AKP Sözcüsü Ömer Çelik, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüksek teveccüh gördüğünü ifade etti. Anadolu Ajansı ve ANKA verilerine göre Erdoğan'ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önde olduğu belirtiliyor. Çelik ayrıca, kendilerini suyu bulandırmakla suçlayan CHP'nin aslında suyu bulandırdığını iddia etti ve kesin sonuçları beklediklerini dile getirdi.
28 Mayıs 2023

Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 52,16'sını alarak yeniden seçildi. Rakibi Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,84 oy oranında kaldı. Erdoğan, Türkiye genelinde 52 ilde birinci olurken, Kılıçdaroğlu 29 ilde en çok oyu aldı. Erdoğan, önceki seçimlere kıyasla bu sefer Hatay'da da önde tamamladı.
29 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin kesin olmayan sonuçlara göre, Tayyip Erdoğan'ın oyların yüzde 52 civarında olduğu ve rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 48 civarında oy aldığı bildiriliyor. Anadolu Ajansı ve ANKA'nın verdiği bilgilere göre, sandıkların yüzde 99'a yakını açılmış durumda.
28 Mayıs 2023

MetroPOLL Araştırma'nın 9-10 Mayıs tarihlerinde yaptığı ankete göre, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 49,1 oy oranıyla ilk turda kazanabilir. Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 46,9 olarak belirlendi. Parti ve ittifakların durumuna bakıldığında Cumhur ittifakı yüzde 45,5, Millet ittifakı yüzde 39,1, HDP/Yeşil Sol Parti yüzde 10,1 ve diğer partiler toplamda yüzde 2,6 oy alıyor. Anketin metodolojisi ve finansmanı hakkında bilgi verilmediği için güvenilirliği konusunda bir not düşülmüş.
11 Mayıs 2023

Türkiye'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıkların kapanmasının ardından ilk veriler gelmeye başladı. Anadolu Ajansı ve ANKA Haber Ajansı'nın verilerine göre, Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da önde görünüyor. Anadolu Ajansı'nın yüzde 94 sandık açıldığında verdiği bilgilere göre Kılıçdaroğlu yüzde 46,71 oy alırken, Tayyip Erdoğan yüzde 46,52 oyda kalmıştır. ANKA'nın yüzde 60,7 sandık açıldığında verdiği bilgilere göre ise Kılıçdaroğlu yüzde 48,45, Erdoğan ise yüzde 44,98 oy almıştır.
14 Mayıs 2023

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, millet ittifakında yaşanan krizin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun lehine dönüştüğünü ve 'Türkiye ittifakı' görüntüsü oluşturduğunu ifade etti. ORC'nin 4-6 Mart tarihleri arasında yaptığı ankete göre Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a karşı yüzde 56,8 ile önde görünüyor. Pösteki, deprem sonrası AKP'nin oy kaybettiğini ve Meclis'te çoğunluğu kaybedeceğini öngörüyor. Ayrıca HDP'nin seçimlerde kilit rol oynayacağını ve Muharrem İnce ile ilgili sürprizler olabileceğini belirtiyor.
8 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya'da düzenlenen bir mitingde, seçmenlerin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sandıkta olumsuz yanıt vereceğini ifade etti. Erdoğan, ayrıca HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı terörle ilişkilendirerek eleştirdi ve muhalefetin Demirtaş'ı serbest bırakma niyetini kınadı.
2 Mayıs 2023

ORC Araştırma şirketinin 24 – 25 Mayıs tarihlerinde yaptığı ankete göre, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci turda yüzde 51,4 oy alarak önde görünüyor. İlk turda yapılan seçimlerde ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yüzde 49,52 ile birinci, Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 ile ikinci olmuştu. Ancak ORC'nin ilk tur tahminleri gerçek sonuçlardan farklı çıkmıştı. Diğer yandan KONDA Araştırma'nın anketine göre Erdoğan, ikinci turda yüzde 52,7 ile önde.
27 Mayıs 2023

Yöneylem Araştırma'nın 27-29 Mart tarihleri arasında yaptığı ankete göre, cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalıyor. İlk turda Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye oy verecek olanların bir kısmı ikinci turda oy kullanmayacaklarını veya Tayyip Erdoğan'a oy vereceklerini belirtiyor. Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldığında, Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda yüzde 46,4, Erdoğan yüzde 41,6 oy alıyor. İkinci turda ise Kılıçdaroğlu yüzde 55,1 ile önde görünüyor. Anketin kim veya hangi parti tarafından finanse edildiği bilgisi paylaşılmamış.
6 Nisan 2023

YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,40, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44,96 oy oranına sahip olduğunu duyurdu. Ayrıca yurt içindeki sandıkların yüzde 99'u, yurt dışındakilerin ise yüzde 84'ü açılmış durumda. Diğer adaylar Sinan Oğan yüzde 5,2 ve Muharrem İnce yüzde 0,44 oy almış durumdadır.
15 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçiminin kesin sonuçlarını Resmi Gazete'de yayımladı. Yayımlanan sonuçlara göre, Tayyip Erdoğan yüzde 49,52, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88, Sinan Oğan yüzde 5,17 ve Muharrem İnce yüzde 0,43 oy aldı. Seçime katılım oranı ise yüzde 87,04 olarak belirlendi.
19 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur oylamasının bitmesinin ardından, Aksoy Araştırma ve GENAR isimli araştırma şirketleri anket sonuçlarını açıkladı. Her iki ankette de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önde olduğu görülüyor. Aksoy Araştırma'nın anketine göre Erdoğan yüzde 53, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47 oy alıyor. GENAR'ın araştırmasında da Erdoğan yüzde 53, Kılıçdaroğlu yüzde 47 olarak hesaplandı. Ancak her iki ankette de Dünya Kamuoyu Araştırmaları Derneği'nin (WAPOR) belirttiği bazı standart bilgilerin açıklanmadığı belirtiliyor.
28 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da yüzde 40'lık bir kısmı açılan sandıkların sonuçlarına dayanarak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 51,42 oy oranıyla önde gittiğini belirtti. Açıklanan verilere göre, diğer adayların oy oranları ise Recep Tayyip Erdoğan için yüzde 43,91, Meral Akşener için yüzde 4,37 ve Muharrem İnce için yüzde 0,29 olarak sıralandı.
14 Mayıs 2023

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin günler sürebileceğini belirterek, muhalefetin önde olduğunu ve seçimin ilk turda sonuçlanacağını iddia etti. Anadolu Ajansı'nın (AA) verilerine göre, sandıkların yüzde 60'ı açıldığında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 51,64, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 42,53 ve Sinan Oğan'ın yüzde 5,32 oy aldığı bildirildi. Demirtaş, AA'nın verilerine güvenilmemesi gerektiğini ifade ederek, vatandaşlara sandıkları ve seçim kurullarını terk etmemeleri çağrısında bulundu.
14 Mayıs 2023

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, KONDA Araştırma'nın nisan ayında gerçekleştirdiği iki saha çalışmasının sonuçlarını ve hazırlanan 202 sayfalık raporu ele aldı. Rapora göre, cumhur ittifakının oyları yüzde 45 bandında, millet ittifakı ise yüzde 36-38 bandında seyrediyor. Kararsızlar dağıtıldığında AKP yüzde 36,2, CHP yüzde 24, İYİ Parti yüzde 13,7, HDP/Yeşil Sol yüzde 10,3, MHP yüzde 7,4 ve diğer partiler yüzde 8,5 oy alıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise kararsızlar dağıtıldığında Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yüzde 43 ve 42 oy alarak seçimi ikinci tura taşıyorlar. İkinci turda ise Kılıçdaroğlu yüzde 51, Erdoğan yüzde 49 oy alıyor.
29 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen yarış ikinci tura kalmıştır. Seçim sonuçlarının sosyal medyada tartışılmasının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koordinatör başdanışmanı Erdoğan Toprak, YSK'nın veri girişleri ile sandık kurulu tutanakları arasında ciddi hatalar tespit ettiklerini ve yasal itiraz sürecini başlattıklarını açıklamıştır. Toprak, sürecin takipçisi olduklarını ve bir oy bile olsa hakkını yedirmeyeceklerini ifade etmiştir.
17 Mayıs 2023

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, TV 100'de yaptığı açıklamada, kendi anketlerine göre Muharrem İnce'nin oy oranının yüzde 10 civarında olduğunu ifade etti. Dağ, cumhur ittifakının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anketlerde önde gittiğini ve ilk turda seçimi kazanmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Muharrem İnce'nin performansının seçim kampanyası döneminde önemli olacağını ve '7'li masanın' adayının tutmamış olmasının İnce'nin oy oranını etkileyebileceğini dile getirdi.
8 Nisan 2023

Rawest araştırma şirketi, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Van illerinde 21-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği ankette, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşısında üç şehirde açık ara önde olduğunu belirtti. Ankette, HDP seçmenlerinin yüzde 90'ının Kılıçdaroğlu'na oy vereceği ifade edildi. 2018 cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre Erdoğan'ın desteği bu dört şehirde sekiz puan düşmüş görünüyor. Ancak anketin kim tarafından finanse edildiği ve kararsızların nasıl dağıtıldığı gibi bilgiler paylaşılmadı.
7 Mayıs 2023

AKP'ye yakın araştırma şirketi Optimar'ın 25-28 Nisan tarihleri arasında yaptığı ankete göre, CHP'nin oyu yüzde 30,1 olarak ölçüldü ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oyları artmasına rağmen ilk turda kazanamıyor. Erdoğan yüzde 48,6, muhtemel rakibi Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,1 oy alıyor. Diğer partilerin oy oranları ise AKP yüzde 38,6, Yeşil Sol Parti yüzde 7,8, MHP yüzde 7,7, İYİ Parti yüzde 7, Memleket Partisi yüzde 4 ve TİP yüzde 1,3 olarak belirlendi. Ancak anketin güvenilirliği konusunda, anketin finansmanı, hata payı, örneklem belirleme yöntemi gibi kritik bilgilerin eksik olduğu editör notu ile belirtilmiş.
2 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bir TV programında en fazla oyu AKP'den aldığını iddia etti. Ancak Yöneylem Araştırma'nın direktörü Derya Kömürcü, kendi araştırmalarına dayanarak İnce'nin bu iddiasını çürüttü. Kömürcü, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, son üç araştırmalarında AKP seçmenlerinin sadece yüzde 0,2 ila 0,7'sinin İnce'ye oy vereceğini belirttiğini, CHP ve İYİ Parti seçmenlerinde ise bu oranın sırasıyla yüzde 2 ve yüzde 9'un üzerinde olduğunu ifade etti.
30 Mart 2023
İşaretlediklerim