Fenerbahçe Kulübü, teknik direktör İsmail Kartal'la bir yıllık anlaşma imzaladığını duyurdu. Kartal, Fenerbahçe'de üçüncü kez teknik direktörlük görevine getirildi. Daha önce 2014-2015 ve 2021-2022 sezonlarında da Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü yapmış olan Kartal, ayrıca Fenerbahçe'de Joachim Löw, Aykut Kocaman ve Ersun Yanal'ın yardımcılıklarını da üstlenmişti.
28 Haziran 2023

İzlandalı-Danimarkalı sanatçı Olafur Eliasson’un Türkiye’deki ilk sergisi 'Senin beklenmedik karşılaşman' İstanbul Modern’de açıldı. Sergi, su, ışık, renk, algı, hareket, geometri ve çevre gibi konulara odaklanan 40’a yakın yapıtı içeriyor. Açılışa yaklaşık 2 bin sanatsever katıldı ve sergi 9 Şubat 2025’e kadar devam edecek. Eliasson, İstanbul’un sanat kariyerinde önemli bir yeri olduğunu belirtti.
7 Haziran 2024

İstanbul Modern'in Renzo Piano tarafından tasarlanan ve 2023'te açılan yeni binası, ABD Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen LEED Altın Sertifika'ya layık görüldü. Müze binası, sürdürülebilir malzemeler, çevreye duyarlı inşaat teknikleri, enerji verimliliği ve atık kontrolü gibi kriterleri karşılaması nedeniyle bu sertifikayı aldı. Eczacıbaşı Topluluğu ve Doğuş Grubu-Bilgili Holding'in katkılarıyla inşa edilen bina, çeşitli sergi ve etkinlik alanları sunuyor ve enerji ihtiyacının yüzde 8'ini güneş panelleriyle karşılıyor.
1 Eylül 2024

Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olarak atanmasının ardından bakanlıkta üst düzey atamalar gerçekleştirildi. İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Başkanlığı ve AFAD'ın çeşitli genel müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Ayrıca, Göç İdaresi Başkanlığı Yabancılar Genel Müdürü Gözde Özkorul görevden alındı ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliğine Yunus Emre Karaosmanoğlu atandı.
18 Ekim 2023

AKP MKYK üyesi ve eski İstanbul il başkanı Bayram Şenocak'ın kardeşi Bünyamin Şenocak, Türk Telekom'un müşteri deneyimi şirketi AssisTT'de idari işler genel müdür yardımcılığına terfi etti. Daha önce 2021'de aynı şirkette İdari İşler Direktörü olarak işe başlayan Bünyamin Şenocak, Ocak 2023'e kadar bu pozisyonda görev yaptıktan sonra terfi aldı. Bu terfiyle birlikte, insan kaynakları ve idari işler genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Ömer Faruk Tüfekçi insan kaynakları genel müdür yardımcısı olarak atandı ve idari işler direktörlüğüne Faruk Çakmak getirildi.
15 Nisan 2023

Beşiktaş Kulübü, olağanüstü genel kurula kadar futbol takımında Burak Yılmaz'ın teknik sorumlu olarak görev yapacağını açıkladı. Bu karar, Şenol Güneş'in kötü gidişat nedeniyle istifa etmesinin ardından alındı. Yılmaz, bu süreçte takımın teknik sorumluluğunu üstlenecek.
10 Ekim 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 Haziran 2023 tarihinden önce atadığı tüm danışman ve başdanışmanların görevlerine 14 Haziran 2023 itibariyle son verdiğini açıkladı. Görevden alınan isimler arasında Erdoğan Toprak ve Tuncay Özkan gibi tanınmış figürler bulunuyor. Namık Tan ise görevine devam eden danışmanlar arasında. Bu karar, 28 Mayıs seçimlerindeki yenilginin ardından Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa baskılarının arttığı bir dönemde geldi.
15 Haziran 2023

Bayram tatilinde İstanbul'u sanatla keşfetmek isteyenler için İstanbul Modern, dünyaca ünlü sergileri ve etkinlikleriyle kapılarını açıyor. Müzede, 'Yüzen Adalar', Ozan Sağdıç'ın 'Fotoğrafçının Tanıklığı' ve 'Zamansız Meraklar' gibi çeşitli sergiler ziyaretçilere sunuluyor. Ayrıca, Renzo Piano'nun yeni müze binasının yapım hikâyesini anlatan bir sergi ve Boğaziçi ile Haliç'in buluştuğu noktada yer alan yansıtma havuzu ile benzersiz bir seyir deneyimi de sunulmaktadır. İstanbul Modern, bayramın birinci günü hariç diğer günler ziyarete açık olacak.
7 Nisan 2024

'Bir Hayalin İzinde' projesi, İstanbul Modern ve Bosch Ev Aletleri işbirliğiyle, sanat eğitiminde toplumsal cinsiyet eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Eylül ayında başlayan ve hazirana kadar sürecek olan bu özel gelişim programı, 40 genç kızı yaratıcı ve cesur rol modelleri olan akademisyenler, sanat tarihçileri ve sanatçılarla buluşturuyor. Proje, genç kızların kadın sanatçılardan ilham alarak kendi yaratıcılıklarını keşfetmelerini ve cesaretlendirilmelerini hedefliyor. Program, seminerler, dersler ve atölye çalışmaları içeriyor ve katılımcılara çağdaş sanat tarihi, yapıt inceleme ve sanatçılarla etkileşim fırsatları sunuyor.
7 Mart 2024

