışında.
2 Haziran 2024

Apple ve Google, AirTag ve benzeri takip cihazlarının kötüye kullanılmasını önlemek amacıyla yeni endüstri standartları önerisinde bulundu. Bu öneriler, kullanıcıları istenmeyen takip durumunda uyaracak ve cihazın nasıl bulunup devre dışı bırakılacağına dair yönergeler içerecek. Daha önce AirTag'in taciz amacıyla kullanıldığına dair vakalar ortaya çıkmış ve Apple bu konuda dava edilmişti. Önerilen standartları Tile, Chipolo, Eufy Security, Samsung ve Pebblebee gibi şirketler de destekliyor.
8 Mayıs 2023

ABD Adalet Bakanlığı ve 16 eyaletin başsavcısı, Apple'ın akıllı telefon pazarlarında rekabete aykırı uygulamaları nedeniyle antitröst davası açtı. Davada, Apple'ın pazar gücünü kötüye kullandığı ve geliştiricilere yasa dışı kısıtlamalar getirerek akıllı telefonlar üzerinde tekel oluşturduğu iddia ediliyor. Bu haberin ardından Apple hisseleri yüzde 3'ün üzerinde değer kaybetti.
21 Mart 2024

Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods Pro, kullanıcıların ateşini ölçebilme ve işitme sorunlarını tespit edebilme gibi yeni özellikler kazanabilir. Bloomberg'den Mark Gurman'a göre, bu özelliklerin Ocak 2024'te kullanıma sunulması bekleniyor. Ayrıca, Avrupa Birliği düzenlemelerine uyum sağlamak için USB-C girişlerinin de kulaklıklarda yer alabileceği ifade edildi.
3 Temmuz 2023

Apple yetkilisi, yeni iPhone'ların aşırı ısınma sorununun yazılım ve uygulama hatalarından kaynaklandığını belirtti. Meta şirketinin Instagram, Facebook ve Threads gibi uygulamalarının yanı sıra Uber Technologies Inc. şirketinin uygulaması ve Asphalt 9 oyununun da cihazın normalden daha sıcak çalışmasına neden olduğunu ifade etti. Apple, sorunun donanımla ilgili olmadığını, yeni tasarımın daha iyi ısı dağılımı sağladığını ve yaklaşan yazılım düzeltmesinin işlemciyi yavaşlatmayacağını belirtti. Ayrıca, sorunun bir güvenlik sorunu olmadığını ve iPhone'un performansını uzun vadede etkilemeyeceğini söyledi.
2 Ekim 2023

Nvidia hisseleri, yapay zeka yatırımlarının artmasıyla son bir ayda yüzde 25 yükseldi ve 3,2 trilyon dolar piyasa değerine ulaşarak Microsoft'u geride bıraktı. Şirket, Apple'ın ardından en değerli ikinci şirket konumuna geldi. Nvidia'nın grafik işlem birimlerine olan talep, Meta, OpenAI, Alphabet, Microsoft ve Oracle gibi teknoloji devlerinin yatırımlarıyla artmaya devam ediyor. Analistler, Nvidia'nın yapay zeka çiplerinde lider konumunu sürdüreceğini öngörüyor, ancak Çin'e yönelik ihracat kısıtlamaları ve jeopolitik gerilimlerin bu durumu etkileyebileceği belirtiliyor.
10 Ekim 2024

Google, ChatGPT gibi yapay zeka tabanlı sohbet robotlarına rakip olarak geliştirdiği yeni modeli 'Gemini'yi tanıttı. Gemini, insan benzeri davranışlar sergileyebilen bir yapay zeka modeli olup, Google'ın Bard sohbet robotu ve Pixel 8 Pro akıllı telefonlarına entegre edilecek. Google, Gemini'nin sezgisel yeteneklerinin ve planlama görevlerindeki performansının daha üstün olduğunu iddia ediyor. Şu an için sadece İngilizce dilinde hizmet verecek olan Gemini'nin, zamanla diğer dillere de adaptasyonunun sorun olmayacağı belirtiliyor.
9 Aralık 2023

