1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistemlerde ulaşım ücretsiz sağlanacak. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, bu şehirlerde Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarındaki seferler bu özel günlerde ücretsiz olacak. Ayrıca, 1 Mayıs'ta İstanbul'da toplu ulaşıma kısıtlamalar uygulanacak.
30 Nisan 2024

Haziran ayının LGBTİ+ Onur Ayı olarak kutlandığı ve Onur Yürüyüşlerinin düzenlendiği bir dönemde, İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, Haliç Köprüsü'ne trans bayrağı asarak, yürüyüşlere yönelik engellemelere ve polis müdahalelerine karşı duruşlarını gösterdi. 2017'den bu yana engellenen Trans Onur Yürüyüşü, bu yıl tekrar düzenlenmiş ve polis müdahalesiyle karşılaşmıştı. Komite, 25 Haziran'da yapılacak Onur Yürüyüşü'ne olan kararlılıklarını vurgulayarak, yasaklara ve engellemelere meydan okuduğunu ifade etti.
19 Haziran 2023

İstanbul Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bazı önlemler alarak, M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim ve Şişhane istasyonlarının İstiklal Caddesi girişlerini ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattını geçici olarak işletmeye kapattı. Bu karar, 8 Mart Cuma günü saat 14:00 itibarıyla yürürlüğe girdi ve ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak. Metro İstanbul, bu durumu sosyal medya hesabından duyurdu ve araçların Taksim istasyonunda durmadan seferlerine devam edeceğini bildirdi.
8 Mart 2024

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri köprüyü her iki yönde araç girişine kapattı ve köprüde çok sayıda polis ekibi bulunuyor. Valilikten yapılan açıklamada, köprüde meydana gelen olayın bireysel bir eylem olduğu ve emniyetin tedbir amaçlı köprü trafiğini durdurduğu belirtildi. Köprü girişlerinde yoğun araç kuyrukları oluştu.
14 Haziran 2024

İstanbul Valiliği, 1-20 Eylül tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde 135 bin 309 araca toplam 204 milyon 931 bin 154 lira ceza kesildiğini açıkladı. Okulların açılmasıyla birlikte trafikteki olası aksamaların önüne geçebilmek için denetimlerin sıklaştırıldığı belirtildi. Denetimlerde 8 bin 6 araç trafikten men edildi. En çok rastlanan ihlaller arasında duraklama ihlalleri ve yasak park, aşırı hız ve sürücü belgesiz araç kullanma yer aldı.
21 Eylül 2023

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanlığı'nın koordinatörlüğünde düzenlenen Oral B Challenge Uluslararası 2023 Yılı İstanbul Triatlonu yüzme yarışları nedeniyle İstanbul Boğazı, gemi trafiğine çift yönlü olarak kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, boğazın 03.30'dan itibaren gemi trafiğine kapalı olduğunu duyurdu.
3 Eylül 2023

İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda, 25 Kasım Cumartesi günü saat 12.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapatıldı. Bu süre zarfında, metro araçları Taksim istasyonunda durmadan seferlerine devam edecek.
25 Kasım 2023

İstanbul Valiliği, bayram ve eğitim yılının sona ermesinin aynı döneme rastlaması nedeniyle ağır tonajlı araçlara kısıtlama getirdi. İçişleri Bakanlığı’nın 'Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri Talimatı' gereğince alınan karara göre, 14 Haziran 2024 Cuma saat 06:00’dan 16 Haziran 2024 Pazar saat 05:00’e kadar ağır tonajlı araçların şehirden çıkışlarına kısıtlama uygulanacak. Bozulabilir gıdalar, tıbbi malzeme, posta/süreli yayın, kurbanlık ve akaryakıt taşıyan araçlar bu kısıtlamadan muaf tutulacak.
13 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların açılacağı 11 Eylül Pazartesi günü 06:00-14:00 saatleri arasında toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağını duyurdu. Ayrıca, İETT'nin her gün 1636 ek sefer yapacağı, Metro İstanbul'un 375 ilave sefer planladığı ve Şehir Hatları'nın da ek vapur seferleri düzenleyeceği belirtildi. İBB ve ilgili eğitim kurumları, pazartesi günü Afet Koordinasyon Merkezi ve Ulaşım Yönetim Merkezinde toplanarak 3 gün boyunca nöbet tutacak ve İstanbul trafiği anlık takip edilecek.
9 Eylül 2023

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla İstanbul'da Saraçhane'den Taksim'e yürüyüş planlanıyor. Ancak Taksim Meydanı'na giden Unkapanı kemerleri, çevik kuvvet ekipleri tarafından panzerlerle kapatıldı. Taksim Meydanı, 1977'deki trajik olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için özel bir önem taşıyor, fakat Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen meydan yıllardır kutlamalara kapalı. Sendikalar ve vatandaşlar yürüyüşe kararlılık gösteriyor.
1 Mayıs 2024

