Hatayspor, teknik direktör Volkan Demirel ile karşılıklı anlaşma sonucunda görevine son verdiğini açıkladı. Kulüp, 6 Şubat'taki deprem felaketinden sonra Demirel'in takım ve şehir için gösterdiği çabaları övdü ve ona gelecek kariyerinde başarılar diledi. Ayrıca, Demirel'in şehir ve kulüp için değerli bir figür olarak anılmaya devam edeceği belirtildi.
3 Mayıs 2024

Çorum'da Başöğretmen İmam Hatip Ortaokulu'nda bir öğrencinin fenalaşmasının ardından, öğrencinin velisi ve yakını okul müdürü Hacı Ömer Atılgan ve okul görevlisi Mehmet Öztürk'ü zincirle dövdü. Olayın ardından yabancı uyruklu saldırganlar D.H.H. ve A.A.M.M. yurt dışına kaçtı. Çorum Valisi Zülkif Dağlı, saldırganların bir daha Türkiye'ye girmesinin mümkün olmadığını belirtti.
12 Ağustos 2024

Usta sanatçı Türkan Şoray'a, 30 Nisan'da zatürre teşhisi konulduktan sonra doktoru tarafından seyahat yasağı getirildi. Sanatçıya bahçede bile yürümemesi tavsiye edildi. Bu sağlık durumu nedeniyle, Şoray Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Kıbrıs Şehitlerini Anma ve Gazilerle Buluşma Programı'na katılamayacak.
6 Mayıs 2024

Bursa Karacabey'de balıkçı Adem Yılmaz'ı her yıl ziyaret eden Yaren Leylek'in hasta yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 2’nci Bölge Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edildi. Yavru leylek, su ve mineral kaybı ile enfeksiyon belirtileri gösterdiği için tedavi altına alındı ve başarılı bir tedavi sürecinin ardından yuvasına geri bırakıldı. Yavru leylek, halkalama yöntemiyle takibe alındı ve göç yolları izlenecek. Adem Yılmaz, Yaren Leylek ve yavrularını beslemeye devam edeceğini belirtti.
11 Haziran 2024

Galata Kulesi, depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmaları nedeniyle bir ay süreyle ziyaretçilere kapatıldı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kulenin daha önce çatı onarım çalışmaları nedeniyle kısmen kapatıldığı hatırlatıldı. Çalışmalar sırasında kulenin beden duvarlarında bulunan yaklaşık 400 göçmen kuş yuvasının korunacağı ve ebabil kuşlarının göç mevsiminin gözetileceği belirtildi.
21 Şubat 2024

Şarkıcı Metin Arolat, Kadıköy'de sahne aldığı bir otelde şarkı söylediği sırada fenalaşarak bayıldı ve hastaneye kaldırıldı. 52 yaşındaki Arolat, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İzmir doğumlu olan Arolat, müzik kariyerine 1995 yılında başlamış ve pop müziğin sevilen isimlerinden biri haline gelmişti.
21 Eylül 2024

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde müze ve ören yerlerini 1 milyon 111 bin 957 kişi ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre en çok ziyaret edilen 10 müzenin ziyaretçi sayısı 482 bin 292’ye ulaştı. İzmir Efes, 129 bin 987 ziyaretçiyle en çok ziyaret edilen ören yeri oldu. Milli Saraylar Başkanlığına bağlı müzeler ise bayram tatilinde 245 bin 980 kişi tarafından ziyaret edildi.
24 Haziran 2024

Genç moda tasarımcısı Zeynep Ağırbaş, 'Sev Kardeşim' adlı yeni koleksiyonunu 24-25 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da Galata Postane'de sergileyecek. Koleksiyon, Yeşilçam filmlerinden ve Hatay deprem bölgesindeki güçlü kadınlardan ilham alıyor. Ağırbaş, koleksiyonunda geleneksel el işçiliğine ve kadın dayanışmasına vurgu yapıyor. British Council desteğiyle ve ZEY markası altında hazırlanan koleksiyon, Hatay Deprem Dayanışması Derneği ve Rimmen Kadın Kooperatifi işbirliğiyle üretildi.
18 Mayıs 2024