Türkiye'nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi olan İstanbul Modern, İtalyan mimar Renzo Piano tarafından tasarlanan yeni binasını 4 Mayıs Perşembe günü sanatseverlere açıyor. Yeni binada sergi alanları, eğitim atölyeleri, sinema, kütüphane ve diğer etkinlik alanları bulunuyor. Uluslararası yayınlar tarafından 2023'te ziyaret edilmesi gereken yerler listesine alınan müze, beş yeni sergiyle ziyaretçilere kapılarını açacak. Ayrıca, müze binası ve dış etkinlik alanı, yerli ve yabancı sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapıyor.
3 Mayıs 2023

Turkcell'in yeni genel müdürü Bülent Aksu'nun görevine son verildi. Aksu, Mart 2020'den beri şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürütüyordu ve 14 Eylül'de genel müdür olarak atanmıştı. Ancak, şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Aksu'nun görevine 25 Eylül 2023 tarihinden itibaren son verildiği belirtildi.
25 Eylül 2023

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Meclis başkanlık divanı ve grup yönetimi için yeni görevlendirmelerini açıkladı. İstanbul Milletvekili Celal Adan, geçen dönemde olduğu gibi Meclis Başkanvekili olarak görevine devam edecek. Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, TBMM İdare Amirliği'ne atandı. Grup Başkanvekilliklerine ise Manisa Milletvekili Erkan Akçay ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül getirildi.
6 Haziran 2023

2018 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre, cumhurbaşkanının görev süresi dolunca, bazı üst düzey kamu yöneticilerinin görev süreleri de sona eriyor. Bu durum, atandıkları tarihte görevde olan cumhurbaşkanının görev süresiyle sınırlı olup, görev süresi dolan yöneticiler yerlerine atama yapılıncaya kadar görevlerine devam edebilirler ve yeniden atanabilirler. Görev süresi dolacak yöneticiler arasında MİT başkanı, valiler, büyükelçiler ve diğer önemli kamu kurumlarının başkan ve yöneticileri bulunuyor.
13 Mayıs 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurmayı planladığını belirtti. Bu başkanlık altında üç genel müdürlük olacak: biri sadece İstanbul'u, diğeri Türkiye'yi takip edecek ve üçüncüsü kaynak oluşturacak. Kentsel dönüşümde kaynak olarak hazine arazileri düşünülüyor. Bakanlık, kentsel dönüşüm süreçlerini kısaltmayı hedefliyor ve bu bağlamda İstanbul depremi için büyükşehir ve 39 ilçe belediyesiyle toplantılar düzenlendi.
4 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında iki başmüfettiş ataması yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde ise üç bölge müdürü görevden alındı ve çeşitli bölgelere yeni müdür atamaları gerçekleştirildi. Atama ve görevden almalar Resmi Gazete'de duyuruldu.
11 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararnamesiyle Merkez Bankası'nda üç başkan yardımcısı görevden alındı ve yerlerine yeni isimler atandı. Görevden alınan isimler Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman iken, yerlerine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı. Bu değişiklikler, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın kendi ekibini kurduğuna işaret ediyor.
28 Temmuz 2023

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sonrası AFAD'ın yetkinliği tartışılırken, Afetlere Müdahale Genel Müdürü İsmail Palakoğlu'nun özgeçmişi gündeme geldi. Palakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nda çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2018 yılında AFAD başkan yardımcısı olarak atandı ve şu anda AFAD Gençlik ve Spor Kulübü'nün başkanlığını yapıyor. Kariyerinde dini eğitim ve yöneticilik deneyimleri bulunan Palakoğlu'nun afet yönetimi konusundaki uzmanlığı sorgulanıyor.
9 Şubat 2023

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Turkcell'in genel müdürlüğüne atandı. Bu atama, Bülent Aksu'nun 14 Eylül'de genel müdür olarak atanmasının ve 25 Eylül'de görevine son verilmesinin ardından gerçekleşti. Ali Taha Koç, eski aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un kardeşi.
13 Ekim 2023

Gazeteci Uğur Dündar, Fenerbahçe Kulübü'nün mali genel kurul toplantısında Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı görevini bıraktığını duyurdu. Dündar, Atatürk'ün izinden giderek ve Fenerbahçe'nin Cumhuriyet değerlerine bağlılığı nedeniyle bu görevi kabul ettiğini belirtti. Ancak, toplantıda bazı üyelerin sahneye gelerek kendisine destek vermesi ve görevi bırakmamasını talep etmesi üzerine Dündar, görevine devam etme kararı aldı.
17 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olmak üzere görevinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir için çalışma hedeflerini ve İstanbul'daki görev süresince edindiği tecrübeleri paylaştı. Gökce, İzmir'in tarihi ve kültürel varlıklarını koruyarak şehri Cumhuriyetin ikinci yüzyılında hak ettiği konuma taşıma, yerel yönetim tecrübesiyle şehri geliştirme ve sosyal belediyecilik anlayışını kökleştirme hedeflerini belirtti.
1 Aralık 2023
İşaretlediklerim