İstanbul'da etkili olan yoğun sis, Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Beykoz-Sarıyer ve Sarıyer-Rumelikavağı-Anadolukavağı vapur seferlerinin iptaline yol açtı. Ayrıca, sisin görüş mesafesini sıfıra indirmesi sebebiyle İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından geçici olarak çift yönlü olarak durduruldu. İptal edilen seferler ve gecikmeler Şehir Hatları'nın internet sitesinden anlık olarak takip edilebilir.
23 Şubat 2023

İstanbul Valiliği'nin kararıyla, Hrant Dink'in öldürülmesinin 16. yıl dönümünde düzenlenecek anma etkinlikleri sebebiyle, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'ndaki Osmanbey istasyonu saat 13:00 itibarıyla geçici olarak hizmet dışı bırakıldı. Bu süre zarfında metro araçları Osmanbey istasyonunda durmayacak. Ayrıca anma programları nedeniyle Şişli'de bazı yolların trafiğe kapatılacağı da önceden duyurulmuştu.
19 Ocak 2023

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yoğun sis, özellikle Beykoz, Ümraniye, Kadıköy, Sarıyer, Üsküdar, Çekmeköy, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçelerinde etkili oldu. Sis nedeniyle sürücülerin görüş mesafesi düştü ve Şehir Hatları vapur seferlerinden bazıları iptal edildi. Ayrıca, İstanbul Boğazı gemi trafiğine de 1 Ocak sabahı sis sebebiyle kapatıldı. Kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 24 olarak ölçüldü.
3 Ocak 2023

İstanbul Valiliği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Taksim istasyonu, Şişhane istasyonunun İstiklal Caddesi giriş-çıkışı ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı saat 14:00 itibarıyla kapatma kararı aldı. Metro İstanbul tarafından yapılan duyuruda, bu kararın İstanbul Valiliği'nin aldığı bir karar olduğu belirtildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınlar ve yüzlerce kişi Taksim'de toplanacak.
8 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları kapsamında Taksim Meydanı'na yürüyüş düzenleyeceğini açıkladı. Taksim Meydanı, yıllardır 1 Mayıs kutlamaları için yasaklı alanlar arasında yer alıyor. Anayasa Mahkemesi'nin daha önceki ihlal kararlarına rağmen, meydan bu sene de kutlamalar için yasaklanmıştı.
29 Nisan 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ankara ve İstanbul'daki belirli tren hatlarının ücretsiz olacağını açıkladı. Bu karar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Ücretsiz hizmet verecek hatlar arasında Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı bulunuyor.
18 Mayıs 2024

İstanbul'da 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi Sınavı (LGS) ve Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (YDUS) girecek öğrenci ve öğretim görevlilerine toplu ulaşım ücretsiz olacak. İstanbulkart sahipleri, sınav belgelerini veya görevli belgelerini göstererek bu imkandan faydalanabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sınav günü ek seferler düzenleyerek ve şantiyelerde sessizlik sağlayarak öğrencilerin sınav konsantrasyonunu korumak için önlemler alacak. Ücretsiz ulaşım, sınav başlangıcından iki saat önce başlayıp, sınav bitişinden iki saat sonrasına kadar devam edecek.
31 Mayıs 2024

Dünyanın en büyük bisiklet yarışı organizasyonlarından biri olan L’Etape by Tour de France Serisi’nin Türkiye etabı, 19-20 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Organizasyonun tanıtımı İstanbul Sepetçiler Kasrı’nda yapıldı ve 78 Event Genel Müdürü Ömer Kafkas, etkinliğin uluslararası yarışlardan farklı ve katı kriterlere sahip olduğunu belirtti. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bu organizasyonun bisiklet sporunun yayılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Etkinlikte 3 binden fazla sporcunun katılımı bekleniyor ve yarışlar Beykoz’daki Küçüksu Kasrı’nda başlayıp bitecek.
4 Haziran 2024

İstanbul'un kuzey ve yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin askıya alınmasına ve bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. Sis, özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü çevresi ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sarıyer ve Beykoz kesimlerinde yoğunlaştı. Trafikte ciddi bir aksama yaşanmazken, sis nedeniyle bazı ana cadde ve viyadüklerde görüş mesafesi düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu ölçümüne göre, kent genelinde trafik yoğunluğu sabah saat 08.00 itibarıyla yüzde 1 olarak kaydedildi.
10 Mart 2024

İzmir Valiliği, LGBTİ+ Onur Ayı kapsamında düzenlenen 11. Onur Haftası etkinliklerini 'genel ahlakı koruma' gerekçesiyle yasakladı. Türkiye'de birçok il ve ilçede Onur Yürüyüşleri hedef gösterilirken etkinlikler valiliklerce engelleniyor. Kadıköy kaymakamlığı, Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği'nin çay etkinliğini yasaklamıştı. Ayrıca, 'Pride' filmini izlemek isteyen yurttaşlar gözaltına alınmıştı.
23 Haziran 2023
İşaretlediklerim