MFÖ grubunun üyelerinden Özkan Uğur'un eşi Aysun Aslan Uğur, sanatçının Temmuz 2023'te kanserle mücadele sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan süreç hakkında konuştu. Özkan Uğur'un cenaze töreninde duygusal anlar yaşayan Cem Yılmaz'ın, bu zor zamanlarda kendilerine büyük destek ve vefa gösterdiğini vurguladı. Aysun Uğur, MFÖ grubunun 'MF' ismiyle sahneye çıkmasına ilişkin eleştirilere de değinerek, insanların çalışmak zorunda olduğunu ve eleştirilmemeleri gerektiğini ifade etti.
26 Mart 2024

6 Şubat depremlerinde hasar gören Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki caminin minaresine bu yıl da leylek yuva yaptı. Bu nedenle minarenin onarımı bir kez daha ertelendi. İmam Ömer Güneş, leyleğin yuvayı şiddetli rüzgardan sonra tekrar aynı yere yaptığını belirtti. Leylek göç ettikten sonra minare tadilatının devam edeceği açıklandı.
24 Mayıs 2024

Anadolu Efes ve Deniz Yaşamını Koruma Derneği iş birliğiyle yürütülen Denize +1 Nefes projesi kapsamında, müzisyen Mercan Dede Marmara Denizi'nde kaydedilen seslerden ilham alarak 'Mercanların Senfonisi' eserini besteledi. Proje, denizlerin yağmur ormanları olarak nitelendirilen mercanların korunmasını ve Marmara Denizi'ndeki su altı yaşamının zenginleştirilmesini hedefliyor. Proje kapsamında dalgıçlar tarafından kaydedilen sesler, eko-akustik uzmanı İpek Oskay tarafından analiz edildi. Mercan Dede, bu seslerden ilham alarak deniz canlılarının ses ve görüntülerini kullanarak bir senfoni oluşturdu.
12 Haziran 2024

Türkiye'nin Lyon Başkonsolosu Cemil Çağdaş Yıldırım, Lyon Başpiskoposu Olivier de Germay'e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında çekilen fotoğrafta, Başkonsolos Yıldırım'ın memnuniyetsiz bir ifadeyle Başpiskopos'un bir adım önünde durmaya çalıştığı ve şehadet parmağını kaldırdığı görülüyor. Ahmet Hakan bu davranışları eleştirerek, Başkonsolosun bu tür davranışlarla Türklük ve Müslümanlık karşıtı bir propaganda yürüttüğünü öne sürüyor.
12 Mayıs 2024

Burhan Şeşen, Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'nin geçmişteki ihtişamını kaybettiğini ve bölgenin kaotik bir duruma geldiğini belirtiyor. Arka sokaklarda uyuşturucu satışı ve kadın ticareti gibi olumsuzlukların arttığını, kültür ve sanat mekanlarının kapandığını ifade ediyor. Bir zamanlar popüler olan rock ve otantik barların yerini belirsiz mekanların aldığını vurguluyor. Şeşen, Beyoğlu'nun yeniden canlandırılması için sanatçılar ve yaratıcı kişilerin bir araya gelmesi gerektiğini savunuyor.
5 Nisan 2024

90'lı yıllarda büyük başarılar elde eden rock grubu Kargo, iç anlaşmazlıklar ve farklı müzikal yönler nedeniyle dağılmıştı. Yıllar sonra, Gergedan Müzik'ten Hadi Elazzi'nin girişimiyle 'Yarına Kalan Şarkılar' albümüyle bir saygı duruşunda bulunuluyor. Grup, asli üyeleriyle yeniden sahneye çıkmaya hazırlanıyor ve şimdilik 10 konser planlanıyor. Grup üyeleri, geçmişte yaşananları bir kenara bırakıp, geleceğe odaklanmak istediklerini belirtiyor. Yeniden bir araya gelmenin heyecanını yaşayan Kargo, müzikal anlamda kendilerini yeniden keşfetme ve eski başarılarına yeni başarılar eklemeyi hedefliyor.
4 Şubat 2024