Apple, 12 Eylül'de düzenleyeceği etkinlikte iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max ve Apple Watch 9 Serisini tanıtacak. Etkinlikte ayrıca Apple'ın ilk 3 nanometrelik çipi olan Bionic A17'nin tanıtılması bekleniyor. Bu çiplerin, mevcut çiplerden daha fazla enerji verimli olması ve bunun da pil ömründe önemli kazanımlar sağlaması bekleniyor. Ayrıca, iPhone 15 serisi ile Apple'ın Type-C şarj standardına geçiş yapması bekleniyor.
30 Ağustos 2023

Google, Google Haritalar uygulamasına yapay zeka destekli güncellemeler ekleyerek kullanıcı deneyimini geliştirmeyi amaçlıyor. Bu güncellemeler sayesinde, kullanıcılar lokasyon tavsiyeleri alabilecek, restoran gibi mekanlara dokunduklarında yapay zeka destekli fotoğraf ve inceleme gezintisi yapabilecekler. Ayrıca, kullanıcılar ziyaret etmek istedikleri yerlerin listesini oluşturabilecek ve Trend, En İyiler ve Gems listeleri aracılığıyla şehirdeki önemli yerleri keşfedebilecekler. Bu özellikler şu an için ABD ve Kanada'da 40 lokasyonda kullanıma sunulmuş durumda.
29 Mart 2024

Yapay zekanın kullanım alanlarının genişlemesi ve bu alanda ürün geliştiren şirketlere olan yatırımcı ilgisi, özellikle çip üreticileri başta olmak üzere teknoloji şirketlerinin hisselerindeki yükselişi destekliyor. Yatırımcılar, yeni gelir fırsatları ve verimlilik iyileşmesi sunan yapay zeka teknolojilerine büyük ilgi gösteriyor. Bu ilgi, 'Muhteşem Yedili' olarak adlandırılan ve Apple, Alphabet, Microsoft, Amazon, Meta, Tesla ve Nvidia gibi dev şirketlerin hisselerinde yoğunlaşmış durumda.
19 Şubat 2024

ABD'nin Colorado eyaleti, şirketlerin insanların beyin dalgalarını satmasını engelleyen bir yasa çıkartarak büyük bir adım attı. Bu durum, Apple, Meta gibi büyük teknoloji şirketlerinin bu tür verileri kullanmasını engelleyebilecek mi sorusunu gündeme getiriyor. Elon Musk'ın Neuralink şirketi insan beynine çip yerleştirme çalışmaları yaparken, diğer teknoloji geliştiricileri de ameliyat gerektirmeyen nöroteknolojiler üzerinde çalışıyor. ABD'de benzer yasaların diğer eyaletlerde de kabul edilmesi bekleniyor.
20 Nisan 2024

ABD'li teknoloji devi Apple, elektrikli otomobil üretme çalışmalarını sonlandırma kararı aldı. Bloomberg'in haberine göre, bu karar şirket içinde yaklaşık 2 bin çalışanı şaşırttı ve projede görevli birçok kişinin yapay zeka bölümüne kaydırılacağı belirtildi. Elektrikli otomobil ekibinde görevli donanım mühendisleri ve otomobil tasarımcıları, diğer Apple ekiplerindeki işlere başvurabilecek, ancak işten çıkarmaların da olacağı ifade edildi.
28 Şubat 2024

Apple, 10 ila 17 bin dolar arasında değere sahip 18 ayar altın Apple Watch'a desteğini çekti. Teknoloji sitesi The Verge'ün aktardığına göre Apple, altın Apple Watch dahil olmak üzere tüm birinci nesil Apple Watch modellerini 'modası geçmiş' olarak listeledi. Bu, Apple'ın bu ürünlerden yazılım, onarım, değişim ve yedek parça desteğini çektiği anlamına geliyor. Altın Apple Watch, Apple'ın lüks saat pazarıyla rekabet etmeye yönelik ilk girişimiydi.
3 Ekim 2023

Apple, iPhone 16, Apple Watch Series 10 ve AirPods 4'ü tanıttı. iPhone 16, gelişmiş yapay zeka özellikleri ve yeni A18 çipi ile dikkat çekiyor. Apple Watch Series 10, daha ince tasarımı ve 18 saatlik pil ömrü ile öne çıkarken, AirPods 4 kişiselleştirilmiş mekansal ses ve çevresel gürültü azaltma özelliklerine sahip. Yeni ürünler 20 Eylül'den itibaren satışa sunulacak.
9 Eylül 2024
İşaretlediklerim