İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, taksicilerin kısa mesafe yolcu ve turist seçmesi, taksimetre açmaması gibi şikayetler üzerine Taksim'de denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, kısa mesafede yolcu seçen üç taksi sürücüsüne toplam 12 bin 628 lira ceza kesildi. Ayrıca, taksiler çekici yardımıyla kaldırıldı ve çalışma ruhsatları askıya alındı.
9 Ağustos 2023

İstanbul'un Esenler ilçesinde, 'asker eğlencesi' adı altında bir tüneli trafiğe kapatan üç sürücüye toplam 6 bin 965 lira para cezası verildi. Trafik ekipleri, sosyal medyada yayınlanan videolar üzerine harekete geçerek, 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen olayın şüphelilerini gözaltına aldı. Şüphelilere, Karayolları Trafik Kanunu'na göre 'tünel içerisinde duraklama ihlali' ve 'saygısızca araç kullanmak' suçlarından ceza uygulandı.
17 Aralık 2023

İstanbul'da bir taksici, güzergah konusunda tartıştığı yolcuları araçtan indirdiği için 4 bin 64 lira idari para cezasına çarptırıldı ve aracı 10 gün süreyle trafikten men edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın sosyal medyada yer almasının ardından çalışma başlattı ve taksici İ.K.'nin kimliğini tespit etti.
2 Eylül 2023

İstanbul Küçükçekmece'de, bir grup sürücünün araçlarından inerek trafikte halay çektiği ve bu durumun trafiği duraklatması sonucu, sürücülere toplam 18 bin 277 lira para cezası kesildi. Sürücüler E.E, H.K, Ö.N, D.G. ve G.A.K. polis ekiplerince yakalandı ve 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan adli işlem yapıldı.
29 Ağustos 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, taksicilerin kısa mesafe yolcu ve turist seçmesi, taksimetre açmaması gibi şikayetler üzerine Taksim'de denetim yürüttü. Denetimlerde, kısa mesafede yolcu seçen iki taksi sürücüsüne 8 bin 128 lira ceza kesildi ve çalışma ruhsatları geçici süreyle askıya alındı. Ceza uygulanan taksiciler Hakan Ege ve Halil İbrahim Arıcı, yolcu seçmediklerini iddia ederek, verilen cezalara tepki gösterdi.
23 Ağustos 2023

İstanbul Fatih'te bir düğün konvoyunun ambulansa yol vermemesi üzerine sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Beş araç sürücüsü ve bazı yolculara toplam 118 bin 487 lira idari para cezası kesildi ve araçlar 60 gün trafikten men edildi. Ayrıca sürücüler hakkında 'trafiği tehlikeye düşürmek' suçundan adli işlem başlatıldı.
31 Ocak 2023

İstanbul'da bir haftalık ara tatilin sona ermesi ve okulların açılmasıyla birlikte haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşandı. Toplu taşıma aktarma istasyonlarında ve bazı ana arterlerde yolcu ve araç yoğunluğu gözlemlendi. Özellikle Cevizlibağ, E-5, D-100 kara yolu, 15 Temmuz Köprüsü bağlantı noktaları, Esenyurt ve Avcılar'da trafik sıkışıklığı dikkat çekti. Anadolu Yakası'nda da TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunda yoğunluklar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 67 seviyelerindeyken, bu oran 09:40 itibarıyla yüzde 54'e düştü.
20 Kasım 2023

İstanbul Kağıthane'de bir sürücü, seyir halindeyken başka bir otomobilin önünü kesip içerisindekilere saldırmaya çalıştı. Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan araştırma sonucu sürücü gözaltına alındı. Sürücüye çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle 10 bin 831 lira para cezası verildi ve aday sürücü olduğu için ceza puanının 75'i aşması sebebiyle ehliyeti daimi olarak iptal edildi. Ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle adli işlem başlatıldı.
10 Ocak 2024

İstanbul Ümraniye'de bir düğün konvoyunda yolu trafiğe kapatarak drift atan ve bu anları sosyal medyada paylaşan sürücülerden beşi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, olayın 2 Eylül'de TEM Otoyolu Ümraniye mevkisinde gerçekleştiğini belirledi. Drift yaptığı belirlenen sürücü B.G'ye 31 bin 296 lira ceza kesildi ve sürücü belgesine 60 gün süreyle el konuldu. Konvoyda trafiği tehlikeye düşürdüğü belirlenen 14 sürücüye de ceza kesildi.
4 Eylül 2023

Ekim 2022'de İstanbul'un 10 ilçesinde başlayan yabancılara oturum izni verilmeme uygulaması, Mart ayında tüm ilçelere yayıldı. İstanbul'da kaçak sığınmacı barındıran veya yasa dışı ev kiralayan kişilere para ve hapis cezaları uygulanmaya başlandı. 2023'ün başından itibaren yapılan operasyonlarda 51 kişi gözaltına alındı ve her birine 26 bin 750 lira para cezası kesildi. Ayrıca, bu suçu üç kez işleyenlere otel ve evler için ciddi yaptırımlar uygulanacak. Gözaltına alınanlardan dört kişi tutuklandı, altı kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
15 Temmuz 2023