Van Kültür Yolu Festivali kapsamında Atatürk Kültür Parkı’nda sahne alan Cem Adrian, konser sırasında yüzüne pet şişe atılmasına rağmen performansına ara vermeden devam etti. Sanatçı, olayı esprili bir şekilde karşılayarak elindeki gülü şişeyi atan kişiye armağan etti. Adrian, sosyal medya hesabından hayranlarına teşekkür ederek, olaydan dolayı kötü hissetmemeleri gerektiğini belirtti. Fazıl Say, Cem Adrian'ı nasıl keşfettiğini anlattı ve ikilinin 20 yıl sonra aynı sahnede buluştuğunu vurguladı.
7 Temmuz 2024

Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi, 20 Nisan'da başlayarak 24 Kasım 2024'e kadar devam edecek ve Türkiye Pavyonu, sanatçı Gülsün Karamustafa'nın 'Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli' adlı yeni yerleştirmesine ev sahipliği yapacak. Sergi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın koordinasyonu, Dışişleri Bakanlığı himayesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleşiyor. Açılış, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve diğer önemli isimlerin katılımıyla yapıldı. Karamustafa'nın eseri, dünyanın çeşitli yerlerindeki yıkıcı olaylara karşı insanlarda yarattığı duygusal boşluk ve kırıklığı temsil ediyor.
20 Nisan 2024

Cumhuriyet’in ikinci kuşak ressamlarından Teoman Südor, 1943 yılında İstanbul'da doğdu ve İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim aldı. Sanat kariyerine birçok önemli isimle çalışarak başlayan Südor, İtalya'da da eğitim gördü ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Fantastik ve simgesel kompozisyonlarıyla tanınan sanatçının eserleri, yurtiçi ve yurtdışında birçok koleksiyon ve müzede sergileniyor. Südor, yarın toprağa verilecek.
10 Eylül 2024

İlber Ortaylı, Üsküdar'daki Valide-i Cedid Camii'nde düzenlenen bir törenle, bir yılı aşkın süredir komada olan Özlem Kumrular'a veda etti. Kumrular, genç yaşta inanılmaz yetenekleriyle tanınmış ve İspanya-Osmanlı ilişkileri üzerine çalışmalarıyla dikkat çekmişti. Ancak, Türk akademik dünyasının onu yeterince değerlendiremediği belirtiliyor. Kumrular, hayatını kazanmak için tur rehberliği yaparken İsviçre'de bir kaza sonucu hayatını kaybetti.
9 Haziran 2024

Samandağ Gastronomi Köyü projesi, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede kadın istihdamını artırmayı hedefliyor. Oxfam KEDV ve Mey I Diageo'nun işbirliğiyle hayata geçirilen proje, kadınların Yaşam Boyu Öğrenim programı kapsamında eğitilmesini ve istihdama kazandırılmasını amaçlıyor. Proje, bölgenin geleneksel gastronomi kültürünü koruyarak turizm potansiyelini canlandırmayı hedefliyor. Samandağ Gastronomi Köyü'nün Ekim 2024'te kapılarını açması planlanıyor.
14 Temmuz 2024

Galata Kulesi'nde süren onarım çalışmaları tamamlandı ve kule 25 Mayıs'ta tekrar ziyaretçilere açılacak. Restorasyon çalışmaları, hem kültürel mirası koruyacak hem de ziyaretçilere ve göçmen ebabil kuşlarına ev sahipliği yapacak şekilde düzenlendi. Çalışmaların profesyonel dağcılar tarafından desteklendiği belirtildi. Ziyaretçi yönetim planı çerçevesinde, saat başı en fazla 100 kişi olacak şekilde kontrollü girişlere izin verilecek.
24 Mayıs 2024
İşaretlediklerim