Türkiye'de 2021 yılının ilk dokuz ayında meydana gelen trafik kazalarında 2 bin 253 kişi hayatını kaybetti. Aynı dönemde 174 bin 610 kazada 269 bin 91 kişi yaralandı ve 235 bin 243 kaza maddi hasarla sonuçlandı. En fazla can kaybı Ankara'da yaşandı. Kazaların çoğu karşılıklı çarpışma, yandan çarpma ve yayaya çarpma şeklinde gerçekleşti.
8 Ekim 2023

İstanbul'da yaz tatilinin sona ermesi ve okulların açılmasıyla trafik yoğunluğu arttı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk gününde, sabah saat 08.30 civarında trafik yoğunluğu yüzde 62'lere kadar çıktı. Özellikle D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ve bağlantı yollarında yoğunluk yaşandı. Okulların bulunduğu bölgelerdeki ara sokaklar ve caddelerde de servis araçlarının yanı sıra ailelerin çocuklarını kendi araçlarıyla getirmesi nedeniyle trafikte yoğunluk yaşandı.
11 Eylül 2023

İstanbul Valiliği, 2023 yılında denizi kirlettiği belirlenen 35 gemiye toplamda 93 milyon 644 bin 860 lira tutarında idari para cezası uygulandığını duyurdu. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Türkiye Çevre Ajansı'nın yürüttüğü denetimler sonucunda bu cezaların kesildiği, denetimlerin güvenlik kameraları, deniz gözetim sistemi ve ihbar takibi ile 7/24 sürdürüldüğü belirtildi.
13 Aralık 2023

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile trafik idari para cezalarının yüzde 25 indirimli olarak ödenmesine olanak tanıyan süre, 15 günden bir aya çıkarıldı. Bu değişiklik, Resmi Gazete'de yayımlanan 'Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile resmiyete kavuştu.
31 Ocak 2024

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Türkiye'ye kaçak yollarla getirilen ve toplam değeri 187 milyon lira olan 15 yabancı plakalı lüks otomobili ele geçirdi. Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda, geçici ithalat kapsamında ülkeye sokulmaya çalışılan bu araçlar için inceleme başlatıldı. İstanbul, Ankara, Edirne, Bursa ve Isparta'da bulunan otomobillere el konuldu ve 38 şüpheli hakkında soruşturma açıldı.
24 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 24 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen Kurban Bayramı tatili süresince Türkiye genelinde toplam 6 bin 903 trafik kazasının meydana geldiğini belirtti. Bu kazaların %37,3'ü aşırı hız, %14,5'i geçiş önceliğine uymama ve %12,4'ü şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymama nedeniyle gerçekleşti. Bakan Yerlikaya, trafik kurallarına uyulması çağrısında bulunarak, aşırı hızın sevdiklere daha hızlı kavuşmayı sağlamadığını vurguladı.
13 Temmuz 2023

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Üsküdar'da gerçekleştirilecek '15 Temmuz Vatan Koşusu' dolayısıyla trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Açıklamaya göre, etkinlik nedeniyle sabah 06.00'dan itibaren Çengelköy meydanından yalı boyu caddesi köprü katılım istikameti tek yöne kapatılacak. Sürücülerin bu yola alternatif olarak Üsküdar Güzeltepe Caddesi'ni kullanmaları öneriliyor.
8 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam kararı aldı. Taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, indi-bindi ücreti 70 lira oldu. Minibüslerde en kısa mesafe ücreti 7 liradan 12 liraya çıkarıldı. Okul servis ücretleri ve personel servisi ücretleri de zamlandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve beraberindeki taksiciler, zammı kabul etmediklerini belirterek toplantıyı terk etti.
8 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin toplantısında, yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 50 ila 67 arasında zam yapılmasına karar verildi. Araç çekme ücreti 400 liradan 630 liraya, özel taşıma ücreti 400 liradan 630 liraya, ilave kilometre ücreti ise 15 liradan 25 liraya yükseltildi. Yediemin otopark günlük ücret tarifesi de motosikletler, otomobiller, kamyonetler, arazi taşıtları, minibüsler, kamyonlar, otobüsler ve iş makineleri için farklı oranlarda artırıldı.
27 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin ocak ayı toplantısında, yediemin otoparklarına çekilen araçların günlük otopark ve çekici ücretlerinin artırılması teklifi kabul edildi. Yapılan zamla birlikte araç çekme ücreti 600 liradan 708 liraya, özel taşıma ücreti ve ilave kilometre ücreti de sırasıyla 600 liradan 708 liraya ve 20 liradan 23,6 liraya yükseltildi. Ayrıca, yediemin otopark günlük ücret tarifesi de araç türlerine göre farklı oranlarda artırıldı.
8 Ocak 2024
İşaretlediklerim